ΤΟΠΙΚΟ

Τρίποντο έστω και δύσκολα για ΓΣ Αλμυρού

τρίποντο-έστω-και-δύσκολα-για-γσ-αλμυρ-567119

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εστω και δύσκολα ο ΓΣ Αλμυρού κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Αρη Μελισσατίκων, του οποίου και επικράτησε με 1-0 στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, χθες το πρωί για την 17η αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ και αποσπάστηκε στο +8.

Το απόγευμα ο Διαγόρας υποχρεώθηκε σε ισοπαλία απέναντι στο Θησέα Αγριάς, με τον Πύρασο να τον πιάνει στους 40 βαθμούς, χωρίς να αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕ Διμηνίου. Αναλυτικά:

A Κατηγορία -17η αγωνιστική

Σκόπελος-Πρωτεσίλαος 2-1

Σκόρερ: (53’ πεν. Χισάι, 77’ Ελσον – 87’ Αλ. Αραπίτσας)

Με 45λεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα της Σκοπέλου και του Πρωτεσιλάου, μιας και η ομάδα του Πτελεού καθυστέρησε να φθάσει στο νησί με το πλοίο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών με τη μικρή τους Οδύσσεια να ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι. Στο αγωνιστικό μέρος, η Σκόπελος ήταν αυτή που κατάφερε να χαμογελάσει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, με την ομάδα του Χρήστου Καπελιάνη να παίρνει το τρίποντο με 2-1, μετά και το 0-1 επί του Ηρακλή Βόλου. Με αντίξοες καιρικές συνθήκες και με πολύ αέρα, οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 53’, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ορέστη Χισάι, από ανατροπή του Σένκο. Ο Πρωτεσίλαος προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε, με τους νησιώτες να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα στη συνέχεια, όταν στο 77’ ο Ελσον στάθηκε τυχερός και μετά από σέντρα – σουτ είδε την μπάλα να σταματά στο παραθυράκι του Στέργιου Χασιώτη, ο οποίος ελλείψει τερματοφυλάκων από την αποστολή της ομάδας του, φόρεσε αναγκαστικά τα γάντια του γκολκίπερ. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά ήταν να μειώσει και στο τελικό 2-1, με τον Αλέξανδρο Αραπίτσα, να πιστοποιεί την εκτελεστική του δεινότητα, με ψηλοκρεμαστό σουτ στο 87’.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ταλαδιανός, Μαρσέλο (85’ Γκουμάς) Ασημάκης, Χονδρός (71’ λ. τρ. Γεωργίου) Καραθανάσης, Αλεξίου, Χρυσάνθης, Συνοδινός, Σένκο, Χισάι, Π Χρυσοφός (80 Ταφίλης).
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Σ. Χασιώτης, Τσόγκας, Σιαμανίκος, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Γ. Αραπίτσας, Βούλγαρης, Παπαδόπουλος, Μαρικλέν (65’ Λάμπος), Αλ. Αραπίτσας.

Παγασητικός-Ηρακλής 2-0

Σκόρερ: (14’ αυτ. Τζιώλας, 45’ Λάιος)

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ο Παγασητικός πανηγύρισε κόντρα στον Ηρακλή Βόλου στο γήπεδο της Νεάπολης την 5η του φετινή νίκη και έφθασε έτσι στους 20 βαθμούς, έχοντας και 5 ακόμη ισοπαλίες. Η ομάδα του Χρήστου Καψιώτη ευτύχησε να προηγηθεί από το 14ο λεπτό, με τον Τζιώλα να σημειώνει το αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κεφαλά μετά από σέντρα του Μπραχόλι. Το 2-0, που έμελλε να είναι και τελικό σημειώθηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Λάιος με σουτ εκτός περιοχής κέρδισε τον Κεφαλά.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Κλ. Αλέξης, Μπερτζέμης, Ξηρομερίτης, Μαγιόγλου, Τσούτσας (61΄ Ρούσης), Γκατζούνας, Τζορμπατζής, Λάιος, Μπούρντα, Θάνος (71’ Αρ. Σίμος), Μπραχόλι (80’ Γιαννακόπουλος).
ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Γούσιος (46’ Κατσαμπέκης), Δαμάσκος, Τζιώλας (46’ Μανούσος), Πριονιστής, Μπέσας, Ασλάνογλου, Βλιώρας (86’ Γκινίδης), Λιάκος, Κυπτίου, Λιόλιος.

Σαρακηνός-Αγία Παρασκευή 2-0

Σκόρερ: (61’ Σουάρες, 75’ Τσεκούρας)

Στην 5η θέση με 29 βαθμούς βρίσκεται και πάλι ο Σαρακηνός, επικρατώντας με 2-0 της Αγίας Παρασκευής το απόγευμα του Σαββάτου στο ΕΑΚ Βόλου, Τ. Συνετόπουλος. Η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη, αν και δεν μπόρεσε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, πέτυχε δύο τέρματα στην επανάληψη και έφτασε έτσι στην κατάκτηση του τρίποντου.

Μετά την άστοχη προσπάθεια του Μπέικου, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Δημητριάδη, Κοντοβά και Κωνσταντάκου στο 40’, με το πλασέ του νεαρού επιθετικού να περνάει άουτ, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο δεύτερο 45λεπτο με τον Σαρακηνό να μπαίνει πιο δυνατά και να ανοίγει το σκορ στο 61’.

Το γκολ ήρθε από εκτέλεση πλαγίου από τον Ντούρο, ο οποίος σημάδεψε το κεφάλι του Κοντοβά με τον τελευταίο να βρίσκει τον Σουάρες. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου κατάφερε να κερδίσει τον Τσιτσιρίγκο με διαγώνιο σουτ, κάνοντας έτσι το 1-0.

Το 2-0 ήρθε διά ποδός Τσεκούρα, ο οποίος στο 75’ και μετά από σέντρα του Ντούρο, Σιγάλας και Λούμπαρδος δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν εγκαίρως, με τον σκόρερ να κλέβει την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ να πετυχαίνει το τελικό 2-0.

Σημειώνεται πως ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιάννης Φασουράκης, υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ιωάννου και Καλαμάτα να αποχωρούν ως τραυματίες, με τους Ζαρίφη και Νιαώτη να τους αντικαθιστούν.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Γράντας, Ντούρο, Ιωάννου (15’ λ.τρ. Ζαρίφης), Γιαουπλάρι, Τσαρδακάς, Καλαμάτας (31’ λ.τρ. Νιαώτης), Δημητριάδης, Κοντοβάς, Μπέικος, Κωνσταντάκος (70’ Τσεκούρας), Σουάρες.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίγκος, Παναγιώτου, Καλαμίδας, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Παπακώστας, Κουσιαρής (64’ Μαρμαρινός), Λιάτσικος, Καραγιάννης, Παπουτσής, Παλάσης (72’ Κοπάνας).

Αρης-ΓΣ Αλμυρού 0-1

Σκόρερ: (70’ Κρανάς)

Με το φτωχό… αλλά πολύτιμο 0-1 πέρασε από την έδρα του Αρη Μελισσατίκων ο ΓΣ Αλμυρού και συνεχίζει έτσι τη μοναχική του κούρσα προς τη Γ’ Εθνική. Οι Αλμυριώτες ξεπέρασαν και το εμπόδιο του Αρη Μελισσατίκων, χάρις σε τέρμα από τον Κρανά στο 70’ στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, όταν μετά από γέμισμα του τερματοφύλακα Χαλάτση, ο Κοντοβάς πήρε την πρώτη κεφαλιά, τροφοδοτώντας τον Κρανά, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα απέναντι από τον Κουρίτα και πέτυχε το… χρυσό 0-1. Σε ένα κλειστό παιχνίδι δίχως πολλές φάσεις, ο ΓΣ Αλμυρού είχε την υπεροχή, αλλά όχι και τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι και το 70’, όταν ήρθε το 0-1 στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής.

ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Τσίρος, Γκοτσόπουλος, Γούτσιος, Γκίνης, Γκάγκας (87’ Κουτλουμπάσης), Νούσιας, Θεοδοσιάδης, Μερμίγγης (65’ Πετρόπουλος), Αποστολίδης (73’ Σιαμέτης), Τσιαντής.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Χαλάτσης, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Πλαβός, Κυριάκος, Θωμαΐδης (46’ Κρανάς), Κωτσιαρίδης, Κόκκας (46’ Ακασού), Αραμπατζής, Νασιακόπουλος (69’ Ν. Βούλγαρης), Κοντοβάς.

Αίας-Απόλλων 4-1

Σκόρερ: (3’ Μπιρτσάι, 55’, 70’ Κατσιαβριάς, 90’+8’ Χειλας – 34’ πεν. Τσιουρής)

Καταιγιστικός ήταν ο Αίαντας Σούρπης, με τους γηπεδούχους να προηγούνται από νωρίς και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό, με τον Α.Κ. Κωστούλα να πιάνει το σουτ και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, με τον Μπιρτσάι να πετυχαίνει το 1-0 στην επαναφορά. Η φάση αυτή έφερε τη διαμαρτυρία των φιλοξενούμενων, αφού όπως υποστηρίζουν ο επόπτης είχε καταλογίσει αρχικά οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια ο διαιτητής Σκουλάς καταλόγισε το γκολ υπέρ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Φέιζο στο 34’, ο οποίος κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει εύστοχα ο Τσιουρής, κάνοντας το 1-1.

Τσιουρής και Γ. Μαστακούλης έχασαν την ευκαιρία να δώσουν προβάδισμα στον Απόλλωνα, όταν από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Γελέ μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ επίσης με πέναλτι, που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσιαβριάς στο 55’, αλλά για το οποίο υπήρχαν πάλι αντιρρήσεις από τους φιλοξενούμενους. Ενα λεπτό αργότερα ο Α.Κ. Κωστούλας είχε σουτ στο δοκάρι, και στο 70’ από πάσα του Α.Α. Κωστούλα, ο Κατσιαβριάς σκόραρε και πάλι για το 3-1, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι δέκα λεπτά αργότερα. Το τελικό 4-1 πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Χειλάς μετά από πάσα του Γαρυφάλλου.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: (Στέκας) Γελές (80λ.τρ. Κραββαρίτης), Καλοδήμος, Γρούνας, Παπανικολόπουλος, Π. Δημητρίου, Γ. Δημητρίου, Α.Α. Κωστούλας (75’ Χριστέλλος), Α.Κ. Κωστούλας (80’ Γαρυφάλλου), Κατσαβριάς, Χειλάς, Μπιρτσάι.

ΑΠΟΛΛΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιώκας, Φέιζο, Αλβανός, Φώτου, Παναγιωτάκης (75’ Πολυμερόπουλος), Κατσικαδάμος (60’ Μάρκου), Γ. Μαστακούλης (80’ Καράνταγλης), Γιαννακούρας, Τσιουρής, Πάντζιος.

Διαγόρας-Θησέας 1-1

Σκόρερ: (6’ Καπούλας – 28’ Βουρδάκης)

Απώλεια εντός έδρας είχε ο Διαγόρας απέναντι στο Θησέα Αγριάς, με την ομάδα του Στεφανοβικείου να προηγείται στο 6’ με τον Καπούλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κουβελά, αλλά ο Βουρδάκης ισοφάρισε με ψηλοκρεμαστό πλασέ σε 1-1 στο 28’, που ήταν και το τελικό.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Λουφόπουλος (60’ Αποστολίδης), Κ. Καραπλιάγκος, Πρασσάς, Καμπουρέλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Μαυρίδης, Πάσχος, Καπούλας (75’ Καλλιακούδας), Γκάμπας (60’ Γάρος).

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Καραλόπουλος, Λάμπρου (60’ Γαρυφάλλου), Ισά (79’ Γκουγκούδης), Γιαννούλας, Βουρδάκης (88’ Μάστορας), Βλάχος, Ακριβούσης.

Ακρόπολη-Σκιάθος (αναβολή)

Με ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ έγινε γνωστή η αναβολή του αγώνα της Α’ Κατηγορίας Ακρόπολη – Σκιάθος, ο οποίος ήταν ορισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 12/2/2017 και ώρα 12:00 στο γήπεδο Αερινού, λόγω του απαγορευτικού απόπλου.

Α.Ε. Διμηνίου-Πύρασος 0-3 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Γ.Σ. Αλμυρού 48 (50-13)

2. Διαγόρας 40 (39-9)

3. Πύρασος 40 (31-7)

4. Άρης Μελ. 30 (28-19)

5. Σαρακηνός 29 (26-23)

6. Πρωτεσίλαος 27 (28-20)

7. Αίας Σούρπης 22 (29-36)

8. Ακρόπολη 21 (20-21)

9. Ηρακλής (-2) 20 (21-26)

10. Παγασητικός 20 (18-31)

11. Σκιάθος 15 (14-22)

12. Σκόπελος 16 (20-35)

13. Θησέας 14 (24-30)

14. Απόλλων Καν. 11 (14-34)

15. Αγία Παρασκευή 10 (19-41)

16. Α.Ε. Διμηνίου -6 (14-25)

  • Ακρόπολη και Σκιάθος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική

Α’ Κατηγορία – 18η
Σαρακηνός-Α.Ε. Διμηνίου
Απόλλων Καν.-Ακρόπολη
Αγία Παρασκευή-Σκόπελος
Γ.Σ. Αλμυρού-Θησέας
Πρωτεσίλαος-Παγασητικός
Ηρακλής Β.-Άρης Μελ.
Σκιάθος-Διαγόρας
Πύρασος-Αίας Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου