ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πύρρειος νίκη στην Κατερίνη

πύρρειος-νίκη-στην-κατερίνη-581573

Εχοντας να αντιμετωπίσει -εκτός από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας- ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο αλλά και έναν κακό διαιτητή, η Νίκη Βόλου πέρασε νικηφόρα από την Κατερίνη, κερδίζοντας με 2-1 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, για να επιστρέψει και πάλι στην 5η θέση αλλά και στο -10 από την κορυφή.

Με 30 βαθμούς σε 16 παιχνίδια, η Νίκη Βόλου ξεκίνησε με το δεξί στο β’ γύρο του πρωταθλήματος, έστω κι αν η 16η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φλεβάρη, περιμένοντας πλέον ανάλογη συνέχεια στο Π. Μαγουλάς την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Ρήγα Φεραίο. Παρά το κακό ξεκίνημα και το γκολ του Νάκα στο 34’, που άφησε πίσω στο σκορ την ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου, οι κυανόλευκοι κατάφεραν την ανατροπή, με τον Νικλητσιώτη να ισοφαρίζει στο 45’ και τον Ναουμίδη να πετυχαίνει το 1-2 στην επανάληψη και στο 67’.

Πώς παρατάχθηκε

Με μία αναγκαστική αλλαγή, σε σχέση με το παιχνίδι στη Λάρισα απέναντι στον Απόλλωνα, παρατάχθηκε χθες η Νίκη Βόλου, μιας και τη θέση του τραυματία Πετράκου στο αρχικό σχήμα πήρε ο Βέργος. Συγκεκριμένα οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και τους Παπαδήμα – Παρασκευαΐδη – Ναουμίδη – Δημολιό στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος με τον Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Βασίλιεβιτς να έχει ρόλο επιτελικού μέσου και τους Μαλακασιώτη – Νικλητσιώτη στα άκρα της επίθεσης δεξιά και αριστερά, ενώ ο Κορέτα ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Σε ένα βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν με αξιώσεις την αναμέτρηση, με τη Νίκη Βόλου να θέλει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην τα καταφέρνει, όπως θα ήθελε.

Από γύρισμα του Κορέτα στον Παπαδήμα ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση, με τον Σκέντο να τον ανακόπτει στο 26’ παραχωρώντας κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Νικλητσιώτης έκανε τη σέντρα, με τον τερματοφύλακα Κούζα να μη μπορεί να απομακρύνει την μπάλα και αυτή να φτάνει στον Ναουμίδη, αλλά σχεδόν προς κενής εστίας έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία στο 27’.

Αντίθετα ο Αχιλλέας θέλησε να απαντήσει με τον Καμπερίδη να βρίσκει τον Φωκαΐδη με τον Τζήμα να κερδίζει τη μονομαχία στο 33’ με το σουτ να καταλήγει άουτ. Ό,τι δεν έκανε ωστόσο ο Φωκαΐδης το πέτυχε λίγο αργότερα ο Νάκας, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Νίκης, και αφού ξέφυγε από τους Δημολιό – Ναουμίδη έπιασε το πλασέ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζήμα, ο οποίος αν και έδειχνε πως θα μπορούσε να αποκρούσει, τελικά δεν τα κατάφερε, με τον Αχιλλέα να προηγείται στο 35’ με 1-0.

Η Νίκη θέλοντας πλέον να ξεπεράσει το σοκ του γκολ, προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 39’ με τον Κορέτα να πιάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει στον Μαλακασιώτη, αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, με τον Κούζα να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει.

Τελικά, λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, η Νίκη Βόλου κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Νικλητσιώτη να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, ακριβώς στο 45’, όταν από σέντρα του Βασίλιεβιτς, ο περιφερειακός επιθετικός των κυανόλευκων πέτυχε το 1-1 με κεφαλιά.

Το β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο θέλησε να πετύχει την ανατροπή, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να προχωρά σε δύο διορθωτικές κινήσεις, μιας και τη θέση του Μαλακασιώτη πήρε ο Σκοπελίτης με την έναρξη του αγώνα, και λίγο αργότερα ο Κόλα αντικατέστησε τον Βασίλιεβιτς, με τη Νίκη να έχει πλέον τον έλεγχο και να ψάχνει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

Αυτό ήρθε στο 67’ με τον Νικλητσιώτη εκτός από σκόρερ να γίνεται και δημιουργός, βγάζοντας την κάθετη πάσα από τον άξονα στον Ναουμίδη, ο οποίος είχε μείνει ξεχασμένος στην αντίπαλη περιοχή μετά από στημένη φάση. Ο αρχηγός των κυανόλευκων αυτή τη φορά δεν λάθεψε, και από θέση τετ-α-τετ νίκησε τον τερματοφύλακα Κούζα, γράφοντας το 1-2.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ισοφαρίσουν στο 75’, όταν ο Πετρουζέλλης έπαιξε το ένα-δύο με τον Νάκα και βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά στην προσπάθειά του να πλασάρει βρήκε αρχικά αέρα, και στη συνέχεια ο Μέτσε πρόλαβε να απομακρύνει.

Γυριστό σουτ του Σκοπελίτη στο 82’ πέρασε άουτ από το ύψος της περιοχής, με τον νεοεισελθόντα βολιώτη ποδοσφαιριστή δέκα λεπτά αργότερα να ετοιμάζει το γκολ για τους Κόλα – Παπαγεωργίου, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τη φάση, παρά το γεγονός ότι ήταν ανενόχλητοι.

Ο διαιτητής Μηλιάδης, που κιτρίνισε 5 φορές ποδοσφαιριστές της Νίκης, έναντι μίας τους γηπεδούχους, κρατώντας 6 λεπτά καθυστερήσεις, είδε φάουλ στο 96’ εκτός περιοχής των φιλοξενούμενων μετά από διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα από τους Νάκα – Παρασκευαΐδη, αλλά ο σκόρερ των Κατερινιωτών δεν μπόρεσε να απειλήσει, στέλνοντας την μπάλα στο τείχος, με τον Τζήμα να μπλοκάρει μετά από κεφαλιά, για να ακολουθήσει το τελευταίο, χαρμόσυνο, σφύριγμα.

  • Εκτός 18άδας για τη Νίκη Βόλου έμειναν οι Ματθαίου και Χουζούρης, ενώ εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους έμεινε ο Ηλίας Μανίκας, με τον έμπειρο φορ να είναι τιμωρημένος. Στον πάγκο των γηπεδούχων βρέθηκε για πρώτη φορά ο Γιώργος Καμπερίδης, αντικαθιστώντας την Ανθούλα Σαββίδου.
  • Επόμενο παιχνίδι για τους κυανόλευκους την ερχόμενη Κυριακή με αντίπαλο το Ρήγα Φεραίο στο Π. Μαγουλάς (3μ.μ.), όπου διαιτητής ορίστηκε ο κ. κ. Φώτης Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας, με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Καραγιάννη και Δημήτρη Κοτούμπα της ΕΠΣ Λάρισας.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΝΙΚΗ 1-2

Σκόρερ: (34’ Νάκας – 45’ Νικλητσιώτης, 67’ Ναουμίδης)

Γ’ Εθνική – 17η Αγωνιστική

Γήπεδο: Νεοκαισάρειας

Διαιτητής: Μηλιάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Λεζάης/Ερμαλής – Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Δερμίσης – Παπαδήμας, Παρασκευαΐδης, Τζήμας, Νικλητσιώτης, Κόλα

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: (Γιώργος Καμπερίδης) Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίδης, Τουλκερίδης (88’ Ζώβλικας), Σκέντος, Πετρουζέλης, Φωκαΐδης (88’ Παγωνίδης), Δημηνάς (70’ Καραμανώλας), Λάιος, Νάκας, Θεοχ. Καμπερίδης

Πάγκος: Παπαδόπουλος, Σεμιτσίδης, Σιδηρόπουλος, Κούνδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Στέφανος Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Βέργος, Νικλητσιώτης (87’) Παπαγεωργίου, Μέτσε, Κορέτα, Βασίλιεβιτς (64’ Κόλα), Μαλακασιώτης (46’ Σκοπελίτης)

Πάγκος: Ράπτης, Χατζόγλου, Γαρυφαλλόπουλος, Αλεξανδρής.

Ξηροφώτος: «Δεν είναι

ώρα για χαμόγελα»

«Μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης ο της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, ανέφερε: «Σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό αλλά καθαρό παιχνίδι. Ο αντίπαλος με τη διάταξη που παρέταξε μας δημιούργησε προβλήματα, όμως την μεγάλη ευκαιρία την είχαμε εμείς από μία στατική φάση. Ο Αχιλλέας προηγήθηκε μετά από μία ατομική ενέργεια του Νάκα και έδειχνε ότι θα είχαμε πρόβλημα στο παιχνίδι. Είναι κρίσιμο το σημείο που ισοφαρίσαμε. Μας έδωσε και ψυχολογία και ηρεμία και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και κερδίσαμε. Δεν είναι ώρα για χαμόγελα, είμαστε πίσω βαθμολογικά και θα χρειαστούμε κι άλλες νίκες ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Νεοκαισάρειας που είναι μία νεανική ομάδα και πιστεύω πως αν αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και στα υπόλοιπα παιχνίδια θα έχει μία καλή βαθμολογική συγκομιδή και θα μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αν μπορεί η Νίκη να διεκδικήσει την κορυφή: «Καταρχήν να συμφωνήσω πως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Πιέσαμε περισσότερο, κάναμε ευκαιρίες, προσπαθήσαμε και όλα αυτά σε μία δύσκολη έδρα. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, βλέπουμε παιχνίδι – παιχνίδι τη συνέχεια και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».

Χρ. Κοντοβάς:

«Παλικαρίσια νίκη»

Δηλώσεις μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης έκανε ο προπονητής τερματοφυλάκων της Νίκης Βόλου, Χρήστος Κοντοβάς, ο οποίος και αποβλήθηκε από το διαιτητή λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Αναφέροντας: «Πετύχαμε μία παλικαρίσια νίκη, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, που δε βόλευε καμία από τις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στα παιδιά και των δύο ομάδων για το πάθος που έδειξαν. Εμείς, εκτός από την ομάδα του Αχιλλέα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και έναν πολύ κακό διαιτητή, ο οποίος έδινε πολλά ανάποδα σφυρίγματα. Έδωσε και στον Αχιλλέα ανάποδα, αλλά τα περισσότερα ήταν εναντίον μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Πατούσαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήμασταν καλύτεροι ως ομάδα συνολικά, κερδίσαμε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, είχαμε μεγαλύτερο πάθος, βγάλαμε κάποιες φάσεις, αλλά ατυχήσαμε λίγο στη φάση του γκολ που προηγήθηκε ο Αχιλλέας. Ευτυχώς αντιδράσαμε γρήγορα και ισοφαρίσαμε πριν τη διακοπή του ημιχρόνου. Από κει και πέρα μπήκαμε στο δεύτερο, έχοντας πει στα παιδιά να προσπαθήσουν και να το πιστέψουν, γιατί είμαστε καλύτεροι. Πράγματι, τα παιδιά μπήκαν μέσα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, και εκτός από την ομάδα του Αχιλλέα κέρδισαν και τον διαιτητή. Βάλαμε το δεύτερο γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει ακόμα ένα. Τέλος καλό όλα καλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί η δικιά μας φιλοσοφία είναι, όταν ένα ματς περνάει να κοιτάμε το αμέσως επόμενο».

Σκοπελίτης:

«Είμαστε ακόμα εδώ»

Επίσης ο ποδοσφαιριστής Φίλιππος Σκοπελίτης ανέφερε: «Ευτυχώς γρήγορα ανακάμψαμε μετά το κακό παιχνίδι στη Λάρισα που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Πιστεύω ότι δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι είμαστε ακόμα εδώ. Παίξαμε σαν Νίκη Βόλου, διότι ήταν κακός ο αγωνιστικός χώρος και κακή η διαιτησία. Ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, καταφέραμε να προηγηθούμε και να κρατήσουμε αυτό το σκορ μέχρι το τέλος».

Για το παιχνίδι με το Ρήγα Φεραίο: «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τον Ρήγα, που έχει δείξει ότι είναι μία καλή ομάδα. Ωστόσο, εμείς αυτή τη στιγμή πρέπει να συσπειρωθούμε και να μας στηρίξει ο κόσμος για άλλη μια φορά, όπως εκείνος ξέρει, και να βρεθούν όλοι στο γήπεδο, για να πάρουμε με τον κόσμο δίπλα μας μία εύκολη νίκη».

Νέο τρίποντο οι Μαύροι Αετοί

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε χθες η ομάδα των Μαύρων Αετών, η οποία επίσης σε παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του 2ου ομίλου επικράτησε του Αστέρα Πετριτή με 2-1, με γκολ των Τσιώλη (45’) και Ιωάννου (56’) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ, με τον Μάμαλο να δίνει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 4’.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Απόλλων Λάρισας 40 39-12

2. Ολυμπιακός Βόλου 39 29-7

3. Διαγόρας Σεβαστής 35 28-15

4. Πύδνα Κίτρους 31 25-10

5. Νίκη Βόλου 30 20-15

6. Καραϊσκάκης 30 15-7

7. Τηλυκράτης 25 15-9

8. Ρήγας Φεραίος 19 23-26

9. Πιερικός 17 11-17

10. Μαύροι Αετοί 17 12-20

11. Θεσπρωτός 15 14-22

12. Εθνικός Φιλιππιάδας 13 9-23

13. Αμβρακία Κωστακιών 11 11-23

14. Ιστιαίας 11 13-25

15. Αστέρας Πετριτή 10 8-27

16. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 9 12-27

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου