ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ντέρμπι υστεροφημίας

ντέρμπι-υστεροφημίας-490103

Μπορεί για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στους αιώνιους αντιπάλους της πόλης του Βόλου να μην παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα ο σημερινός αγώνας (4.30μ.μ.-Πανθεσσαλικό) μόνο αδιάφορος δεν μπορεί να είναι για τις δύο ομάδες.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου η υπόθεση άνοδος έχει χαθεί μετά το τέλος στο σερί των έξι συνεχόμενων αγώνων, με τους κυανόλευκους να μετρούν από τότε δύο ήττες, μία ισοπαλία αλλά και μία νίκη, με την τελευταία τους χαρά να έρχεται με αντίπαλο τον Πιερικό έστω και δύσκολα στο Π. Μαγουλάς.

Παίκτες και τεχνική ηγεσία έχουν δώσει όρκο για τα εναπομείναντα παιχνίδια, θέλοντας να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στις εναπομείναντες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Για τη σημερινή αναμέτρηση, ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος θα μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Γιώργου Παρασκευαΐδη αλλά και του Γιάννη Βέργου, οι οποίοι επιστρέφουν και πάλι μετά από απουσία λόγω καρτών, ωστόσο στο σημερινό αγώνα διαθέσιμος δεν θα είναι ο Τόλης Γαρυφαλλόπουλος, με τον νεαρό επιθετικό να εκτίει την ποινή της δεύτερης και τελευταίας αγωνιστικής, μετά την κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί στην Άρτα, απέναντι στην Αμβρακία Κωστακιών.

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Τζήμας, Τασιάς, Ράπτης, Παπαδήμας, Χατζόγλου, Ναουμίδης, Δημολιός, Πετράκος, Τσιανάκας, Κόλα, Παπαγεωργίου, Σκοπελίτης, Κορέτα, Χατζησταμάτης, Μέτσε, Βουρδάκης, Ματθαίου, Αλεξανδρής, Χουζούρης, Νικλητσιώτης και Μαλακασιώτης, Παρασκευαΐδης και Βέργος.

Ευχές Τζιώρα για… Νίκη

Ο πρώην επιθετικός της Νίκης Βόλου και πρωταθλητής της Football League στην ονειρεμένη σεζόν των κυανόλευκων, Χρήστος Τζιώρας, μίλησε για όλα όσα τον συνδέουν με την πρώην ομάδα του, ευχόμενος καλή τύχη ενόψει της σημερινής αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό. Παράλληλα δεν απέκλεισε να επιστρέψει στη Νίκη εφόσον εξασφαλιστεί η διοικητική σταθερότητα: Αναλυτικά όσα σχολίασε στον Βόλος 98.6:

Για το νικηφόρο παιχνίδι στο ΕΑΚ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, το οποίο κρίθηκε από δικό του τέρμα: «Είναι ένα αξέχαστο παιχνίδι για όλους μας. Εκείνο το παιχνίδι ήταν κομβικό και ουσιαστικά μας έδωσε την άνοδο. Είχαμε μείνει επτά βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό Βόλου και πήγαμε στο ΕΑΚ συσπειρωμένοι, όλοι μαζί, για να πάρουμε αυτό το μεγάλο διπλό που πήραμε. Όλη τη χρονιά ακούγαμε διάφορα, όπως ότι δεν μπορούμε και δε θα καταφέρουμε, πως είναι οι καλύτεροι οι άλλοι κλπ. Ήταν μία επιβεβαίωση πως είμαστε εδώ, είμαστε ικανοί και μπορούμε να τα καταφέρουμε και να τους κερδίσουμε. Ξέραμε ότι αν δεν κερδίσουμε, τελειώνουμε. Δεν υπήρχε δηλαδή αύριο. Μπορεί η ομάδα να μην κατέβαινε στα υπόλοιπα παιχνίδια των playoffs. Σε τέτοια φάση ήταν η ομάδα. Δεν υπήρχε αύριο για μας. Τα παίζαμε όλα για όλα».

Για τις καθυστερήσεις του 2ου ημιχρόνου: «Πέσαμε δύο τρεις φορές προκλητικά, αλλά από την άλλη βλέπαμε κι έναν διαιτητή, ο οποίος χαρακτηριστικά σε μία φάση που έχω φύγει μόνος μου σουτάρω και η μπάλα χτυπά στα πόδια του Μελίσση, καταλήγει κόρνερ και ο διαιτητής δείχνει άουτ. Και δε θέλω να πω και σε πόσα άλλα σημεία ο διαιτητής ήταν … κάπως».

Για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της Νίκης: «Δε θα ξεχάσω ότι είχαν κατέβει φίλαθλοι της Νίκης στο δρόμο και δεν άφηναν τα λεωφορεία που έγραφαν Νέα Δημητριάδα να περάσουν».

Για το τι θυμάται από την 1η Ιουνίου, ημέρα ανόδου των κυανόλευκων: «Θυμάμαι τα πάντα. Δεν έχω ξεχάσει κάτι. Είναι κάτι που θα μείνει αξέχαστο. Πρέπει να είσαι στη θέση μας, για να το ζήσεις αυτό. Έχω γίνει κι εγώ ένας Νικιώτης. Δεν περιγράφονται αυτά τα συναισθήματα. Δεν το αλλάζεις αυτό με τίποτα. Θα μπορούσε να σου δώσει κάποιος 200.000 ευρώ και να μου πει να σβήσω αυτά τα συναισθήματα από τη μνήμη μου, αλλά δεν μπορείς να τα σβήσεις με τίποτα. Η αγάπη του κόσμου όχι μόνο τις τελευταίες μέρες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι κάτι αξέχαστο. Το να παίζεις για τη Νίκη Βόλου είναι κάτι πολύ ευχάριστο και η αγάπη του κόσμου σου δίνει μεγάλο κίνητρο. Μπορεί να είσαι ένας μέτριος παίκτης και να γίνεις πολύ πιο μεγάλος και σπουδαίος, γιατί η ψυχολογία που σου δίνει ο κόσμος είναι το παν και καταφέρνεις και παίζεις πολύ καλύτερα»

Για ενδεχόμενη επιστροφή στην Νίκη Βόλου: «Φυσικά και θα ξαναερχόμουν με προϋποθέσεις διοικητικής σοβαρότητας. Δηλαδή να είναι εξασφαλισμένη η καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών και να υπάρχει προοπτική να βγει η ομάδα κατηγορία, ούτως ώστε να είναι τουλάχιστον στη Β’ Εθνική ή Α’ Εθνική, εκεί δηλαδή που αξίζει να βρίσκεται. Βλέπουμε τώρα κάποιες ομάδες που δεν έχουν φιλάθλους και παίζουν σε ψηλότερες κατηγορίες. Αλίμονο αν η Νίκη Βόλου, όπως εγώ την έχω ζήσει, δεν είναι σε μία μεγάλη κατηγορία».

Για το σημερινό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό: «Ελπίζω κι εύχομαι να κερδίσει η Νίκη Βόλου γιατί τα περισσότερα παιχνίδια λήγουν ισόπαλα. Σ’ αυτό το παιχνίδι θα μετρήσει η ψυχή και η καρδιά, δεν θα μετρήσει ποιος έχει πιο έμπειρους παίκτες. Θέλω να κερδίσει η Νίκη».

Για το αν θα βρεθεί στο Πανθεσσαλικό: «Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι στο Πανθεσσαλικό γιατί μάλλον θα τ’ ακούσω…».

Rotation της Δ.Ε.

Μπορεί μετά την παραίτηση του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου να παύουν και οι αρμοδιότητες της οποιασδήποτε διοικούσας επιτροπής, ωστόσο ο Θανάσης Τζήμας συνεχίζει ακάθεκτος στο… rotation (σ.σ. αλλαγή έμψυχου δυναμικού). Έτσι με ανακοίνωση του ο Θ. Τζήμας προχώρησε στην αντικατάσταση του Απ. Σανίδα, με τον πρώην πλέον αντιπρόεδρο να έχει δηλώσει δημόσια από την περασμένη Πέμπτη, πως αποτελεί μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου. Η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 και ο πρόεδρός της κάνουν γνωστό ότι απόψε (σ.σ. χθες) στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την αντικατάσταση του αντιπροέδρου κ. Απόστολου Σανίδα. Η Διοίκηση Ποδοσφαίρου ευχαριστεί τον κ. Σανίδα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα μας. Βάσει του άρθρου 28 και της παραγράφου 7, θα πραγματοποιηθεί η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) αντικατάστασή του. Επίσης η Διοίκηση Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους νόμιμα υποψήφιους, για τις σημερινές (σ.σ. χθεσινές) εκλογές της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου».

Εκκληση στον κόσμο

Έκκληση στον κόσμο της ομάδας να σεβαστεί την απόφαση της αστυνομίας, που αποφάσισε να μην επιτρέψει την παρουσία φίλων της Νίκης κάνει με ανακοίνωσή της η Δ.Ε. ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Διοίκηση Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 κάνει γνωστό στους φίλους της ομάδας μας ότι έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, για να εξασφαλίσει την παρουσία τους στο αυριανό παιχνίδι με τον Α.Σ. Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό. Δυστυχώς όμως με απόφαση της αστυνομίας, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Σεβόμαστε την απόφαση της Αστυνομίας και καλούμε τον κόσμο μας να τη σεβαστεί και αυτός, για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που κανείς δεν επιθυμεί. Επίσης, η Διοίκηση Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, είναι βέβαιη για την επιτυχία της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου