ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Βράζουν» με την ΕΠΟ

βράζουν-με-την-επο-229590

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι» λένε χαρακτηριστικά από το απόγευμα της Πέμπτης στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου, «βράζοντας» με την απόφαση της ΕΠΟ να οριστεί εκ νέου το παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά από πολυήμερη αναμονή και από τη στιγμή που η Πειθαρχική Επιτροπή δεν κατοχύρωνε ως όφειλε και βάσει ΚΑΠ το παιχνίδι ανάμεσα σε Οπούντιο Μαρτίνου και Νίκη Βόλου, στους κυανόλευκους η αγωνία για εμφανή «πόλεμο» με την Ομοσπονδία ήταν εμφανής. Από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και η ΕΠΟ ενημέρωνε τα δύο σωματεία πως η αναμέτρηση θα διεξαχθεί και πάλι, στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου σήμανε συναγερμός.

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται: «Διέταξε τον επανορισμό του αγώνα Οπούντιος Μαρτίνου-Νίκη Βόλου για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2017-2018, που είχε αρχικά ορισθεί για τις 22.10.2017, αλλά δεν διεξήχθη».

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε τουλάχιστον για την ώρα μια ακόμη ελληνική φαρσοκωμωδία, που αφορά τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την απόφαση-σκάνδαλο να προκαλεί κλαυσίγελο.

Αναφορικά με την απόφαση στη Νίκη, φυσικά και σκοπεύουν να την προσβάλουν με έφεση πριν κατέβουν και πάλι στο Μαρτίνο -μέσα στις επόμενες 15 ημέρες- οπότε και αναμένεται να οριστεί εκ νέου ο αγώνας.

Υπενθυμίζεται πως η αναμέτρηση δεν είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, καθώς ο γιατρός του παιχνιδιού καθυστέρησε να αφιχθεί στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο ρέφερι να κλείσει το φύλλο αγώνα κατοχυρώνοντας, όπως προβλέπεται, το ματς υπέρ των κυανόλευκων της Μαγνησίας και σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να επιβληθεί και χρηματική ποινή στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Για όσα διαδραματίστηκαν στις 22 Οκτωβρίου αλλά και όσα ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες μίλησε εκ μέρους της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου ο κ. Γιώργος Κουτσούκης, αναφέροντας σχετικά στον Βόλος 986:

Για τα όσα πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του Μαρτίνου: «Ακριβώς 16:18 έφτασε ο γιατρός αγουροξυπνημένος και με σορτσάκι, και μάλιστα είχε και μια πετσέτα στο λαιμό του. Όταν ήρθε εκεί, μετά από αρκετή ώρα να παρκάρει, μας είπε ότι είχε ένα έκτακτο περιστατικό. Είναι ο μοναδικός γιατρός στην περιοχή και κάποιος άνθρωπος είχε πρόβλημα. Τι να τον έκανα να τον άφηνα να πεθάνει; μας είπε χαρακτηριστικά».

Για το σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής: «Για να αποδείξεις επείγον περιστατικό πρέπει να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Δεν έλαβαν υπόψη τον παρατηρητή και τον διαιτητή που έκλεισαν το φύλλο αγώνος και έλαβαν υπόψη τον μπάρμπα-Γιώργο από το συνεργείο της Μαλεσίνας που υπέγραψε ένα χαρτί ότι το αυτοκίνητο είχε πρόβλημα… Τα λέω έτσι, τα εκλαϊκεύω λίγο τα πράγματα για να καταλάβει ο απλός κόσμος τι έγινε. Ο διαιτητής και ο παρατηρητής έκλεισαν το φύλλο αγώνος, τελείωσε το ματς. Ένας τηλεοπτικός παραγωγός, μιας εκπομπής συγκεκριμένης, όχι σε ένα κανάλι, σε μια εκπομπή ενός καναλιού απ’ όλη την Ελλάδα, είπε “όχι δεν τελείωσε μη βάζετε τους τρεις βαθμούς…” Ένας, όχι το κανάλι, γιατί το κανάλι είχε σε όλες τις εκπομπές τη βαθμολογία όπως έπρεπε. Ένας μόνο είχε προβλέψει τι θα γίνει και είχε την είδηση πρώτος πριν κοινοποιηθεί στη Νίκη και την είπε στο ραδιόφωνό του, και από το πρωί την προπαγάνδιζε».

Για τα μηνύματα που στέλνονται μέσω της απόφασης: «Δεν έχασε η Νίκη, έχασε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι με τους γιατρούς και με την υγεία δεν πρέπει να παίζουμε, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Η πόλη μας έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, πρέπει να λυθεί άμεσα με ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Είναι μια απόφαση που λέει “φύγετε όλοι, το ποδόσφαιρο δεν είναι για σοβαρούς και καθαρούς ανθρώπους, είναι για άλλους”. Αυτό λέει η απόφαση, μας ενοχλείτε, μας χαλάτε τα σχέδια».

Για τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τους όρους που θα πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες: «Πρέπει τα παιχνίδια να παίζονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να παίζουμε με τους ίδιους κανόνες. Αν αυτό συμβαίνει σήμερα στη Νίκη και αύριο κερδίσει έναν αγώνα μια ομάδα με διαφορετικούς κανόνες τότε δεν αγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις. Τους κανόνες τους βγάζει η ΕΠΟ μέσω ΚΑΠ. Αν ο ΚΑΠ δεν ισχύει για συγκεκριμένες ομάδες, έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά, οπότε δεν ξέρω αν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλουν να διώξουν τον υγιή φίλαθλο από το γήπεδο, να είναι άδεια τα γήπεδα και να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα για να κάνουν παιχνίδια που αυτοί θέλουν».

Τέλος, αναφερόμενος στο παιχνίδι που θα ακολουθήσει στο Μαρτίνο: «Μη βλέπετε την απόφαση αποσπασματικά. Δεν σημαίνει κάτι για εμάς που θα πάμε ξανά στον Οπούντιο. Θα κερδίσουμε. Είναι άλλο το μήνυμα. Ότι εμείς εδώ δεν θέλουμε σοβαρούς και υγιείς ανθρώπους, θέλουμε εμείς να κερδίσουμε τα ηνία της πόλης, να φύγετε εσείς, μας ενοχλείτε».

Χωρίς αγώνα αύριο

Κανονικά θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αύριο Κυριακή, δίχως ωστόσο να έχουν υποχρεώσεις οι κυανόλευκοι, οι οποίοι βάσει προγράμματος δεν αγωνίζονται, κάνοντας το ρεπό τους. Πλέον από την ερχόμενη Δευτέρα οι παίκτες των Φάντζιο Μπούις και Στέφανου Ξηροφώτου θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της 10ης ημέρας, στην οποία την επόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τον ΓΣ Αλμυρού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου