ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βελτιώθηκε αλλά μπορεί περισσότερα

βελτιώθηκε-αλλά-μπορεί-περισσότερα-128465

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί οι τρεις βαθμοί να ήρθαν για τη Νίκη Βόλου στο παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου την περασμένη Κυριακή, αλλά το φτωχό 1-0 σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους κυανόλευκους.

Ο συνδυασμός Ιορδανίδη και Τζιώρα που απέφερε την επίτευξη του… «χρυσού» τέρματος όπως αποδείχθηκε στο 28ο λεπτό, άνοιξε την όρεξη των κυανόλευκων, οι οποίοι έψαχναν διακαώς μια μεγάλη σε έκταση νίκη προκειμένου να αντιστρέψουν το βαρύ κλίμα μετά την κακή εμφάνιση και εν τέλει την ισοπαλία με τη Θήβα προ δύο εβδομάδων.

Η νίκη επί του Οπούντιου ήταν μονόδρομος αλλά το σκορ σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους κυανόλευκους, οι οποίοι πέρα από ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα, όπως αποδείχθηκε ο Κώστας Ανδρούτσος, τα έβαλαν και με την γκίνια τους.

Δύο φορές σημάδεψαν τα αντίπαλα δοκάρια και δεκάδες φορές έφτασαν στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν, έχοντας πλέον μπροστά τους ένα παιχνίδι-πρόκληση απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος. Από τη μία οι κυανόλευκοι θέλουν τους τρεις βαθμούς για λόγους γοήτρου, προκειμένου να παραμείνουν αήττητοι απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, κερδίζοντάς την και στον α’ γύρο, αλλά από την άλλη θέλουν το τρίποντο προκειμένου να παραμείνουν στην 2η θέση, την οποία διεκδικεί και ο ΓΣ Αλμυρού, ο οποίος έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Για την ερχόμενη αναμέτρηση του Σαββάτου, οι κυανόλευκοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Στέφανου Κραγιόπουλου, ο οποίος στο ντεμπούτο του συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και έδειξε να «κουμπώνει» άμεσα στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Αναστασίου: «Στον ίδιο ρυθμό»

Για το παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου μίλησε ο Βολιώτης επιθετικός των κυανόλευκων Αλέξανδρος Αναστασίου, ο οποίος μαζί με τον Τζιώρα είχα από ένα δοκάρι κόντρα στους Βοιωτούς, ενώ αναφέρθηκε και στη συνέχεια. Αναλυτικά: «Να συγχαρώ την ομάδα του Οπούντιου για την προσπάθεια που κατέβαλλε, όπως και την ομάδα μου για τη νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ. Για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Δουλεύουμε τις αδυναμίες μας κι έτσι έρχονται τα θετικά αποτελέσματα. Εύχομαι να συνεχίσουμε μ’ αυτόν τον ρυθμό και καλή συνέχεια στον Οπούντιο», ακολούθως ο Αναστασίου αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας λέγοντας: «Ξέρουμε ότι κάποια αποτελέσματα στεναχώρησαν τον κόσμο και στόχος μας είναι να τον ξαναφέρουμε στο γήπεδο. Προσπαθούμε προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Ζαχαρόπουλος: «Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το σκορ»

Ο προπονητής του Οπούντιου Μαρτίνου, Μάκης Ζαχαρόπουλος, συνεχάρη τους κυανόλευκους για την αγωνιστική τους παρουσία μετά το τέλος του μεταξύ τους παιχνιδιού, αναφέροντας πως το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Αναλυτικότερα όσα είπε:

«Θέλω να συγχαρώ τη Νίκη Βόλου για τη δίκαιη νίκη της, ένα ιστορικό σωματείο με μία τεράστια ιστορία, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αγωνίζεται σε παραπάνω κατηγορία.

Της εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια και για το μέλλον γενικότερα. Εμείς δεν μπορούσαμε κάτι καλύτερο από το σημερινό παιχνίδι. Η Νίκη ήταν πολύ καλύτερη από εμάς, είχε σωρεία ευκαιριών και ήταν η μόνη ομάδα που μας πίεσε τόσο πολύ. Βέβαια, υπάρχουν ελαφρυντικά για τους παίκτες μου, τους οποίους συγχαίρω για την προσπάθειά τους.

Ήρθαμε αποδεκατισμένοι, με 13 παίκτες. Στο 2ο ημίχρονο έπαιξε ο βασικός μας επιθετικός, ο Τσόφλιος, που προέρχεται από τραυματισμό και ένιωσε εκ νέου ενόχληση, ο αρχηγός μας ο Νικολόπουλος για ένα 20λεπτο έπαιζε χωλαίνοντας, κι όπως είδατε είχα να κάνω δύο αλλαγές και πολλές αλχημείες για να σταθεί η ομάδα απέναντι στη Νίκη Βόλου που ξέραμε πως θα μας πίεζε, γιατί είχε ψυχολογική πίεση μετά την ισοπαλία με τη Θήβα και ήθελε πάση θυσία τη νίκη.

Ήταν μία δίκαιη νίκη της Νίκης και το 1-0 νομίζω ότι είναι φτωχό σκορ και θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει με «καθαρό” σκορ. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Νίκη και να πετύχει τους στόχους της, τόσο τη φετινή περίοδο όσο και την επόμενη».

Από τη μεριά των ποδοσφαιριστών του Οπούντιου, ο Κώστας Χρυσαφόπουλος σχολίασε:

«Αρχικά να συγχαρώ τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που κάναμε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη ομάδα, πιο έμπειρη και ιστορική ομάδα. Κάναμε την προσπάθειά μας, δεν τα καταφέραμε, συνεχίζουμε ώστε να τελειώσουμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια. Μέσα από σκληρή δουλειά να καταφέρουμε ό,τι μπορούμε καλύτερα για εμάς και για την ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου