ΤΟΠΙΚΟ

Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου

πρόκριση-δια-πυρός-και-σιδήρου-498431

Την πρόκριση στην 3η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών πήρε χθες ο ΓΣ Αλμυρού, επικρατώντας με 2-1 του Ποσειδώνα Νέων Πόρων από την Πιερία, σε ένα παιχνίδι με σασπένς και αγωνία μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο γηπεδούχος χθες ΓΣΑ θα αντιμετωπίσει πλέον στην επόμενη φάση τον Ολυμπιακό Λαμίας την ερχόμενη Τετάρτη 19 Απριλίου, ο οποίος είχε επικρατήσει με 2-0 του Διγενή Νεοχωρίου και προκρίθηκε στην 3η φάση χωρίς αγώνα. Η αναμέτρηση είναι επίσης νοκ-άουτ και θα δοθεί στη Λαμία, στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του θεσμού για τους Αλμυριώτες, μετά από εκείνο με τον ΑΟ Σελλάνων.

Πώς ξεκίνησε

Με το γνώριμο σχήμα και σε παράταξη 4-5-1 παρέταξε την ομάδα του ΓΣΑ ο Θάνος Θεοδώρου, με τον Χαλάτση να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και τους Καψιώτη, Κυριάκο, Κόκκα, Τσιάτσιο να χρησιμοποιούνται στην τετράδα της άμυνας. Μπροστά τους οι Θωμαΐδης και Ακασού ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ στη δεξιά πλευρά κινούνταν ο Κοντοβάς, αριστερά ο Κρανάς και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αραμπατζή ο Νασιακόπουλος, σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, με τον Κοντοβά να ταλαιπωρεί όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά για να σεντράρει με το αριστερό, και την μπάλα να φθάνει στο… 2ο δοκάρι και στη μικρή περιοχή, όπου ο Κρανάς ανενόχλητος πέτυχε το 1-0 με κεφαλιά, νικώντας τον τερματοφύλακα Ταταρίδη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων ο Χρυσόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Χαλάτση στο 10’.

Ο ΓΣΑ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο σκορ, αλλά η ομάδα του Ποσειδώνα ήταν εκείνη που είχε την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει και να ισοφαρίσει, με τον Κατσαρό να σουτάρει από μακρινή απόσταση θέλοντας να κερδίσει τον Χαλάτση, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων μπλόκαρε χωρίς δυσκολία στο 25’. Μέχρι το φινάλε του α’ μέρους τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τον ΓΣΑ να διατηρεί ισχνό προβάδισμα.

Ιδανική επανεκκίνηση αλλά…

Με ιδανικές προϋποθέσεις και αριθμητικό πλεονέκτημα για τον ΓΣΑ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, μιας και ο Παυλίδης ανέτρεψε τον Κοντοβά με μαρκάρισμα από πίσω και ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε αντεπίθεση στο 49’, με τον διαιτητή Λεωνίδα να αποβάλλει με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 46’ διαμαρτυρήθηκαν και για τέρμα, που τους ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ωστόσο ο Ποσειδώνας, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, κέρδισε πέναλτι, με τον Ακασού να ανατρέπει τον Καλαμπάκα και τον Χρυσόπουλο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-1 στο 52’.

Παρά το σοκ της ισοφάρισης, οι γηπεδούχοι έφτασαν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Βούλγαρης ανάγκασε τον Ταταρίδη σε απόκρουση και ο Κοντοβάς έκανε την προβολή με τον νεοεισελθόντα Πλαβό να σκοράρει λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, για να πετύχει το 2-1 σουτάροντας με το αριστερό.

Βρισκόμενος πλέον και πάλι σε θέση οδηγού, ο ΓΣΑ είχε την πολυτέλεια να παίξει με τον χρόνο και με το αριθμητικό πλεονέκτημα να ψάχνει για ένα τρίτο τέρμα. Ο Βούλγαρης προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ να νικήσει τον Ταταρίδη, αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενουμένων παραχώρησε νέο κόρνερ στο 82’, το οποίο αυτή τη φορά πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το γυριστό σουτ του Κυρτέγου στο 86’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Χαλάτση, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πλέον πως ξεμένουν από δυνάμεις… και τον ΓΣΑ να συνεχίζει το δικό του όνειρο… προς την κατάκτηση ακόμη ενός στόχου για φέτος.

ΓΣΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2-1

Κύπελλο Ερασιτεχνών – 2η Αγωνιστική

Σκόρερ: 5’ Κρανάς, 62’ Πλαβός – 52’ πεν. Χρυσόπουλος

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων)

Βοηθοί: Αλεξόπουλος (Τρικάλων), Καρδάσης (Λέσβου)

Κόκκινη: 49’ Παυλίδης

ΓΣΑ: Χαλάτσης, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Κυριάκος (53’ Πλαβός), Κόκκας, Ακασού, Θωμαΐδης, Κοντοβάς, Νασιακόπουλος (60’ Βούλγαρης), Κρανάς, Αραμπατζής (83’ Φαράντος)

ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Ταταρίδης, Τροίρης, Αποστολίδης, Παυλίδης, Χρυσόπουλος (72’ Γιαπιτζής), Κυρτέγος, Καλαμπάκας, Κολαξίδης, Σδούγκας (83’ Γαλάνης), Γκανάβας, Κατσαρός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου