ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με Άγιο Βασίλη… Μπάιριτς η Νίκη Βόλου κέρδισε τον Αστέρα

με-άγιο-βασίλη-μπάιριτς-η-νίκη-βόλου-κ-193134

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με 2-1 επικράτησε του αήττητου μέχρι χθες σε εννέα συνεχόμενα παιχνίδια, Αστέρα Ιτέα, η Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, κλείνοντας νικηφόρα το 2017 και τον α’ γύρο της Γ’ Εθνικής.

Για την 13η αγωνιστική και πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι κυανόλευκοι είχαν στη σύνθεση τους ένα δαιμονισμένο Μπάιριτς ο οποίος ντύθηκε… Αι Βασίλης και στο σάκο με τα δώρα ο Κροάτης έκρυβε δύο πανέμορφα γκολ για να χαρίσει το 6ο φετινό τρίποντο στην ομάδα του.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με τους Γενιτσαρίδη – Βέργο – Καρτσαμπά – Δημολιό ξεκίνησε η Νίκη Βόλου έχοντας τους Μέτσε και Ντόλγκι ως αμυντικούς μέσους και τον Ιορδανίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα αριστερά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μπάιριτς, με τον Γιάγκοβλεφ στα δεξιά και τον Τζιώρα στην κορυφή της επίθεσης.

Ιδανική αρχή αλλά…

Πιο ιδανικό ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει η Νίκη Βόλου, ξεκινώντας την αναμέτρηση με γκολ αλλά και κάμποσες ευκαιρίες. Οι κυανόλευκοι που πάτησαν την αντίπαλη περιοχή από το πρώτο σφύριγμα απείλησαν αρχικά στο 2ο λεπτό αλλά ο Τζιώρας δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση σουτάροντας από πλεονεκτική θέση και από τη μικρή περιοχή πάνω σε σώματα. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Μπάιριτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει αρχικά στην εσωτερική μεριά του οριζόντιου δοκαριού και να σκάει μέσα από την τελική γραμμή για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι με το πόδι πατημένο στο γκάζι είδαν τον Μπάιριτς να απειλεί εκ νέου δύο λεπτά μετά και πάλι με σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα αυτή την φορά πέρασε άουτ. Στο 7’ χάθηκε διπλή προσπάθεια για το 2-0 με τον Γιάκοβλεφ να βρίσκεται στο ύψος της μικρής περιοχής όμως η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο από το σουτ του Ουκρανού, με τον Μπάιριτς να επιχειρεί νέο σουτ από τα αριστερά της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την οριζόντια δοκό σε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Αντωνόπουλο να πατά περιοχή από τα αριστερά και βρισκόμενος απέναντι από τον Τζήμα έκανε το πλασέ, αλλά ο Γενιτσαρίδης επενέβη παραχωρώντας κόρνερ στο 11’.

Με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει στη συνέχεια κυρίως από τη Νίκη Βόλου, η εκτέλεση φάουλ του Γεωργουσόπουλου ανησύχησε τον Τζήμα στο 27’, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μια ανάσα από την ισοφάριση στο 34’ με τον Αλεξίου απέναντι από τον Τζήμα και υπό πίεση να σουτάρει άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η Νίκη πλήρωσε την αμυντική της αδράνεια τέσσερα λεπτά με τον Αντωνίου να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Κοντογεώργο να σκοράρει με κεφαλιά για να ανάψει και τα αίματα στην κερκίδα. Εκεί και λίγο δίπλα από τα Vip φιλοξενούνταν τα μέλη της αποστολής των φιλοξενούμενων, των οποίων οι πανηγυρισμοί έφεραν παρέμβαση της αστυνομίας μιας και είχαν μετατραπεί σε κόκκινο πανί για μερίδα οπαδών της Νίκης, η οποία στράφηκε εναντίον τους.

Γκολ με το… καλησπέρα

Κι αν ο Μπάιριτς σκόραρε με το καλημέρα στο 3ο λεπτό, ο Κροάτης μεσοεπιθετικός έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του σημειώνοντας ακόμη ένα πανέμορφο τέρμα για το 2-1 στο 50’. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και συνέκλινε προς τα δεξιά για να εξαπολύσει μια νέα βολίδα με την μπάλα να επαναπαύεται στα δίχτυα του Πάπου, ο οποίος ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Δύο λεπτά μετά, ο Σείτι μπήκε στην περιοχή της Νίκης Βόλου αλλά το γύρισμα από τα αριστερά σταμάτησε στον Τζήμα, με τη Νίκη να μην επαναπαύεται και να κυνηγά ένα τρίτο τέρμα με τον Ιορδανίδη πλέον. Ο βραχύσωμος μέσος προσπάθησε με το δεξί αρχικά να απειλήσει την αντίπαλη εστία στο 56’ αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και σταμάτησε στην αγκαλιά του Πάπου.

Εννέα λεπτά αργότερα ο μέσος της Νίκης τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάπου με μονοκόμματο σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.

Ο Αστέρας από τη μεριά του έψαξε ένα ακόμη γκολ για την ισοφάριση με τον Αρκουμάνη να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά με τον Κοντογεώργο να πετάγεται στην πορεία της μπάλας στο 68’ αλλά να μην τη βρίσκει με αποτέλεσμα να περάσει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζήμα, ο οποίος ένα λεπτό μετά είδε πλασέ του Μπογκντάνι να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση 81 λεπτών αγώνα η Νίκη θέλησε να βρει ένα ακόμη γκολ, με τον Μπάιριτς να πιάνει το σουτ με τον νέο-εισελθόντα Τοπούζι παρ’ ολίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά αυτή κατέληξε κόρνερ με τον Μέτσε να το εκτελεί και τον Γιάκοβλεφ να βρίσκεται μέσα στην περιοχή με την μπάλα όμως να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάπου από την προβολή του Ουκρανού.

ΝΙΚΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1

Σκόρερ: (3’, 50’ Μπάιριτς – 38’ Κοντογεώργος)

Διαιτητής: Σφέτσιας (Σάμου)

Βοηθοί: Στεφανής, Κανιούρας (Καρδίτσας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος-Μπούις) Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Βέργος, Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης (Λάιος), Γιάκοβλεφ (87’ Γαρυφαλλόπουλος), Μπάιριτς (93’ Ματθαίου), Τζιώρας (92’ Βουρδάκης)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (Κ. Λίβας): Πάπος, Αρκουμάνης, Αντωνόπουλος, Ζανιάς, Κοντογεώργος (85’ Χαρδαλούπας), Μπογκντάνι, Γεωργουσόπουλος, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου, Σεΐτι (78’ Τοπούζι)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου