ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ασφαιρη, αλλά όχι χαμένη χάρις σε Τζήμα η Νίκη Βόλου

ασφαιρη-αλλά-όχι-χαμένη-χάρις-σε-τζήμα-592482

Χάρις στις εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακά της, Νίκου Τζήμα, η Νίκη Βόλου έμεινε όρθια απέναντι στο 2ο της βαθμολογίας μέχρι χθες, Διαγόρα Σεβαστής, κόντρα στον οποίο έμεινε στο 0-0 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Οι κυανόλευκοι, που επέστρεψαν και πάλι στη δράση μετά από ένα μήνα, όταν και είχαν επικρατήσει της Πύδνας και πάλι στην Κατερίνη για το Κύπελλο, έφυγαν με ψηλά το κεφάλι και με το βαθμό της ισοπαλίας, αφήνοντας έστω και προσωρινά στην άκρη τα προβλήματα εσωστρέφειας και διοικητικής… θαλασσοταραχής.

Εχοντας να αντιμετωπίσει δύο σημαντικότατες απουσίες, όπως αυτές των βασικών κεντρικών αμυντικών, Παρασκευαΐδη και Ναουμίδη, τις θέσεις των οποίων πήραν οι Παπαδήμας – Βέργος, οι κυανόλευκοι έφυγαν ικανοποιημένοι, έχοντας ως φύλακα άγγελο της εστίας τους τον Τζήμα.

Με το Διαγόρα να έχει δώσει ήδη ένα επίσημο παιχνίδι, ο Στέφανος Ξηροφώτος, επεδίωξε η ομάδα του να μην απειληθεί στο ξεκίνημα του αγώνα και τα κατάφερε, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργεί κάποιο μεγάλο μπελά στα αντίπαλα καρέ.

Ο Διαγόρας είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 15’, όταν ο Μπενίσκος είδε τον Δεμηρτζόγλου, ο οποίος πλάσαρε, αλλά αστόχησε. Ο Μπενίσκος απείλησε με τη σειρά του στο 34’, αλλά ο Τζήμας κατέβασε τα ρολά στο ψηλοκρεμαστό σουτ του υψηλόσωμου φορ. Στην επανάληψη ο Τζήμας, έμελλε να αναδειχθεί σε ΜVP της αναμέτρησης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να αποδράσει η Νίκη με το βαθμό.

Συγκεκριμένα είπε «όχι» στο 53’ και στο 58’ σε σουτ του Δεμηρτζόγλου, με τη Νίκη να έχει λίγο νωρίτερα την πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία με δυνατό σουτ του Μέτσε από μακρινή απόσταση να περνά άουτ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 59’ ο Τζήμας απομάκρυνε τον κίνδυνο και από σουτ του Μυλωνά, από το ύψος του πέναλτι, με τον πορτιέρο της Νίκης να πέφτει σωτήρια στη δεξιά του γωνία.

Στο 70’ ο Μυλωνάς είδε και πάλι τον Τζήμα να του δείχνει… τα δόντια του με τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να βρίσκεται στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά τον πορτιέρο της Νίκης να απομακρύνει με τα πόδια.

Η Νίκη, που μοιραία είχε παθητικό ρόλο, προσπάθησε να βγει από το… καβούκι της, αλλά στο 80’ και μετά από εκτέλεση φάουλ η κεφαλιά του Παπαδήμα, σταμάτησε στην αγκαλιά του Βασιλειάδη, ο οποίος μπλόκαρε προ του Μαλακασιώτη, παίρνοντας του την… μπουκιά από το στόμα. Η κορυφαία φάση του αγώνα, καταγράφηκε στο παρά 1’, όταν ο Παπαδήμας βρέθηκε πάνω στη γραμμή του τέρματος και απομάκρυνε καθαρά την μπάλα, παίρνοντας λίγο από τη δόξα του Τζήμα, μετά από πλασέ του Μπενίσκου.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός των κυανόλευκων, Στέφανος Ξηροφώτος, σχολίασε: «Ο Διαγόρας Σεβαστής ήταν στη 2η θέση, είχε το απόλυτο στην έδρα του και είναι μία ομάδα που δίκαια πρωταγωνιστεί. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε έναν στόχο να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί και θέλαμε τη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και καλό ποιοτικά, παρόλο που δεν είχε πολλές φάσεις. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αναπτυχθούν ορθολογικά και είχε γρήγορο ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ καλύτερα η ομάδα της Σεβαστής, μας άσκησε πίεση και σε ορισμένες φάσεις σταθήκαμε τυχεροί. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι αγωνίστηκαν σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο μετά από απραξία ενός μήνα. Τα έδωσαν όλα και πήραμε ένα πολύ σημαντικό βαθμό που θα μας βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την ισοπαλία: «Όταν παίζεις εκτός έδρας, ο πρώτος στόχος είναι να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα. Από ’κει και πέρα ποντάρεις ότι θα έχεις τις ευκαιρίες να κάνεις ένα γκολ. Έτσι έγινε και σήμερα. Είχαμε δύο περιπτώσεις που ο αντίπαλος τερματοφύλακας πρόλαβε στην κόψη του ξυραφιού τον Μαλακασιώτη. Εκεί θα μπορούσε να γίνει είτε γκολ, είτε να κερδίσουμε την κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα. Τουλάχιστον όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, είναι καλό να μην χάνεις».

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0

Γήπεδο Βατάν

Γ’ Εθνική – 14η Αγωνιστική

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Τσιαμπάσης – Τζιουβάρας (Κοζάνης)

Κίτρινες: Παπαδήμας, Νικλητσιώτης

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ: (Παπαδόπουλος) Βασιλειάδης, Σκλιοπίδης, Σαμανίδης, Δημητρίου, Καλουσίδης, Καρατζάογλου, Δεμηρτζόγλου (78’ Γεωργίου), Τσαγκαράκης (87’ Τσαγκαράκης), Μπενίσκος, Μυλωνάς, Καράμπελας (60’ Κατσιαμήτας).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Βέργος, Πετράκος, Μέτσε, Μαλακασιώτης (85’ Αλεξανδρής), Νικλητσιώτης (77’ Σκοπελίτης), Κόλα (90+2’ Κόκκας), Κορέτα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου