ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασφαιρος ο Ρήγας με τους Μαύρους Αετούς

ασφαιρος-ο-ρήγας-με-τους-μαύρους-αετού-589226

Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν σημειώθηκε ούτε… μισό γκολ για την 15η αγωνιστική, ο Ρήγας Φεραίος ήταν πρωταγωνιστής απέναντι στους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου, χθες στο γήπεδο του Βελεστίνου.

Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη, λίγες μέρες μετά το μαγνησιώτικο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην έδρα τους μέσα στο 2017, αλλά δεν κατάφεραν για 3η συνεχόμενη αγωνιστική να πανηγυρίσουν κάποιο τρίποντο.

Πώς ξεκίνησε

Με μοναδικό απόντα τον τιμωρημένο Σπαθή, ο Παπαγιάννης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στα δεξιά χρησιμοποιήθηκε ο Χατζηαθανασίου, ο Γεωργατζής σε ρόλο αριστερού μπακ, ενώ Γκάγκας και Βουραζέρης ήταν τα δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή Μπόρας και Αλεξίου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Κυπτίου να κινείται στη δεξιά πτέρυγα, τον Γκίκα στα αριστερά, και στην επίθεση τοποθετήθηκαν οι Σέττος – Τζοβάρας.

Το α’ μέρος

Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη τους στιγμή στο 10’, όταν πλασέ του Αλεξίου από πάσα του Γκίκα και από το όριο της περιοχής, πέρασε λίγο εκτός εστίας.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απειλήσουν την εστία του Παπαγιάννη στο 20’, αλλά ο Τσιγάρας δεν μπόρεσε να σκοράρει από μακρινή απόσταση και σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου. Έξι λεπτά αργότερα ο Κυπτίου προσπάθησε με δυνατό σουτ να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Θεολόγη, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Παπαγιάννης έδιωξε δύσκολα με τις γροθιές σουτ του Σκόνδρα εκτός περιοχής.

Το β’ μέρος

Στο δεύτερο μέρος, ο Ρήγας προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Τζοβάρα να θέλει να κερδίσει τον Θεολόγη στο 52’ μέσα από την περιοχή, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Ο Σέττος στο 63’ δοκίμασε να απειλήσει με μακρινό σουτ την αντίπαλη εστία, όμως η μπάλα βρήκε σε πόδια αντιπάλων, με τον Θεολόγη να μπλοκάρει στη συνέχεια, όπως έκανε και ένα λεπτό μετά, σε νέα προσπάθεια και κεφαλιά του Σέττου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, και σουτ του Γκίκα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 65’. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας στην κόντρα είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 68’, με τον Ψύρρα να κάνει την κούρσα από τα αριστερά, και αφού μπήκε στην περιοχή έπιασε το σουτ υποχρεώνοντας τον Παπαγιάννη σε θεαματική απόκρουση, σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Νέα έμπνευση του Γκίκα στο 69’ και σουτ του βραχύσωμου μέσου μπλόκαρε ο Θεολόγης, κρατώντας όρθια την ομάδα των Τρικάλων, η οποία τη «γλίτωσε» και στο 74’. Συγκεκριμένα, από σέντρα του νεοεισελθόντα Λάμπρου από τα αριστερά, και τακουνάκι του Βουραζέρη, ο Σέττος βρέθηκε σε καλή θέση και αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ρήγας είχε τις ευκαιρίες για το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ούτε στο 76’ με το φάουλ του Κυπτίου που βρήκε στο τείχος και πέρασε άουτ, ούτε και στο 77’, όταν από νέο φάουλ του Γκίκα αυτή τη φορά και γυριστή κεφαλιά του Βουραζέρη, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα, ανήκε στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Παπαγιάννης κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο, από το γύρισμα του Σιαμπάνη, απομακρύνοντας με τα πόδια προ των αντιπάλων, που καιροφυλακτούσαν στην περιοχή, έπειτα από κόντρα επίθεση. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα βρει το Ρήγα Φεραίο να αγωνίζεται απέναντι στο Διαγόρα Σεβαστής και πάλι στο γήπεδο του Βελεστίνου, αυτή τη φορά για την 17η αγωνιστική.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ 0-0

Γήπεδο Βελεστίνου – 15η Αγωνιστική

Διαιτητής: Παπαργυρίου (Πιερίας)

Βοηθοί: Θεοδώρου-Μηνούδης (Πιερίας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας, Γεωργατζής, Αλεξίου (86’ Τσελεπής), Μπόρας (54’ Λάμπρου), Κυπτίου, Γκίκας, Σέττος, Τζοβάρας.

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ: (Μανούρας) Θεολόγης, Τεντουλούρης, Τσιγάρας, Αετόπουλος, Ρόμπος, Σκόνδρας, Κεχαγιάς, Ιωάννου (63’ Καραστέργιος), Ψύρρας (86’ Φλιούκας), Τσιώλης, Γόρδιος (73’ Σιαμπάνης).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου