ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Το σερί περνάει από την Ιστιαία

το-σερί-περνάει-από-την-ιστιαία-547876

Σε δύο σημαντικές επιστροφές, αλλά δίχως να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Πετράκου ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία της Νίκης Βόλου, με παίκτες και τεχνική ηγεσία να επιστρέφουν σε ρυθμούς προπονήσεων αλλά και προετοιμασίας για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με ένα σερί πέντε νικών στα τελευταία πέντε παιχνίδια, η Νίκη Βόλου παραμένει αήττητη στο β’ γύρο, βγαίνοντας κερδισμένη και από την υποχρέωση της 16ης αγωνιστικής την περασμένη Κυριακή, όταν και επιβλήθηκε με 2-1 του Εθνικού Φιλιππιάδας και μπορεί να συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάληψη μιας θέσης παραπάνω από την 3η στην οποία βρίσκεται σήμερα μαζί με Διαγόρα και Καραϊσκάκη και πίσω από Απόλλωνα και Ολυμπιακό Βόλου.

Οι κυανόλευκοι τρέχοντας ένα σερί μόνο με νίκες, αποτελούν τη δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα του ομίλου, μιας και με επτά νίκες ο Καραϊσκάκης διατηρεί άτυπα τα πρωτεία, με την ομάδα της Άρτας να έχει χάσει από τη Νίκη Βόλου και από τότε να έχει συγκεντρώσει το απόλυτο των 21 βαθμών σε επτά αγώνες.

Η επικράτηση επί του Εθνικού Φιλιππιάδας την περασμένη Κυριακή μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου, αλλά σίγουρα με τη ψυχολογία υπέρ του αποδεικνύει πως έχει χαρακτήρα νικητή ακόμη και στις άσχημες μέρες.

Άλλωστε το θλιβερό συμβάν της απώλειας του πατέρα του ποδοσφαιριστή Γιάννη Βέργου, ήρθε να ταράξει τα νερά στα αποδυτήρια των κυανόλευκων, οι οποίοι στερήθηκαν τις υπηρεσίες του, αλλά από την ερχόμενη Κυριακή θα τον έχουν και πάλι κοντά τους, ώστε να ξεπεράσουν και το εμπόδιο της Ιστιαίας.

Η ομάδα της Εύβοιας έκανε τη ζημιά στον πρώτο γύρο μέσα στο Π. Μαγουλάς, και σίγουρα, παρά τη χαμηλή της θέση στη βαθμολογία, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους κυανόλευκους, αποφεύγοντας λάθη στην άμυνα, όπως αυτό που έδωσε την ευκαιρία στον Εθνικό Φιλιππιάδας και στον Μιχάλη να ισοφαρίσει – έστω και προσωρινά.

Επιστρέφουν τρεις, χωρίς Πετράκο

Η προετοιμασία των κυανόλευκων ξεκίνησε από χθες, με την τεχνική ηγεσία να μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Γιάννη Βέργου, όπως και στους Νίκο Παπαδήμα και Τόλη Γαρυφαλλόπουλο, με τους δύο τελευταίους να έχουν εκτίσει τις ποινές από τη συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών. Οι δύο πρώτοι μάλιστα αναμένεται να επιστρέψουν και στο βασικό σχήμα, σε αντίθεση με τον Μπάμπη Πετράκο, ο οποίος λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό θα μείνει εκτός προπονήσεων για μία εβδομάδα, ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή και ξεκούραση, όπως επιβάλλεται, ενώ θα εκτίσει και την ποινή της μίας αγωνιστικής, από την 4η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε εσκεμμένα στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Στις 3μ.μ. η σέντρα

Στις 3μ.μ. και όχι στις 1.30μ.μ. θα ξεκινήσει η αναμέτρηση στο Δημοτικό Γήπεδο της Ιστιαίας, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ, αγνοώντας το αίτημα της Νίκης Βόλου για συγκοινωνιακούς λόγους για την ώρα, μιας και δεν αποκλείεται η σέντρα να μετατεθεί.

Συγχαρητήρια σε Μπεκιάρη

Τα συγχαρητήριά τους προς τη διαιτητική τριάδα του αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας θέλησαν να αποστείλουν δημοσίως οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου και στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 και ο πρόεδρός της κ. Σάκης Τζήμας, θέλουν να συγχαρούν τον διαιτητή Λάμπρο Μπεκιάρη και τους βοηθούς του Γιώργο Στεφανή και Δημήτρη Τίκα, όλοι τους από τον σύνδεσμο Καρδίτσας, για την διαιτησία τους στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην ομάδα μας και τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Το 50% – 50% είναι για μας αδιαπραγμάτευτο και αρχή μας, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Με άρχοντα τον Ζαχαρόπουλο

Ο φέρελπις Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος από το σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής θα διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Ιστιαία την ερχόμενη Κυριακή για την 21η αγωνιστική. Στο πλευρό του Αθηναίου ρέφερι θα βρίσκονται ως βοηθοί οι κ.κ. Κυριάκος Βιντσενζάτος επίσης από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και Βασίλης Βαξαβανέλης από την ΕΠΣ Αθηνών. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Καλλιακούδας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Σημειώνεται πως ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν έχει ξαναβρεθεί σε παιχνίδι της Νίκης Βόλου, ενώ μέχρι σήμερα έχει διευθύνει μόλις πέντε αναμετρήσεις στα εθνικά πρωταθλήματα. Αναλυτικά οι ορισμοί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ των διαιτητών που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας:

Απόλλων Λάρισας-Ρήγας Φεραίος

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Τζανής (Τρικάλων), Μανασής (Τρικάλων)

Θεσπρωτός-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Τζιουβάρας (Κοζάνης)

Μαύροι Αετοί-Αμβρακία Κωστακιών

Διαιτητής: Ρούσσης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Αναστασίου (Θεσσαλίας), Σακκάς (Θεσσαλίας)

Αστέρας Πετριτή-Εθνικός Φιλιππιάδας

Διαιτητής: Στεφάνου (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αντωνίου (Ηπείρου), Γιώτης (Ηπείρου)

ΑΕ Καραϊσκάκης-Πύδνα Κίτρους

Διαιτητής: Ρίππης (Πρεβέζης)

Βοηθοί: Φραγκούλης (Πρεβέζης), Τσόγκας (Πρεβέζης)

ΑΕ Ιστιαίας-Νίκη Βόλου

Διαιτητής: Ζαχαρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

Βοηθοί: Βιντσενζάτος (Ανατ. Αττικής), Βαξαβανέλης (Αθηνών)

Διαγόρας Σεβαστής-Τηλυκράτης

Διαιτητής: Πάλιουρας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μιχταζίδης (Μακεδονίας), Νταβέλας (Μακεδονίας)

Γιάννος: «Γνωστή η ιστορία της Νίκης»

Μετά το τέλος του παιχνιδιού κόντρα στη Νίκη Βόλου, ο προπονητής του Εθνικού Φιλιππιάδας κ. Γιώργος Γιάννος, αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του στο γήπεδο Π. Μαγουλάς, αναφέροντας: «Πιστεύω ότι δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο στην έδρα της Νίκης Βόλου, για την οποία δε χρειάζεται να πούμε πολλά για την ιστορία της, που είναι γνωστή. Δεχθήκαμε ένα γκολ θα έλεγα πιο πολύ από απειρία, απ’ αυτά που συνήθως δεχόμαστε, καθώς έχουμε νεανική ομάδα. Παρόλα αυτά μπορέσαμε και ισοφαρίσαμε πολύ νωρίς και πιστέψαμε ότι μπορούμε κάτι να πάρουμε σήμερα, αλλά ήρθε ένα πέναλτι, για το οποίο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη στην απόφαση του διαιτητή, όπως και στη φάση με τον τερματοφύλακα της Νίκης στο πρώτο ημίχρονο. Δε μου αρέσει να σχολιάζω τη διαιτησία και εύχομαι στη Νίκη ό,τι στόχο έχει και έχει βάλει από την αρχή να τον πραγματοποιήσει. Για τη δική μου ομάδα εύχομαι να έχουμε κουράγιο να συνεχίσουμε και να τελειώνουμε την παραμονή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να μπορούμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο μ’ αυτήν τη νεανική ομάδα που έχουμε, ώστε να έχουμε μία συνέχεια ανάλογη αυτής της μικρής ιστορίας που έχει ο Εθνικός Φιλιππιάδας».

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή Άρη Μιχάλη, ο οποίος είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι με δικό του τέρμα: «Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μία δύσκολη αποστολή σε μία πολύ καλή έδρα και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, σκοράραμε, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι. Δεδομένου του μικρού μέσου όρου ηλικίας, τα πήγαμε αρκετά καλά, αλλά την απειρία την πληρώνεις κάποιες φορές. Θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς, ώστε να σωθούμε γρήγορα και να είμαστε άνετοι βαθμολογικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου