ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πανό… της οργής διέκοψε τον αγώνα και προκάλεσε το μένος των ερυθρόλευκων

το-πανό-της-οργής-διέκοψε-τον-αγώνα-κ-227590

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στον αέρα κόντεψε να τινάξει τη χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Βόλος ΝΠΣ η ανάρτηση πανό στο Βόρειο Πέταλο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, λίγα μόλις λεπτά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των κυανέρυθρων.

Σε ανάλογα χρώματα το κείμενο του πανό ανέφερε «Μία πόλη, μία ομάδα», προκαλώντας τη μένη των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, μερίδα των οποίων κινήθηκαν απειλητικά προς το συγκεκριμένο σημείο και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού κατάφεραν να βρεθούν κοντά στους πάγκους των ομάδων και δη σε εκείνο των φιλοξενούμενων.

Η κίνηση των δύο ατόμων να αναρτήσουν το πανό, όπως και η χειρονομία του Αχιλλέα Μπέου να δείξει προς τον κόσμο το μήνυμα που περιείχε αυτό, ανάγκασε τον διαιτητή Γκορτσίλα να διακόψει για κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά την αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να παραμένουν αποσβολωμένες εντός του γηπέδου μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Με τους ψυχραιμότερους να κατευνάζουν τα πνεύματα και ένα στάδιο που «έβραζε» με αποδέκτη τους… φιλάθλους του Βόρειου Πέταλου ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά η ένταση μεταφέρθηκε στο Βόρειο Πέταλο, όπου ο Αχιλλέας Μπέος μαζί με όσους βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο να απομακρύνονται άρον-άρον από τις αστυνομικές δυνάμεις, προς τέρψη των ερυθρόλευκων φίλων.

Λίγο αργότερα εκ μέρους του Δήμου Βόλου εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία βάλλει κατά της αστυνομίας, αλλά σε αυτή δεν γίνεται λίγο για το πανό που αναρτήθηκε. Αναλυτικά αναφέρεται: «Απίστευτα πράγματα σημειώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού Βόλου και “Βόλος” ΝΠΣ, από την ανεξέλεγκτη δράση μερικών δεκάδων οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και από την μνημειώδη ανεπάρκεια του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας, Γιάννη Τόλια και του υποδιοικητή του, Β. Μαρκογιαννάκη, καταγεγραμμένης άλλωστε από τα θλιβερά γεγονότα του τελικού κυπέλλου στην πόλη μας.

Έτσι ο ανεκδιήγητος Διευθυντής, που αν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία θα πρέπει να παραιτηθεί απόψε (σ.σ. χθες) κιόλας και όχι να περιμένει τη συνταξιοδότησή του, διαπιστώνοντας ότι αδυνατεί να τηρήσει την τάξη επέλεξε να εκδιώξει από το γήπεδο ποδοσφαιριστές, παράγοντες, γυναίκες και παιδιά και μέλη της Δημοτικής μας Αρχής με την αστεία δικαιολογία ότι ήθελε να τους προστατεύσει.

Αν αφεθεί να συνεχίσει έτσι σε λίγο θα έχουμε και απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών μετά τη Δύση του ηλίου από τη μια για να μην κινδυνεύουν οι ίδιοι οι πολίτες και από την άλλη, και κυρίως, μην ενοχλούνται οι παραβάτες και διαταράσσουν και την μακαριότητα του κ. Διευθυντή!

Δυστυχώς μετά από όλα αυτά είμαστε αναγκασμένοι να υποβάλλουμε αναφορά στους προϊσταμένους του κ. Διευθυντή, αφού τέτοια γεγονότα μόνο σε μαύρες περιόδους της χώρας συνέβαιναν και σίγουρα είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν το σωτήριο έτος 2017».

Εκ μέρους του Αχιλλέα Μπέου υπήρξε ανάρτηση και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία χαρακτηρίζει ως απαράδεκτα όσα συνέβησαν χθες στο Πανθεσσαλικό. Συγκεκριμένα: «Με τα όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) αγώνα στο Πανθεσσαλικό οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου κατάλαβαν το λόγο, γιατί η ιστορική τους ομάδα κατάντησε να έχει πρόεδρο τον Μποτσιβάλη και έχει οδηγηθεί σε απαξίωση!

Η ιστορική ομάδα την οποία υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, της προσέφερα ακόμα και την προσωπική μου ελευθερία και ευχαριστώ το Θεό που τελικά μου έδωσε τη δύναμη να σταθώ στα πόδια μου και να μην καταστραφώ, βρίσκεται σήμερα έρμαιο μιας χούφτας αλητών, που ναι μεν οι ίδιοι τελείωσαν, αλλά δυστυχώς τη συμπαρασύρουν μαζί τους. Και πως αλλιώς δηλαδή να συνέβαινε όταν δεν έχουν μάθει να σέβονται ανθρώπους που προσέφεραν είτε σαν ποδοσφαιριστές, είτε σαν παράγοντες;

Με όλα όσα κάνουν δίκαια παίρνουν αυτό που τους αξίζει, δηλαδή την οικογένεια Μποτσιβάλη. Η παρακμιακή τους πορεία δεν έχει επιστροφή και όλοι αυτοί είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι γι αυτό.

Εφθασαν στο σημείο να βρίζουν χυδαία τη μάνα του Ακη Πέτρου, επαγγελματικού στελέχους της μεγάλης πλέον ομάδας του “Βόλος” ΝΠΣ και που στο παρελθόν τίμησε τη φανέλα του ιστορικού, δυστυχώς μόνο ιστορικού πια, Ολυμπιακού Βόλου. Αυτή είναι η μόνη, πραγματική αλήθεια».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: «Πύδνας αποκάλυψη»

Σε ανακοίνωση των ερυθρόλευκων αναφέρεται σχετικά με τη χθεσινή αναμέτρηση:

«Πύδνας αποκάλυψη!

Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναφέρει:

Επιτέλους τι άλλο πρέπει να συμβεί για να επέμβει ο Εισαγγελέας; Ο εν αργία Δήμαρχος Βόλου, αυτός που πριν λίγα χρόνια δήλωνε ότι ντρέπεται για την πόλη μας, αυτός που κατέστρεψε την ομάδα μας, αυτός που συνηγόρησε στους Αμερικάνους να φέρουν μια ομάδα από την Πύδνα, για να ενώσει τους υποτιθέμενα διχασμένους Βολιώτες, σήμερα έδειξε για ακόμη μια φορά τις προθέσεις του και το ποιόν του.

Με εντολή του αναρτήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το προβοκατόρικο πανό , γνωρίζοντας πως αυτή του η κίνηση θα εξεγείρει όλους μας.

Αλήθεια, οι αστυνομικές δυνάμεις γιατί κοιτούσαν αδιάφορα όταν ο σε αργία Δήμαρχος έδινε ακόμη κι εντολές στους ακολούθους του, πως να κρατήσουν το πανό; Γιατί ο έκπτωτος εισήλθε στο βόρειο πέταλο; Γιατί δεν σταμάτησαν εν τη γενέσει της την προβοκάτσια, που είχε ως απότοκο τον δικαιολογημένο ξεσηκωμό των φιλάθλων μας.

Οι μάσκες όμως σήμερα έπεσαν. Όλοι καταλάβαμε ποιο είναι το αφεντικό της ξενόφερτης ομάδας. Όλοι καταλάβαμε ότι αυτός και μόνο αυτός, είναι που επιθυμεί να βάλει ταφόπλακα στις ιστορικές ομάδες της πόλης.

Σήμερα είδαμε έναν άνθρωπο, που του έχει απαγορευτεί η είσοδος σε αθλητικούς χώρους με τη δικαιοσύνη να εθελοτυφλεί, έναν άνθρωπο, που έδειξε εμπράκτως ότι δεν σέβεται τα αθλητικά ιδεώδη, έναν άνθρωπο που απροκάλυπτα εκβίασε τους αξιωματούχους του αγώνα, που δεν σταμάτησε να βωμολοχεί εναντίον του προέδρου της ομάδας μας, που έβαλε και πρωτοπαλίκαρό του να τραμπουκίσει τους παίκτες!

Σήμερα καταλάβαμε για ακόμη μια φορά, ότι ο υπόδικος επιθυμεί να βάλει ταφόπλακα στις ιστορικές ομάδες της πόλης μας, θέλει να βάλει ταφόπλακα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ορίστε λοιπόν κύριοι Εισαγγελείς, Τακτικοί Δικαστές , Υφυπουργέ Αθλητισμού και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μέλη της ΕΠΟ. Πεδίον δόξης λαμπρό!

Μια ολόκληρη «ομάδα» λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με επακόλουθα τον υποβιβασμό ομάδων, την οικονομική τους εξόντωση, την φυγή των φιλάθλων από τα γήπεδα και ουσιαστικά την καταστροφή του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει.

Για ποια εξυγίανση μιλάμε όταν η μπάλα πλέον παίζεται στα γραφεία σας κι όχι στα γήπεδα;

Για ποιο ευ αγωνίζεσθαι μιλάμε;

Για ποια αρετή και παιδεία;

Οι αποφάσεις σας βγαίνουν από ένα γραφείο, χωρίς να έχετε καμία βιωματική εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είστε απλά, παθητικοί γραφειοκράτες. Αφήνοντας τέτοιους ανθρώπους να δρουν ανενόχλητοι, σκοτώνετε το ποδόσφαιρο. Πάρτε άμεσα θέση!

Η πόλη του Βόλου δεν θα γίνει ποτέ μία κοριό- πόλις»!

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: «Η Πολιτεία να πάρει θέση»

Με ανακοίνωση της η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, πήρε θέση αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα, ζητώντας να πάρει θέση η Πολιτεία. Αναλυτικά: «Ο άνθρωπος που έχει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, δίνει εντολή και αναρτάται πανό με το σύνθημα “Μια πόλη μια ομάδα”.

Κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι οι δύο ιστορικές ομάδες, Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου, θα έχουν μόνο ομάδες ακαδημιών.

Μια ξενόφερτη ομάδα από την Πύδνα Πιερίας έχει έρθει στην πόλη μας με Γενική τους Συνέλευση εξπρές, απολαμβάνοντας ευνοϊκή μεταχείριση τόσο στα γήπεδα, όσο και στους ξενώνες, από την δημοτική αρχή της πόλης μας.

Σήμερα με το δάχτυλό του υποδεικνύει τον αφανισμό μιας ιστορίας 93 και 80 χρόνων αντίστοιχα, δύο ομάδων που έχει διαμορφωθεί από γενιές φιλάθλων της πόλης μας.

Πείτε μας τι πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος. Ποιοι είναι αυτοί οι επενδυτές που ήρθαν να επενδύσουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης μας, χωρίς να έχουν κανένα λαϊκό έρισμα.

Τι θέλουν όταν στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, που πήραν σαν έδρα τους, πριν καν εγγραφούν στην Ένωση του νομού μας, εισέρχονται μόνο μέλη του σωματείου τους, απαγορεύοντας την είσοδο σε φιλάθλους, αφού δεν εκδίδουν εισιτήρια.

Ποιος είναι αυτός που οπλίζει με το δάχτυλό του την είσοδο οπαδών στο γήπεδο και παρ’ ολίγο να θρηνήσουμε θύματα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου