ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάββατο στο Ριζόμυλο

σάββατο-στο-ριζόμυλο-314253

Για την πρώτη επίσημη υποχρέωση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αστέρα

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς ετοιμάζεται να μπει και επίσημα για τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου, που έμαθε στην προχθεσινή κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ τον αντίπαλό του στην Α’ φάση, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Ριζομύλου, ομάδα που ανασυστάθηκε φέτος και θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ.

Σαφώς, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη και ο Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται να πάρει εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, είναι η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα, με τους ερυθρόλευκους να επιθυμούν πέρα του αποτελέσματος και μία εμφάνιση που θα πείσει τεχνικό επιτελείο και κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νικητής του ζευγαριού Αστέρας Ριζομύλου – Ολυμπιακός Βόλου, θα κοντραριστεί στη συνέχεια και στην φάση των «16» πλέον με εκείνο του ζευγαριού ΓΣ Αλμυρού – Βόλος ΝΠΣ.

Το οριστικό πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από την ΕΠΣΘ, με τους Βολιώτες να έχουν ήδη προσαρμόσει την προετοιμασία τους στο παιχνίδι με την ομάδα από τον Ριζόμυλο. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου ματαιώθηκε και το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με τον Σαρακηνό, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη.

Σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής σχετικά με τη ματαίωση του παιχνιδιού, αναφέρονται τα εξής: «Εξαιτίας των υποχρεώσεων των ομάδων για τη διοργάνωση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο, το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Σαρακηνό, που θα πραγματοποιούνταν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ματαιώνεται».

Οι επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να έχουν πλήθος εξελίξεων για τους ερυθρόλευκους, που βρίσκονται σε αναμονή σχετικά με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου. Η νέα αγωνιστική σεζόν ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, ενώ ο καταρτισμός των ομίλων, αναμένεται επίσης για σήμερα Τετάρτη, ώστε να γίνουν γνωστές και επίσημα οι ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Επενδύει στο μέλλον η Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Η νέα αθλητική χρονιά για τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ξεκίνησε, με τους μικρούς ποδοσφαιριστές να προετοιμάζονται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην Άλλη Μεριά.

Φέτος, οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας αποφάσισαν τη συγκρότηση τριών αγωνιστικών ομάδων για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2003, το 2004 και το 2005. Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν αυτές τις ομάδες συμμετέχουν στο πρόγραμμα προπονήσεων και στους αγώνες εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Οι προπονήσεις αυτών των ομάδων είναι καθημερινές.

Παράλληλα αυτή τη χρονιά ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 συνεργάζεται στενά με την ομάδα του Α.Σ. «Ιωλκός Βόλου», συγκροτώντας ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία θα συμμετέχει στη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ, με προπονητή τον κ. Φώτη Αγραφιώτη. Στην εν λόγω ομάδα εντάχθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου ποδοσφαιριστές γεννημένοι από το 1999 έως το 2002, και ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία τους.

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, με τις κινήσεις του αυτές σκοπεύει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών και ευελπιστεί να μεταλαμπαδεύσει τις έννοιες του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας αλλά και τη χαρά της συνεργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα προπονήσεων, αλλά και στη συγκρότηση των ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα εξής τηλέφωνα: 6937441383, 6937148271 και 6979002709.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου