ΤΟΠΙΚΟ

Πολυβόλα στην επανεκκίνηση της ΕΠΣΘ, Σαρακηνός, Διαγόρας, Πρωτεσίλαος και Θησέας Αγριάς

πολυβόλα-στην-επανεκκίνηση-της-επσθ-σ-592420

Στη σέντρα για πρώτη φορά μέσα στο 2017 βρέθηκαν και πάλι από το Σάββατο οι ομάδες της ΕΠΣΘ, μιας και στην Α’ Κατηγορία πραγματοποιήθηκαν οι αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής. Με εξαίρεση την αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωτοπόρο ΓΣ Αλμυρού και τη Σκόπελο, που αναβλήθηκε, οι ομάδες επέστρεψαν και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς

μετά τη διακοπή των γιορτών.

Το Σάββατο ο Σαρακηνός πέτυχε ευρεία νίκη απέναντι στον Ηρακλή Βόλου, ενώ με το διπλό έφυγαν από την έδρα της Αγίας Παρασκευής, ο Πρωτεσίλαος με 1-4 και από το Διμήνι ο Απόλλωνας Καναλίων με 0-2. Χθες, Κυριακή ο Διαγόρας Στεφανοβικείου δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Παγασητικό, του οποίου και επικράτησε με 3-0 στη Νέαπολη, ενώ ευρεία νίκη πέτυχε και ο Θησέας Αγριάς, κερδίζοντας με 4-2 μέσα στη Σούρπη τον Αίαντα. Αντίθετα την έδρα τους υπερασπίστηκαν οι Πύρασος, με 2-0 τη Σκιάθο και ο Αρης Μελισσατίκων με 1-0 την Ακρόπολη. Συνολικά σημειώθηκαν 18 τέρματα σε 7 αγώνες. Αναλυτικά:

Σαρακηνός-Ηρακλής Βόλου 3-0

Σκόρερ: (27’ Κοντοβάς, 47’ Σαμαράς, 90’ Μπέικος)

Την πρώτη νίκη της νέας χρονιάς πέτυχε ο Σαρακηνός, ο οποίος ενισχυμένος με τις τελευταίες του μεταγραφικές κινήσεις, επικράτησε άνετα με 3-0 του Ηρακλή. Οι ροσονέρι του Γιάννη Φασουράκη, άνοιξαν το σκορ με τον Κοντοβά, με τον αριστεροπόδαρο πολύπειρο μέσο να σκοράρει κατά της προηγούμενης του ομάδας με φάουλ και από τα δεξιά, με την μπάλα να φθάνει στη μικρή περιοχή, όπου ο Κεφαλάς δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Με την έναρξη του β’ μέρους και μετά από φάση διαρκείας ο Σαρακηνός πέτυχε και το 2-0, με τον Μπέικο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά και μέσα στη μεγάλη περιοχή, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Σαμαρά, που πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας. Το τελικό 3-0 ήρθε στο 90’, με τον νεοεισελθόντα Κωνσταντάκο να μπαίνει από τα αριστερά και να δίνει την ασίστ στον Μπέικο, ο οποίος σκόραρε επίσης στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Σαρακηνού, μετά την αποχώρηση του από τον Πύρασο.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Κοντογιάννης, Δημητριάδης, Σουάρες (80’ Μπλούχος), Ιωάννου, Καλαμάτας, Σούδης, Κοντοβάς, Σαμαράς, Νιαώτης (59’ Φραγκογιάννης), Τσεκούρας (75’ Κωνσταντάκος), Μπέικος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Πριονιστής, Δαμάσκος, Γιαουπλάρι, Τσάπι (69’ Μανούσος), Μπέσσας (80’ λ.τρ. Τζιόλας), Ασλάνογλου, Τρελόπουλος, Λιάκος (40’ λ.τρ. Βλιώρας), Κυπτίου, Λιόλιος.

Αγία Παρασκευή-Πρωτεσίλαος 1-4

Σκόρερ: (88’ Καραγιάννης – 3’ Μιχόπουλος, 59’ Ι. Αραπίτσας, 61’ Βούλγαρης, 82’ Τσόγκας)

Εύκολο απόγευμα στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, επί της ομώνυμης ομάδας είχε ο Πρωτεσίλαος, ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μιχόπουλο, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κωνσταντίνου. Οι παίκτες του Μιχάλη Ανδρωνά πίεσαν για ένα ακόμη γκολ στην επανάληψη και το πέτυχαν στο 59’ με τον Γιάννη Αραπίτσα, να αξιοποιεί την ασίστ του αδερφού του, Αλέκου, και να κάνει το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα ο Παν. Βούλγαρης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και με το «καλησπέρα» ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3, όταν η μπάλα του στρώθηκε εκτός περιοχής και χωρίς σκέψη σούταρε, νικώντας τον Κωνσταντίνου. Με τους νεοαποκτηθέντες Γιάννη Αραπίτσα και Παναγιώτη Βούλγαρη να σκοράρουν, τη δόξα τους έκλεψε ο Τσόγκας, ο οποίος στο 82’ έπαιξε το ένα – δύο με τον Αραπίτσα και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της ομάδας του Πτελεού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 88’ με τον Καραγιάννη, ο οποίος έπειτα από πλασαριστό κόρνερ του Παπουτσή στον Κουτσιαρή, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και με κεφαλιά ο Καραγιάννης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Τίτα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Κωνσταντίνου, Παναγιώτου (61’ Σταματίου), Γιάτσος, Κούκιος, Σιγάλας, Λιάτσικος (78’ Παπουτσής), Κουτσιαρής, Αγραφιώτης, Καραγιάννης, Παπακώστας, Γιαννούκος (70’ Μαρμαρινός).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Τίτας, Λάμπος, Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος (82’ Κόρκος), Σιαμανίκος, Ι. Αραπίτσας, Παναγιώτου (69’ Τσόγκας), Παπαδόπουλος, Μαρικλέν (61’ Βούλγαρης), Αλ. Αραπίτσας.

ΑΕ Διμηνίου-Απόλλων Καναλίων 0-2

Σκόρερ: (28’ αυτ. Καλαμίδας, 72’ Γιαννακούρας)

Την τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα του Απόλλωνα Καναλίων, η οποία πέρασε νικηφόρα από τη Διμήνι, κερδίζοντας με 2-0 την ΑΕΔ. Οι φιλοξενούμενοι, που ήταν σε καλύτερη μέρα ευτύχησαν να προηγηθούν στο 28’ με τον Τσιουρή να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και την μπάλα να βρίσκει στον Καλαμίδα, ξεγελώντας τον Κωτούλα για το 0-1. Από ενέργεια του Τσιουρή προήλθε και το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων, όταν ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, βγαίνοντας απέναντι από τον τερματοφύλακα, έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιαννακούρα για το 0-2 στο 72’. Τσιουρής και Γιαννακούρας είχαν από μία ακόμη καλή στιγμή στο παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν. Ντεμπούτο για την ομάδα των Καναλίων πραγματοποίησαν οι νεοαποκτηθέντες, Αλβανός, Λαρίσης, ως βασικοί και οι Κατσικαδάμος, Πολυμέροπουλος, ως αλλαγή.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: (Μακρής) Κωτούλας, Παπαεμμανουηλίδης, Καλαμίδας, Λούμπαρδος, Παπαϊωάννου, Ζαρίφης, Χατζησταμάτης, Χαντζής (46’ Γεωργιάδης), Καμπέρης (75’ Δάρρης), Παλάσης, Πετρόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιόκας, Φέιζο (68’ Κατσικαδάμος), Γεωργουλάκος, Αλβανός, Παναγιωτάκης, Λαρίσης (80’ Πάντζιος), Γ. Μαστακούλης, Γιαννακούρας (87’ Πολυμερόπουλος), Τσιουρής, Ρακής.

Παγασητικός – Διαγόρας 0-3

Σκόρερ: (33’ Πάσχος, 34’ Καλλιακούδας, 74’ Κουβελάς)

Εύκολη νίκη πήρε ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, όπως αποδεικνύει και το τελικό σκορ απέναντι στον Παγασητικό στο γήπεδο της Νεάπολης, με τους γηπεδούχους να στέκονται καλά για περίπου μισή ώρα παιχνιδιού, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 33’ και να πετύχουν δεύτερο τέρμα ένα λεπτό αργότερα. Συγκεκριμένα από κλέψιμο της μπάλας από τον Γκάμπα και ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, ο Πάσχος δέχθηκε την πάσα από τον συμπαίκτη του περίπου στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου και πέτυχε το 0-1 με σουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Πάσχος με ωραία κάθετη πάσα στον Καλλιακούδα, ο τελευταίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ακόμη και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, γράφοντας σε κενή εστία το 0-2. Στο β΄μέρος οι προσπάθειες του Κουβελά στο 66ο και 68ο λεπτό δεν βρήκαν στόχο, όχι όμως και στο 74’ με τον Πάσχο να βρίσκει τον Κουβελά, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να κάνει το 0-3. Για την ομάδα των Αλυκών, που είχε τρεις τελικές προσπάθειες, Γκατζούνας, Λάιος και Θάνος δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Ντιβάνι, Μπερτζέμης (60’ Ρούμπατης), Μυλωνάς, Μαγιόγλου, Ζιώγας, Λάιος, Περιβολιώτης (73’ Θάνος), Τσορμπαντζής, Μπούρντα (68’ Ρηγίνος), Μπραχόλι, Γκατζούνας.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Λουφόπουλος, Γαλογαύρος, Πρασσάς, Καμπουρέλης (78’ Χολέβας), Καραπλιάγκος, Γάρος, Καπούλας, Πάσχος (77’ Καραμανλής), Καλλιακούδας (64’ Κουβελάς), Γκάμπας.

Ακρόπολη-Αρης Μελισσατίκων 0-1

Σκόρερ: (28’ Μερμίγγης)

Με τον Μερμίγγη χρυσό σκόρερ, η ομάδα του Αρη Μελισσατίκων επικράτησε έστω και με το φτωχό 1-0 της Ακρόπολης στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν την εστία του Ανατολή στο 15’, με τον Τζίνη να πιάνει την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ, ενώ από νέα κεφαλιά στο 18’ με τη σέντρα του Νούσια να φτάνει στο κεφάλι του Τσίρου, η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ. Τελικά το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή πέτυχε ο Μερμίγγης στο 28’, όταν από σουτ του Νούσια, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του και παραβίασε την εστία της ομάδας του Σέσκλου. Στην επανάληψη ο Αρης διατήρησε το σκορ υπέρ του και θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Τσίρος δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ανατολή σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Για την ομάδα της Ακρόπολης ο Παγώνης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να κλέψει το βαθμό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ μετά από κεφαλιά του νεαρού επιθετικού. Σημειώνεται πως οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με τη βασική 11άδα στο γήπεδο και χωρίς αλλαγές.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Θεοδοσιάδης, Γκοτσόπουλος, Τζίνης, Γούτσιος, Τσιαντής, Γκάγκας, Αποστολίδης (82’ Κουτλούμπασης), Μερμίγγης (55’ Κάρρος), Τσίρος, Νούσιας (87’ Σιαμέτης).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Ν. Αξιώτης, Πασσιάς, Κ. Κολυμήτρας, Τσάμης, Αν. Τσούτσας, Αν. Κολυμήτρας, Στ. Αξιώτης, Παγώνης, Τσουκάλης, Μόσιος.

Πύρασος-Σκιάθος 2-0

Σκόρερ: (42’ Κοτζαθανάσης, 73’ πεν. Ζαχαράκης)

Τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Σκιάθο πανηγύρισε την Κυριακή το μεσημέρι ο Πύρασος, ο οποίος με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφθασε στους τρεις βαθμούς, απέναντι στους ενισχυμένους νησιώτες την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή καθ’ ολη τη διάρκεια της αναμέτρησης, χάνοντας σημαντικότατες ευκαιρίες να πετύχουν κι’ άλλα τέρματα. Από εκτέλεση φάουλ του Κοτζαθανάση ο Παπάρας παραχώρησε δύσκολα το κόρνερ στο 6’, ενώ πλασέ του Κόκκα σε τετ-α-τετ έφυγε άουτ στο 17’. Οι καλές ευκαιρίες συνεχίστηκαν με το πλασέ του Σιώμου σε τετ-α-τετ, που απέκρουσε και πάλι ο τερματοφύλακας Παπάρας, αυτή τη φορά με το πόδι. Λίγο πριν το 1-0, πλασέ του Κατή σε τετ-α-τετ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 39’, για να έρθει το 1-0 τρία λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα ο Κοτζαθανάσης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με πλασέ ύστερα από πάσα του Κόκκα. Με την έναρξη του β’ μέρους, πλασέ του Δαμάσκου από πολύ ευνοϊκή θέση έφτασε χωρίς να ανησυχήσει στα χέρια του Παπάρα στο 62’, για να έρθει το 2-0 στο 73′ με πέναλτι, που κέρδισε ο Ζαχαράκης σε σέντρα του που βρήκε το χέρι του Μπρέγκου, με τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Αγχιαλιτών. Μέχρι το φινάλε του 90λεπτου, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματα τους, όμως η κεφαλιά του Σιώμου σταμάτησε στο δοκάρι στο 86’.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Γιοβάνης, Ερρ. Βαν ντε Γουίχε, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης, Τανάγιας, Μπασδάνης, Φούκης (55’ Δαμάσκος), Σιώμος, Κατής (79’ Δανόπουλος), Κόκκας (60’ Ζαχαράκης).
ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Παπάρας, Τουρναβίτης, Αλ. Τζελάι, Ελ. Πρίφτι, Γραββάνης, Μπρέγκου, Φερετζέλης (60’ Ντένις Πρίφτι), Ντόρις Πρίφτι (67’ Σαρρής), Μπάμπα (56’ Νικολαΐδης), Δημητρίου, Βεργίνης.

Αίας Σούρπης-Θησέας Αγριάς 2-4

Σκόρερ: (25’ Αθ. Κ. Κωστούλας, 80’ Κατσαβριάς – 46’ Ισά, 48’ Βουρδάκης, 56’ Μάστορας, 73’ Βλάχος)

Το λάθος να προηγηθεί έκανε ο Αίαντας Σούρπης απέναντι στο Θησέα Αγριάς, με τους κιτρινόμαυρους να ανοίγουν το σκορ έπειτα από κεφαλιά του Αθ. Κ. Κωστούλα στο 25’. Η απάντηση του Θησέα άργησε να έρθει, με τους φιλοξενούμενους να ξεσπάνε στην επανάληψη, ισοφαρίζοντας αρχικά στο 46’ με τον Ισά με δυνατό μακρινό σουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βουρδάκης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με πλασέ για το 1-2 και ακολούθησαν ακόμη δύο τέρματα. Συγκεκριμένα το 1-3 σημείωσε ο Μάστορας με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ισά, ενώ ο Βλάχος πέτυχε και 4ο τέρμα για την ομάδα της Αγριάς στο 73’. Το τελικό 2-4 πέτυχε στο 80’ ο Κατσαβριάς για τον Αίαντα, δίχως, ωστόσο, να είναι αρκετό για κάτι παραπάνω, στα εναπομείναντα 10 λεπτά.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: (Στέκας) Λαγός, Καλοδήμος, Παπανικολόπουλος, Γρούνας, Αθ. Κ. Κωστούλας, Μπιρτσάι, Χριστέλος (70’ Χειλάς), Π. Δημητρίου (70’ Γαρυφάλλου), Γ. Δημητρίου, Αθ. Αθ. Κωστούλας, Κατσαβριάς.

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ζάγκας (46’ Μάστορας), Αναστασίου, Καραλόπουλος, Γιαννούλας, Βουρδάκης, Γκουγκούδης (80’ Λάμπρου), Κόρμπας (69’ Βλάχος), Ισά, Ακριβούσης.

Σκόπελος-ΓΣ Αλμυρού (αναβλήθηκε)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου