ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Πήλιο «χτυπά» και πάλι η καρδιά των χιονοδρόμων

στο-πήλιο-χτυπά-και-πάλι-η-καρδιά-των-530199

Για 4η συνεχόμενη φορά τη φετινή σεζόν, στο βουνό των Κενταύρων και στο Πήλιο θα χτυπά η καρδιά των χιονοδρόμων, όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων, από 13 έως 16 χρόνων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι καλύτεροι 150 αθλητές μαζί με συνοδούς και προπονητές αναμένεται να κατακλείσουν το Πήλιο και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, φθάνοντας στον αριθμό των 400 περίπου ατόμων, οι οποίοι θα απολαύσουν τους αγώνες.

Σημειώνεται πως παράλληλα με τους αγώνες, το Χ.Κ. θα λειτουργήσει και για τους επισκέπτες και λάτρεις του σκι, που θέλουν να απολαύσουν τις πίστες, και να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ.

Αναφορικά με τους αγώνες συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες, η αντιπεριεφερειάρχης, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου κ. Γιώργος Καλτσογιάννης και ο πρόεδρος της Κενταύρων Όρος κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο νομός Μαγνησίας και το Χιονοδρομικό του Κέντρο βρίσκονται στην ευχάριστη θέση για 4η συνεχή φορά, μέσα στην ίδια χρονιά, να φιλοξενεί τους Πανελλήνιους Αγώνες Παίδων, ηλικίας από 13 έως 16 ετών. 140 με 150 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα επισκεφθούνε το Βόλο για να λάβουν μέρος στους αγώνες. Είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε πως φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ήταν από τα λίγα στην Ελλάδα, που λειτούργησε σχεδόν όλη τη χειμερινή περίοδο, και από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα. Μας βοήθησε ο καιρός, η πυγμή και η δύναμη που επιδείξαμε προκειμένου να το διατηρούμε ενεργό και λειτουργικό. Οι προηγούμενοι αγώνες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις οι συμμετάσχοντες και το ίδιο θα γίνει και τώρα. Ήδη γίνονται όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες και οι δράσεις που πρέπει να γίνουν για να είναι έτοιμο το Χ.Κ.

Από αύριο (σ.σ. σήμερα) ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να γίνουν οι προπονήσεις και να εγκλιματιστούν οι συμμετάσχοντες, και το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι γεμάτο το Πήλιο και ο Νομός Μαγνησίας, τόσο με αυτούς που θα αγωνιστούν όσο και με προπονητές, συνοδούς κ.ά. Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία τόσο τον πρόεδρο της «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ» κ. Ιγγλέση, όσο και τον πρόεδρο του ΕΟΣ κ. Καλτσογιάννη, γιατί όλο αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσα από πολύ δουλειά, συνεργασία και ομοψυχία, μπροστά σε όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου κ. Καλτσογιάννης σχολίασε από τη μεριά του: «Είναι πολύ σημαντικό πράγματι που διοργανώνεται αυτός ο πολύ σπουδαίος αγώνας, στο Χ.Κ. Πηλίου. Να επισημάνω πως πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 1, Παίδων 2, εφήβων δηλαδή, Κορασίδων 1, Κορασίδων 2, και παιδιά μέχρι 16 ετών, πράγμα που σημαίνει πως η Ομοσπονδία εμπιστεύεται τόσο τον ΕΟΣ Βόλου, όσο και την οργανωτική ικανότητα της «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ» και της Π.Ε. Μαγνησίας, για να συνδιοργανώσουν έναν τόσο σημαντικό αγώνα, τον σπουδαιότερο της Ελλάδος, όπου θα μετέχουν οι καλύτεροι αθλητές, οι οποίοι μας εκπροσωπούν διεθνώς. Είναι ένα γεγονός μεγάλης προβολής για το Πήλιο, και θα ήθελα να επισημάνω πως καταρρίπτεται ένας μύθος, πως το υψόμετρο δεν επηρεάζει τη χιόνωση και γι’ αυτό το Πήλιο κατάφερε για μία ακόμη φορά να έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας, από τις 2 Δεκεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή. Θα ζητήσω από την κ. Κολυνδρίνη και τον κ. Ιγγλέση του χρόνου να διοργανώσουμε και διεθνή αγώνα, γιατί οι αγώνες που διοργανώνουμε στο Βόλο δεν διοργανώνονται με τόση επιτυχία και αρτιότητα πουθενά αλλού πανελλαδικά. Θέλω να ευχηθώ στους αθλητές μας καλή επιτυχία, να κατακτήσουν και πάλι τις πρώτες θέσεις, έτσι ώστε ο ΕΟΣ Βόλου να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή, που κατέχει τα τελευταία τρία χρόνια».

Τέλος, ο κ. Ιγγλέσης, πρόεδρος της «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ» ανέφερε: «Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πω πως με το προσωπικό του Χ.Κ. κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ώστε παρά τα προβλήματα με τον καιρό να παρουσιάσουμε μια πολύ καλή εικόνα, δουλεύοντας γι’ αυτό μέρα και νύχτα, έτσι ώστε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Χ.Κ. να έχει την καλύτερη ποιότητα χιονιού. Τα μηχανήματα μας θα δουλεύουν νυχθημερόν έτσι ώστε με τη βοήθεια αβλαβών χημικών ουσιών παγοποίησης θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ποιότητα του χιονιού όσο το δυνατόν περισσότερο, δηλαδή μέχρι αργά το μεσημέρι. Όλοι γνωρίζουμε πως με τις υπάρχουσες θερμοκρασίες, μετά τις 11π.μ. το χιόνι δεν είναι αυτό που πρέπει, αλλά με μεγάλη προσπάθεια υποσχόμαστε πως θα το διατηρήσουμε σε πάρα πολύ καλή ποιότητα μέχρι τις 2μ.μ.-3μ.μ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, γιατί μας παρείχε όλο το χρόνο τα μηχανήματα, που μας βοηθάνε είναι καινούργια και μας βοηθάνε στη χιονόστρωση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου