ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εχασε γκολ με το τσουβάλι αλλά κέρδισε τον Οπούντιο

εχασε-γκολ-με-το-τσουβάλι-αλλά-κέρδισε-129644

Σε ένα παιχνίδι – ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών μετατράπηκε η αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Οπούντιο Μαρτίνου, με τους κυανόλευκους να επικρατούν τελικά με 1-0 χάρις σε τέρμα του Χρήστου Τζιώρα στο 28ο λεπτό από ασίστ του Γιώργου Ιορδανίδη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου ήθελε διακαώς τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα που παρά το γεγονός ότι έχει δείξει να αποδέχεται τον υποβιβασμό της πάλεψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και οφείλει πολλά στον τρομερό της τερματοφύλακα της Κωνσταντίνο Ανδρούτσο, ο οποίος σταμάτησε όσες φορές μπορούσε – πλην του τέρματος – τις προσπάθειες της Νίκης, η οποία είχε και δύο δοκάρια.

Ο αγώνας

Παρά τους αμυντικούς της προσανατολισμούς στο παιχνίδι η ομάδα του Οπούντιου ήταν η πρώτη που κατέγραψε τελική φάση στο Πανθεσσαλικό, με τον Πρέντι να εκτελεί φάουλ αλλά τον Θεολόγη να φωνάζει παρών, πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία.

Οι κυανόλευκοι πήραν σταδιακά τα ηνία του αγώνα και απείλησαν αρχικά στο 13’, όταν ο Μέτσε εκτέλεσε φάουλ και ο Ντινιωτάκης από θέση βολής έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Ανδρούτσο να παραχωρήσει κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά με τον Ανδρούτσο να ακουμπά όσο χρειάζονταν την μπάλα η οποία βρήκε και στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού για να καταλήξει σε νέο κόρνερ.

Από νέα στημένη φάση και στο 16’ ο Καρτσαμπάς που είχε προωθηθεί στο κόρνερ έπιασε την κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά μετά από νέα κεφαλιά αλλά αυτή την φορά από τον Τζιώρα σε νέα εκτέλεση κόρνερ του Μέτσε δεν βρήκε επίσης τον στόχο, περνώντας ελάχιστα άουτ.

Το 1-0 έδειχνε να είναι θέμα χρόνου και δεν άργησε να έρθει με τον Ιορδανίδη να αδειάζει όποιον βρήκε μπροστά του στο 28’ και με πάσα πάρε – βάλε στον Τζιώρα έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό των κυανόλευκων να επιστρέψει με γκολ και νέους πανηγυρισμούς.

Οι κυανόλευκοι δεν πήραν το πόδι από το γκάζι με τον Τζιώρα να νικιέται σε τετ-α-τετ από τον Ανδρούτσο στο 34’, με τον πορτιέρε να λέει εκ νέου όχι λίγο αργότερα και μετά από σέντρα του Λάιου από τα αριστερά, με την μπάλα να στρώνεται στον Ντινιωτάκη, ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά σταμάτησε πάνω στα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Πολιορκούσε αλλά…

Μπορεί το 1-0 του πρώτου μέρους να έδινε προβάδισμα στη Νίκη αλλά σίγουρα οι κυανόλευκοι δεν μπορούσαν να επαναπαυθούν, ζητώντας επιμόνως ακόμη ένα τέρμα. Αφού είδαν αρχικά τέρμα του Τζιώρα στο 48’ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, στο 62’ κεφαλιά του νεοεισελθόντα Τζάθα από σέντρα του Γενιτσαρίδη σταμάτησε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Λάιος επιχείρησε σέντρα – σουτ απέναντι από τον Ανδρούτσο έπειτα από ατομική προσπάθεια από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα δίχως να βρεθεί μια… ανάσα συμπαίκτη του να την σπρώξει στα δίχτυα. Με τη συμπλήρωση 68’ λεπτών αγώνα ο Ανδρούτσος είπε και πάλι «όχι» στον Τζάθα, ο οποίος θέλησε να σκοράρει με κεφαλιά – ψαράκι μετά από σέντρα του Μέτσε, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ και τον Τζιώρα να βλέπει την κεφαλιά του να σταματά, (που αλλού;) στον Ανδρούτσο.

Με τον χρόνο να κυλά και τη Νίκη να ψάχνει… αγχωτικά πλέον ένα δεύτερο τέρμα ο Γενιτσαρίδης σέντραρε από τα δεξιά με τον Ιορδανίδη να προσπαθεί με χορευτική κίνηση και τακουνάκι να σκοράρει αλλά σε ρόλο Ανδρούτσου εμφανίστηκε ο Β. Νικολόπουλος απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή στο 70’.

Την κεφαλιά του Τζιώρα στο 71’ αλλά και το τετ-α-τετ του Ντινιωτάκη στο 78’ δεν θα μπορούσαν από το μην να σταματήσουν στον Ανδρούτσο, ο οποίος είχε με το μέρος του και τα δοκάρια. Έτσι στο 87’ διαγώνιο σουτ του Αναστασίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ανδρούτσου, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα είδε τον Ντινιωτάκη να σουτάρει πάνω από την εστία.

Νίκη Βόλου-Οπούντιος Μαρτίνου 1-0

Σκόρερ: (28’ Τζιώρας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος, Χρ. Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Ντόλγκι, Μέτσε (74’ Αναστασίου), Ιορδανίδης (89’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ντινιωτάκης (91’ Ματθαίου), Μπάιριτς (58’ Τζάθας), Τζιώρας

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ (Ζαχαρόπουλος): Ανδρούτσος, Χρυσαφόπουλος, Θ. Νικολόπουλος (46’ Τσόφλιος), Β. Νικολόπουλος, Σιδέρης (61’ Μουστάκης), Παπανικολάου, Μητσόπουλος, Νούλας, Αγγελόπουλος, Ντούνης, Πρέντι

Ξηροφώτος: «Κοιτάμε τη συνέχεια»

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ο προπονητής της Νίκης, Στέφανος Ξηροφώτος σχολίασε: «Παίζαμε με μία ομάδα που μετά την έναρξη του 2ου γύρου έχει κάνει δύο νίκες. Μία ομάδα που είναι επικίνδυνη παρά ότι είναι χαμηλά στην κατηγορία. Εμείς θέλαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι από την αρχή. Βάλαμε ένα γρήγορο γκολ, κάναμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε δύο δοκάρια και πιστεύω πως κερδίσαμε δίκαια. Από ’κει και πέρα είναι θετικό που διατηρήσαμε το “μηδέν” στην άμυνα και κοιτάμε τη συνέχεια με αισιοδοξία».

Για την επόμενη αναμέτρηση με τον ΝΠΣ Βόλος και τις απώλειες ποδοσφαιριστών: «Σίγουρα θα απουσιάσει ο Κραγιόπουλος που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, ενώ θα δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Βέργος που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Κατά τα άλλα είμαστε όλοι έτοιμοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου