ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τρέχει» για το όνειρό του

τρέχει-για-το-όνειρό-του-334259

Ο 18χρονος Βολιώτης αναβάτης καρτ Μάνος Βούλγαρης αναχωρεί για την Ιταλία

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Με πρότυπο τον αείμνηστο οδηγό της Formula 1, Άιρτον Σένα, ο 18χρονος Βολιώτης Μάνος Βούλγαρης πατάει τέρμα το γκάζι προς την επιτυχία κυνηγώντας το όνειρό του στην Ιταλία, όπου και θα βρεθεί από την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ιταλίας και στις εγκαταστάσεις του Λιγκότο Φιέρε στην κατηγορία KF.

Ο Βολιώτης αναβάτης καρτ και μέλος του ΟΜΑΘ, που έπιασε για πρώτη φορά τιμόνι στα έξι του χρόνια, βρέθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μιλώντας για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και ευελπιστεί αρχικά να περάσει στον μεγάλο τελικό της μεθεπόμενης Κυριακής στο Τορίνο, και από εκεί να συνεχίσει την πορεία του γιατί όχι σε ακόμη μεγαλύτερες πίστες, και φυσικά μεγαλύτερες – ασύλληπτες ταχύτητες.

Μαθητής μέχρι πρότινος στο Πολυκλαδικό 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, ο ίδιος ξεκινά τη διαδρομή προς τα πίσω και θυμάται την πρώτη φορά που ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό: «Ξεκίνησα από τα έξι. Από μικρός λάτρευα τα αυτοκίνητα και είχε και ένα μικρόβιο με τα αυτοκίνητα ο πατέρας μου. Έβλεπα πως υπάρχει πίστα καρτ στον Βόλο και έλεγα στους γονείς μου να με πάνε κι εμένα. Τους εντυπωσίασε το γεγονός πως στην ηλικία αυτή των 6 ετών άλλα παιδάκια μπαίνανε στα καρτ δυο-δυο, αλλά εγώ μετά από δέκα λεπτά παρακολούθησης εκτός πίστας μπήκα μέσα και οδήγησα μόνος μου. Πλέον το μικρόβιο είχε περάσει και σε μένα και ήθελα να πηγαίνω συνέχεια. Ύστερα επειδή βλέπανε ότι γίνομαι όλο και καλύτερος και σε μικρά χρονικά διαστήματα, τότε έγινε σαν άθλημα και σαν χόμπι για εμένα. Από εκεί αποφάσισαν να μπω στο αγωνιστικό κλίμα».

Μια μικρή διακοπή και η ενασχόληση του με την κωπηλασία με την ομάδα του ΝΟΒΑ, με την οποία είχε και διακρίσεις, δεν θα μπορούσαν να τον βγάλουν εκτός πίστας: «Επέστρεψα και πάλι στα 14 μετά από ένα πρόβλημα υγείας του πατέρα μου και πήρα το πρώτο μου καρτ. Μετά από κάποιους αγώνες εντός Ελλάδος έκανα συμβόλαια με ελληνικές ομάδες και μετά από έναν αγώνα χτύπησε το τηλέφωνο των γονιών μου, τους οποίους και ζήτησαν να δουν πρώτα, όταν εγώ ήμουν στην ηλικία των 14 ετών. Τους καλέσανε στη Θεσσαλονίκη, ενδιαφέρθηκαν να με δούνε από κοντά. Έπειτα από μία εβδομάδα με καλέσανε και εμένα στη Θεσσαλονίκη, έκανα κάποιες δοκιμές και μετά από μία αξιολόγηση που πέρασα μου ήρθε η πρόσκληση για το Βαλκανικό πρωτάθλημα».

Προετοιμαζόμενος πλέον για την Ιταλία, πιθανότατα και σήμερα θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία στην οποία βλέπει μόνο τον τερματισμό: «Έρχεται το αγωνιστικό (καρτ) από την Ιταλία και πρέπει να ενημερωθώ κι εγώ, γιατί ο αγώνας είναι άλλου επιπέδου και πρέπει να γίνει η ανάλογη προετοιμασία. Η προετοιμασία αυτή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα έρθει η ομάδα να δοκιμάσουμε το καρτ στην πίστα των Σερρών και την Τρίτη θα φύγω για Ιταλία. Η ομάδα είναι κατασκευαστική, η Τοπ Καρτ και οι μηχανικοί προέρχονται από την ομάδα Senna By Salvatore από την Ιταλία».

Το Κύπελλο Ιταλίας μπορεί να αποτελέσει για τον ίδιο ένα παράθυρο στο όνειρο, στο οποίο δεν μπορεί να πει όχι: «Το Κύπελλο Ιταλίας γίνεται μία φορά κάθε χρόνο. Επειδή η Ιταλία είναι από τις γενέτειρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αν όχι η μεγαλύτερη, είναι ένα τεράστιο γεγονός, στο οποίο θα βρεθούν οι μεγαλύτεροι οδηγοί απ’ όλη την Ευρώπη. Εκεί εάν κάνεις ένα καλό αποτέλεσμα ή αν βρεθείς στον τελικό -γιατί στατιστικά μέχρι σήμερα κανείς Έλληνας δεν το έχει καταφέρει- μπορεί να πας και κάπου παραπάνω. Εκεί θα βρίσκονται σπόνσορες και ομάδες από άλλο επίπεδο πλέον, όπως Formula 3 και Formula 2».

Βέβαια οι προσωπικές του βλέψεις δεν σταματούν εκεί με τον ίδιο να συμπληρώνει:

«Είναι το όνειρο μου φυσικά να βρεθώ σε μια ομάδα Formula έστω και σε μικρότερο επίπεδο και μετά βλέπουμε. Το προκαθόριζα να φτάσω εκεί, αλλά φυσικά και είναι δύσκολο, αφού μιλάμε για ένα άθλημα και κάποια επίπεδα που κάποιοι πάνε λόγω χρημάτων και άλλοι λόγω ταλέντου. Πρέπει να είσαι τυχερός να σε δει ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, ο μεγαλύτερος για τη δική μου εμπειρία και είναι πολύ δύσκολος, αλλά δεν σημαίνει πως δεν πάμε με το σκεπτικό να πάμε για τη νίκη. Είναι το όνειρο μου από παιδί να κάνω έστω και μία δοκιμή με Formula 1. Άμα έχεις πίστη και αφοσίωση στον εαυτό σου και αγαπάς αυτό που κάνεις μπορείς να το κάνεις».

Οι αγώνες όμως δεν είναι ο μόνος δρόμος που έχει να ακολουθήσει: «Επειδή φέτος έδωσα και πανελλήνιες, έκανα προετοιμασία και προπονήσεις για να διατηρηθώ επειδή περίμενα τη συμμετοχή-διάκριση στον αγώνα της Ιταλίας. Πλέον όμως πέρασα στο Αριστοτέλειο Π.Θ. και στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, το οποίο και φυσικά θα παρακολουθήσω. Πάντα έτσι είχα μάθει άλλωστε, να συνδυάζω το άθλημα μου και το σχολείο. Αν όλα πάνε καλά και πάρω το πτυχίο μου θα συνεχίσω μετά με κάποιο μεταπτυχιακό. Μου αρέσει αυτό που κάνω, είναι το όνειρό μου και θα συνεχίσω να τα συνδυάζω».

Στην τελευταία στροφή της συνέντευξης, ο Μάνος Βούλγαρης θέλησε να ευχαριστήσει την εταιρεία Aegean Καραλής που θα του καλύψει τα έξοδα στην Ιταλία, αφού η Τοπ Καρτ σαν κατασκευαστική, πέρα από το αγωνιστικό που του παρέχει θα έχει και ένα επιτελείο που θα κινείται γύρω από εκείνον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου