ΤΟΠΙΚΟ

Ακλόνητος ο ΓΣ Αλμυρού, έχασε έδαφος ο Πύρασος

ακλόνητος-ο-γσ-αλμυρού-έχασε-έδαφος-ο-π-542445

Στους 54 βαθμούς έφτασε πλέον ο ΓΣ Αλμυρού, πετυχαίνοντας την 18η νίκη σε 19 αγώνες απέναντι στη Σκιάθο για την 19η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ με σκορ 4-1. Αντίθετα βαθμούς άφησε ο Πύρασος απέναντι στην Ακρόπολη, μένοντας στο 0-0, ενώ ο Διαγόρας βρίσκεται στο -8 από την κορυφή, κερδίζοντας με 4-0 τον Απόλλωνα Καναλίων. Αναλυτικά:

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Α’ Κατηγορία – 19η αγωνιστική

Ακρόπολη-Πύρασος 0-0

Σκόρερ: –

Ισόπαλος δίχως τέρματα, αλλά και δίχως να αναδείξει νικητή, ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο ΕΑΚ Βόλου «Τ. Συνετόπουλος» ανάμεσα στον Πύρασο και την τυπικά γηπεδούχο Ακρόπολη για την 19η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ. Παρά την καλή εμφάνιση για την ομάδα της Αγχιάλου, το τρίποντο δεν ήρθε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σωρεία χαμένων ευκαιριών, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Ανατολή. Η ομάδα του Στέλιου Αρσένου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, που δεν καταλογίστηκε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης στον Σφάκα. Νωρίτερα και στο 11’ ο Μαλισσόβας είχε κεφαλιά στο δοκάρι, στο 17’ σουτ του Ζαχαράκη από κοντινή στην εστία, αλλά δύσκολη θέση, έφυγε άουτ, στο 30’ κεφαλιά του Μπασδάνη από καλό σημείο πέρασε άουτ και στο 45’ ο Σιώμος σούταρε άουτ σε φάση τετ-α-τετ. Στο δεύτερο μέρος και στο 47’ σουτ στην κίνηση του Σφάκα πέρασε άουτ από τη μικρή περιοχή, ακολούθως στο 57’ σουτ εκτός περιοχής του Κοτζαθανάση απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανατολής και δύο λεπτά μετά πλασέ από ευνοϊκό σημείο του Γιοβάνη πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια και στο 66’ μόνος του ο Ζαχαράκης και από καλή θέση πλάσαρε ψηλά άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Σιώμος βρισκόμενος στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Από την άλλη η Ακρόπολη έχασε δύο ευκαιρίες, όταν στο 7ο λεπτό το σουτ του Παπά από πλεονεκτικό σημείο έφυγε άουτ και στο 80’ ο Παγώνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά πλάσαρε τελείως άστοχα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς, Δ. Φώτου, Τσάμης (42’ Φ. Φώτου), Κ. Κολυμήτρας, Παπάς (46’ Τριχόπουλος), Αξιώτης, Παγώνης, Τσουκάλης, Μόσιος.
ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς (77’ Φούκης), Γιοβάνης, Μαλισσόβας, Τανάγιας, Κόκκας, Μπασδάνης, Ζαχαράκης, Σιώμος, Κατής (42’ Κοτζαθανάσης), Σφάκας.

Παγασητικός-Αγία Παρασκευή 0-1

Σκόρερ: (63’ Κόφφας)

Με μεγάλη νικήτρια την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 1-0 του Παγασητικού στο γήπεδο της Νεάπολης. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, η Αγία Παρασκευή ανέβασε στροφές στην επανάληψη και πέτυχε την 4η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Για τους φιλοξενούμενους το σκορ άνοιξε στο 63’ ο Κόφφας, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλαμίδα η μπάλα πήρε ύψος, ο νεαρός μέσος βρέθηκε σε θέση βολής και με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Αλέξη για το 0-1.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Αλέξης, Ξηρομερίτης, Μαγιόγλου, Τσούτσας, Περιβολιώτης, Τσορμπατζής (69’ Γκατζούνας), Μπραχόλι, Λάιος, Μπούρντα (53’ Μπερτζέμης), Θάνος (80’ Ρούσσας), Σίμος.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίγκος, Παναγιώτου, Καλαμίδας, Λούμπαρδος, Τσιγκλιφής, Αγραφιώτης, Μπόλης (82’ Κούκιος), Λιάτσικος (77’ Σιγάλας), Καραγιάννης, Κόφφας, Γιάτσος (90’ Παπαδήμος).

Σκόπελος-Σαρακηνός 1-2

Σκόρερ: (24’ Αλεξίου – 75’, 82’ Ζαρίφης)

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ο Σαρακηνός κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Σκοπέλου, όπου παρατάχθηκε με 11 ποδοσφαιριστές και δίχως αλλαγή στον πάγκο του. Νίκη με ανατροπή για το Σαρακηνό, που επικράτησε στη Σκόπελο επί της τοπικής ομάδας με 2-1. Το σκορ άνοιξε στο 24’, όταν από κόρνερ του Παναγιώτου, ο Αλεξίου κέρδισε τους αντιπάλους του στον αέρα και πέτυχε το 1-0 για τους νησιώτες. Ωστόσο, οι ροσονέρι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 το παιχνίδι στο 75’, με τον Νιαώτη να επιχειρεί τη σέντρα από τα αριστερά για να έρθει ο Ζαρίφης με πλασέ να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ομως, η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη δεν έμεινε εκεί, σημειώνοντας ακόμη ένα τέρμα στο 82’ και πάλι με τον Ζαρίφη, ο οποίος είδε αρχικά την μπάλα να σταματά στο αντίπαλο δοκάρι μετά από σουτ του Σουάρες και στη συνέχεια την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-2… της ολικής επαναφοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζαρίφης από το 65’ αγωνίζονταν με τράβηγμα, αλλά έσφιξε τα δόντια και πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, η οποία αφιέρωσε τη νίκη στον εορτάζοντα Θοδωρή Γκλαβίνη.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ταλαδιανός, Μαρσέλο, Ασημάκης, Αλεξίου, Καραθανάσης, Χρυσάνθης, Δαλακιάρης, Παναγιώτου (60’ Χρυσοφός), Έλσον, Χισάι, Συνοδινός.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Γράντας, Ρέλλος, Σουάρες, Γιαουπλάρι, Ιωάννου, Σούδης, Ζαρίφης, Κοντοβάς, Μπέικος, Νιαώτης, Καλαμάτας.

Θησέας-Ηρακλής 2-0

Σκόρερ: (18’ πεν. Ισά, 34’ Γιαννούλας)

Στο γήπεδο της Αγριάς, ο Θησέας πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης μπροστά στο κοινό του απέναντι στον Ηρακλή, σημειώνοντας και τα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18’ με πέναλτι, το οποίο πήρε ο Καραλόπουλος από τον Δαμάσκο και εκτέλεσε εύστοχα ο Ισά, κερδίζοντας τον Κεφαλά. Σχεδόν μετά από 15 λεπτά ήρθε και το 2-0, με τον Γιαννούλα να προσπαθεί να κερδίσει τον Κεφαλά, ο οποίος απέκρουσε αρχικά, αλλά η μπάλα στρώθηκε και πάλι στον Γιαννούλα, που πέτυχε και το 2-0. Ο Θησέας ήλεγξε το παιχνίδι στη συνέχεια και παρά το γεγονός ότι κινδύνευσε σε κάποιες περιπτώσεις, κράτησε το 2-0, έχοντας και δοκάρι στο 80’ με τον Καραλόπουλο, ενώ χαμένα τετ-α-τετ είχαν οι Βουρδάκης, Μουσαλάρι, Γιαννούλας και Βλάχος. Από την άλλη για τον Ηρακλή Βόλου, ο Λιάκος δεν μπόρεσε στο τέλος του πρώτου μέρους να μειώσει, χάνοντας δύο τετ-α-τετ, ενώ ευκαιρία για να μειώσει το σκορ έχασε και ο Ασλάνογλου στο φινάλε της αναμέτρησης.

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ακριβούσης, Αναστασίου, Γαρυφάλλου, Μοράλες, Καραλόπουλος, Ισά (82’ Μουσαλάρι), Γιαννούλας (72’ Λάμπρου), Βλάχος (75’ Μάστορας), Γκουγκούδης, Βουρδάκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Λιόλιος, Δαμάσκος, Μανούσος (75’ λ.τρ. Τζιώλας. Πριονιστής, Μπέσσας (46’ Γούτσιος), Ασλάνογλου, Κατσαμπέκης, Λιάκος, Τρελλόπουλος, Γκινίδης (46’ Βλιώρας).

Αρης Μ.-Πρωτεσίλαος 1-1

Σκόρερ: (9’ Θεοδοσιάδης – 23’ Ι. Αραπίτσας)

Χορταστικό παιχνίδι σε φάσεις και συναισθήματα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, όπου Αρης Μελισσατίκων και Πρωτεσίλαος αδικούνται από το τελικό 1-1. Οι κιτρινόμαυροι ήταν εκείνοι που είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ στο 9’ με κεφαλιά του Θεοδοσιάδη έπειτα από κόρνερ και φάση διαρκείας και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι με τον Πετρόπουλο από τη μικρή περιοχή για τους γηπεδούχους. Στο 23’ ο Γιάννης Αραπίτσας έφερε το παιχνίδι στα ίσια, πετυχαίνοντας το 1-1 με εντυπωσιακό τρόπο, όταν μετά από σέντρα του Μαλλιαρού από τα δεξιά έπιασε εναέριο και μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να προσγειώνεται στο γάμα της εστίας. Ο Αρης στη συνέχεια είχε ακόμη δύο δοκάρια με τους Νούσια και Τσιαντή μέχρι το 45’, αλλά ο Πρωτεσίλαος θα μπορούσε να έχει φύγει με τη νίκη, έχοντας την υπεροχή στην επανάληψη. Συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι στο 57’ και στο 63’ ο Γιάννης Αραπίτσας έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε μόλις άουτ. Στο 70’ το πλασέ του Αλέκου Αραπίτσα απέκρουσε σωτήρια ο Κουρίτας και στο 75’ ο Παπαδόπουλος κατάφερε να ξεπεράσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να δώσει έτοιμο γκολ στον Γιάννη Αραπίτσα, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να σκοράρει με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Τσίρος, Γκοτσόπουλος, Γούτσιος, Γκίνης, Τσιαντής, Θεοδοσιάδης, Κάρρος (52’ Σιαμέτης), Νούσιας, Μερμίγγης (75’ Θεοδώρου), Πετρόπουλος (65’ Κουτλουμπάσης).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Τίτας, Τσόγκας (74’ Λεϊμονής), Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Σ. Χασιώτης (84’ Λάμπος), Ι. Αραπίτσας, Μαριγκλέν (65’ Σιαμανίκος), Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Αλ. Αραπίτσας.

ΓΣ Αλμυρού-Σκιάθος 4-1

Σκόρερ: (24’, 41’ Αραμπατζής, 29’ Κοτσιαρίδης, 90’ Κρανάς – 58’ Τζελάι)

Χωρίς να συναντήσει δυσκολία ο ΓΣ Αλμυρού βαδίζει προς το νταμπλ, μιας και μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ κέρδισε με 4-1 την ομάδα της Σκιάθου. Οι παίκτες του Θάνου Θεοδώρου προηγήθηκαν με τον Αραμπατζή στο 24’ και το 2-0 πέτυχε ο Κοτσιαρίδης πέντε λεπτά αργότερα μετά από πάσα του Κοντοβά. Ο Κοντοβάς έδωσε και πάλι έτοιμο γκολ στο 41’ με τον Αραμπατζή να σημειώνει το δεύτερο του τέρμα και το 3-0 να είναι και το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Σκιάθος έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά αυτό δεν την πτόησε από το να μειώσει το σκορ στο 58’ και ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Ντένις Πρίφτι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ετσι πέτυχε το 3-1 με τον Τζελάι, μετά από φάση διαρκείας. Το τελικό 4-1 πέτυχε ο Κρανάς με ατομική ενέργεια και πλασέ από το ύψος του πέναλτι στο 90’.

ΓΣΑ: (Θοεδώρου)Σταμέλος, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Κόκκας, Παυλίδης, Ακασού (65’ Δημουλάς), Νασιακόπουλος, Κωτσιαρίδης, Αραμπατζής, Κρανάς, Κοντοβάς (75’ Φαράντος, 80’ λ.τρ. Τετριμήδας).

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Νικολαΐδης, Τουρναβίτης, Γιαουράκης, Ντ. Πρίφτι, Ελ. Πρίφτι (60’ Τσάκα), Μπρέγκου, Δημητρίου, Φερετζέλης, Τάσσος (46’ Σταμέλος), Τζελάι, Σαρρής (46’ Σκέμπι).

Διαγόρας-Απόλλων Καναλίων 4-0

Σκόρερ: (21’ Καραμανλής, 42’, 91’ Πάσχος, 52’ Κουβελάς)

Δίχως να ιδρώσει ο Διαγόρας επικράτησε με 4-0 του Απόλλωνα Καναλίων στο γήπεδο του Στεφανοβικείου, όπου η ομάδα του Μιχάλη Βαγγόπουλου προηγήθηκε στο 21’, όταν μετά από περιπετειώδη φάση, ο Κουβελάς σέντραρε από τα αριστερά, ο Πάσχος με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Καραμανλής αρχικά έστειλε την μπάλα και πάλι στο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια ευστόχησε από κοντά, ανοίγοντας το σκορ. 21 λεπτά μετά και στο 42’ ο Γάρος βρήκε με κεφαλιά τον Πάσχο και αυτός ανάμεσα από δύο αντιπάλους έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα για το 2-0. Στο 52’ ο Κουβελάς μετά από ατομική προσπάθεια σημείωσε το 3-0. Το τελικό 4-0 πέτυχε ο Πάσχος, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, για να φθάσει συνολικά τα 16 στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας στην κορυφή των σκόρερ. Για τους γηπεδούχους δοκάρι είχαν οι Γάρος στο 20’ και Καραπλιάγκος στο 50’.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Αποστολίδης, Γαλογαύρος, Πρασσάς, Καμπουρέλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καπούλας (55’ Μαυρίδης), Πάσχος, Καραμανλής (70’ Σιαμέτης), Γάρος (60’ Γκάμπας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Πάντσιος (46’ Φέιζο), Κουζιώκας, Γεωργουλάκος (46’ Μάρκου), Φώτου, Παναγιωτάκης, Λαρίσης, Γ. Μαστακούλης (60’ λ.τρ. Μπάρδας), Γιαννακούρας, Τσιουρής, Ρακής.

ΑΕ Διμηνίου-Αίας Σούρπης 0-3 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. ΓΣ Αλμυρού 54 59-14

2. Διαγόρας 46 44-9

3. Πύρασος 44 33-8

4. Σαρακηνός 35 31-24

5. Άρης Μελισ. 34 31-21

6. Πρωτεσίλαος 31 33-23

7. Ακρόπολη 25 21-21

8. Αίας Σούρπης 25 33-38

9. Παγασητικός 20 20-36

10. Ηρακλής (-2) 20 22-30

11. Θησέας 17 26-35

12. Σκόπελος 17 22-38

13. Σκιάθος 15 15-25

14. Αγία Παρασκευή 14 21-42

15. Απόλλων Καν. 11 14-39

16. Α.Ε. Διμηνίου -6 14-34

Ενα παιχνίδι λιγότερο έχουν Σκιάθος και Ακρόπολη

ΕΠΟΜΕΝΗ

Α’ Κατηγορία (20η)
Αίας-Ακρόπολη
Πρωτεσίλαος-Θησέας
Σαρακηνός-Παγασητικός
Αγία Παρασκευή-Άρης
Σκόπελος-Α.Ε. Διμηνίου
Ηρακλής-Σκιάθος
Απόλλων Καν.-ΓΣ Αλμυρού
Πύρασος-Διαγόρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου