ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάλεψε, αλλά έχασε και πάλι στην Αρτα η Νίκη Βόλου

πάλεψε-αλλά-έχασε-και-πάλι-στην-αρτα-η-472531

Δίχως βαθμολογικό κίνητρο και κουρασμένη από την αυθημερόν υποχρέωση να ταξιδέψει στην Αρτα, η Νίκη Βόλου θα μπορούσε να αξίζει κάτι καλύτερο από την ήττα με 2-0 από τον Καραϊσκάκη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για την 28η αγωνιστική οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για τρίτη και τελευταία φορά μεταξύ τους, με τους Αρτινούς να μετρούν πλέον δύο νίκες έναντι μίας των κυανόλευκων, που βρίσκονται πλέον στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μακριά από τις όποιες βλέψεις είχαν στην αρχή της χρονιάς, έστω και απατηλές.

Ο πρώην κυανόλευκος, Χαρτσιάς στο 5’ και ο Ευαγγέλου στο 62’ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, στην οποία η Νίκη θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι καλύτερο εάν ο Κόλα δεν σημάδευε το δοκάρι στο 17’.

Γκολ με το καλησπέρα

Με το καλησπέρα και με γκολ από τα αποδυτήρια η Νίκη Βόλου την… πάτησε και πάλι στην

Αρτα, όπως είχε γίνει και απέναντι στην Αμβρακία, μένοντας σε θέση κυνηγού από το 5ο μόλις λεπτό.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα και μετά από μεταβίβαση του Κουσίδη στον Χαρτσιά, ο τελευταίος με σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αιφνιδίασε τον Τζήμα, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του κυανόλευκου τερματοφύλακα, που επανήλθε κάτω από τα δοκάρια, μετά από μία αναμέτρηση στην οποία είχε πάρει το βάπτισμα του πυρρός, ο 16χρονος Ράπτης.

Η Νίκη θέλησε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όμως δεν μπόρεσε να το κάνει πράξη αρχικά στο 17’, όταν από σέντρα του Νικλητσιώτη και από τα αριστερά, ο Κόλα βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλάσε τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανδρούτσου.

Μάλιστα η Νίκη θα μπορούσε να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσια και δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Γαρυφαλλόπουλος βρισκόμενος μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Ανδρούτσο.

Στον αντίποδα ο Καραϊσκάκης θα μπορούσε να έχει πετύχει δεύτερο τέρμα και να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι, όταν Κουσίδης και Χαρτιάς συνεργάστηκαν σε αντεπίθεση με τον πρώτο να βρίσκεται στο σημείο του πέναλτι, αλλά δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε, με την αμυντική γραμμή των κυανόλευκων να απομακρύνει.

Σουτ του Πετράκου στο 32’ και αφού ξεγλίστρησε από έναν αντίπαλο ήταν άστοχο και στο αμέσως επόμενο λεπτό από πάσα του Πετράκου, ο Δημολιός γύρισε την μπάλα για τον Γαρυφαλλόπουλο, που έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του η Νίκη δεν μπόρεσε να απειλήσει, δίνοντας την ευκαιρία για νέα αντεπίθεση στον Καραϊσκάκη, με τους Κόλλινς και Ευαγγέλου να συνεργάζονται και αφού ο τελευταίος έστρωσε στον Γυφτοκώστα, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 με διπλή προσπάθεια.

Τελείωσε με Ευαγγέλου

Με περισσότερες δυνάμεις και αποφασισμένος να τελειώσει την υπόθεση νίκη, παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου, ο Καραϊσκάκης, μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, φθάνοντας με αξιώσεις στην περιοχή του Τζήμα στο 49’ και μετά από συνεργασία Γυφτοκώστα, Ευάγγελου και Χαρτσιά, με τον τελευταίο να μην σουτάρει ιδανικά απέναντι από τον Τζήμα, που μπλόκαρε εύκολα.

Εκτέλεση φάουλ στο 57’ από τον Γυφτοκώστα πέρασε άουτ, αλλά πέντε λεπτά μετά ο νεοεισελθόντας Γούλας έκλεψε την μπάλα και άφησε στον Χαρτσιά, ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τζήμα, με το Δημολιό να σώζει πρόσκαιρα την ανυπεράσπιστη εστία, για να ακολουθήσει με κεφαλιά ο Ευαγγέλου, προκειμένου να σημειώσει το 2-0.

Κεφαλιά του Ευαγγέλου σταμάτησε στην αγκαλιά του Τζήμα στο 76’, με τη Νίκη να προσπαθεί να μπει και πάλι στο παιχνίδι, αλλά στο 89’ και ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, ο Ανδρούτσος εκτινάχθηκε από την εστία του, αποκρούοντας εντυπωσιακά εκτέλεση φάουλ του Πετράκου, που σημάδεψε το γάμα της αντίπαλης εστίας.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-0

Σκόρερ: 5’ Χαρτσιάς, 62’ Ευαγγέλου

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: (Θεοδοσιάδης) Ανδρούτσος, Καψάλης, Λάμπρου, Βελέτης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς, Ντατίδης, Γυφτοκώστας (66’ Μπεκατώρος), Κουσίδης (60’ Γούλας), Ευαγγέλου (82’ Ζυγκερίδης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος): Τζήμας, Χατζόγλου, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Πετράκος, Νικλητσιώτης (60’ Κορέτα), Βέργος, Αλεξανδρής (46’ Σκοπελίτης), Γαρυφαλλόπουλος (86’ Ματθαίου), Κόλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου