ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Γεννήθηκα να λύνω προβλήματα και όλοι οι άλλοι να πετάνε αετό»

γεννήθηκα-να-λύνω-προβλήματα-και-όλο-530209

Για ακόμη μία φορά, ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, Θανάσης Τζήμας, αναφέρθηκε στα εξω-αγωνιστικά προβλήματα που ταλανίζουν το τμήμα, και όχι μόνο, αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε πληρωμές του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι οποίες αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Τζήμας σχολίασε πως μπορεί τη νέα χρονιά να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο, αλλά τόνισε πως ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει αναφορικά με το πρωτάθλημα και πως δεν πρόκειται στην τελευταία αγωνιστική να… χαριστεί στον Απόλλωνα. Αναλυτικά όσα σχολίασε στο ρ/σ Βόλος 9.86:

Για τις ελλείψεις και τα προβλήματα όταν ανέλαβε ο ίδιος: «Όταν ήρθα, η ομάδα δεν είχε νερό και προμηθευόταν όλοι γνωρίζουμε πώς. Δε θέλω να θίξω την ομάδα. Λύθηκαν όμως τα προβλήματα και έγιναν όλα νόμιμα. Από κει και πέρα δημιουργήθηκε ένα ρόστερ, που όλοι αυτοί που σήμερα λένε “τα παιδιά μας και τα παιδιά μας” μιλούσαν για ομάδα του τοπικού και πού θα πάμε μ’ αυτούς. Τώρα έγιναν ήρωες. Ουδεμία ευθύνη φέρει η τωρινή διοίκηση ούτε για το ρεύμα ούτε για το νερό. Προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα, και τα έχει επιλύσει.

Υπάρχουν δύο θέματα, γιατί όλα τ’ άλλα ανήκουν στο παρελθόν. Να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και, γιατί όχι, να διεκδικήσουμε ισάξια, γιατί στα ντέρμπι θα κριθούν όλα, και να σκεφτούμε τη σκοπιμότητα από τη μομφή, αφού δεν μπόρεσε να “γκρεμιστεί” αυτός ο τίμιος πρόεδρος, που βλέπει με άλλα μάτια αυτήν την ομάδα από τώρα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Ουδείς απ’ αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο δεν είναι αφελής. Καταλαβαίνουμε ότι τα επόμενα παιχνίδια είναι σημαντικά».

Για τα μικροσυμφέροντα και το σχέδιο «εξόντωσης» του κ. Τζήμας: «Το έχει πει και ο κ. Ξάνθης, ότι υπάρχει μία μικρή ομάδα ανθρώπων που για μικροσυμφέροντα θέλουν την ομάδα να είναι στη Γ’. Κανείς από μας τους προέδρους δε θέλει την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι με τα διοικητικά και να προσβάλεις τον σύλλογο για τα ασήμαντα, όπως αυτό που άκουσα ότι έφερε ο προπονητής τα νερά. Αυτά είναι αστειότητες. Αλλά ας πάμε στην ουσία. Η Νίκη Βόλου πάντα το είχε αυτό, ότι ποτέ δεν τίμησε ανθρώπους που έκαναν προσπάθειες. Βοήθησε ο κόσμος, αλλά υπάρχει και η αντίθετη άποψη από άτομα που έχουν άλλες βλέψεις.

Εγώ ήρθα διαβασμένος. Είμαι έντιμος, αλλά είμαι και παλικάρι. Δε μασάω εγώ από τέτοια πράγματα. Δίνεις σ’ έναν άνθρωπο την εντολή να σου κάνει μία ομάδα, σου την έχει στους 45 βαθμούς και μπορούσε να είναι στους 52 και δεν είναι από την εσωστρέφεια. Έχουν απελπίσει τον κόσμο να μην έρχεται στο γήπεδο. Όταν ανοίξω τα χαρτιά μου θα πούμε ποιοι είναι οι φίλαθλοι της Νίκης ή του Ολυμπιακού ή κάποιας άλλης ομάδας.

Έχουμε τρεις μήνες να πάρουμε ένα ευρώ εισόδημα και κρατάω την ομάδα μόνος μου με τους χορηγούς που αγαπάνε τον κ. Τζήμα, αλλά στεναχωριούνται με την εσωστρέφεια. Εγώ λύνω τα προβλήματα εδώ και τρεις μήνες μόνος μου. Όταν κάνεις έναν προϋπολογισμό, λες ότι έχω να παίξω εκείνα τα παιχνίδια και θα πάρω κάποια εισοδήματα. Είναι σοβαρό να ρωτάνε οι φίλαθλοι αν ο κ. Τζήμας θα πληρώσει, αν δε βοηθήσουν αυτοί την ομάδα; Βοηθάνε όλοι όσο μπορούν. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τον κόσμο. Αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος από το να μην είναι συνέχεια κοντά στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν, αν κάνεις μία ήττα, να μην πηγαίνεις στο γήπεδο ή να είμαστε μόνο για ένα ματς με τον Ολυμπιακό.

Αγαπάμε το σύλλογο και πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο για πρώτη φορά ν’ αντιδράσει σ’ αυτά που χρόνια τον ταλαιπωρούσαν. Κάποιοι έφταιγαν και ο κόσμος έφευγε από το γήπεδο. Η Νίκη έχει έναν ηγέτη δυνατό. Ελάτε κοντά να είμαστε εμείς και η ομάδα εκεί που πρέπει. Δεν απελπίζομαι. Έχω μάθει να ηγούμαι.

Δεν είμαι κανένας τυχαίος.

Μη λέμε ότι στηρίξαμε την ομάδα το τελευταίο τρίμηνο. Θεοποιούμε τώρα κάποια πράγματα που τα χλευάζαμε, όπως ότι δεν είναι ομάδα αυτή και δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν. Τα παιδιά δικαιώθηκαν και δικαίωσαν και μένα με τις επιλογές που έκανα. Από κει που κινδύνευε να μην κατέβει είναι τέταρτη στη βαθμολογία και θα τη βοηθήσουμε να κερδίσει τα ματς και να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί».

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Ακούσαμε ότι στο τέλος θα δώσουμε το ματς στον Απόλλωνα. Εγώ προσωπικά δεν έχω δώσει ματς στη ζωή μου. Έχουμε μία φανέλα βαριά και θα πρέπει να διαλύσουμε τον Απόλλωνα. Στεναχωρήσαμε τον κόσμο και θα πρέπει να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Ο κόσμος της Νίκης είναι όγκος, δεν είναι 30-40. Εγώ κάθομαι μέχρι την τελευταία στιγμή εγωιστικά να αποδείξω ποια είναι η Νίκη. Δεν μπορούμε να ξεφτιλίζουμε τη Νίκη. Εδώ δεν είχαμε ενάμιση χρόνο νερό. Τώρα μας έπιασε το φιλότιμο; Δεν υπάρχει περίπτωση η Νίκη να δώσει κάποιο παιχνίδι».

Για τις πληρωμές του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Αν είστε τόσο αφελείς και νομίζετε ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να δώσει τα 15 χιλιάρικα, ας κάνουμε κωλοτούμπες. Αφήστε τον ηγέτη να κάνει το σχέδιό του. Οφείλει ο κόσμος να είναι στο γήπεδο. Εδώ πήγαν να μας ρίξουν ευθύνες για το ρεύμα. Διαισθάνομαι το μέγεθος του κόσμου της Νίκης, αλλά τον απελπίζουν να μην έρχεται στο γήπεδο. Να λέει δηλαδή ο περήφανος Νικιώτης “δε βαριέσαι, δεν πάω στο γήπεδο”. Εγώ γεννήθηκα να λύνω προβλήματα και όλοι οι άλλοι να πετάνε αετό».

Για το αν έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο τη νέα χρονιά: «Όχι μόνο την έχω, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι μαζί μου. Με βλέπετε και μένα προσεκτικό, επειδή γνωρίζω τις απαιτήσεις του κόσμου. Η πρόταση, η οποία θα γίνει, θα είναι με απτές αποδείξεις και χρήματα. Μου λέγανε τον Σεπτέμβριο “το κορόιδο που θα μας αφήσει και προίκα”. Εγώ δεν είμαι κορόιδο ποτέ και κάνω αυτό που αγαπώ. Θα μείνουν τα πάντα, ό,τι έχουμε υποσχεθεί, πριν ακόμη θέσουμε τον εαυτό μας σε ψηφοφορία».

Τέλος, ο κ. Τζήμας ερωτήθηκε για το πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για τις ανάγκες της ομάδας, λέγοντας: «Είναι λάθος η ερώτηση. Είμαι ο πρόεδρος που δεν έχει πειράξει ούτε ένα ευρώ. Αν έβαλα δέκα ή πέντε, έβαλα. Εγώ, όταν ήρθα, είπα ότι μπορώ να βοηθήσω, μπορώ να εγγυηθώ τη τιμιότητα και πως θα διαχειριστώ με τον καλύτερο τρόπο τη Νίκη, με το να έρθουν χορηγοί και βοηθώντας ο πρόεδρος. Όλα όσα έχω δεσμευθεί στο οικονομικό κομμάτι έχουν γίνει, αλλά προσπαθούσαμε να διώξουμε τους χορηγούς, κυνηγώντας τον πρόεδρο. Είναι όμως μία μερίδα που υπάρχει παντού. Εγώ θέλω τον κόσμο να αποδείξει ότι θέλει την ομάδα σε άλλη κατηγορία. Ξέρετε ότι τους τελευταίους δύο μήνες αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα που θα κάλυπταν δύο φορές τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών. Εμένα δε μου αρέσει το έναντι και το αφήσαμε πιο πίσω. Θα γίνει αυτό που είπαμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου