ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Να αποδειχθούν γούρικες

να-αποδειχθούν-γούρικες-308513

Σε μία λαμπερή βραδιά με έντονο το νικιώτικο στοιχείο, με πολλά συνθήματα, τραγούδια αλλά και χορό, η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής τις νέες εμφανίσεις του τμήματος, με στόχο να αποδειχθούν γούρικες και φέτος η χρονιά να είναι χρονιά ανόδου, με την εταιρία CAP να αναλαμβάνει να ντύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Φίλαθλοι, παράγοντες αλλά και φυσικά οι ποδοσφαιριστές, μερικοί εκ των οποίων ανέλαβαν και ρόλο μοντέλου, απόλαυσαν με την ψυχή τους τη λαμπερή βραδιά που είχαν σχεδιάσει τα μέλη της Δ.Ε. ποδοσφαίρου στον φιλόξενο χώρο του ERGON SHOWGROUND Event Hall στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

Το πρώτο καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους ανέλαβε να κάνει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Νίκης, Σάκης Νταφέκας, για να ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του προέδρου της Ερασιτεχνικής, κ. Στέργιου Φάτση και του προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου.

Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια ο Γιώργος Μαστρογιάννης, όπου πέραν από το κομμάτι της παρουσίασης των ποδοσφαιριστών με τις νέες εμφανίσεις, έδωσε το σύνθημα… μετατρέποντας την αίθουσα σε… «Σκεπαστή».

Φάτσης: «Αλήθεια και διαφάνεια»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Στέργιος Φάτσης, καλωσόρισε από τη μεριά του τους παρευρισκόμενους της προχθεσινής βραδιάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων το ένα και μοναδικό στοίχημα που έχει βάλει η νέα διοίκηση, και αυτό είναι η απόκτηση αξιοπιστίας προς τους ποδοσφαιριστές, προς τον κόσμο της και γενικότερα στους προμηθευτές της.

Ο κ. Φάτσης ανέφερε σχετικά: «Το στοίχημα της νέας διοίκησης είναι ένα, να αποκτήσει αξιοπιστία προς τους ποδοσφαιριστές, προς τον κόσμο της και γενικότερα στους προμηθευτές της. Αν αυτό το στοίχημα κερδηθεί, θα είναι παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια». Ακολούθως ο κ. Φάτσης αναφέρθηκε στην παραχώρηση του Πανθεσσαλικού για τα επόμενα τρία χρόνια, χαρακτηρίζοντας ως κληρονομιά της νέας Δ.Ε. στους επόμενους, ενώ δεν παρέλειψε και τον δικαστικό αγώνα του κυανόλευκου επιτελείου κατά της απόφασης της ΕΠΟ για συμμετοχή του ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εξαίροντας την προσπάθεια του νομικού επιτελείου και των κ.κ. Παπαπέτρου, Αγγελάρα, Καραγιάννη και Αρβανιτόπουλο, για να σημειώσει πως η Νίκη ήταν μπροστάρης, αλλά κόντρα σε μια επιλεκτική δικαιοσύνη: «Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, εμείς όμως έπρεπε να διεκδικήσουμε τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης. Είναι μία δύσκολη χρονιά και πρέπει να ανταποκριθούμε σε όλες τις δυσκολίες – και θα ανταποκριθούμε».

Ακολούθως ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη αναφέρθηκε στην προσπάθεια του προπονητικού τιμ και του ρόστερ της ομάδας, ζητώντας από τον κόσμο «ό,τι και να γίνει, θέλουμε να αγκαλιάσει την προσπάθεια Νικιωτών που διοικούν αυτήν την ομάδα. Δε θέλουμε κανέναν ξενόφερτο και κανένα σωτήρα. Η Νίκη έχει από μόνη της τη δυναμική να συντηρεί ομάδα στη Super League. Ο κόσμος της Νίκης θέλει αλήθεια και διαφάνεια».

Παπακωνσταντίνου:

«Τέρμα στη Γ΄ Εθνική»

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, ζήτησε για ακόμη μία φορά τη στήριξη όλων αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η 12η Ιουνίου ήταν μία μέρα ορόσημο, έχοντας να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο της Νίκης. Υπερέβην τους δισταγμούς μου και δέχθηκα. Δε θα λέμε μεγάλα λόγια, θα έχουμε σοβαρότητα και θα πετυχαίνουμε έναν-έναν τους στόχους. Αρχίσαμε σιγά σιγά να δείχνουμε έργο. Κάναμε το Π. Μαγουλάς τόπο και σημείο αναφοράς για τις ακαδημίες μας. Θέλουμε όλους να έρχεστε και να είστε κοντά στα παιδιά σας.

Θέλουμε να ανεβάσουμε τη Νίκη εκεί που της αξίζει. Να βάλουμε τέρμα να είμαστε στη Γ’ Εθνική. Ήμουν παρών στο φιλικό με τον Μακεδονικό και στο πρώτο ημίχρονο έβλεπες τη Νίκη να κεντάει, μου θύμισε τις παλιές εποχές. Ελπίζω αυτό να επαναληφθεί πολλές φορές και να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Έχουμε πετύχει πράγματα που είμαστε περήφανοι και να είστε και εσείς περήφανοι. Της Νίκης της αξίζει ψηλότερα και εσείς θα είστε μέρος αυτής της επιτυχίας με ενωτικό πνεύμα. Να γεμίσουμε το Πανθεσσαλικό και να οδηγήσουμε τη Νίκη ψηλά».

Οι νέες εμφανίσεις

Τον ρόλο των μοντέλων ανέλαβαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, με την αρχή να κάνει ο Κροάτης Σέναντ Μπάιριτς, προβάροντας την στολή προπόνησης, ενώ ο Ουκρανός Άντον Ντόλγκι ήταν ντυμένος με την εμφάνιση αποστολών της ομάδας, με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί. Ο Γιώργος Ιορδανίδης, ο οποίος επέστρεψε και πάλι στη Νίκη Βόλου, φορούσε τη στολή με την οποία έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα εκείνος και οι συμπαίκτες του σχεδόν σε όλα τα φιλικά, χρώματος επίσης μπλε. Ακολούθησε η τριάδα των Νέτι Μέτσε, με μπλε φανέλα και χοντρές λευκές ρίγες, ο Αγγελος Ματθαίου με τη λευκή εμφάνιση με λεπτές γαλάζιες λεπτομέρειες, αλλά και ο Ρώσος Βιάτσεσλαβ Σούσκιν, ο οποίος γεννημένος σε ρόλο μοντέλου παρουσίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορτοκαλί εμφάνιση με τις γαλάζιες λεπτομέρειες. Εκτός από τον πολύχρωμο καμβά δεν θα μπορούσαν να μείνουν οι τερματοφύλακες, με τον Νίκο Τζήμα να έχει ντυθεί στα πράσινα, τον Μένιο Θεολόγη στα πορτοκαλί και τον Βαγγέλη Ράπτη στα κίτρινα.

Εντυπωσίασαν τα χορευτικά

Μπορεί η βραδιά να είχε καθαρά ποδοσφαιρικό τόνο, όμως τα εντυπωσιακά χορευτικά καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, κλέβοντας έστω και για λίγο τη λάμψη από τους ποδοσφαιριστές και τις νέες τους εμφανίσεις. Σε ρυθμούς τσα-τσα-τσα χόρεψαν αρχικά οι Δημήτρης Μπιλιούρης και η Βούλα Τσαμπούρη, συνέχισε η 17χρονη Έφη Καπουρνιώτη, χορεύοντας σε ρυθμούς οριεντάλ, η Ντία Πιλάτου από τις πιο γνωστές χορεύτριες στην Ελλάδα, επίσης με χορό οριεντάλ, με τον Γιάννη Μπαρμπουνάκη να τη συνοδεύει με το νταούλι του. Τις χορευτικές επιδείξεις έκλεισαν Τηλέμαχος Φάτσης με την Ελισάβετ Μαντάνη με ένα εντυπωσιακό τζάιβ, με τους δύο να προετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα χορού που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στη Βιέννη, βρισκόμενοι σήμερα στην 176η θέση στον κόσμο.

Τζιώρας: «Άνοδος και μόνο άνοδος»

Το σύνθημα της ανόδου έστειλε και εκτός αγωνιστικών χώρων ο Χρήστος Τζιώρας, παίρνοντας τον λόγο λίγο πριν ολοκληρωθεί η όμορφη βραδιά, με τον έμπειρο φορ να αναφέρει: «Το διπλό ανόδου επί του Ολυμπιακού μας θυμίζει τα παλιά, αλλά πρέπει να έρθουμε στο τώρα και να το ξανακάνουμε. Είμαστε πολύ δυνατοί, με μία διοίκηση πολύ ισχυρή. Να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, κάτι που εγώ που τον ξέρω δεν το έχω δει ακόμη. Θέλω να ευχηθώ να έχουμε υγεία. Είμαστε όλοι μία γροθιά και αυτό μου θυμίζει τη χρονιά της ανόδου. Άνοδος και μόνο άνοδος. Εγώ αυτό ξέρω, αυτό γνώρισα, αυτό θέλω».

Με τη βοήθεια της κόρης του Στέφανου Ξηροφώτου, η οποία ανέλαβε χρέη μεταφράστριας, οΑντρέι Γιάκοβλεφ, απευθύνθηκε στους φίλους της ομάδας αναφέροντας ότι το μόνο που περιμένει είναι ηκατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ τον λόγο πήραν στη συνέχεια και οι Άγγελος Ματθαίου, Γιάννης Βέργος, αλλά και ο Αλέκος Αναστασίου, δηλώνοντας την αισιοδοξία τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τέλος, εκ μέρους του προπονητικού τιμ, ο Φάντζιο Μπούις, ζητήσε τη στήριξη του κόσμου σε κάθε παιχνίδι, με τον Στέφανο Ξηροφώτο από τη μεριά του να εύχεται να αποδειχθεί γούρικη η νέα φανέλα, παρά το βάρος που έχουν να σηκώσουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Παραλία, Ευαγγελίστρια

και Πανθεσσαλικό

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν και βίντεο με τις παρουσιάσεις των νέων εμφανίσεων, με τους ποδοσφαιριστές Νέτι Μέτσε, Άγγελο Ματθαίου και Βιάτσεσλαβ Σούσκιν, να προβάρουν τις νέες τους φανέλες στην παραλία του Βόλου, στην Ευαγγελίστρια και στο Πανθεσσαλικό αντίστοιχα, την επιμέλεια των οποίων είχε ο Φάνης Αλεξανδρής.

Ξεχωριστές παρουσίες οι

Μ. Παρασκευάς και Κ. Καϊάφας

Πάντα στο πλευρό της Νίκης Βόλου από μικρή ηλικία, σχεδόν από τα 4, ο 88χρονος σήμερα Κώστας Καϊάφας, συγκίνησε με την ομιλία του, αλλά και με τα συνθήματα του μετά από κάλεσμα που έλαβε από τον Γιώργο Μαστρογιάννη να ανέβει στη σκηνή την πρώτη φορά, μιας και στη συνέχεια βρέθηκε και πάλι εκεί για να χορέψει σε ρυθμούς οριεντάλ και να ξεσηκώσει το κοινό. Συγκινητική ωστόσο ήταν και η παρουσία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μανώλη Παρασκευά, ο οποίος ήταν μέλος του συλλόγου τη δεκαετία 1945-1955, με τον ίδιο να εξιστορεί κάποια από τα κατορθώματα των θρυλικών ποδοσφαιριστών, που αγωνίστηκαν για την φανέλα της Νίκης Βόλου και μόνο για εκείνη, μη λογαριάζοντας ούτε τη ζωή τους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας στην Τούμπα.

Παρουσιάστηκε και ο Καρτσαμπάς

Ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου είναι από το βράδυ της Παρασκευής και ο 27χρονος υψηλόσωμος αμυντικός (1.92) Χρήστος Καρτσαμπάς. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σπάρτης, έδωσε το παρών στην παρουσίαση των νέων εμφανίσεων και παρουσιάστηκε από τους κυανόλευκους. Πέραν από τη Σπάρτη, στην οποία αγωνίστηκε πέρυσι, έχει παίξει σε Πανθρακικό, Βατανιακό, Πιερικό, Πανιώνιο και Χανιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου