ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Μιλήσαμε μέσα στο γήπεδο…»

μιλήσαμε-μέσα-στο-γήπεδο-255197

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις όσο λίγοι μέσα στα κυανόλευκα αποδυτήρια, ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Χρήστος Τζιώρας, «ξέσπασε» μετά το τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος και το τελικό 1-0 του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Εκ των άτυχων της κυριακάτικης αναμέτρησης, μιας και αποχώρησε ως τραυματίας στο 19ο λεπτό, ο 29χρονος επιθετικός έζησε με το δικό του πάθος την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής, περιμένοντας το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φωτιάδη από την Καστοριά.

Οπως σχολίασε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, η ομάδα του έδωσε απαντήσεις και μίλησε μέσα στο γήπεδο, παραμένοντας ενωμένη στα δύσκολα, όπως μετά το παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μετά την ήττα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Δεν κοιμηθήκαμε μία εβδομάδα».

Αναλυτικά όσα σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου και μετά το κυριακάτικο αγώνα, με τον οποίο η Νίκη κατάφερε να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους δύο βαθμούς, και την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνιστεί στην έδρα του Αμβρυσσέα Διστόμου:

«Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι απέναντι σε μία καινούρια ομάδα στην κατηγορία. Ολοι έπαιξαν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Όλη την εβδομάδα η ομάδα δούλεψε, παθιάστηκε και έβγαλε τον καλύτερό της εαυτό. Θέλαμε το παιχνίδι για πάρα πολλούς λόγους. Κυρίως, για όλη αυτή την κριτική που δεχόμαστε. Ακούμε για μια ομάδα καινούρια, παίκτες, παικταράδες, γήπεδα, γηπεδάρες, όλα καλά (σ.σ. για τον Βόλος ΝΠΣ). Εμείς δεν είπαμε ποτέ κάτι. Περιμέναμε το παιχνίδι για να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο. Πήραμε μια νίκη που θα είναι το σήμα κατατεθέν για την άνοδο, που είναι ο στόχος. Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα του ΝΠΣ Βόλος καλή συνέχεια και ό,τι καλύτερο».

Οσον αφορά τη σοβαρότητα του τραυματισμού του: «Σε μία φάση στο κέντρο πήγα να γυρίσω και μπλόκαρε το πόδι μου με ενός αντιπάλου. Ευτυχώς, δεν μου γύρισε το γόνατο και πιστεύω ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα. Βγήκα για να μη γίνει χειρότερα. Καλύτερα να μείνω εκτός πέντε ημέρες, παρά να χάσω ένα μήνα και να μη μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου στα επόμενα παιχνίδια».

Ακολούθως, σχολιάζοντας για το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά και τη δουλειά που γίνεται από την Ερασιτεχνική και τη Δ.Ε., ανέφερε: «Με τους συμπαίκτες μου είμαστε δεμένοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αυτό υπάρχει από την αρχή. Είμαστε μία οικογένεια. Επιτέλους, ερασιτέχνης, διοίκηση, προπονητές και κόσμος στη Νίκη είναι οικογένεια. Είμαι τόσο καιρό εδώ και δεν το έχω ζήσει ποτέ ξανά».

Σχετικά με την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, σχολίασε πως περιμένει ακόμη περισσότερους στη συνέχεια, λέγοντας: «Δεν είναι αυτός ο κόσμος της Νίκης. Τον ευχαριστούμε, αλλά σε δύο-τρία παιχνίδια θα δούμε τον πραγματικό κόσμο της Νίκης Βόλου. Θα παρακαλούσα τον κόσμο να πιστέψει στην ομάδα και να τη στηρίξει πιο πολύ. Ειδικά, φέτος. Όλοι κάναμε προσπάθεια από την αρχή της σεζόν. Ερχόμενος εδώ μίλησα με τη διοίκηση. Δεν ήρθαμε να κάνουμε πλάκα. Ήρθαμε για να πάμε την ομάδα εκεί όπου της αξίζει. Πιστέψτε μας, ελάτε κοντά μας και θα σας κάνουμε ακόμα πιο χαρούμενους».

Για την αξία των τριών βαθμών και την ψυχολογική ώθηση που πήραν αυτός και οι συμπαίκτες του: «Πέρα από την ψυχολογία είναι και οι τρεις βαθμοί. Η νίκη μας αποδεικνύει ότι είμαστε οικογένεια και ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες. Πήραμε τη νίκη μέσα στο γήπεδο. Τα πάντα μένουν μέσα στα αποδυτήρια».

Τέλος, μετά από ερώτηση που δέχθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφορικά με τις κακές εμφανίσεις αλλά και τα άσχημα αποτελέσματα που προηγήθηκαν: «Νομίζω ότι όπως πόνεσε τον κόσμο πόνεσε και εμάς η ήττα από τον Ρήγα Φεραίο. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει και να πει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι να συγκεντρωθούμε και να συνεχίσουμε. Μετά το ματς του Ρήγα πονέσαμε και δεν κοιμηθήκαμε μία εβδομάδα. Συζητήσαμε, τα βρήκαμε και παραμείναμε οικογένεια. Δεν διαλυθήκαμε. Πλέον είμαστε δύο βαθμούς από την κορυφή. Στα δύσκολα παραμείναμε ομάδα».

Μάντζης: «Κάναμε ένα έγκλημα»

Για το παιχνίδι αναφέρθηκε και ο επιθετικός του Βόλος ΝΠΣ Βασίλης Μάντζης, τονίζοντας αρχικά: «Παίζαμε με μια ιστορική ομάδα και ήταν το πρώτο τοπικό ντέρμπι του Βόλου για εμάς. Είχαμε πέντε νίκες. Είχαμε πάρα πολλές νίκες και στα φιλικά. Ήμασταν αήττητοι μέχρι σήμερα, αλλά κάναμε ένα έγκλημα. Ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά να διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε νίκες σε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι η άνοδος».

Για τα αίτια της ήττας: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, κυρίως πνευματικά. Δεν πιέσαμε, όπως στα άλλα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι δεν δεχθήκαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Κάναμε σχετικά πολλές. Ήμασταν και λίγο άτυχοι. Υπάρχει και η ήττα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου