ΤΟΠΙΚΟ

Ανοδος μέσω του μπαράζ για τον Πηλέα σε ματς ακατάλληλο για καρδιακούς

ανοδος-μέσω-του-μπαράζ-για-τον-πηλέα-σε-449429

Την επιστροφή του στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΘ πανηγυρίζει από χθες ο Πηλέας, ο οποίος στο μπαράζ των δευτεραθλητών της Β΄ κατηγορίας, υποχρέωσε σε ήττα με 5-3 την ομάδα των Μικροθηβών στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι παίκτες του Στέργιου Σιαμέτη μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-1, αλλά κατάφεραν να πετύχουν μια επική ανατροπή απέναντι σε εκείνους του Χρήστου Αναγνώστου και να πανηγυρίσουν στο φινάλε την επιστροφή μετά από ένα χρόνο στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας

Οι Μικροθήβες προηγήθηκαν το 21ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Διαμαντένια ο Σκοτεινός βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Φηύγα για το 0-1, αλλά ο Πηλέας ισοφάρισε σχεδόν άμεσα, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Θάνος έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Αποστόλου, για να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Η συνέχεια θύμιζε αγώνα πόλο, μιας και οι Μικροθήβες κατάφεραν να απαντήσουν και να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, όταν στο 26’ ο Σκοτεινός πέτυχε το 2-1 με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή και ο Ρεφουγιάτι ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1 έπειτα από σουτ από πλάγια θέση αριστερά, στο οποίο φέρει ευθύνη και ο τερματοφύλακας Φηύγας.

Το ημίχρονο έμελλε να κλείσει με ακόμη ένα τέρμα, όταν στο 39’, και μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαπορφυρίου, λίγο κάτω από τη σέντρα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λανάι, ο οποίος ξεγελάστηκε και δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ, με το οποίο ο Πηλέας θα έμπαινε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 3-2.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν ιδανικό για την ομάδα της Νέας Ιωνίας, η οποία πέτυχε την ισοφάριση στο 47’ και μετά από σουτ του Θάνου, που κόντραρε αρχικά, αλλά με νέα προσπάθεια ο ίδιος παίκτης νίκησε τον Λανάι, διαμορφώνοντας το 3-3, που έβαζε τον Πηλέα και πάλι στο παιχνίδι.

Λίγο αργότερα μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Πηλέα έχασε ο Παπαπορφυρίου, ο οποίος απέτυχε σε τετ-α-τετ με τον Λανάι, αλλά παίρνοντας το ριμπάουντ έπιασε και πάλι το σουτ, με τον Αποστόλου να σταματά την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ό,τι όμως δεν πέτυχε στο 53’ το έκανε 30 λεπτά αργότερα, με τον Μπραχιμάι να κερδίζει πέναλτι και τον Παπαπορφυρίου να είναι εύστοχος απέναντι από τον Λανάι, ο οποίος έπεσε σωστά στα αριστερά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 3-4, με τον Πηλέα να έχει πλέον το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αγωνιζόμενοι πλέον και με παίκτη περισσότερο, αφού αποβλήθηκε ο Παπανίκος για διαμαρτυρία, και αφού νωρίτερα είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα για το πέναλτι, ενώ αποβλήθηκε και ο Αναγνώστου από τον πάγκο.

Παρά την προσπάθεια για ισοφάριση από την ομάδα των Μικροθηβών, ο Πηλέας πέτυχε και 5ο τέρμα στις καθυστερήσεις, όταν ο Καμπέρης φεύγοντας πίσω από τη σέντρα ξεπέρασε και τον Λανάι που είχε αφήσει την εστία του, για να πλασάρει σε άδειο τέρμα, και την μπάλα να καταλήγει αργά -αλλά πανηγυρικά- στα δίχτυα.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, οι σαμπάνιες είχαν ήδη ανοίξει στον πάγκο του Πηλέα, και παίκτες, προπονητής και διοίκηση της ομάδας πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά, ακόμη και ο 44χρονος Περικλής Μπαρμπαγεωργόπουλος, που χθες φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του Πηλέα σε επίσημο αγώνα, ολοκληρώνοντας μια μακρόχρονη καριέρα στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ: (Αναγνώστου): Χρ. Λανάι, Διαμαντένιας, Αποστόλου, Παπανίκος, Σκοτεινός, Κεπεσίδης (87’ Ρομάριο), Αλ. Λανάι, Πορταρίτης (54’ Ευθυβούλης), Λάτος (64’ Μαντάνης), Ρεφουγιάτι, Ι.Ε. Βέτσικας.

ΠΗΛΕΑΣ: (Σιαμέτης): Φηύγας, Χιούσι, Βαρσαμάς (88’ Μπιφάνης), Καναράς, Αλβανόπουλος, Παπαπορφυρίου, Βαΐτσης, Τσουκάλης, Μπραχιμάι (91’ Μπάντης), Θάνος, Μπαρμπαγεωργόπουλος (54’ Καμπέρης).

Την Τετάρτη ο τίτλος του υπέρπρωταθλητή

Για την ερχόμενη Τετάρτη στις 8μ.μ. στο ΕΑΚ Βόλου αναμένεται να οριστεί ο αγώνας ανάδειξης του υπέρπρωταθλητή της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ ανάμεσα σε Ανθιμο Γαζή και Μαγνησιακό, μιας και οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες το πρωί ανέβαλλαν την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η

Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ αναφέρει: «Εξαιτίας της έντονης βροχοπτώσεως των προηγούμενων ωρών και του βεβαρημένου αγωνιστικού χώρου του ΕΑΚ Βόλου, η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ απεφάσισε, λαμβάνοντας υπόψιν την σύμφωνη γνώμη των ομάδων, την αναβολή του τελικού αγώνα κατατάξεως για την θέση του Πρωταθλητή Β’ ΕΠΣΘ μεταξύ των ομάδων Άνθιμος Γαζής – Μαγνησιακός, σε ύστερη ημεροχρονολογία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου