ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εχασε… τα άχαστα

εχασε-τα-άχαστα-311800

Το 11ο φιλικό παιχνίδι στην καλοκαιρινή της προετοιμασία έδωσε χθες η Νίκη Βόλου μεταβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη απέναντι στον Μακεδονικό του Κώστα Βελιτζέλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα, οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον τρεις φορές ακόμη, αλλά τα κατάφεραν μόνο μία, με τον Σούσκιν στο 40’ σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και διακοπές, μετά από διαπληκτισμούς ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Παρά την κούραση από το αυθημερόν ταξίδι, οι κυανόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο γκρέμιζαν ό,τι έχτιζαν… πετώντας στην κάλαθο των αχρήστων τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν για γκολ.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν ήταν η ίδια, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την κούραση των φιλοξενούμενων και να ισοφαρίζουν με τον Παπαποστόλου στο 63’, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του πρώην τεχνικού της Νίκης, Κώστα Βελιτζέλου, είχαν μηδέν τελικές προσπάθειες στο πρώτο 45λεπτο, αλλά στην επανάληψη έφτασαν τις 6, εκ των οποίων η μία κατέληξε στο τέρμα του Θεολόγη, που προτιμήθηκε αντί του Τζήμα.

Στην άμυνα η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε εκ νέου με τον Γενιτσαρίδη στα δεξιά, Δημολιό στα αριστερά και τους Βέργο – Μωυσίδη σε ρόλο στόπερ.

Οι Μέτσε και Ντόλγκι ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Γιάκοβλεφ, που ήταν χάρμα οφθαλμών ταλαιπώρησε πολλάκις την αντίπαλη άμυνα, παίζοντας στα δεξιά της επίθεσης, την ώρα που ο Σούσκιν τοποθετήθηκε στα αριστερά, με τον Ιορδανίδη να έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τον Τζιώρα, που έδωσε αρκετές μάχες στον αέρα αλλά του έλειψε το γκολ.

Πλέον οι κυανόλευκοι έχουν μπροστά τους το ερχόμενο Σάββατο την υποχρέωση με τον Πρωτεσίλαο για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, με την αναμέτρηση να ορίζεται για τις 4.30μ.μ. στο Πανθεσσαλικό.

Ο αγώνας

Με ευκαιρία για γκολ ξεκίνησε νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι η Νίκη Βόλου, όταν από συνεργασία του Δημολού με τον Τζιώρα, ο τελευταίος άφησε την μπάλα για τον Ιορδανίδη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ζαγναφέρη, με το διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Τζιώρας, αλλά ο φορ της Νίκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γουμάγια, ο οποίος ξάπλωσε στην αριστερή του γωνία και αποσόβησε το 0-1, έχοντας την τύχη με το μέρος του.

Στο 9’ ο Τζιώρας βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ που κέρδισε ο ίδιος, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία, με τους κυανόλευκους να ψάχνουν απεγνωσμένα ένα γκολ.

Ενα λεπτό αργότερα και μετά από μπαλιά του Βέργου από την άμυνα, ο Γιάκοβλεφ πέρασε τρεις αντιπάλους με διαδοχικές ντρίπλες, πάτησε περιοχή αλλά το πλασέ του με το αριστερό εξουδετέρωσε ο Γουμιάγιας, για να απομακρυνθεί η μπάλα από την άμυνα στη συνέχεια, με τον Ουκρανό μέσοεπιθετικό να μην καταφέρνει να σημειώσει ίσως και το καλύτερο κυανόλευκο γκολ στα φιλικά.

Η Νίκη ωστόσο συνέχισε να πιέζει και μετά από φάουλ που κέρδισε ο Τζιώρας εκτός περιοχής, ο Μέτσε ανέλαβε την εκτέλεση με τον Γουμάγια να αποκρούει σε κόρνερ στο 17’.

Ενα «νεκρό» δεκάλεπτο ήρθε να «αναστήσει» η ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, οι οποίοι αφού διαπληκτίστηκαν «έστειλαν» τους διαιτητές στα αποδυτήρια, και μετά από επτάλεπτη διακοπή το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι.

Με την επανέναρξη, η Νίκη Βόλου έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από γύρισμα από τα δεξιά του Σούσκιν, ο Ντόλγκι αστόχησε εξ επαφής και από τα αριστερά, με τον Ουκρανό να κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 37’.

Γιάκοβλεφ και Σούσκιν συνεργάστηκαν εκ νέου στο 39’ με τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα στον Ιορδανίδη, ο οποίος απείλησε με «κεραυνό» από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Γουμάγιας εκτινάχθηκε διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Στο 45’+3’ ο Γιάκοβλεφ έπιασε το σουτ από τα αριστερά, ο Γουμάγιας απέκρουσε και πάλι ενστικτωδώς, με την μπάλα να στρώνεται στον Τζιώρα, αλλά από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει, αστοχώντας απογοητευτικά.

Το γκολ που έλειψε στους κυανόλευκους σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έμελλε να έρθει στο 45’+4’, όταν ο Γενιτσαρίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και αφού ο Τζιώρας έπιασε την πρώτη κεφαλιά-έστρωσε στον Σούσκιν, ο οποίος με γυριστό σουτ με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Μακεδονικού για το 0-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το β΄μέρος

Η Νίκη του δεύτερου μέρους έπαψε να θυμίζει τη Νίκη του πρώτου 45λεπτου, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να φθάσουν ούτε μία φορά με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Γουμάγια, μένοντας στις 7 τελικές του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και αφού έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 49’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, είδαν την κεφαλιά του Κανούλα να περνά ελάχιστα άουτ στην πρώτη και καλύτερη στιγμή τους στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με εκτέλεση φάουλ του Ηλιόπουλου, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Θεολόγη.

Ωστόσο, ό,τι δεν έγινε στις δύο προηγούμενες φάσεις ήρθε στο 63’, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα, έπειτα τη σέντρα του Γαρύφαλλου από τα αριστερά, ο Παπαποστόλου βρέθηκε μέσα στην περιοχή με πλάτη, γύρισε και έπιασε το σουτ, στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα των κυανόλευκων, που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και να αποφύγουν την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν αρκετά παράπονα από τον διαιτητή Κωνσταντινίδη, είδαν τον Θεσσαλονικιό ρέφερι να μην καταλογίζει ούτε φάουλ έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα στο 73’ στον Ιορδανίδη, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και λίγο αργότερα, όταν από σέντρα ο Παντεκίδης κατέβασε την μπάλα με το χέρι, δίχως να καταλογιστεί πέναλτι.

Οι διαδοχικές αλλαγές εκατέρωθεν δεν άφησαν πολλά περιθώρια στις δύο ομάδες να διεκδικήσουν πλέον κάτι περισσότερο, και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, σε ένα σκληρό παιχνίδι στα όρια του αντιαθλητικού αρκετές φορές από τους γηπεδούχους, κάτι που πέρασε απαρατήρητο από τον διαιτητή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: (Βελιτζέλος) Γουμάγιας, Μπουλγκουρίδης, Βοσνιάδης, Τουμανίδης, Αντωνιάδης, Ζαφειρίδης, Ζαγναφέρης, Γαρύφαλλος, Στασινόπουλος, Ηλιόπουλος, Κανούλας

Επαιξαν και οι: Διαμαντίδης, Παπαποστόλου, Τσουκάνης, Τοπολίδης, Τράικος, Βόσδου, Παντεκίδης, Μουτζίκος, Λεόνογλου, Ρίτσκος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπούις-Ξηροφώτος) Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (68’ Λάιος), Δημολιός (88’ Ζιώγας), Βέργος, Μωυσίδης, Ντόλγκι (81’ Τσιανάκας), Μέτσε (90’ Σιώμος), Ιορδανίδης (88’ Βουρδάκης), Γιάκοβλεφ (90’ Σφονδυλιάς), Σούσκιν (83’ Ματθαίου), Τζιώρας (74’ Γαρυφαλλόπουλος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου