ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ισοπαλία αξίας… 65 ευρώ για τους παίκτες της Νίκης Βόλου

ισοπαλία-αξίας-65-ευρώ-για-τους-παίκτε-526014

Δύο ημίχρονα περιελάμβανε η χθεσινή μέρα για το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου, με το πρώτο να αφορά το… ντέρμπι κόντρα στην Πύδνα Κίτρους, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς να αναδείξει νικητή μετά το τελικό 1-1.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά την αγωνία του 90λεπτου για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, ακολούθησε η αναμονή για τήρηση της υπόσχεσης του προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Θανάση Τζήμα, ο οποίος μεσοβδόμαδα διατράνωνε μέσω δηλώσεων του, πως στους ποδοσφαιριστές θα καταβληθούν 15χιλιάδες ευρώ, που αντιστοιχούν σε μισθούς τριών μηνών.

Ωστόσο, η υπόσχεση του μόνο πράξη δεν έγινε, μιας και μετά το ταμείο που ακολούθησε από τα έσοδα (2.500 ευρώ) του αγώνα με την Πύδνα σε κάθε ποδοσφαιριστή αντιστοιχούσε το ποσό των 65 ευρώ, το οποίο και κανένας δεν έκανε αποδεκτό, επιστρέφοντας το στον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Φάτση, ενώ 700 ευρώ δόθηκαν για τα έξοδα διαιτησίας.

Μάλιστα το κλίμα ήταν ήδη βαρύ για τον πρόεδρο της Δ.Ε., μιας και με πανό οι οργανωμένοι φίλαθλοι ανέφεραν “Όλο θα και θα και θα, δρόμο βρε παραμυθά”…

Στο αγωνιστικό μέρος η Νίκη προηγήθηκε από νωρίς με γκολ του Παπαδήμα, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα της, με την ομάδα της Κατερίνης, όχι μόνο να ισοφαρίζει, αλλά και να απειλεί και με το διπλό.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και το γνώριμο 4-3-3, η Νίκη Βόλου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Παπαδήμα σε ρόλο δεξιού μπακ και στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Παρασκευαΐδης-Ναουμίδης, με τον Δημολιό σε ρόλο αριστερού μπακ. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος μαζί με τον Πετράκο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Μέτσε είχε ρόλο επιτελικού μέσου, τροφοδοτώντας τους Κόλα (δεξιά), Νικλητσιώτη, (αριστερά) και τον Γαρυφαλλόπουλο στην κορυφή της επίθεσης, που πήρε τη θέση του Κορέτα, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

O αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 4ο λεπτό, με τον Κόλα να παίζει το ένα – δύο με τον Γαρυφαλλόπουλο και τον τελευταίο να ξεκινά κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, για να βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα Πατσογιώργο και να πιάσει το διαγώνιο σουτ με το δεξί, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία.

Στο 10’ ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ για τη Νίκη από τα δεξιά, αλλά ο Παπαδήμας που έπιασε την κεφαλιά δεν μπόρεσε να απειλήσει, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία. Από νέα εκτέλεση φάουλ του Κόλα από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Ναουμίδη να μην καταφέρνει να τελειώσει την φάση, αλλά να κερδίζει κόρνερ, με τον Κόλα να το εκτελεί και μετά από περιπετειώδη τρόπο, ο Παπαδήμας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στο 21ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Νίκης Βόλου, ο Καραγκούνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Τζήμα να επιχειρεί άστοχη έξοδο, αλλά ο Παπαδήμας κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο στο 27’, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τη φάση που θα τους έφερνε κοντά στην ισοφάριση, και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για τα σφυρίγματα του ρέφερι Λεωνίδα. Από εκτέλεση φάουλ του Ιορδανίδη στο 31’ ο Κωτσιόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά η αδύναμη κεφαλιά του έφτασε στην αγκαλιά του Τζήμα.

Η Νίκη ξεμύτισε από την περιοχή της στο επόμενο λεπτό, με τον Μέτσε να πιάνει σουτ, δίχως όμως να βρει στόχο, με τους γηπεδούχους να ανακτούν και πάλι την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην καταφέρνουν να φθάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφθασε στον Παπαδημητρίου στο 43’, με το Βολιώτη επιθετικό να κατεβάζει και να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, όμως ο Τζήμας μπλόκαρε με άνεση.

Η Νίκη μπήκε φουριόζα στην επανάληψη, με το Δημολιό να βρίσκει τον Νικλητσιώτη, ο οποίος δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στο 48’. Τρία λεπτά αργότερα ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Πατσιογιώργο να αιφνιδιάζεται βλέποντας την μπάλα να πηγαίνει προς το δεξί του γάμα, για να παραχωρήσει πλάγιο με τα ακροδάχτυλα.

Με το ρυθμό του αγώνα να έχει πέσει αισθητά, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να απειλήσει στη συνέχεια με την πρώτη τελική προσπάθεια να έρχεται στο 70’, αλλά ο Καραγκούνης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζήμα, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο. Όμως η Πύδνα πέτυχε το 1-1, με τον Τσατσαρή να κερδίζει από κοντινή θέση την άμυνα της Νίκης, μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 72’.

Στο επόμενο λεπτό ο Παπαδήμας βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Πύδνας και γύρισε την μπάλα στον Κόλα, ο οποίος έπιασε το σουτ, με τον Πατσιογιώργο να αποκρούει και τον Τριανταφυλλόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στο 75’. Ο Κορέτα πήρε τη θέση του Κόλα στο 76’, στην προσπάθεια για ένα δεύτερο τέρμα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, αλλά να βλέπουν τον Ν. Κυπαρίσση να απειλεί την εστία τους στο 85’, αφού μετά από σέντρα του Κόλα από τα αριστερά έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζήμα. Ένα λεπτό μετά ο Νικλητσιώτης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Παρασκευαΐδη να πιάνει την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα ήθελε με την μπάλα να περνά αρκετά δίπλα από την εστία, όπως και ένα λεπτό μετά με τους ίδιους πρωταγωνιστές και εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά.

Η Πύδνα άγγιξε το 1-2 από την άλλη, με τον Γιώργο Κυπαρίσση να βγαίνει απέναντι από τον Τζήμα και να πιάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ στο 90’. Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία και τη Νίκη Βόλου να πηγαίνει πλέον σε δύο εβδομάδες στην Αρτα, όπου και θα αντιμετωπίσει την Αμβρακία Κωστακιών.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ 1-1

Γήπεδο Π. Μαγουλάς

Γ’ Εθνική 2ος Ομιλος – 23η Αγωνιστική

Σκόρερ: 21’ Παπαδήμας – 72’ Τσατσαρής

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων)

Βοηθοί: Μπάλλας, Αλεξόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: 39’ Ναουμίδης, 47’ Νικλητσιώτης, 63’ Ιορδανίδης, 79’ Σαμουηλίδης, 82’ Βέργος, 86’ Κωτσιόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Βέργος (82’ Σκοπελίτης), Πετράκος, Μέτσε, Κόλα (76’ Κορέτα), Γαρυφαλόπουλος, Νικλητσιώτης.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ: (Χατζάρας) Πατσιογιώργος, Καραγκούνης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Σαμουηλίδης, Τσατσαρής, Καθάριος (78’ Στούμπος), Ντόσης, Παπαδημητρίου (58’ Πιαστόπουλος), Ιορδανίδης (69’ Γ. Κυπαρίσσης), Ν. Κυπαρίσσης.

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, δεν θέλησε να σχολιάσει τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, που απασχολούν την ομάδα σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τοποθετούμενος μόνο σχετικά με το παιχνίδι για το οποίο και σχολίασε:

«Το σημείο που κατά την άποψή μου κρίθηκε το παιχνίδι ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν καταιγιστικοί. Ειδικά μέχρι το 30’ είχαμε κερδίσει όλες τις μονομαχίες. Δημιουργήσαμε 4-5 καλές ευκαιρίες μετά το 1-0, όμως δεν μπορέσαμε να βάλουμε το 2ο γκολ και να καθαρίσουμε το παιχνίδι.

Το χρονικό διάστημα που ασκεί μία ομάδα πίεση είναι φυσικό να μην μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. Στο 2ο ημίχρονο παρόλο που ισορρόπησε ο αντίπαλος, μέχρι την ισοφάριση δεν είχε ευκαιρία. Από μία στατική φάση και μία στιγμή αδράνειας ήρθε η ισοφάριση. Μετά το παιχνίδι άνοιξε και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, όμως θα μπορούσαμε και να χάσουμε. Θεωρώ ότι το γκολ που ακυρώθηκε δεν είναι οφσάιντ και θα έπρεπε να μετρήσει, σύμφωνα με όσα μου είπαν οι ποδοσφαιριστές μου. Θα το δούμε και στο βίντεο του αγώνα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αν ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις, τουλάχιστον, δεν πρέπει να το χάνεις. Συνεχίζουμε την καλή πορεία μας στον 2ο γύρο, απλώς σήμερα (σ.σ. χθες) δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και στον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε και καλή συνέχεια στον αντίπαλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου