ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με κεφαλιά – κανονιά του Καρτσαμπά, η Νίκη Βόλου πήρε το ντέρμπι

με-κεφαλιά-κανονιά-του-καρτσαμπά-η-ν-256446

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ψυχωμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν να στραβώνουν από την αρχή, η Νίκη Βόλου επικράτησε με 1-0 στο χθεσινό ντέρμπι κορυφής του ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η 6η αγωνιστική έφερε πιο κοντά από ποτέ τους παίκτες των Μπούις-Ξηροφώτου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πινάκα, μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στους δύο βαθμούς για να σπάσουν παράλληλα και το αήττητο του ΝΠΣ Βόλος.

Ο Καρτσαμπάς ήταν εκείνος που πέτυχε το χρυσό γκολ της… Νίκης, η οποία από νωρίς έμεινε χωρίς τον Τζιώρα, που αποχώρησε τραυματίας πριν το 20’, ενώ έπαιξε και με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από 15 λεπτά, έπειτα από τη χαζή αποβολή του Μπάιριτς.

Παράπονα είχαν οι γηπεδούχοι από το διαιτητή Φωτιάδη, για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ τους στο β’ μέρος, για να αποβληθεί αρχικά ο προπονητής τερματοφυλάκων, Χρήστος Κοντοβάς, όπως και ο τεχνικός Στέφανος Ξηροφώτος στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όμως ο Καστοριανός ρέφερι δεν ήταν ο μόνος που άκουσε τα εξ’ αμάξης, μιας και τα πυρά συγκέντρωσε και ο βοηθός του Νατσιόπουλος.

Πλέον οι κυανόλευκοι θα αγωνιστούν στη συνέχεια στην έδρα του Αμβρυσσέα Διστόμου, για να ακολουθήσει ακόμη ένα ντέρμπι, αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Νίκη Βόλου, έχοντας στα δεξιά της άμυνας τον Γενιτσαρίδη και στα αριστερά τον Δημολιό, την ώρα που στο κέντρο αυτής τοποθετήθηκαν οι Μωυσίδης και Καρτσαμπάς. Στα αμυντικά χαφ βρίσκονταν οι Βέργος και Ντόλγκι, με τον Μέτσε να έχει ρόλο επιτελικού μέσου κινούμενος πίσω από τον Τζιώρα, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης και συνέκλιναν προς αυτή οι Γαρυφαλλόπουλος και Γιάγκοβλεφ, από τα αριστερά και τα δεξιά αντίστοιχα σε σχήμα 4-3-3.

Για τους φιλοξενούμενους ο Μπουργάνης ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Ντεντάκη, Δημόπουλο, Ηλιάδη και Ντόση να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή μοναδικό αμυντικό χαφ ήταν ο Πιαστόπουλος, με τους Πίτου Γκαρσία και Καμπαγέρο να παίζουν εσωτερικοί μέσοι μπροστά τους, ενώ οι Μελισσόπουλος και Ηλιόπουλος κάλυπταν τις πλευρές, με τον Μάντζη μοναδικό προωθημένο σε σχήμα 4-1-4-1.

Ο αγώνας

Ο Θεολόγης στην πρώτη του παρουσία ως βασικός κάτω από τα δοκάρια της Νίκης Βόλου απέκρουσε εντυπωσιακά στο 8ο λεπτό, σέντρα-σουτ του Καμπαγέρο, με τους γηπεδούχους να αναγκάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη τους αλλαγή λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό ο Τζιώρας αποχώρησε με πρόβλημα στο αριστερό πόδι, δίνοντας τη θέση του στον Μπάιριτς, ο οποίος πέρασε στα δεξιά της επίθεσης, μετακινώντας στα αριστερά τον Γιάγκοβλεφ και τον Γαρυφαλλόπουλο στην κορυφή.

Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν μάταια να βρουν δρόμος προς την αντίπαλη περιοχή και με τον Βόλος ΝΠΣ να έχει την κατοχή της μπάλας, για τη Νίκη ήταν πιο δύσκολη η ανάπτυξη, προσπαθώντας κυρίως με αντεπιθέσεις να πατήσει στην περιοχή του Μπουργάνη, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την εκτέλεση φάουλ του Μέτσε στο 14’.

Από λάθος του Δημόπουλου ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την μπάλα από τον Μέτσε, αλλά απέναντι από τον Μπουργάνη δεν πρόλαβε να τελειώσει την φάση, με τον νεαρό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στη συνέχεια να προσπαθεί να μπλοκάρει σε μια φαινομενικά εύκολη φάση από εκτέλεση φάουλ-γέμισμα του Δημολιού από τα αριστερά, για να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως ο Δημόπουλος απομάκρυνε σωτήρια και ενώ η μπάλα είχε πάρει φάλτσα προς το τέρμα στο 27’.

Απεναντίας ο Βόλος ΝΠΣ έφθασε μια ανάσα από το να πετύχει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όταν από εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά, ο προωθημένος Ντεντάκης, έπιασε δυνατό σουτ τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Θεολόγη στο 29’, ο οποίος ακούμπησε όσο χρειάστηκε την μπάλα.

Ντόλγκι και Μέτσε σπατάλησαν δύο ευκαιρίες να πετύχουν το 1-0 στο 43ο λεπτό, με τον Ουκρανό μέσο να βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να πιάνει δυνατό σουτ με το δεξί, το οποίο εξουδετέρωσε αρχικά ο Μπουργάνης, για να ακολουθήσει προσπάθεια του Μέτσε, που μάζεψε το ριμπάουντ και πλάσαρε, αλλά και πάλι ο Βολιώτης τερματοφύλακας είπε όχι.

Με το πρώτο 45λεπτο να έχει συμπληρωθεί, περάσαμε στις καθυστερήσεις, με τη Νίκη να μεταμορφώνεται και να παίζει τα ρέστα της για ένα γκολ. Ετσι, ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Καρτσαμπά να πηδά πιο ψηλά από τους φιλοξενούμενους και με κεφαλιά να πετυχαίνει το 1-0 μέσα σε αποθέωση, που έκανε το Πανθεσσαλικό να θυμίσει εποχές ανόδου… πριν μερικά χρόνια.

Το β’ μέρος

Με τους κυανέρυθρους να θέλουν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι της ισοφάρισης, στο 53’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Ηλιάδης έπιασε σουτ από τα δεξιά, αλλά μπλόκαρε ο Θεολόγης.

Η Νίκη θα μπορούσε από το 58’ να προηγηθεί με δεύτερο τέρμα, με τον Γαρυφαλλόπουλο να μην καταφέρνει να σκοράρει όταν ο Μπουργάνης ήταν πεσμένος στο έδαφος, με τον Ντόση να απομακρύνει προ της κενής εστίας, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ουκρανός ανατράπηκε από διπλό μαρκάρισμα των Καμπαγέρο-Ηλιόπουλου, με τους γηπεδούχους να ζητούν… μάταια πέναλτι από το διαιτητή Φωτιάδη, ο οποίος διέκοψε το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Βολιώτη τερματοφύλακα.

Ο Μπάιριτς ξεκίνησε ατομική ενέργεια από τα αριστερά στο 65ο λεπτό για να περάσει όποιον βρήκε μπροστά του και να αφήσει στη συνέχεια στον Γιάγκοβλεφ, ο οποίος από τις κόντρες κλείστηκε και έχασε την μπάλα, με τον Μέτσε να επωφελείται για να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε αρκετά πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο 70’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ηλιάδη από τα δεξιά η μπάλα έφθασε στον Μάντζη, που έσπασε με το κεφάλι στον Καμπαγέρο, ο οποίος από τα δεξιά σούταρε, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Θεολόγη, με την μπάλα να περνά άουτ και πάνω από τα δοκάρια, στη σημαντικότερη στιγμή για ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους.

Η Νίκη αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά, όταν ο Μπάιριτς πέταξε την μπάλα μακριά από τον αγωνιστικό χώρο μετά από σφύριγμα του Καστοριανού ρέφερι, σε υπόδειξη οφσάιντ, για να αντικρίσει σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78’, με τους γηπεδούχους να κρατάνε μέχρι τέλους το προβάδισμα και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των Δεμηρτζόγλου και Ντεντάκη, με τον Θεολόγη και την άμυνα της Νίκης Βόλου, να βροντοφωνάζουν παρών.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 1-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 45’+1 Καρτσαμπάς

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Νατσιόπουλος, Νταβέλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Πιαστόπουλος (45’), Γαρυφαλλόπουλος (56’), Ντόλγκι (59’), Γκαρσία (61’), Μπάιριτς (70’), Μάντζης (73’)

Κόκκινη: 78’ Μπάιριτς (β’ κίτρινη)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Γιάγκοβλεφ (90’ Λάιος), Μέτσε (93’ Ματθαίου), Ντόλγκι, Γαρυφαλλόπουλος (81’ Ιορδανίδης), Τζιώρας (19’ λ.τρ. Μπάιριτς).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ντόσης, Δημόπουλος, Ηλιάδης (71’ Μηλιώτης), Πιαστόπουλος (84’ Δεμηρτζόγλου), Μελισσόπουλος, Καμπαγέρο (89’ Κυπαρίσσης), Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου