ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αλωσε το…. κάστρο της Νίκης ο Διαγόρας

αλωσε-το-κάστρο-της-νίκης-ο-διαγόρας-464704

Την πρώτη ήττα στο Π. Μαγουλάς γνώρισε χθες η Νίκη Βόλου, η οποία έχοντας δύο παιχνίδια πριν το φινάλε της φετινής περιόδου, έχασε με 0-1 από τον Διαγόρα Σεβαστής για την 29η και προτελευταία αγωνιστική μετά από τέρμα του Σαμανίδη στο 58’, που αποτέλεσε και το κόκκινο πανί για την κερκίδα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι είχαν καταφέρει να παραμείνουν αήττητοι εντός έδρας για 13 παιχνίδια φέτος, μετρώντας 9 νίκες και 4 ισοπαλίες, με την πρώτη ανώδυνη βαθμολογικά ήττα να έρχεται χθες και ενώ εκκρεμεί μία ακόμη αγωνιστική, αυτή με τον πρωταθλητή και με τη βούλα πλέον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος πέρυσι είχε κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, περνώντας νικηφόρα και από το Π. Μαγουλάς, όπου είχε επικρατήσει του Ηρακλή.

Πώς ξεκίνησε

Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε και πάλι ο Τζήμας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Αλεξανδρής, Παπαδήμας, Ναουμίδης και Δημολιός. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Βέργος και Πετράκος, με τον Μέτσε να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, την ώρα που ο Ματθαίου με τον Σκοπελίτη τοποθετήθηκαν στα άκρα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Γαρυφαλλόπουλο να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, όταν σέντρα του Σκλιοπίδη από δεξιά έφτασε στο κεφάλι του Μυλωνά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζήμα στο 7ο λεπτό. Στο 11ο λεπτό ο Ματθαίου έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής με την μπάλα να περνά άουτ, με τον 17χρονο μεσοεπιθετικό να κερδίζει το χειροκρότημα της κερκίδας. Μετά το μονοκόμματο σουτ από τον Δεμηρτζόγλου, ο Τζήμας είδε την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, με τον μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων να θέλει να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Νίκης, απειλώντας λίγο εκτός περιοχής και από τα δεξιά στο 14’.

Ο Ματθαίου κέρδισε και πάλι το χειροκρότημα της κερκίδας στο 20’, όταν με ατομική ενέργεια και αφού πήρε την μπάλα σχεδόν από το κέντρο έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή, δοκιμάζοντας το δεξί του πόδι, ωστόσο η μπάλα πέρασε και πάλι πάνω από την αντίπαλη εστία. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει, με τον Γαρυφαλλόπουλο να βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το γύρισμα με το δεξί δεν ήταν κατάλληλο για να τροφοδοτήσει τους δύο συμπαίκτες του, που καραδοκούσαν μέσα στην περιοχή, με τον Σκλιοπίδη να απομακρύνει όπως-όπως στο 22’.

Στο 34’ ο Δεμηρτζόγλου μπήκε από τα δεξιά, θέλοντας να απειλήσει τον Τζήμα, αλλά το πλασέ που έπιασε σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα της Νίκης, σταματώντας την μπάλα με διπλή προσπάθεια, ενώ ο Δεμηρτζόγλου προσπάθησε και πάλι να βγει απέναντι από τον Τζήμα, αλλά πριν σουτάρει ο τερματοφύλακας της Νίκης, του έκλεισε το οπτικό πεδίο στο 35’. Ξαφνικό σουτ Γαρυφαλλόπουλου πέρασε και πάλι άουτ, όπως και του Μέτσε λίγο αργότερα, με τον μεσοεπιθετικό των κυανόλευκων να ξεμαρκάρεται όμορφα, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα, όπως θα επιθυμούσε.

Η Νίκη θα μπορούσε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρος να έχει προηγηθεί, με τον Σκοπελίτη να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Γαρυφαλλόπουλο, ο οποίος απέτυχε από θέση τετ-α-τετ, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να κάνει το πλασέ, αλλά ο Αλυσανδράτος απέκρουσε πέφτοντας στη δεξιά του γωνιά. Εκεί βρέθηκε ο Ματθαίου, που… έπιασε αέρα, στην προσπάθεια να τη στείλει στα δίχτυα, όμως ο νεαρός συνέχισε την προσπάθεια και έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Μέτσε να πιάνει την κεφαλιά, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Γκολ… και κόκκινο πανί

Με το δεύτερο μέρος να ξεκινά πιο χαλαρά σε σχέση με το πρώτο, η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να φέρει με αξιώσεις την μπάλα στην άγονη… περιοχή του Διαγόρα, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί στο 58’, όταν μετά από οργανωμένη αντεπίθεση ο Δεμηρτζόγλου τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον νεοεισελθόντα Σαμανίδη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 0-1 απέναντι από τον Τζήμα και από πλάγια θέση.

Μάλιστα ο τρόπος που επέλεξε να πανηγυρίσει άναψε τα αίματα στο Π. Μαγουλάς, δεχόμενος το μένος της κερκίδας και με τους συμπαίκτες του να ζητούν συγγνώμη από τους φιλάθλους των γηπεδούχων, που είχαν κατακλύσει τη σκεπαστή κερκίδα, μετά και την ελεύθερη είσοδο, που αποφασίστηκε εκ νέου από τη Διοικούσα Επιτροπή της Νίκης.

Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον Σαμανίδη να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μυλωνά να πιάνει αφύλακτος την κεφαλιά, με την μπάλα να… σκάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, καταλήγοντας άουτ. Σουτ του νεοεισελθόντα Κορέτα εκτός περιοχής στο 68’ ανάγκασε τον Αλυσανδράτο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, με τη Νίκη να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Διαγόρας κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, απαντώντας στην πολιορκία της Νίκης, η οποία όμως δεν κατάφερε να φέρει την μπάλα με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ακόμη ένα σουτ με τον Σαμανίδη, αλλά αυτή την φορά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Τζήμα στο 77’.

Από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη στο 82’ ο Πετράκος προσπάθησε να κάνει την προβολή χωρίς επιτυχία, με τον Αλυσανδράτο να μπλοκάρει εύκολα. Σουτ του Κορέτα λίγο αργότερα μέσα από την περιοχή κατέληξε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η μπάλα στρώθηκε στον Βέργο, με το σουτ του να απομακρύνεται από τους αμυνόμενους, όπως και του Μέτσε που ακολούθησε. Στην τελευταία αξιόλογη προσπάθεια και μετά από φάση διαρκείας, ο Κορέτα έπιασε μονοκόμματο γυριστό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του αλάνθαστου, Αλυσανδράτου.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά το σκορ, παρά μόνο οι αριθμητικές ισοροπίες, με τη Νίκη να τελειώνει με 9 παίκτες την αναμέτρηση και ο Διαγόρας με 10, για να ακολουθήσει άστοχο φάουλ του Πετράκου στο 96’, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-1

Γ’ Εθνική – 29η Αγωνιστική

Σκόρερ: 58’ Σαμανίδης

Διαιτητής: Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Βοηθοί: Δόσκορης, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Μέτσε, Παπαδήμας – Καράμπελας, Μίχος, Σαμανίδης

Κόκκινες: 95’ Γεωργίου (2η κίτρινη), Μέτσε (2η κίτρινη), Παπαδήμας (2η κίτρινη)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Αλεξανδρής (46’ Κόλα), Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης (66’ Κορέτα), Πετράκος, Βέργος, Μέτσε, Σκοπελίτης, Ματθαίου, Γαρυφαλλόπουλος (75’ Νικλητσιώτης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Παπαδόπουλος) Αλυσανδράτος, Σκλιοπίδης, Γεωργίου, Δημητρίου, Αβραμίδης

(46΄Τερζής), Δημητρουλόπουλος, Δεμητρζόγλου, Μίχος, Μυλωνάς, Κατσιαμήτας (54’ Σαμανίδης), Καράμπελας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου