ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μονόδρομος οι νίκες…

μονόδρομος-οι-νίκες-540958

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ακόμη κι αν δεν γοήτευσε με την εμφάνιση της η Νίκη Βόλου κατάφερε να φύγει με το διπλό την Κυριακή το μεσημέρι από την έδρα της Ιστιαίας, πανηγυρίζοντας και στην 21η στροφή του πρωταθλήματος με το φτωχό… αλλά πολύτιμο 0-1.

Με ντεμαράζ νικών οι Βολιώτες παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της έκπληξης και της πρωτιάς, βρισκόμενοι στο -6 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας και στο -4 από τον συμπολίτη Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την ερχόμενη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, την ώρα που οι κυανόλευκοι θα επιδιώκουν να πετύχουν την 7η σερί τους επιτυχία στην έδρα του Τηλυκράτη Λευκάδας.

Παιχνίδι-παιχνίδι και τελικός με τελικό, είναι το σύνθημα για τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου, ο οποίος έχει καταφέρει να μαζέψει τα κομμάτια των παικτών του μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας και το βαρύ 5-0, και από τότε η Νίκη βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία, αποτελώντας την πιο φορμαρισμένη ομάδα του ομίλου μαζί με την ΑΕ Καραϊσκάκης, με την οποία έχει από 45 βαθμούς, όσους έχει συγκεντρώσει και ο Διαγόρας Σεβαστής.

Πλέον η Νίκη μετά και την εκτός έδρας νίκη την περασμένη Κυριακή, δείχνει για ακόμη μία φορά πως μπορεί να ελπίζει στην ανατροπή, περιμένοντας στη γωνία το στραβοπάτημα των αντιπάλων της σε ένα πρωτάθλημα, όπου όλα είναι πιθανά, βαδίζοντας προς το φινάλε του και ενώ απομένουν πλέον ακόμη εννέα αγωνιστικές.

Η συνέχεια των κυανόλευκων:

22η αγωνιστική 12/03 3μ.μ.

Τηλυκράτης Λευκάδας-Νίκη Βόλου

23η αγωνιστική 19/03 3μ.μ.

Νίκη Βόλου-Πύδνα Κίτρους

24η αγωνιστική 02/04 4μ.μ.

Αμβρακία Κωστακίων-Νίκη Βόλου

25η αγωνιστική 09/04 4μ.μ.

Νίκη Βόλου-Πιερικός

26η αγωνιστική 23/04 4.30μ.μ.

Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου

27η αγωνιστική 30/04 5μ.μ.

Νίκη Βόλου-Μαύροι Αετοί

28η αγωνιστική 07/05 5μ.μ.

Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου

29η αγωνιστική 14/05 5μ.μ.

Νίκη Βόλου-Διαγόρας Σεβαστής

30η αγωνιστική 21/05 5μ.μ.

Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας

Περιμένει Πετράκο

Η εμφάνιση των κυανόλευκων απέναντι στην Ιστιαία μπορεί να μην ήταν και η πλέον επιθυμητή, με τον Κόλα να βάζει από νωρίς σε θέση οδηγού την ομάδα του, αλλά τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν στη συνέχεια, και ενώ ήρθε και η αποβολή του Νικλητσιώτη στο 68’, μοιάζουν αστείρευτα και ικανά να οδηγήσουν τη Νίκη ακόμη πιο ψηλά.

Μετά το χθεσινό ρεπό και τις απαραίτητες ανάσες που πήραν οι κυανόλευκοι, επιστρέφουν και πάλι από σήμερα στις προπονήσεις. Απών από το παιχνίδι της Ιστιαίας ήταν ο Πετράκος, ο οποίος μπορεί να εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής, αλλά παράλληλα βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας από την προηγούμενη Δευτέρα, θέλοντας να ξεπεράσει το τράβηγμα στον προσαγωγό. Οι Παπαδήμας, Γαρυφαλλόπουλος και Βέργος επέστρεψαν και πάλι στις υποχρεώσεις της ομάδας και πήραν φανέλα βασικού την περασμένη Κυριακή και υπολογίζονται κανονικά και για το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα απουσιάζει σίγουρα ο Γιώργος Νικλητσιώτης, ο οποίος θα είναι και πάλι διαθέσιμος για το επόμενο παιχνίδι με την Πύδνα Κίτρους.

Μέτσε: «Παλικαρίσια νίκη»

Για τη σημασία της νίκης απέναντι στην Ιστιαία μίλησε μετά το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής, ο Νέτι Μέτσε, με τον μέσο των κυανόλευκων να εκπροσωπεί την ομάδα του στη συνέντευξη Τύπου, για να χαρακτηρίσει παλικαρίσια την νίκη, που κατέκτησε η ομάδα του. Αναλυτικά η δήλωση του Νέτι Μέτσε: «Πήραμε μια σημαντική νίκη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου. Παίξαμε ένα δυνατό παιχνίδι, μείναμε με 10 παίκτες περίπου στο 70’. Πιστεύω ότι πήραμε παλικαρίσια νίκη. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα και θα πάμε καθαρά για τη νίκη και εκεί. Συγχαρητήρια στην Ιστιαία».

Ευχαρίστησε την Ιστιαία

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την φιλοξενία στην Ιστιαία εξέδωσε η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου και όχι η Δ.Ε. του τμήματος ποδοσφαίρου, όπως συνηθίζεται με τον πρόεδρο κ. Στέργιο Φάτση και το Δ.Σ. του συλλόγου να αναφέρουν: «Ο πρόεδρος της Διοίκησης του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης και το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστούμε, τον πρόεδρο της ΑΕ Ιστιαίας Ιωάννη Αναγνώστου για τη φιλοξενία της ομάδας μας, στη σημερινή (σ.σ. Κυριακάτικη) ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Ευχόμαστε στην ομάδα της Ιστιαίας καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ιστιαίας

Η συμπεριφορά της ΕΠΣ Εύβοιας απέναντι στην ΑΕ Ιστιαίας οδήγησε τον Γιάννη Αναγνώστου στην απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρία της ομάδας. Αυτό δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τη Νίκη Βόλου, καλώντας την ΕΠΣ να αναλάβει την ομάδα.

«Παραιτούμαι αυτή τη στιγμή από πρόεδρος της ΑΕ Ιστιαίας, γιατί έχω απέναντί μου όλη την ΕΠΣ Εύβοιας. Δεν είναι δυνατόν να παίζω με μια ιστορική ομάδα, τη Νίκη Βόλου, που έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, και η ΕΠΣ να έχει την ίδια στιγμή επτά παιχνίδια. Το μόνο παιχνίδι που δεν είχε βάλει σήμερα ήταν τους Ωραιούς, γιατί εκεί στέλνει 20 προσκλήσεις και έρχονται 20 φίλαθλοι δωρεάν στον αγώνα. Η απόφασή μου αυτή είναι αμετάκλητη. Σιχάθηκα τους πάντες και τα πάντα. Εμείς δεν ανήκουμε στην Εύβοια, ανήκουμε σε άλλο νομό, γι’ αυτό η ΕΠΣ κάνει αυτά που κάνει», ανέφερε αρχικά.

Για το μέλλον της ομάδας: «Δε με νοιάζει. Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όταν έχω την ΕΠΣ απέναντί μου. Η απάντησή τους ήταν ότι δε θα διαλύσουν το ποδόσφαιρο αυτοί για χάρη της Ιστιαίας και με τις προσκλήσεις που στέλνουν στους Ωραιούς, κάνουν πολιτική εις βάρος της Ιστιαίας. Που η Ιστιαία και η Χαλκίδα εκπροσωπούν την Εύβοια σε όλη την Ελλάδα».

Για τις υποχρεώσεις της ομάδας που τρέχουν: «Ας τις αναλάβουν άλλοι. Ας έρθει η ΕΠΣ να τις αναλάβει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου