ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αυλαία με ήττα

αυλαία-με-ήττα-457414

Με ήττα αποχαιρέτησε το κοινό της η Νίκη Βόλου, χάνοντας με 0-1 από τον πρωταθλητή Απόλλωνα, ο οποίος κέρδισε άνοδο για δεύτερη σερί χρονιά, έχοντας περάσει και πέρυσι νικηφόρα από το Π. Μαγουλάς, όταν και είχε κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Νίκη Βόλου, η οποία πίεσε για το γκολ, πίστεψε στις δυνάμεις της, αλλά δεν μπόρεσε στο φινάλε να χαρίσει τη νίκη ή έστω στην ισοπαλία, κλείνοντας τη χρονιά από την 6η θέση και με 50 βαθμούς, έπειτα από 15 νίκες, 5 ισοπαλίες αλλά και 10 ήττες.

Ο αγώνας

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 6ο λεπτό ο Πετράκος βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε εκτός περιοχής με τον Φιρινίδη να εκτινάσσεται για να απομακρύνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.

Από εκτέλεση κόρνερ λίγο αργότερα, και αφού προηγήθηκε δίλεπτη διακοπή, μιας και δεν υπήρχε σημαιάκι στη γωνία, ο Πετράκος μετά από την εκτέλεση του Νικλητσιώτη βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Απόλλωνα. Νωρίτερα από πλευράς γηπεδούχων ο Κυριάκος προσπάθησε να κάνει το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Χατζόγλου, «γλιτώνοντας» τον Τζήμα από επέμβαση.

Στο 16’ και μετά από γύρισμα της μπάλας του Χατζόγλου για τον Ναουμίδη, ο τελευταίος σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι, δίχως να εισακουστούν από τον ρέφερι Πανυτσίδη. Σουτ του Ιβανίδη σταμάτησε στην αγκαλιά του Τζήμα στο 18’ και δύο λεπτά αργότερα ο πορτιέρο των κυανόλευκων σταμάτησε την μπάλα από σουτ του Διβανέ.

Ο Κορέτα βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή στο 22’, όπου ο Ιβανίδης παραχώρησε κόρνερ, με τους γηπεδούχους να ζητούν μάταια πέναλτι. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Νικλητσιώτης, με τον νεαρό Τσιανάκα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μετά από λάθος της άμυνας των κυανόλευκων, η μπάλα στρώθηκε στον Κολοβό, ο οποίος έπιασε το σουτ με τη μία, με την μπάλα στο 32’ να καταλήγει σε κόρνερ.

Το τελευταίο πεντάλεπτο επεφύλασσε ευκαιρίες και για τους δύο, αφού στο 40’ ο Γαρυφαλλόπουλος προσπάθησε με αριστερό σουτ από τα δεξιά να αιφνιδιάσει τον Φιρινίδη, αλλά δεν τα κατάφερε, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με τον Συράκο στο 44’, αλλά ο Δημολιός έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Ενα γκολ έκρινε τη νίκη

Η πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος άργησε να έρθει, αλλά σημειώθηκε στο 58’, με τον Δημολιό να σουτάρει από τα αριστερά και τον Φιρινίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, το σουτ του αριστεροπόδαρου πλάγιου μπακ της Νίκης, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα της κερκίδας.

Ενα λεπτό αργότερα οι δύο τους ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, αλλά αυτή την φορά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε με μεγαλύτερη ευκολία.

Για την ομάδα της Νίκης Βόλου ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ με τον Ναουμίδη να προσπαθεί να πιάσει την κεφαλιά βρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι στο 69’, αλλά ο Φιρινίδης κατάφερε να μπλοκάρει. Μάλιστα ο πορτιέρο του Απόλλωνα έκανε αμέσως το βολέ, «βγάζοντας» τον Κολοβό απέναντι από τον Τζήμα, όμως ο τελευταίος δεν «ψάρωσε» στο ψηλοκρεμαστό πλασέ και μπλόκαρε.

Η Νίκη λίγο αργότερα και στο 74’ έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Κόλα να εκτελεί κόρνερ και τον Βουρδάκη να πιάνει την κεφαλιά, η οποία κατέληξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Τσιανάκας έγινε αποδέκτης της μπάλας, σουτάροντας απειλητικά, αλλά αυτή σταμάτησε πάνω σε σώματα αμυνόμενων.

Δύο λεπτά μετά ο Γαρυφαλλόπουλος θέλησε να απειλήσει και πάλι, ωστόσο ο Φιρινίδης μπλόκαρε, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να κάνουν το 1-0, αλλά να δέχονται το γκολ, όταν μετά από μεταβίβαση του Κολοβού, ο Συράκος βρέθηκε απέναντι από τον Τζήμα, πλασάροντας εύστοχα για το 0-1.

Από εκτέλεση φάουλ του Διβανέ στο 88ο λεπτό ο Τζήμας απέκρουσε εντυπωσιακά, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, για να διατηρήσει το 0-1, με τη Νίκη να θέλει έστω το βαθμό της τιμής, απέναντι στον πρωταθλητή Απόλλωνα, με τους φιλάθλους της ομάδας να τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους, αλλά να μένουν χωρίς τη χαρά έστω της ισοπαλίας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 0-1

Σκόρερ: 77’ Συράκος

Κίτρινες: Χατζόγλου

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Τίκας, Στεφανής (Καρδίτσας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Χουζούρης, Χατζόγλου, Ναουμίδης, Δημολιός, Βέργος, Τσιανάκας, Πετράκος (66’ Κόλα), Νικλητσιώτης (52’ Βουρδάκης), Γαρυφαλλόπουλος, Κορέτα (80’ Ματθαίου).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Θεοδοσιάδης) Φιρινίδης (84’ Κουρδής), Σκούπρας (79’ Μάρκου), Γιαννακόπουλος, Ιορδανίδης, Μουταφτσίσκι, Ιβανίδης, Κυριάκος (71’ Γκουντρουμπής), Διβανές, Συράκος, Καμπέρης, Κολοβός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου