ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πίστη μέχρι τέλους…

πίστη-μέχρι-τέλους-565621

Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε με όσους δυνάμεις διαθέτουν, είναι ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και διοίκηση στη Νίκη Βόλου, και μετά το σερί των τριών συνεχόμενων νικών περιμένουν ανάλογη συνέχεια, έχοντας ακόμη έναν τελικό μπροστά τους την ερχόμενη Κυριακή με τον Αστέρα Πετριτή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τρεις νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια, η Νίκη Βόλου παραμένει αήττητη στα τρία πρώτα παιχνίδια του β’ γύρου στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, και ανάλογη επίδοση έχουν πετύχει η ΑΕ Καραϊσκάκης (η οποία έχει συγκεντρώσει συνολικά 36 βαθμούς μέχρι σήμερα, όσους και η Νίκη), και η Πύδνα Κίτρους (η οποία βρίσκεται στο +1 με 37 βαθμούς).

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο βλέπουν το κάθε παιχνίδι ως τελικό, και ως τέτοιον αντιμετώπισαν και τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στην Ηγουμενίτσα, όπου το διπλό ήρθε όσο άνετα δείχνει το τελικό 0-3.

Πλέον, επιστρέφουν και πάλι από σήμερα στις προπονήσεις, σκεπτόμενοι μόνο τον Αστέρα Πετριτή, ο οποίος την περασμένη Κυριακή κατέκτησε την ισοπαλία απέναντι στο Διαγόρα Σεβαστής, που έφτασε επίσης στους 36 βαθμούς μαζί με Νίκη και Καραϊσκάκη, που καταλαμβάνουν την 4η θέση.

Μετά τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη σε διάστημα λίγων ημερών, η Διοικούσα Επιτροπή των κυανόλευκων και ο πρόεδρός της Θανάσης Τζήμας, σε ανακοίνωση τους τονίζουν πως η Νίκη παραμένει εντός στόχου, τονίζοντας πως όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση-δήλωση του κ. Τζήμα αναφέρει:

«Τα πάντα ανατρέπονται στη ζωή μας και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο! Μετά και τα σημερινά (σ.σ. Κυριακάτικα) αποτελέσματα, ο πρόεδρος της διοίκησης ποδοσφαίρου κ. Σάκης Τζήμας, θέλησε να υπενθυμίσει κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του, αλλά και να απευθύνει άλλο ένα κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας μας.

“Είχα πει ότι η άνοδος για την Νίκη δεν τελείωσε…Πολλοί δεν με άκουσαν, άλλοι πάλι προσπάθησαν να λοιδορήσουν τα λόγια μου, λόγια που τώρα λένε αντίπαλοι προπονητές και παράγοντες. Η ομάδα μας πέρασε πολλά, κι εγώ προσωπικά ακόμα περισσότερα, όμως η Νίκη είναι πολύ σκληρή για να τα παρατήσει, κι εγώ έχω μάθει να παλεύω, να αγωνίζομαι και στο τέλος να κερδίζω. Όποιος δεν θέλει, γιατί δεν υπάρχει το… δεν μπορώ, καλύτερα ας φύγει τώρα από την οικογένειά μας! Δεν είναι ώρα για θριάμβους, εξάλλου ακόμα υπολειπόμαστε των αντιπάλων μας.

Είναι γεγονός όμως ότι είμαστε επίσης ακόμα ζωντανοί. Ενωμένοι λοιπόν, θα παλέψουμε ως το τέλος για τη δικαίωση. Θέλω να πληροφορήσω τον κόσμο μας, ότι και διοικητικά η ομάδα θα ενισχυθεί, αλλά και οι αρνητικές (στοχοποιημένες) “φωνές” μιας μόνιμης αμφισβήτησης, έχουν σιγήσει οριστικά!

Πάμε όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό των παικτών μας, της τεχνικής ηγεσίας, πάμε όλο μαζί να στείλουμε το μήνυμα σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ».

Ξηροφώτος:

«Σοβαροί κάθε Κυριακή»

Για την τελευταία επιτυχία της ομάδας του μίλησε ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος, αναφέροντας μετά το διπλό στην έδρα του Θεσπρωτού ότι: «Ήταν ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Εμείς δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, ήμασταν συγκεντρωμένοι, ξέραμε ότι ήταν ένα κρίσιμο ματς. Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχουμε τώρα δύο ματς εντός έδρας. Το ματς κύλησε καλά γιατί ήμασταν δυνατοί στις μονομαχίες, αγωνιστήκαμε με πάθος και έξυπνα. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια που είναι στην έδρα μας, να εκμεταλλευτούμε την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Αρχίζουμε να δουλεύουμε καλά και, όπως έχουμε πει, στο τέλος θα γίνει ταμείο. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και καλή συνέχεια στην ομάδα του Θεσπρωτού. Πιστεύω πως θα είναι στην πρώτη δεκάδα.

Έχουμε ακόμα μεγάλο δρόμο. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα 12 παιχνίδια, είμαστε και μέσα στο στόχο του Κυπέλλου. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί κάθε Κυριακή. Στο τέλος θα δείξει πού θα έχουμε φτάσει».

Για το κυριακάτικο παιχνίδι μίλησε και ο επιθετικός των κυανόλευκων, Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος, ο οποίος μάλιστα απέναντι στον Θεσπρωτό έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τα κυανόλευκα, μπαίνοντας αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Ο Λαρισαίος επιθετικός σχολίασε: «Ό,τι δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα και μας ζήτησε ο προπονητής μας βγήκαν στον αγώνα. Δουλέψαμε τα στημένα, δουλέψαμε φάσεις που μας βγήκαν. Πιστεύω πως ήταν σχετικά μια εύκολη νίκη, γιατί το δουλέψαμε πολύ όλη την εβδομάδα, δουλέψαμε σωστά και σήμερα. Ο προπονητής μας ζητούσε ένα γρήγορο γκολ, το κάναμε… δεν ήταν εύκολη νίκη. Ο αγώνας ήταν κομβικός. Έχουμε κάνει τρία στα τρία στο δεύτερο γύρο, κοιτάμε αγώνα με αγώνα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας και συνεχίζουμε».

«Κατώτεροι των περιστάσεων»

Από τη μεριά του ο τεχνικός του Θεσπρωτού, Δημήτρης Μουρούτης, παραδέχθηκε την ανωτερότητα των Βολιωτών στο μεταξύ τους παιχνίδι, μία εβδομάδα μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Διαγόρα Σεβαστής, για να σχολιάσει για την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής: «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης Βόλου. Δυστυχώς μετά από μια μεγάλη νίκη έρχεται πάντα η πίκρα και ήταν μεγάλη πίκρα για εμάς. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά δυστυχώς δεν παίξαμε καλά και γι’ αυτό ήρθε και η ήττα. Ο αντίπαλος ήταν πιο δυνατός και, χωρίς να θέλω να πω ότι οι δικοί μου παίκτες δεν προσπάθησαν, φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Το έχω πει ξανά πως η βαθμολογία είναι ο καθρέφτης της κάθε ομάδας, και μετά από μια κακή ήττα για εμάς πρέπει να μαζέψουμε τα σπασμένα και να φανούμε δυνατοί και να συνεχίσουμε. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Είχαμε μιλήσει πριν το παιχνίδι για την ομάδα του Βόλου ότι είναι πάρα πολύ καλή στα στημένα. Σε μια αδράνεια της άμυνάς μας βρέθηκε ένας ποδοσφαιριστής μόνος του και έκανε το γκολ. Όχι πως αυτό έκρινε το παιχνίδι, γιατί ο καλύτερος κερδίζει. Εγώ δεν θέλω να παίζουμε καλή μπάλα θέλω η ομάδα να κερδίζει. Από εκεί και πέρα, από μια αδράνεια φάγαμε αυτό το γκολ και δεν φανήκαμε δυνατοί στο υπόλοιπο παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από αυτό. Συνεχίζουμε, πρώτα ο Θεός, για το επόμενο παιχνίδι.

Οι στόχοι της ομάδας από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα, και μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, είναι η σωτηρία της. Με τη Νίκη ευελπιστούσαμε ότι θα είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν το στόχο. Δυστυχώς πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος και να μπορέσουμε να σώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την ομάδα. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου ήταν αδιάφοροι ή δεν το παλέψανε, απλά βρέθηκαν σε μια κακή μέρα και χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Συγχαρητήρια και πάλι στον αντίπαλο, ήταν ανώτερος και κέρδισε το παιχνίδι, και του εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Θεσπρωτού, Δημήτρη Γιάκου, με τον 21χρονο μέσο να σχολιάζει: «Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα δίκαιο. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εμείς από αυτό το ματς πιστεύω πως δεν κρατάμε τίποτα, και θα δουλέψουμε μέσα στην εβδομάδα για να πάμε να κερδίσουμε τη Φιλιππιάδα. Δεν θα κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο, απλώς ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει… κάθε ματς θα πρέπει να το κερδίζουμε. Δεν πρέπει να λέμε παίξαμε καλά και χάσαμε και να μένουμε εκεί. Πρέπει τα ματς, είτε παίζουμε καλά είτε δεν παίζουμε, να τα κερδίζουμε. Πιστεύω πως κάναμε φάσεις, κερδίσαμε και πολλά στημένα, κόρνερ κ.λπ., απλά δεν μπήκε η μπάλα, όπως και στα περισσότερα ματς φέτος. Πιστεύω πως αν βάζαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν αλλιώς τα πράγματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου