ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δυνατή κόντρα στο Βελεστίνο με τη Νίκη να επικρατεί με ανατροπή του Ρήγα

δυνατή-κόντρα-στο-βελεστίνο-με-τη-νίκη-337114

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πρόβα πρωταθλήματος είχαν το περασμένο Σάββατο στο στάδιο του Βελεστίνου ο οικοδεσπότης Ρήγας Φεραίος, φιλοξενώντας τη Νίκη Βόλου λίγες ημέρες πριν την πρώτη σέντρα στη Γ’ Εθνική.

Η Νίκη Βόλου στο 7ο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει αήττητη, αλλά και να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 σε 1-2, κατακτώντας την νίκη σε 4ο αγώνα. Μια νίκη βέβαια που δεν παίζει ρόλο τη δεδομένη στιγμή, όσο τα συμπεράσματα που είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν και οι δύο πάγκοι… Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Τζιώρας (35’-47’), χτυπώντας δύο φορές για τη Νίκη, ενώ ο Τζοβάρας ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ (18’).

Πλέον επόμενο προγραμματισμένο φιλικό για τη Νίκη Βόλου είναι αυτό απέναντι στον Αχιλλέα την ερχόμενη Κυριακή, ενώ από την άλλη ο Ρήγας, που μετά από 5 φιλικούς αγώνες μετρά δύο νίκες, δύο ήττες αλλά και μία ισοπαλία θα κοντραριστεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον Ολυμπιακό Βόλου και πάλι στο Βελεστίνο.

Πώς παρατάχθηκαν

Με σχήμα 4-3-3 ξεκίνησε η ομάδα του Ρήγα Φεραίου έχοντας πέραν από τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, τους Γεωργατζή – Καρλιάμπα – Γκάγκα και Σπαθή στην τετράδα της άμυνας. Ως ανασταλτικός μέσος χρησιμοποιήθηκε ο Αλεξίου, με τους Χατζησταμάτη και Παπαγεωργίου να τοποθετούνται μπροστά του σε ρόλο επιτελικών μέσων. Στην τριάδα της επίθεσης από τα δεξιά κινούνταν ο Καρακώστας, ο Τσιώλης στα αριστερά και ο Τζοβάρας στην κορυφή της επίθεσης.

Για την ομάδα της Νίκης Βόλου, που για ακόμη ένα παιχνίδι (πέμπτο συνεχόμενο) απουσίαζαν οι δύο Ουκρανοί Γιάγκοβλεφ και Ντόλγκι, όπως και ο Ρώσος Σούσκιν, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Θεολόγης, με τον νεαρό τερματοφύλακα όμως να αποχωρεί ως τραυματίας αρκετά νωρίς (20ο λεπτό) από το παιχνίδι με τον Τζήμα να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Επίσης, στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Γενιτσαρίδης – Λάιος – Μωυσίδης – Δημολιός. Στη μεσαία γραμμή Μέτσε και Τσιανάκας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ιορδανίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ οι Μπάιριτς (δεξιά), Γαρυφαλλόπουλος (αριστερά) μαζί με τον Τζιώρα (κορυφή) αποτέλεσαν την τριάδα της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν μάταια χώρους προς τις αντίπαλες εστίες, η Νίκη Βόλου με τον δαιμόνιο Μπάιριτς έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Κροάτη μέσοεπιθετικό να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και αφού ξεπέρασε το εμπόδιο των Αλεξιού, Σπαθή και Τσιώλη έπιασε το σουτ με το «κακό» του πόδι (αριστερό) από τη γωνία της περιοχής και από τα δεξιά, αλλά ο Παπαγιάννης κατάφερε να μπλοκάρει έστω και με δυσκολία.

Δύο λεπτά αργότερα και στο 12’ ακολούθησε ενέργεια του Ιορδανίδη και σουτ, που δεν είχε καμία τύχη και έτσι στο 18’ ο Ρήγας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενος την κακή αμυντική λειτουργία της Νίκης.

Με τη φάση να ξεκινά από κλέψιμο της μπάλας του Καρλιάμπα από τον Τζιώρα -ανάμεσα στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή- ο Τσιώλης έγινε αποδέκτης της και αφού άφησε στον Καρακώστα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Τζοβάρα, ο οποίος καιροφυλακτούσε ακάλυπτος στη μεγάλη περιοχή της Νίκης για να κάνει το 1-0 με πλασέ, προλαβαίνοντας την έξοδο του Θεολόγη, με τον νεαρό πορτιέρε μάλιστα να τραυματίζεται και να αντικαθίσταται λίγο αργότερα, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Με το σκορ υπέρ τους, οι παίκτες του Ρήγα ξεθάρρεψαν και έψαξαν ακόμη ένα γκολ, όμως τόσο στο 26’ όσο και στο 27’ ο Τζήμας φώναξε παρών, σταματώντας αρχικά την μπάλα έπειτα από κεφαλιά του Τσιώλη σε σέντρα του Γεωργατζή από τα δεξιά και ένα λεπτό μετά όταν Τσιώλης και Χατζησταμάτης έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να βλέπει τον τερματοφύλακα της Νίκης, να πέφτει έγκαιρα στα πόδια του. Εκτέλεση φάουλ του Μπάιριτς στο 30’ δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη ιδιαίτερα, ο οποίος είδε την μπάλα ωστόσο να περνά λίγο πάνω από το αριστερό γάμα, με τη Νίκη να εκμεταλλεύεται πλήρως το λάθος του Γεωργατζή στο 35’ για να πετύχει την ισοφάριση.

Συγκεκριμένα από λάθος γύρισμα του ποδοσφαιριστή του Ρήγα προς τον τερματοφύλακά του, ο πολύπειρος Τζιώρας διάβασε την φάση και έκλεψε την μπάλα και αφού πέρασε και το εμπόδιο του εξερχόμενου Παπαγιάννη πλάσαρε χωρίς δυσκολία στην άδεια εστία για το 1-1.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, ο Τζιώρας πέτυχε και δεύτερο τέρμα για τη Νίκη, αλλά αυτό ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη του βοηθού, Κατσιγιαννάκη, ο οποίος σήκωσε το σημαιάκι του, θεωρώντας πως ο επιθετικός των κυανόλευκων ήταν εκτεθειμένος έπειτα από πάσα του Μπάιριτς, για να προκαλέσει και την αντίδραση του Φάντζιο Μπούις.

Γκολ με το καλησπέρα…

Δύο λεπτά μετά την… τέταρτη σέντρα στο παιχνίδι, η Νίκη Βόλου πέτυχε και δεύτερο τέρμα, με τον Γαρυφαλλόπουλο να σεντράρει από τα αριστερά για τον Τζιώρα, ο οποίος βρισκόμενος μέσα στην αντίπαλη περιοχή κατέβασε όμορφα την μπάλα με το στήθος προ του Σπαθή και με σουτ στην κίνηση με το αριστερό πέτυχε το 1-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ παρά τις όποιες προσπάθειες.

Λίγο αργότερα και στο 49’ ο Τζιώρας θέλησε εκτός από σκόρερ να γίνει και δημιουργός, αφού πέρασε πάνω στην τελική γραμμή τον Γκάγκα και έστρωσε την μπάλα για τον Μπάριτς, ο οποίος αφού προσποιήθηκε σούταρε με το δεξί, για να αναγκάσει τον Παπαγιάννης να απομακρύνει με τα πόδια.

Η Νίκη συνέχισε να αναζητά ένα τρίτο τέρμα, αλλά δεν το κατάφερε ούτε στο 57’, όταν

ο Τζιώρας άφησε την μπάλα για τον Γαρυφαλλόπουλο, ο οποίος δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση από πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή, για να στρωθεί στον Ιορδανίδη έπειτα από διώξιμο των αμυνόμενων. Ο μέσος από τα Γιαννιτσά επιχείρησε σουτ με το αριστερό, αλλά ο Παπαγιάννης εκτινάχθηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ με τις γροθιές.

Το τελευταίο τέταρτο ανήκε πλέον στον Ρήγα, ο οποίος κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης, βλέποντας στο 74’ συρτό σουτ του νεοεισελθόντα Τζέκα από το ύψος της περιοχής να «σβήνει» στην αγκαλιά του Τζήμα.

Στο 85’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Καναβού, ο Χύσα έπιασε το σουτ με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζήμα, με τον πορτιέρε της Νίκης να στέκεται τυχερός στο 88’, όταν ο Τσελεπής ανέλαβε εκτέλεση φάουλ, για να σημαδέψει ωστόσο το εσωτερικό της αριστερής δοκού. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης και πάλι ο Τσελεπής θέλησε να νικήσει τον Τζήμα, όμως η μπάλα πέρασε εκτός και δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ρήγας Φεραίος – Νίκη Βόλου 1-2

Σκόρερ: (19’ Τζοβάρας – 37’ – 47’ Τζιώρας)

Διαιτητές: Νικόπουλος, Κατσιγιαννάκης, Βλάχος

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Σπαθής – Αλεξίου): Παπαγιάννης (61’ Τσουμπέκος), Γεωργατζής (70’ Ράπτης), Καρλιάμπας, Γκάγκας, Σπαθής (61’ Λάμπρου), Αλεξίου, Χατζησταμάτης (81’ Μπακάλης), Παπαγεωργίου (61’ Χύσα), Καρακώστας (73’ Καναβός), Τσιώλης (61’ Τσελεπής), Τζοβάρας (67’ Τζέκα).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπούις): Θεολόγης (λ.τρ. 20’ Τζήμας), Λάιος (90’ Κουτσούκης), Μωυσίδης (61’ Σφονδυλιάς), Γενιτσαρίδης (72’ Σέλντι), Δημολιός (61’ Ζιώγας), Μέτσε (72’ Βουρδάκης), Τσιανάκας (31’ Βέργος), Μπάιριτς (90’ Βλάχος), Ιορδανίδης (72’ Σιώμος), Τζιώρας (85’ Κουκουτής), Γαρυφαλλόπουλος (61’ Ματθαίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου