ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισοπαλία σαν ήττα για Νίκη και Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό

ισοπαλία-σαν-ήττα-για-νίκη-και-ολυμπια-236214

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δεν ανέδειξε νικητή το βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.

Μπροστά σε περίπου 3.000 φίλους της Νίκης και 60 του Ολυμπιακού που ενίσχυσαν την προσπάθεια της ομάδας τους από το βόρειο πέταλο, οι δύο ομάδες δίκαια πήραν από έναν βαθμό, με το αποτέλεσμα πάντως να μην ικανοποιεί κανέναν από τους δύο αντίπαλους, καθώς ζητούμενο για αμφότερους ήταν το τρίποντο.

Με γκολ του Ντόλγκι στο 4’ και του Θέου στο 25’ κρίθηκε το τελικό 1-1, με τη Νίκη από τη μία να χάνει και άλλους βαθμούς μετά την ήττα από τον Αμβρυσσέα και τον Ολυμπιακό από την άλλη να μην φτάνει στη νίκη σε τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λαρισαίου διαιτητή Αντώνη Κορέστη που «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τη Νίκη Βόλου, που παρατάχθηκε με σχήμα 4-3-3, ο Θεολόγης αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας, με τους Γενιτσαρίδη-Μωυσίδη-Καρτσαμπά-Δημολιό να αποτελούν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά. Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν Βέργος και Ντόλγκι, με τον Μέτσε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Γαρυφαλλόπουλος (δεξιά) και Μπάιριτς (αριστερά), ενώ στην κορυφή τοποθετήθηκε ο Γιάγκοβλεφ.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σε σχήμα 4-5-1 και με τον Καραγκιολίδη να υπερασπίζεται την εστία, τους Α. Κόκα (αριστερά) – Καραμπά (δεξιά) και τους Νόνη-Κραγιόπουλο ως στόπερ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Τόσκας και Σκανδάλης αγωνίστηκαν στον άξονα, ο Βασίλιεβιτς τοποθετήθηκε μπροστά τους, ενώ στις πτέρυγες έπαιξαν οι Δ. Κόκας (αριστερά) και Θέος (δεξιά). Ως σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Βαρούχας.

Το α’ μέρος

Με γκολ ξεκίνησε το μαγνησιώτικο ντέρμπι, με την πρώτη υποψία ευκαιρίας να σημειώνεται μόλις στο 2’, όπου η Νίκη κέρδισε το φάουλ και την κάρτα του Τόσκα από τ’ αριστερά, με τον Μέτσε να το εκτελεί και τον Καραγκιολίδη να διώχνει με γροθιές.

Στην εξέλιξη της φάσης η Νίκη κέρδισε νέο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και στο κέντρο με τον Ντόλγκι, να αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Καραγκιολίδη, που βρήκε με τα ακροδάχτυλά του την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, για να γράψει νωρίς-νωρίς μέσα σε πανηγυρισμούς το 1-0.

Στο 9’ ο Γιάγκοβλεφ πέρασε και τον Καραγκιολίδη, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με τον Μέτσε να πιάνει ένα αδύναμο σουτ, με αμυνόμενο των ερυθρόλευκων να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή στη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Δημολιός μπήκε στην περιοχή από τ’ αριστερά, γύρισε για τον Γαρυφαλλόπουλο που δεν πρόλαβε να απειλήσει. Η Νίκη, μετά την επίτευξη του γκολ στο 4’ είχε το σκορ υπέρ της, με τους ερυθρόλευκους να φαίνονται χαμένοι και ασύνδετοι, για να έρθει και η πρώτη αναγκαστική αλλαγή στο 18’, όπου ο Σκανδάλης αποχώρησε τραυματίας, με τον Σεχολάρι να παίρνει τη θέση του.

Στο 18’ ο Θέος επιχείρησε σέντρα από αριστερά, με τον Σεχολάρι να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να μην ανησυχεί τον Θεολόγη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Θέος σούταρε ξανά με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός, παρά το άσχημο ξεκίνημα, όσο η ώρα περνούσε ισορρόπησε, παίρνοντας πρωτοβουλίες, ενώ κατάφερε να πετύχει και τέρμα στο 25’. Ηταν μια φάση που ξεκίνησε από τον άξονα, με τον Βαρούχα να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να πασάρει όμορφα στον Θέο (μετά το 1-0 πέρασε ως δεύτερος επιθετικός) στ’ αριστερά, που αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεολόγη για το 1-1, για να το πανηγυρίσει έξαλλα τρέχοντας προς το πέταλο των φιλοξενούμενων.

Κόρνερ εκτελεσμένο από τον Βαρούχα κατέληξε απευθείας άουτ στο 32’, με τον Ολυμπιακό Β. να έχει την υπεροχή μετά την επίτευξη του τέρματος της ισοφάρισης. Οι ερυθρόλευκοι μετά το αρχικό σοκ, από το γκολ που δέχθηκαν έβγαιναν συχνά μπροστά, βρίσκοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Θεολόγη, με τη Νίκη να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να αναπτυχθεί σωστά, μην έχοντας πάντως κάποια ευκαιρία.

Ο ρυθμός έπεσε στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των επιθετικών τους, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές λάθος μπαλιές, οι οποίες κατέληγαν είτε σε πλάγιο, είτε στους δύο πορτιέρε.

Στο 44’ ο Θέος κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, ωστόσο η σέντρα που επιχείρησε δε βρήκε αντίκρισμα, καθώς κανένας από τους συμπαίκτες του δε βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι. Το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια με 1-1.

Το β’ μέρος

Με δυνατές μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τις δύο ομάδες, που προσπαθούσαν να αναπτυχθούν σωστά και να δημιουργήσουν τους διαδρόμους διάσπασης της αντίπαλης εστίας.

Ενας μακρινό σουτ του Μέτσε πέρασε άουτ στο 51’, με τον Ολυμπιακό να χάνει στο 56’ κλασική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Ο Βαρούχας με όμορφη ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από το Θεολόγη, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να διώχνει σωτήρια με τα πόδια.

Η Νίκη έφτασε και εκείνη μία ανάσα για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν στο 60’ ο Γαρυφαλλόπουλος βγήκε απέναντι από τον Καραγκιολίδη, με την μπάλα να κοντράρει στον Ανδρ. Κόκα και να καταλήγει σε κόρνερ και ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Σ’ ένα γρήγορο παιχνίδι, με πολλές εναλλαγές στην κατοχή της μπάλας, οι δύο ομάδες έψαχναν διακαώς το δεύτερο τέρμα, χωρίς πάντως να υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή είτε από τους ερυθρόλευκους, είτε από τους κυανόλευκους.

Σουτ του Γιάγκοβλεφ στο 70’ πέρασε απελπιστικά άουτ, με τον ρυθμό να πέφτει και πάλι, ενώ η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τη Νίκη στο 88’. Συγκεκριμένα ο Γιάγκοβλεφ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε γυριστό σουτ, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να φεύγουν απογοητευμένες από τον αγωνιστικό χώρο και το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους κυανόλευκους φιλάθλους, που περίμεναν κάτι περισσότερο.

ΝΙΚΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Πανθεσσαλικό στάδιο

Γ’ Εθνική 4οςΟμιλος – 8η αγωνιστική

Σκόρερ: (4’ Ντόλγκι- 25’ Θέος)

Κίτρινες: 15’ Μέτσε, 77’ Βέργος -1’ Τόσκας, 94’ Ευθυμιάδης

Διαιτητής: Βάϊος Τσιτσανούδης (Λάρισας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Νάκας (Λάρισας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπούις- Ξηροφώτος): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Μπάϊριτς (58’ Ιορδανίδης), Ντόλγκι, Μέτσε (93’ Βουρδάκης), Γιάκοβλεφ, Γαρυφαλλόπουλος (83’ Ματθαίου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπράτσος):Καραγκιολίδης, Κόκας, Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Βασίβιεβιτς (64’ Ευθυμιάδης), Σκανδάλης (18’ λ.τ. Σεχολάρι, 58’ Καράμπελας), Κόκας Δ., Θέος (70’ Μέμος), Βαρούχας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου