ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τόπο στα νιάτα και… Νίκη επί του Πιερικού

τόπο-στα-νιάτα-και-νίκη-επί-του-πιερικ-502748

Χρησιμοποιώντας από το πρώτο κιόλας λεπτό τον 16χρονο Αλέξανδρο Τσιανάκα, ο Στέφανος Ξηροφώτος έκανε πράξη την υπόσχεση του για μια νέα… Νίκη με τους κυανόλευκους να επιστρέφουν στα επιτυχή αποτελέσματα, κερδίζοντας έστω και δύσκολα με 1-0 τον Πιερικό για την 25η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, που δεν απειλήθηκαν είχαν τις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ από νωρίς, αλλά έμελλε να καρδιοχτυπήσουν τους φιλάθλους τους, για να τους χαρίσουν το γκολ της νίκης στο 85’ με την κεφαλιά του Μπάμπη Πετράκου. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού πέραν από την χρησιμοποίηση του Τσιανάκα από την αρχή του αγώνα και η είσοδος του Ματθαίου, όταν η μπάλα έκαιγε… για να έρθει στο φινάλε η δικαίωση, αλλά και η προσμονή για κάτι καλύτερο. Στη χθεσινή αναμέτρηση το παρών έδωσε και ο Βέλγος αρχιπροπονητής Μισέλ Μπρένιξ, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει να δείξει τα μυστικά στους λιλιπούτειους κυανόλευκους στο ποδοσφαιρικό camp που ξεκινά.

Πώς ξεκίνησε

Με τον 16χρονο Τσιανάκα να ξεκινά στο βασικό σχήμα, η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε με αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι με τον Πιερικό. Ο Τζήμας ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Παπαδήμα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, και τον Δημολιό το αριστερό, την ώρα που οι Χατζόγλου-Ναουμίδης συνέθεταν το δίδυμο των στόπερ. Ο Τσιανάκας τοποθετήθηκε στο πλάι του Πετράκου, ως αμυντικός μέσος και ο Μέτσε είχε ρόλο οργανωτή με τον Κόλα να τοποθετείται στα αριστερά της επίθεσης, τον Παπαγεωργίου στα δεξιά και τον Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Φουριόζα να καθαρίσει από νωρίς μπήκε η Νίκη Βόλου και από την πίεση που άσκησε ο Νταντίνης στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του στο 3ο λεπτό, αλλά αυτή κατέληξε σε κόρνερ.

Από μία νέα εκτέλεση κόρνερ του Κόλα, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, όπου βρίσκονταν ο Ναουμίδης με τον αμυντικό των κυανόλευκων να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια, οι αμυνόμενοι απομάκρυναν σε νέο κόρνερ, το οποίο ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο στο 9ο λεπτό με τη Νίκη να δείχνει από νωρίς τα δόντια της.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (28’) ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Χατζόγλου να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τους Κορέτα – Πετράκο να διεκδικούν την μπάλα, με τον τελευταίο να σουτάρει από τη μικρή περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρνει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν σχεδόν πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα και στο 30’, από φάουλ του Κόλα από τα δεξιά ο Τσιανάκας προωθήθηκε, με τον νεαρό μέσο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον επόπτη, ωστόσο καταχειροκροτήθηκε από την κερκίδα.

Η πρώτη τελική ενέργεια για τον Πιερικό σημειώθηκε στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σεχολάρι βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Νίκης, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε στον Ναουμίδη και η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ. Ενα λεπτό αργότερα, δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Κόλα με καλές προϋποθέσεις πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σοϊλεμέζογλου και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τη Νίκη να μένει στην προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιερικός έδειξε να παίρνει την κατοχή, και προσπάθησε να απειλήσει τη Νίκη, όμως φάουλ του Παπαδόπουλου στο 54’ πέρασε πάνω από την εστία του Τζήμα. Στο 61ο λεπτό από πάσα του Πετράκου ο Κορέτα βγήκε απέναντι από τον Σοϊλεμέζογλου, με τον επιθετικό της Νίκης Βόλου να σουτάρει και την μπάλα να περνά παράλληλα με την αντίπαλη εστία.

Από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη, ο Πετράκος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στο 68’, αλλά αυτή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Κορέτα να καραδοκεί και από σέντρα του Παπαδόπουλου από τα δεξιά ο Σεχολάρι έπιασε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Τζήμας ήταν σε ετοιμότητα καταφέρνοντας να μπλοκάρει την μπάλα στο 73’.

Στο 77’ ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με την μπάλα να απομακρύνεται όπως – όπως από την άμυνα του Πιερικού, αλλά στη συνέχεια αυτή στρώθηκε στον Ναουμίδη, ο οποίος από πλεονεκτικότατη θέση και από τα δεξιά δεν κατάφερε να νικήσει με πλασέ τον Σοιλεμέζογλου, που απομάκρυνε με τα πόδια για να μπλοκάρει στη συνέχεια. Ενα λεπτό αργότερα θέση στο παιχνίδι πήρε και ο Ματθαίου, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να χειροκροτείται από την κερκίδα, στην προσπάθεια «ανανέωσης» της κυανόλευκης ενδεκάδας.

Στο 80’ η Νίκη έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πετράκος είδε την κίνηση του Παπαδήμα, με τον δεξιό μπακ να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και να σουτάρει άστοχα στη συνέχεια. Οτι δεν κατάφερε η Νίκη σε 85’ λεπτά ήρθε να το «διορθώσει» ο Πετράκος, με τον αμυντικό μέσο των κυανόλευκων να παίρνει θέση επιθετικού για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με εξ’ επαφής κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κόλα για το 1-0, με το τέρμα να πανηγυρίζεται έξαλλα και από τον κυανόλευκο πάγκο, με τους παίκτες και τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο να γίνονται ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς.

Ο Πιερικός είχε την ευκαιρία του να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Σεχολάρι δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1, αφού το σουτ που έπιασε από καλή θέση ήταν αδύναμο και «έσβησε» στην αγκαλιά του Τζήμα στο 90’.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 85’ Πετράκος

Κίτρινες 81’ Παπαδήμας – 44’ Λαζόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Χατζόγλου, Ναουμίδης, Δημολιός, Πετράκος, Τσιανάκας (64’ Σκοπελίτης), Μέτσε, Παπαγεωργίου (57’ Νικλητσιώτης), Κορέτα (78’ Ματθαίου), Κόλα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Ζιώγας) Σοϊλεμέζογλου, Γελαδάρης, Μπαρούτας, Νταντίνης, Κραγιόπουλος, Τσιώμης, Συμεωνίδης (24’ Γαλανόπουλος), Λούγκος, Σεχολάρι, Παπαδόπουλος (75’ Κοκονόζι), Λαζόπουλος (61’ Καρτσαμπάς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου