ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εκτός συνέχειας ο Γιάκοβλεφ

εκτός-συνέχειας-ο-γιάκοβλεφ-178389

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μακριά από τη Νίκη Βόλου αναμένεται να βρεθεί ο Αντρέι Γιάκοβλεφ, με τη Νίκη Βόλου να ετοιμάζει ήδη τον αντικαταστάτη του -και όχι μόνο- προκειμένου να παρουσιαστεί πιο δυνατή στην επανεκκίνηση του β’ γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές εξωαγωνιστικά τους κυανόλευκους, δεν αναμένεται να συνεχίσει στην ομάδα της Νίκης Βόλου, σύμφωνα με τα όσα σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου των κυανόλευκων κ. Νίκος Ιμεράι, ενώ ούτε χθες έδωσε το παρών στην προπόνηση.

Με τον κ. Ιμεράι να αναλαμβάνει πλέον και χρέη προεδρεύοντα του τμήματος στη Νίκη

-μιας και ο πρόεδρος κ. Παπακωνσταντίνου απουσιάζει τελευταία εκτός Βόλου- επιχειρείται μια ανασύνταξη δυνάμεων και αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας, μιας και όπως δήλωσε ο νεόκοπος παράγοντας των κυανόλευκων: «Τα πράγματα θα αλλάξουν και θα μπουν σε μία σειρά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάκοβλεφ δεν έχει επιστρέψει ακόμη στον Βόλο προκειμένου να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας μετά από την εβδομαδιαία άδεια που δόθηκε σε όλους τους ποδοσφαιριστές, και είναι πολύ πιθανό αυτό να μη γίνει ούτε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Ιμεράι, φιλοξενούμενος στη συχνότητα του Blue Heart Fm ισχυρίστηκε πως ο Γιάκοβλεφ θα αποτελέσει παρελθόν, όχι λόγω της ποδοσφαιρικής του αξίας, αλλά εξαιτίας της εξωαγωνιστικής του συμπεριφοράς, με τον Ουκρανό να έχει παραβεί τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας με τα νυχτοπερπατήματα του.

Εξάλλου ο κ. Ιμεράι αποκάλυψε πως απόφαση του αποτελεί η πρόσληψη ενός έμμισθου γενικού αρχηγού, με τον 44χρονο αλβανικής καταγωγής Π. Πρόγκνι να παρουσιάζεται στους ποδοσφαιριστές χθες το μεσημέρι.

Οσον αφορά τις περιπτώσεις αποχωρήσεων, μετά από εκείνη του Μωυσίδη, ο κ. Ιμεράι σχολίασε πως κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, η οποία δεν θα διστάσει… να κρεμάσει το δελτίο του ποδοσφαιριστή σε αντίθετη περίπτωση.

Απαντώντας σχετικά με την περίπτωση αποχώρησης του Τόλη Γαρυφαλλόπουλου, για τον οποίο υπάρχει σενάριο επαναπατρισμού για χάρη του Απόλλωνα Λάρισας, σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Δεν φεύγει κανείς. Εμείς θέλουμε να πάρουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές. Θα δώσουν το παρών μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα».

Ο κ. Ιμεράι επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σχετικά με την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών, σχολίασε: «Είμαστε σε επαφή με τέσσερις ποδοσφαιριστές και νομίζω πως πολύ σύντομα θα τους αποκτήσουμε. Ολοι τους είναι παίκτες με παιχνίδια στα πόδια τους και αρκετά ποιοτικοί».

Ακολούθως, σχολιάζοντας την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας επεσήμανε: «Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία της διοίκησης απέναντι στους ποδοσφαιριστές γιατί παραγνωριστήκαμε. Εμείς ό,τι είχαμε συμφωνήσει τα τηρήσαμε. Ολοι είναι πληρωμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι, αλλά σαν διοίκηση έχουμε παράπονα γιατί δεν προσέφεραν όσα έπρεπε και η ομάδα δεν πήρε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Τα πράγματα θα αλλάξουν και θα μπουν όλα σε μια σειρά. Εμείς θα κοιτάξουμε από τη μεριά μας να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το ρόστερ, προκειμένου να έχουμε έτοιμους ποδοσφαιριστές και για τη νέα περίοδο, αλλά ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτα και όλα παίζονται. Δεν το συζητάμε πως διεκδικούμε πλέον τη 2η θέση, μιας και ο πρωτοπόρος έχει ξεφύγει από δικά μας λάθη».

Κλείνοντας, ο κ. Ιμεράι ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου, μιας και όπως σχολίασε: «Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Εμείς κάνουμε δύσκολα τα πράγματα. Δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω, και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει θέληση. Αν έχεις πείσμα μπορείς να καταφέρεις τον στόχο. Εχουμε μείνει μόνοι με τον κ. Βενέτη. Εμείς παράγοντες δεν είμαστε, απλώς αγαπάμε την ομάδα και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Κανένας δεν μπορεί μόνος του. Αν είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Με δυάδα… επιστροφών

Με τους Αντον Ντόλγκι και Μανώλη Γενιτσαρίδη να επιστρέφουν και πάλι από χθες στις προπονήσεις, η Νίκη Βόλου συνεχίζει την περίοδο μίνι προετοιμασίας της. Οι κυανόλευκοι θα κληθούν την επόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου να αγωνιστούν στο Βελεστίνο, όπου απέναντι στον Ρήγα Φεραίο θέλουν το πρώτο τρίποντο για το 2018. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Κυριακή, και οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν ρεπό μόνο την Πρωτοχρονιά, επιστρέφοντας για την τελική ευθεία της προετοιμασίας τους από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να επιστρέψει και ο Σέναντ Μπάιριτς που βρίσκεται στην Κροατία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου