ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκησε εκεί που έπρεπε

νίκησε-εκεί-που-έπρεπε-191758

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τους τρεις βαθμούς στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση για το 2017 κατέκτησε η Νίκη Βόλου την Κυριακή, κερδίζοντας με 2-1 τον Αστέρα Ιτέας, για τη 13η στροφή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι κυανόλευκοι με την τελευταία τους επιτυχία σίγουρα δεν μπορούν να καυχιούνται για τη γενικότερη συγκομιδή τους στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αλλά η τελευταία τους νίκη -χάρη σε δύο τρομερά τέρματα που πέτυχε ο Μπάιριτς- τους δίνει την ευκαιρία για ηρεμία στη διακοπή από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, για δύο και πλέον εβδομάδες.

Για την εμφάνιση της ομάδας του αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μίλησε ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος σχολίασε παράλληλα πως στόχος της ομάδας είναι η βελτίωση, μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει την επιθυμητή εικόνα. Αναλυτικά όσα σχολίασε ο Βολιώτης τεχνικός μετά τη νίκη επί του Αστέρα Ιτέας, βάζοντας τέρμα στο αήττητο σερί εννέα αγωνιστικών των φιλοξενούμενων:

«Έγινε ένα καλό και γρήγορο παιχνίδι. Εμείς θέλαμε πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς. Ήταν μονόδρομος. Όλη τη βδομάδα προσπαθούμε να είμαστε όλη τη μέρα στο γήπεδο, και έως τώρα δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε. Κοιτάμε ποια είναι τα προβλήματα και πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση», και πρόσθεσε: «Καθοριστικό ήταν που δεν κάναμε 2-0, κάτι που συνέβη και σε άλλα παιχνίδια, καθώς είχαμε διαστήματα υπεροχής. Δεν βάζουμε το δεύτερο γκολ κι όσο περνά η ώρα, επειδή και η αντίπαλη ομάδα παίζει, δημιουργούνται προβλήματα. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες που έμειναν προσηλωμένοι στον στόχο και στη δουλειά που γίνεται. Πρέπει και ελπίζω να βελτιωθούμε, και να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο καλές γιορτές και υγεία».

Λίβας: «Δίκαια κέρδισε η Νίκη»

Δίκαιη χαρακτήρισε την επικράτηση της Νίκης Βόλου ο προπονητής του Αστέρα Ιτέας, Κώστας Λίβας, ο οποίος με δηλώσεις του στάθηκε στα πρώτα λεπτά σε κάθε ημίχρονο, για να αναφέρει: «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης Βόλου για τη νίκη που πήρε, και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, εμείς ξέραμε ότι ήρθαμε να παίξουμε με μια ομάδα η οποία έχει μεγάλη ιστορία, και για τη φετινή χρονιά ναι μεν δεν είναι στις πρώτες θέσεις αλλά έχει πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι, είπαμε στα παιδιά να προσέξουν το ξεκίνημα του παιχνιδιού γιατί ξέραμε ότι η Νίκη θα μπει δυνατά, καθώς είχε ως στόχο οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα μου στο πρώτο 20λεπτο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Δεχτήκαμε ένα πολύ ωραίο γκολ και ο αντίπαλος είχε πάρα πολλές φάσεις για να διευρύνει τη νίκη του. Καταφέραμε κι αντιδράσαμε, ισοφαρίσαμε με ένα κόρνερ και μια κεφαλιά από τον Δημήτρη Κοντογεώργο, και φαινόταν ότι το παιχνίδι είχε γύρει προς την πλευρά μας.

Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Πάλι τα ίδια είπαμε στα αποδυτήρια, να προσέξουμε το ξεκίνημα. Δυστυχώς έγινε μια φάση καθοριστική και πρέπει να σταθώ εκεί, γιατί ο διαιτητής νομίζω πως έκανε λάθος. Ναι μεν ήταν φάουλ για τη Νίκη Βόλου, αλλά έδειξε ότι είναι για εμάς, εννοώντας ότι το φάουλ είναι της Νίκης Βόλου, μπέρδεψε τις εστίες προφανώς, αυτό που είπε και στο τέλος που τον ρώτησα, ήταν υποχρεωμένος να σταματήσει τη φάση, κι εκεί μου είπε πως έκανε λάθος. Έπαιξαν γρήγορα οι παίκτες της Νίκης και έβαλαν το γκολ. Από εκεί και πέρα βγήκαμε στην επίθεση, ρισκάραμε αρκετά, είχαμε δυο φάσεις που θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, τελικά δεν τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία, τελικά δεν τα καταφέραμε.

Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, νομίζω ευχαρίστησε τον κόσμο. Εμείς ηττηθήκαμε μετά από 11 αγωνιστικές , αυτό δεν λέει τίποτα. Η νίκη της Νίκης Βόλου ήταν δίκαιη. Εύχομαι καλή συνέχεια».

Προκλητική ανακοίνωση του Αστέρα Ιτέας

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Αστέρα Ιτέας μετά το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, όπου το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκαν μέλη της ομάδας με προσκλήσεις και όχι πληρώνοντας εισιτήρια όπως αναφέρεται. Παράλληλα η ανακοίνωση χαρακτηρίζει κατώτερους της φανέλας που εκπροσωπούν τους οπαδούς της Νίκης Βόλου, δίχως να κάνει λόγο για τη συμπεριφορά των φίλων και ποδοσφαιριστών της, που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους μετά το γκολ της ισοφάρισης.

Συγκεκριμένα: «Μεγάλη μας απορία είναι πως σε ένα γήπεδο 20.000 θέσεων κανείς δεν προβλέπει να ανοίξει 2 θύρες, μια για τους γηπεδούχους και μια για τους φιλοξενούμενους. Ακόμη πιο αστεία είναι η απόφαση της αστυνομίας να αποβάλλει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας εκτός γηπέδου, άνθρωποι οικογενειάρχες που ταξίδεψαν 2 ώρες και πλήρωσαν εισιτήριο για να δουν το ματς, χωρίς καν να τους μεταφέρει σε άλλη θύρα, τη στιγμή που το μόνο τους “έγκλημα” ήταν ότι πανηγύρισαν το γκολ της ισοφάρισης.

Όσο για τις καταγγελίες ότι ο υπεύθυνος μέτρων της ΟΠΚΕ έβριζε και απειλούσε με ξυλοδαρμό τους οπαδούς μας, ελέγχονται εξονυχιστικά.

Τέλος, για τους οπαδούς της Νίκης Βόλου, αυτού του ιστορικού ελληνικού σωματείου, αποδεικνύουν περίτρανα για ποιο λόγο βολοδέρνουν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και δείχνουν ποσό κατώτεροι είναι της φανέλας που εκπροσωπούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου