ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίτη και φαρμακερή… ήττα για Ρήγα Φεραίο

τρίτη-και-φαρμακερή-ήττα-για-ρήγα-φερ-533941

Την τρίτη του συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής γνώρισε ο Ρήγας Φεραίος, στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνο, από τον Θεσπρωτό με 1-0.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Βελεστινιώτες, που δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκαν με την έναρξη του δευτέρου ένα τέρμα από τον Μέμμο, που ήταν και το νικητήριο για την ομάδα της Ηγουμενίτσας, η οποία ξέφυγε στη βαθμολογία, με μια διαφορά πλέον 4 βαθμών από τους Μαγνησιώτες.

Το 4-2-3-1 ήταν το σχήμα με το οποίο ξεκίνησε ο Λάκης Μπακάλης το παιχνίδι για το Ρήγα, που άφησε πάντως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο ένα από τα βασικά επιθετικά του όπλα, τον Σέττο.

Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στον Θεσπρωτό, με τον Μέμμο να βγαίνει μόνος του στην περιοχή απέναντι από τον Παπαγιάννη στο 7’, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Βολιωτών. Νέα καλή στιγμή για τους Ηπειρώτες σημειώθηκε στο 10’, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η κεφαλιά του Νόνη κατέληξε έξω από τα δοκάρια.

Η πρώτη σημαντική στιγμή για το Ρήγα ήρθε στο 26’, όταν Ο Σπαθής έπαιξε το «1-2» με τον Γκίκα, ο οποίος έβγαλε την μπάλα στον αρχηγό του Ρήγα, αλλά εκείνος δεν την βρήκε όπως θα ήθελε, στέλνοντάς την λίγο άουτ. Στο 37’, σε σέντρα του Τζοβάρα, ο Κιπτίου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον τερματοφύλακα Παππά να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Το γκολ για τον Θεσπρωτό ήρθε με τον Μέμμο στο 49’. Η προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε με τον σκόρερ τους να βρίσκεται μόλις έξω από την αριστερή κάθετη γραμμή της περιοχής και να επιχειρεί με το δεξί ένα σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι του Παπαγιάννη, που δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Οι γηπεδούχοι του Ρήγα στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση με την κεφαλιά του Σέττου στο 54’ και εκείνη του Βουραζέρη στο 60’, αλλά στην πρώτη περίπτωση μπλόκαρε ο Παππάς και στη δεύτερη, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 69’ ο Κυπτίου βρήκε τον Γκίκα στα αριστερά, που απέφυγε έναν αντίπαλο και συνέκλινε στον άξονα, αλλά το σουτ που έκανε με το δεξί, έδιωξε με τα πόδια ο Παππάς. Σουτ του Κυπτίου στο 78’ κατέληξε άουτ, επάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Θεσπρωτός είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 90’, αλλά το σουτ του Σουκιά τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη, ύστερα από ασταθή του απόκρουση στην προηγούμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μια σημαντική, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους νίκη, αφήνοντας προβληματισμένους τους Βελεστινιώτες, που δεν είχαν συνηθίσει τους φιλάθλους τους σε εντός έδρας ήττες.

Ρήγας Φεραίος – Θεσπρωτός 0-1

Δημοτικό Βελεστίνου – 22η αγωνιστική

Σκόρερ: 49’ Μέμμος

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ:(Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου, Καναβός (59’ Γεωργατζής), Τσελεπής (46’ Σέττος), Κιπτίου, Γκίκας, Τζοβάρας (59’ Μπόρας).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: (Μουρούτης) Παππάς, Πολυχρονιάδης, Λαγός, Νόνης, Πάνος, Σούκιας, Μέμμος (73’ Ντόκος), Γιάκος, Μπλέτσας, Μπίκας (88’ Τσιουμτσιούδας), Βιτώρος (80’ Πέντσας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου