ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πέρασε και από την Ιστιαία η Νίκη Βόλου, πετυχαίνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη

πέρασε-και-από-την-ιστιαία-η-νίκη-βόλου-542785

Την 6η συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε χθες η Νίκη Βόλου μιας και επικράτησε με 1-0 της Ιστιαίας εκτός έδρας για την 21η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, έστω κι αν δυσκολεύθηκε αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο για 20 λεπτά μετά την αποβολή του Νικλητσιώτη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το γκολ του Κόλα από το 8ο λεπτό αποδείχθηκε χρυσό για την ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου, η οποία πλέον θα συνεχίσει στις εκτός έδρας περιπέτειες, παίζοντας στη Λευκάδα την ερχόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Τηλυκράτη.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και το γνώριμο 4-3-3, η Νίκη Βόλου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Παπαδήμα σε ρόλο δεξιού μπακ και στην τετράδα παρέμειναν οι Παρασκευαΐδης-Ναουμίδης-Δημολιός. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος μαζί με τον Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Κόλα είχε ρόλο επιτελικού μέσου, τροφοδοτώντας τους Γαρυφαλλόπουλο (δεξιά), Νικλητσιώτη (αριστερά) και Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Νίκη Βόλου στο γήπεδο της Ιστιαίας, όπου οι κυανόλευκοι μπορεί να απειλήθηκαν αρχικά στο 3’, με τον Αλεξίου να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι, για να πετύχουν το 0-1 πέντε λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση 8 λεπτών αγώνα, ο Νικλητσιώτης εκτέλεσε φάουλ, με τους αμυνόμενους να μην καταφέρνουν να απομακρύνουν και τον Ναουμίδη να προσπαθεί για την κεφαλιά, με την μπάλα να στρώνεται μετά από απομάκρυνση στον Κόλα, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ για να τη στείλει στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Στο 19’ ο Τζήμας έκανε το λάθος μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά κατάφερε να διορθώσει στη συνέχεια, μην αφήνοντας περιθώρια στον Αλεξίου και δύο λεπτά αργότερα ο Νικλητσιώτης έπιασε σουτ από τον άξονα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Με τη Νίκη να παίζει έξυπνα και να διατηρεί το προβάδισμα και τους γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση, το δυνατό σουτ του Νικολέτου στο 42’ σταμάτησε στον Τζήμα, ο οποίος με τρομερή απόκρουση και… απογείωση απομάκρυνε σε κόρνερ, σώζοντας την εστία του.

Το β’ μέρος

Η εμφάνιση της Νίκης στην επανάληψη έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν και πάλι και να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Τζήμας φώναξε παρών και στο 53’, όταν ο Στεργίου έπιασε το σουτ από τη γωνία της περιοχής, αλλά ο γκολίπερ της Νίκης έπεσε σωστά στη γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Κορέτα θα μπορούσε να έχει καθαρίσει την υπόθεση νίκη για την ομάδα του στο 66’, ωστόσο, μετά τη βαθιά μπαλιά του Παρασκευαΐδη δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα Μάλτζαρη.

Δύο λεπτά μετά η Νίκη αναγκάστηκε να τελειώσει το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, όταν ο Νικλητσιώτης μετά το 30’ δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον 25χρονο μέσο να απομακρύνει την μπάλα ως αντίδραση στο φάουλ που του είχε καταλογίσει ο διαιτητής Ζαχαρόπουλος. Σημειώνεται πως ο Νικλητσιώτης είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα στο πρώτο μέρος, όταν και βιάστηκε να εκτελέσει φάουλ πριν σφυρίξει ο ρέφερι από την Ανατολική Αττική.

Με παίκτη λιγότερο, αλλά με το υπέρ της 0-1 η Νίκη Βόλου προσπάθησε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων, με τον Ιβιτς στο 70’ να τροφοδοτεί τον Αλεξίου, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση, με τον Τζήμα να σώζει και πάλι την εστία του από βέβαιη παραβίαση αποκρούοντας ενστικτωδώς. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νικολέτος εκτέλεσε κόρνερ, με τον Στασινόπουλο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με δυνατές μονομαχίες και κόντρες να δίνουν και να παίρνουν, με τον Χαραλαμπίδη να θέλει να απειλήσει με μακρινό σουτ στο 93’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ζαχαρόπουλου, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου πανηγύρισαν έξαλλα με τους φιλάθλους της ομάδας, που ταξίδεψαν στην Εύβοια, στηρίζοντας την προσπάθειά τους και πλέον ελπίζουν οι νίκες να γίνουν επτά συνεχόμενες στη Λευκάδα.

ΙΣΤΙΑΙΑ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-1

Γήπεδο Ιστιαίας

Γ’ Εθνική 2ος Ομιλος

Σκόρερ: 8’ Κόλα

Διαιτητής: Ζαχαρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

Βοηθοί: Βιντσενζάτος (Ανατ. Αττικής), Βαξαβανέλης (Αθηνών)

Κίτρινες: 35’ Λαμπρόπουλος, 80’ Στασινόπουλος, 86’ Θόρια – 77’ Παπαδήμας, 80’ Γαρυφαλλόπουλος, 85’ Βασίλιεβιτς, 89’ Παπαγεωργίου

Κόκκινη: 68’ Νικλητσιώτης (δεύτερη κίτρινη)

ΙΣΤΙΑΙΑ: (Παπανικολάου) Μάλτζαρης, Αλεξίου, Γεωργιάδης (82’ Χαραλαμπίδης), Μίλος, Λαμπρόπουλος, Μπουλγκουρίδης (86’ Ανέστης), Νικολέτος, Πανάκης, Στασινόπουλος, Στεργίου, Τσαούσης (73’ Θόρια).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Νικλητσιώτης, Βέργος, Μέτσε, Κόλα (84’ Παπαγεωργίου), Κορέτα (76’ Βασίλιεβιτς), Γαρυφαλόπουλος (90’ Μαλακασιώτης).

Ικανοποίηση για Ξηροφώτο

Απόλυτα ικανοποιημένος μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος σχολίασε: «Ηρθαμε για να παίξουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα στην έδρα της. Μαζί με τον Χρήστο Κοντοβά δουλέψαμε και προετοιμαστήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, γνωρίζοντας τι θα αντιμετωπίσουμε και το έργο μας δεν ήταν εύκολο. Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και μετά την αποβολή, όπου έπρεπε να αγωνιστούν και για τον παίκτη που έλειπε, κατάφεραν να πετύχουν το στόχο και να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν μαζί μας για ακόμη μία φορά και μας συμπαραστάθηκε. Ο αντίπαλος ήταν άξιος και μας δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ομάδας της Ιστιαίας, Απόστολος Παπανικολάου, φανερά απογοητευμένος, ανέφερε: «Είμαι στενοχωρημένος γιατί σε ένα παιχνίδι που είχαμε καθολική υπεροχή -θα έλεγα- για 90 λεπτά δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε την ισοπαλία. Ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να μας δημιουργήσει ευκαιρίες. Πέτυχε το γκολ και στη συνέχεια πιέσαμε πολύ και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, τρέξαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε την ισοπαλία. Συγχαρητήρια στα παιδιά που δήλωσαν παρών. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Νίκης Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου