ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με τριάρα πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη… Νίκη

με-τριάρα-πέτυχε-την-τρίτη-συνεχόμενη8-567216

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε χθες η Νίκη Βόλου, περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Θεσπρωτού, με τους κυανόλευκους να επικρατούν με 3-0 στη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι Bολιώτες έχοντας σε μεγάλη μέρα για ακόμη μία φορά τον Γιώργο Νικλητσιώτη, ο οποίος μπορεί να μην βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, αλλά από τα πόδια του ξεκίνησαν τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του. Συγκεκριμένα από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη προήλθε τόσο το 0-1 στο 12’ από την κεφαλιά του Κορέτα, όσο και το 0-2 από νέα εκτέλεση φάουλ και πλασέ του Πετράκου στο 51’. Το τελικό 0-3 πέτυχε ο Μέτσε με σουτ κεραυνό μετά από γύρισμα του Παπαδήμα στο 77’.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Βασίλιεβιτς εκτός αποστολής λόγω προσωπικού προβλήματος, η Νίκη Βόλου ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς άλλες απουσίες, με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Παπαδήμα, Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη και Δημολιό. Στη μεσαία γραμμή Βέργος και Πετράκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μέτσε να κινείται μπροστά τους, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Κόλα και Νικλητσιώτης, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, και τον Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Δυνατά από το πρώτο κιόλας λεπτό μπήκε η ομάδα της Νίκης Βόλου, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού με τη συμπλήρωση 9 λεπτών, όταν ο Ναουμίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το αδύναμο πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Κωνσταντάκο μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον αμυντικό της Νίκης Βόλου να μην καταφέρνει να σκοράρει βρισκόμενος στη μικρή περιοχή.

Ομως ο Κορέτα ήταν εκείνος, που άνοιξε το σκορ, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να βρίσκει δίχτυα τρία λεπτά αργότερα και στο 12ο λεπτό, κερδίζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής. Από το σημείο εκείνο κι’ έπειτα η Νίκη κοίταξε να διαφυλάξει τα νώτα της, με το Θεσπρωτό να πιέζει για την ισοφάριση και να φθάνει κοντά σε αυτή, όταν ο Ντόκος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα στον Πέντσα, με τον Ναουμίδη να τον προλαβαίνει και να απομακρύνει σωτήρια στο 36’.

Το β’ μέρος

Από ενέργεια του Πετράκου, ο Νικλητσιώτης βρέθηκε απέναντι από τον Κωνσταντάκο, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ, αλλά όπως και στο πρώτο ημίχρονο μετά από χαμένη ευκαιρία, η Νίκη κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Πετράκο να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με τα κυανόλευκα, αφιερώνοντας το γκολ στον προπονητή του.

Συγκεκριμένα, ήταν το 51ο λεπτό με τον αμυντικό μέσο των κυανόλευκων να βρίσκεται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη από τα αριστερά, ο Ναουμίδης προσπάθησε μαζί με τον Πάνου να πιάσουν την κεφαλιά, με την μπάλα να στρώνεται από το στήθος του αρχηγού, στον Πετράκο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε και το 0-2. Ενα σουτ του Νικλητσιώτη στο 70’ ήρθε να σπάσει τη μονοτονία του παιχνιδιού, με τη Νίκη να μην επαναπαύεται στο 0-2 και να προσπαθεί να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη με ακόμη ένα γκολ.

Αυτό ήρθε με τον Μέτσε, λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον μέσο των κυανόλευκων να δέχεται την μπάλα μετά από αντεπίθεση, να σκοράρει με σουτ από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από γύρισμα του Παπαδήμα από τα δεξιά στο 77’. Μέχρι το τέλος του αγώνα τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τους κυανόλευκους να κερδίζουν για τρίτη φορά την ομάδα του Θεσπρωτού τη φετινή χρονιά, ενώ σημείωσαν για πρώτη φορά φέτος τρεις συνεχόμενες νίκες.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-3

Γ’ Εθνική – 19η Αγωνιστική

Γήπεδο Ηγουμενίτσας

Σκόρερ: 12’ Κορέτα, 51’ Πετράκος, 77’ Μέτσε

Διαιτητής: Αθανασίου (Αρτας)

Βοηθοί: Σαρλής (Αρτας), Γκαρτζονίκας (Πρέβεζας)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: (Μουρούτης) Κωνσταντάκος, Ηλίας (54’ Μέμος), Μυρσινιάς, Νόνης, Πάνος, Πέντσας, Βιτώρος, Γιάκος (64’ Μπλέτσας), Ντόκος (83’ Λαγός), Σουκιάς, Μπίκας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Βέργος, Πετράκος, Νικλητσιώτης (90’ Παπαγεωργίου), Μέτσε, Κορέτα (83’ Γαρυφαλλόπουλος), Κόλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου