ΤΟΠΙΚΟ

«Ασυγκράτητος» ο ΓΣ Αλμυρού, αγχωτική νίκη ο Διαγόρας

ασυγκράτητος-ο-γσ-αλμυρού-αγχωτική-575873

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει την πορεία του ο ΓΣ Αλμυρού, μιας και κέρδισε με 5-0 τον Παγασητικό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και πρώτη του Β’ Γύρου στην Α’ Κατηγορία. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Διαγόρας έμεινε ζωντανός στο 93’ και κέρδισε τον Αρη με 2-1, ενώ η έκπληξη πραγματοποιήθηκε στα Κανάλια, όπου ο Απόλλωνας πήρε το βαθμό από τον Πύρασο. Παράλληλα νίκες παραμονής πέτυχαν Σκιάθος και Σκόπελος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην 16η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας:

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Α’ Κατηγορία – 16η αγωνιστική

Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός 2-1

Σκόρερ: (3’ Θ. Παπαδόπουλος, 13’ Αραπίτσας – 7’ Καλαμάτας)

Στην 5η θέση της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ βρίσκεται από το Σάββατο, ο Πρωτεσίλαος, γκρεμίζοντας από εκεί τον Σαρακηνό, του οποίου και επικράτησε με 2-1 στο γήπεδο του Πτελεού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 3’ με τον Θανάση Παπαδόπουλο, αλλά ισοφαρίστηκαν μετά από γκολ του Καλαμάτα στο 7’ έπειτα από λάθος υπολογισμό του τερματοφύλακα Τίτα. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τίτας, έδειξε να ελέγχει την μπάλα, αλλά πέφτοντας στο έδαφος την έχασε από τα χέρια του, για να ακολουθήσει ο κεντρικός αμυντικός των ροσονέρι για να την σπρώξει απλώς στα δίχτυα. Το τελικό 2-1 πέτυχε ο Αλ. Αραπίτσας στο 13’ με τακουνάκι, έπειτα από ασίστ του Θανάση Παπαδόπουλου και ενώ ο Αραπίτσας, ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ.

Λίγο αργότερα και στο 27’ ο Πρωτεσίλαος θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα, με τον Μαρικλέν να πιάνει την κεφαλιά και τον Γράντα να αποκρούει, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, ο Αραπίτσας είχε νέο δοκάρι για την ομάδα του Πτελεού, όταν απέναντι από τον Γράντα πλάσαρε και η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Τίτας, Τσόγκας, Σιαμανίκος, Σαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Γ. Αραπίτσας, Βούλγαρης (82’ Σ. Χασιώτης), Παπαδόπουλος (75’ Χ Παναγιώτου), Μαρικλέν (59 Μαλλιαρός), Αλ Αραπίτσας.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Γράντας, Ντούρο, Σουάρες, Γιαουπλάρι, Ζαρίφης (83’ Κωνσταντάκος), Σούδης (70’ Ιωάννου), Σαμαράς (60’ Μπέικος) Κοντοβάς, Καλαμάτας, Νιαώτης, Δημητριάδης.

Θησέας-Ακρόπολη 1-3

Σκόρερ: (85’ Μοράλες – 25’ πεν., 80’ Μ. Τσουκάλης, 75’ Παγώνης)

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε η Ακρόπολη Σέσκλου χθες Κυριακή, κερδίζοντας με 3-1 τον Θησέα στο γήπεδο της Αγριάς. Οι παίκτες του Βαγγέλη Τσουκάλη προηγήθηκαν στο 25’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιχάλη Τσουκάλη, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του Μούτου και στο δεύτερο ημίχρονο πήραν αέρα δύο τερμάτων με τον Αξιωτη να βρίσκει τον νεοεισελθόντα Παγώνη, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε για το 0-2. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μ. Τσουκάλης πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όταν αξιοποίησε στο έπακρο κεφαλιά – πάσα του Αξιώτη. Το μόνο που κατάφερε ο Θησέας ήταν να μειώσει με τον Μοράλες στο 85’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ είχαν και δοκάρι στο 50’ με τον Καραλόπουλο να σημαδεύει τη συμβολή του Ανατολή. Οι γηπεδούχοι απώλεσαν ακόμη δύο καλές ευκαιρίες με τους Κόρμπα και Αναστασίου να μην μπορούν να κερδίσουν από θέση τετ-α-τετ τον Ανατολή, που απέκρουσε, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για το μη καταλογισμό πέναλτι στον Βουρδάκη.

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ζάγκας, Αναστασίου, Μούτος (46’ Κόρμπας), Μοράλες, Γιαννούλας (46’ Βλάχος), Ακριβούσης, Γκουγκούδης, Ισά, Καραλόπουλος, Βουρδάκης (65’ Μάστορας).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Πασιάς, Φώτου, Τσάμης, Κ. Κολυμήτρας, Τριχόπουλος (80’ Βλιώρας), Αν. Κολυμήτρας, Αξιώτης, Μ. Τσουκάλης, Παππάς (46’ Χρ. Τσούτσας 65’ λ.τρ. Παγώνης).

Ηρακλής Β.-Σκόπελος 0-1

Σκόρερ: (90’ Χονδρός)

Πολύ σπουδαίο τρίποντο εκτός έδρας πανηγύρισε η ομάδα της Σκοπέλου, κερδίζοντας στο Βασδέκειο τον Ηρακλή με 1-0 χάρις σε τέρμα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Χονδρό, με τον έμπειρο αμυντικό να δείχνει νέες αρετές και στο σκοράρισμα. Οπως τόνισαν οι φιλοξενούμενοι, θα ήταν αδικία να μην φύγει η Σκόπελος με τους τρεις βαθμούς, μιας και είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες νωρίτερα με τους Χυσάι, Χρυσοφό και Αλεξίου. Από την άλλη ο Ηρακλής είχε τη δυνατότητα να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά στο 89’ ο Λιόλιος δεν μπόρεσε να ευστοχήσει με σκαστή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ασλάνογλου από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά πάνω από την αντίπαλη εστία και ενώ ήταν αφύλακτος μέσα στην περιοχή.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Γούτσιος, Στεργιόπουλος, Τσάπης (5’ Δαμάσκος), Πριονιστής (60’ λ.τρ. Μανούσος), Μπέσας (60’ Βλιώρας), Ασλάνογλου, Τρελόπουλος, Λιόλιος, Κυπτίου, Λιάκος.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ταλαδιανός, Μαρσέλο, Ασημάκης, Χονδρός, Καραθανάσης, Αλεξίου, Χρυσάνθης (86’ Παναγιώτου), σΥΝΟΔΙΝΌΣ, Χυσάι, Ελσον (70’ Κερμελής), Χρυσοφός (63’ Προκοπίου).

Σκιάθος – Αίας Σούρπης 3-0

Σκόρερ: (19’ Σαρρής, 40’, 74’, Ελ. Πρίφτι)

Νίκη – ανάσα σημείωσε η Σκιάθος, κερδίζοντας με 3-0 τον Αίαντα Σούρπης, ο οποίος παρατάχθηκε στο νησί δίχως αναπληρωματικούς. Για το σύνολο του Νίκου Τσιαντάκη, με το οποίο ντεμπούτο έκανε ο Ρολάν Κεμάλλι, το σκορ άνοιξε στο 19’ με σουτ του Σαρρή. Τα επόμενα δύο τέρματα ήρθαν από τον ίδιο παίκτη με τον Ελιοτ Πρίφτι να πετυχαίνει το 2-0 στο 40’ με κεφαλιά και με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 74’.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Νικολαΐδης, Γκιαουράκης, Αλ. Τζελάι, Τουρναβίτης (83’ Θ. Σταμέλος), Γραββάνης, Ελ. Πρίφτι, Τάσσος (73’ Φερετζέλης), Κεμάλλι (60’ Γαζέτης), Σαρρής, Μπρέγκου, Μπάμπα.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: (Στέκας) Κραββαρίτης, Παπανικολόπουλος, Παν. Δημητρίου, Χριστέλλος, Γρούνας, Γ. Δημητρίου, Μπιρτσάι, Καράγγελος, Κατσιαβρίας, Χειλάς, Μπούρας.

Διαγόρας-Άρης 2-1

Σκόρερ: (28’ Καπούλας, 93’ Γάρος- )

Ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης παρέμεινε ο Διαγόρας Σταφνοβικείου, αφού χρειάστηκε μέχρι και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Άρη με γκολ του Γάρου. Για τους γηπεδούχους του Μιχάλη Βαγγόπουλου, ο Καπούλας σκόραρε με κεφαλιά στο 28’ μετά από φάουλ του σπεσιαλίστα Κουβελά, με τους φιλοξενούμενους του Γιάννη Ακτσιαλή να ισοφαρίζουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους, όταν ο Πετρόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Γκίνης σκόραρε με κεφαλιά. Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος στην επανάληψη ο Διαγόρας έπαιξε τα ρέστα του για το τρίποντο, με τον Μαυρίδη στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα να σημαδεύει με το κεφάλι την εξωτερική πλευρά του δοκαριού στο 90’. Ετσι φθάσαμε στο 93’, όταν ο Πάσχος έκανε το σουτ, που απέκρουσε ασθενώς ο Κουρίτας, με τον επερχόμενο Γάρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και λίγο μετά την είσοδο του στο παιχνίδι να λυτρώνει την ομάδα του.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Λουφόπουλος (80’ Γάρος), Γαλογαύρος, Πρασσάς, Καμπουρέλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καπούλας (67’ Καραμανλής), Πάσχος, Καλλιακούδας (25’ λ.τρ. Μαυρίδης), Χρ. Γκάμπας.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Τσίρος, Γκοτσόπουλος, Γούτσιος, Γκίνης, Γκάγκας, Νούσιας, Θεοδοσιάδης, Τσιαντής, Πετρόπουλος (65’ Σιαμέτης), Ίμπρα (5’ λ.τρ. Μερμίγγης-80’ Κάρρος).

Γ.Σ. Αλμυρού-Παγασητικός 5-0

Σκόρερ: (17’ πεν. Κοντοβάς, 37’, 39’, 45’ Αραμπατζής, 63’ Κωτσιαρίδης)

Δίχως να συναντήσει αντίσταση ο ΓΣ Αλμυρού συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του και με την έναρξη του β’ γύρου πέτυχε ακόμη μία ευρεία νίκη και διατηρήθηκε στο +6 από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Θύμα του αυτή την φορά ήταν η ομάδα του Παγασητικού, η οποία ηττήθηκε με 5-0. Το σκορ στο γήπεδο του Αλμυρού άνοιξε ο Κοντοβάς με πέναλτι, που κέρδισε ο Πλαβός στο 17’ για να ακολουθήσουν ακόμη τρία τέρματα, από τον ίδιο παίκτη. Συγκεκριμένα ο Αραμπατζής μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών σκόραρε τρεις φορές, και συγκεκριμένα στο 37’ μετά από κόντρα επίθεση, στο 39’ με κεφαλιά και στο 45’ μετά από ασίστ του Κωτσιαρίδη. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Κωτσιαρίδης στο 64’, από παράλληλη σέντρα του Κρανά. Για τους γηπεδούχους την παρθενική του εμφάνιση πραγματοποίησε ο 15χρονος Θεόφιλος Πρατής. Για τους φιλοξενούμενους δοκάρι είχε ο Γκατζούνας στο 14’ με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ ο Θάνος είχε φάουλ που πέρασε λίγο άουτ στο 19’.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Χαλάτσης, Κρανάς, Τσιάτσιος (65’ Παυλίδης), Πλαβός, Δημουλάς, Κόκκας ( 72’ Πρατής), Θωμαίδης, Νασιακόπουλος, Κωτσιαρίδης, Αραμπατζής, Κοντοβάς (32’ λ.τ. Καψιώτης).

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Αλέξης, Μπερτζέμης, Μαγιόγλου (46’ Στρούγγης), Γκατζούνας, Τσούτσας, Ξηρομερίτης, Λάιος, Περιβολιώτης (75’ Τ. Σίμος), Τσορμπατζής, Θάνος (65’ Θ. Σίμος), Μπραχόλι.

Απόλλων Κ.-Πύρασος 1-1

Σκόρερ: (1’ 46’ Κοτζαθανάσης )

Βαθμούς και ελπίδες πέταξε ο Πύρασος στην έδρα του Απόλλωνα Καναλίων, όπου έμεινε στο 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το καλημέρα, ανοίγοντας το σκορ στο 13ο δευτερόλεπτο, αφού μετά την πρώτη σέντρα στο παιχνίδι, ο Παναγιωτάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Γιαννακούρα, ο οποίος απέναντι από τον Τσιλίγκο έκανε το πλασέ, ο πορτιέρο απέκρουσε και ακολούθησε ο Λαρίσης που πέτυχε το 1-0. Από εκεί και πέρα ο Πύρασος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας σωρεία ευκαιριών για την ισοφάριση με τους Μαλισσόβα στο 2ο και 10ο λεπτό, Μπασδάνη στο 20’, Σιώμο στο 29’ και Ζαχαράκη στο 39’. Στην επανάληψη Τανάγιας και Κοτζαθανάσης έδωσαν άλλο αέρα στον Πύρασο, με τον τελευταίο να πετυχαίνει μάλιστα το 1-1 στο 49’, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Από κει και πέρα ο Πύρασος έχασε κι’ άλλες ευκαιρίες για το γκολ που θα του έδινε το τρίποντο, με τους Μαλισσόβα, Σφάκα και Κατή. Οι γηπεδούχοι, που κράτησαν την ισοπαλία μέχρι το φινάλε, αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 89’, όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λαρίσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιώκας, Κατσικαδάμος (63’ Πάντσιος), Γεωργουλάκος (55’ Φώτου), Αλβανός, Παναγιωτάκης, Λαρίσης, Μαστακούλης, Γιαννακούρας (70’ Μπάρδας), Τσιουρής, Ρακής.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς, Ερρ. Βαν ντε Γουίχε, Μαλισσόβας, Σφάκας, Ζαχαράκης (66’ Φούκης), Μπασδάνης, Κόκκας (46’ Τανάγιας), Σιώμος, Κατής, Δαμάσκος (46’ Κοτζαθανάσης).

Αγία Παρασκευή-Α.Ε. Διμηνίου 3-0 α.α.

Βαθμολογία

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. ΓΣ Αλμυρού 45 (49-13)

2. Διαγόρας 39 (38-8)

3. Πύρασος 37 (28-7)

4. Άρης Μελ. 30 (28-18)

5. Πρωτεσίλαος 27 (27-18)

6. Σαρακηνός 26 (24-23)

7. Ακρόπολη 21 (20-21)

8. Ηρακλής Β. 20 (21-24)

9. Αίας Σούρπης 19 (25-35)

10. Παγασητικός 17 (16-31)

11. Σκιάθος 15 (14-22)

12. ΑΕ Διμηνίου 12 (14-28)

13. Θησέας 13 (23-29)

14. Σκόπελος 13 (17-30)

15. Απόλλων Καν. 11 (13-30)

16. Αγία Παρασκευή 10 (19-39)

Επόμενη

Α’ Κατηγορία – 17η
ΑΕ Διμηνίου-Πύρασος
Σαρακηνός-Αγ. Παρασκευή
Αίας-Απόλλων
Σκόπελος-Πρωτεσίλαος
Ακρόπολη-Σκιάθος
Παγασητικός-Ηρακλής Β.
Διαγόρας-Θησέας
Άρης-Γ.Σ. Αλμυρού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου