ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Δουλεύουμε για να ενωθούν οι Νικιώτες»

δουλεύουμε-για-να-ενωθούν-οι-νικιώτε-329238

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Απόλυτη ικανοποίηση με τη θετική τροπή που πήρε η υπόθεση επιστροφής των τριών ξένων ποδοσφαιριστών επικρατεί στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου, με τους κυανόλευκους να ετοιμάζουν πλέον νέες μεταγραφικές εκπλήξεις, με στόχο να γίνουν ακόμη πιο δυνατοί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναμφίβολα, με την επιστροφή των Ντόλγκι, Γιάγκοβλεφ και Σούσκιν, η καρδιά… όλων στο κυανόλευκο στρατόπεδο πήγε στη θέση της, με τη διάθεση των υπευθύνων ωστόσο να μη σταματά εδώ και να ετοιμάζει νέες μεταγραφές, ελεύθερων πλέον ποδοσφαιριστών μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία.

Για τις τρέχουσες εξελίξεις τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, κ. Γιώργος Κουτσούκης, ο οποίος προχώρησε και σε έναν μίνι απολογισμό της νέας διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, τονίζοντας πως και τα 17 μέλη δουλεύουνε για να ενωθούν οι Νικιώτες. Αναλυτικά όσα σχολίασε ο κ. Κουτσούκης, φιλοξενούμενος στον ρ/σ Βόλος 9.86:

Για την επιστροφή των ξένων με τα απαραίτητα χαρτιά: «Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά δεν το χειρίστηκα εγώ, καθώς ο καθένας έχει τον δικό του τομέα, αφού είμαστε 17 άτομα στη Δ.Ε. Εγώ ασχολούμαι κυρίως με τα διαρκείας, και όταν τελειώσουν τα διαρκείας θα ασχολούμαι μόνο με τις ακαδημίες. Πρέπει πραγματικά να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα των τριών ξένων, γιατί δούλευαν γι’ αυτό νυχθημερόν, κυριολεκτικά όμως. Όλα έγιναν με πολύ άγχος. Στην αρχή δεν ξέραμε πόσο δύσκολο είναι και πόση μεγάλη γραφειοκρατία χρειάζεται για να φέρεις μη κοινοτικούς σε μία ερασιτεχνική ομάδα στην Ελλάδα».

Για τον νέο αέρα της Δ.Ε: «Η Δ.Ε. αποτελείται από Βολιώτες και Νικιώτες, και σε συνεργασία με τον κ. Φάτση και την Ερασιτεχνική Νίκη δουλεύουμε όλοι μαζί για να ενωθούν οι Νικιώτες, γιατί όταν ενωθούν οι Νικιώτες και είναι συσπειρωμένοι, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει κανείς. Ο πρώτος στόχος είναι να χτίσουμε την ομάδα από κάτω προς τα πάνω, ώστε να έχει διάρκεια και συνέχεια. Δίνοντας βάση στις υποδομές και περνώντας μηνύματα από την ιστορία μας να οραματιστούμε το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Οι προγονοί μας έχτισαν το Παντελής Μαγουλάς και η δική μας η γενιά πρέπει να αφήσει κάτι πίσω. Αυτό είναι η ουσία κι όχι τα πρόσκαιρα, όπως αν πήραμε έναν ποδοσφαιριστή καλό ή όχι. Μ’ αυτή τη λογική δημιουργήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου. Σχηματίστηκε δυόμισι μήνες πριν και αμέσως έπιασε σκληρή δουλειά».

Ακολούθως, ο κ. Κουτσούκης προχώρησε σε μία αναδρομή των πεπραγμένων της Δ.Ε., ξεκινώντας από την πρόσληψη του τεχνικού επιτελείου, της επιτροπής μεταγραφών, τα έργα στο Π. Μαγουλάς και στον ΟΣΕ και μία σειρά ακόμη πραγμάτων σημαντικών για τον ελάχιστο χρόνο που επετεύχθησαν.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούκης έστειλε πρόσκληση στον κόσμο των κυανόλευκων, σημειώνοντας: «Εμείς δεν κλαψουρίζαμε όλο το καλοκαίρι. Αν εκτιμά ο κόσμος την προσπάθειά μας, ας τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι κύριοι χρηματοδότες, γιατί εμείς είμαστε οι εργάτες της ομάδας. Υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με πέρσι για τα διαρκείας. Ελάτε δίπλα στην ομάδα μας να ζωντανέψουμε το Πανθεσσαλικό, γιατί όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί είμαστε ανίκητοι. Αυτό είναι το μήνυμα.

Πέρσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τα διαρκείας. Φέτος δε θα κάνω σχόλια ακόμη, γιατί έχουμε πολλές μέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και δε θέλω να αδικήσω και τους ανθρώπους που έχουν έρθει και πήραν εισιτήρια από την Αυστραλία, από τη Ρουμανία, την Αθήνα, που δε θα παρακολουθήσουν τη Νίκη, και πήραν το διαρκείας γιατί το θεωρούν υποχρέωσή της. Θα κάνουμε λοιπόν συνολική αποτίμηση των διαρκείας στο τέλος. Εγώ παρέθεσα τα γεγονότα, για να δει ο κόσμος τι έχει γίνει, κι όχι τι θα κάνουμε αργότερα».

Τέλος, αναφέρθηκε στην… προίκα που αφήνει η νέα Δ.Ε.: «Αν αύριο το πρωί η διοίκηση αυτή φύγει, έχει ήδη αφήσει μία προίκα στη Νίκη. Θα είμαστε στο Πανθεσσαλικό για τα τρία επόμενα χρόνια χωρίς κόστος από δω και πέρα, γιατί ο Βασίλης Βενέτης τελειώνει το Πανθεσσαλικό (σ.σ. την αποκατάσταση των ζημιών), καθώς έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλα τα καθίσματα, έχουν γίνει οι εργασίες στις τουαλέτες, τα συρματοπλέγματα, προκαταβάλλοντας ουσιαστικά τα ενοίκια για τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι κέρδος για όσους είναι στη διοίκηση, καθώς δε θα υπάρχει το μηνιαίο κόστος του Πανθεσσαλικού, που είναι μεγάλο, πάνω από 2.500 ευρώ. Αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί στην ανταπόκριση που πρέπει να έχει ο κόσμος. Γι’ αυτό πρέπει να πάμε στο Πανθεσσαλικό, για να χαρούμε ποδόσφαιρο, κι όποιος είναι καλύτερος ας κερδίσει χωρίς πλάγια μέσα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου