ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επιθυμούν come back Πάτση

επιθυμούν-come-back-πάτση-597222

Μπορεί ο Ανδρέας Πάτσης να είχε γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στη μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου της Νίκης Βόλου, με την άνοδο στην Super League το καλοκαίρι του 2014, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα, η αποχώρηση του μεσούσης της περιόδου, οδήγησε τους κυανόλευκους στην ποδοσφαιρική αφάνεια.

Από την αφάνεια… φίλοι της Νίκης Βόλου ανασύρουν το όνομα του Γρεβενιώτη νομικού στην επιφάνεια και, συγκεκριμένα, 140 επιθυμούν την επιστροφή του στα κοινά της ομάδας, θέλοντας να μπει μπροστάρης μιας νέας αρχής, με στόχο την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες, ανάλογες με εκείνες του καλοκαιριού το 2014.

Σε επιστολή τους τονίζεται ότι:

«Αγαπητέ Ανδρέα

Η αγαπημένη μας ομάδα, η Νίκη μας, η Νίκη σου, δεν περνά τις καλύτερες ημέρες της στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική…

Είναι σίγουρο πως φροντίζεις να ενημερώνεσαι γύρω από την ομάδα και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν της αξίζουν αυτά που περνά.

Είναι αλήθεια ότι ο “χωρισμός μας”, πιστεύουμε προσωρινός, δεν ήταν αυτό που χαρακτηρίζουμε “βελούδινος”.

Λέχθηκαν πολλά. Και από εμάς και από εσένα…

Η Νίκη όμως είναι η προσωποποίηση του πάθους, λογικό και φυσικό επομένως να συμβούν όλα αυτά, σε μία θυελλώδεις σχέση που εξελίχθηκε κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες!

Κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα ακόμα και σ’ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, έβαλες μπροστά την προσωπικότητά σου και με όλες σου τις δυνάμεις, έκανες αυτό που για 50 ολόκληρα χρόνια έμοιαζε άπιαστο όνειρο: Μας ένωσες όλους γύρω από την αγαπημένη Νίκη και το πιο τρελό όνειρο, η άνοδος στην Α΄ ΕΘΝΙΚΉ, πήρε σάρκα και οστά!!!

Μία άνοδο όμως που δεν την χαρήκαμε, αφού η εσωστρέφεια μάς χτύπησε στην πιο κρίσιμη στιγμή…

Δεν θέλουμε να γίνουμε “δικαστές” και να μοιράζουμε ευθύνες.

Δεν είναι αυτό που θα σώσει την ομάδα μας από την μίζερη πραγματικότητα που ζει.

Αυτό που θα σώσει την ομάδα μας, τη Νίκη μας, τη Νίκη σου, το ξέρεις πολύ καλά πως είναι η επιστροφή σου!!!

Έλα πίσω να ολοκληρώσεις το έργο σου…

Έλα πίσω να λυτρώσεις αυτόν τον κόσμο που πλημμύρισε τη Δημητριάδος εκείνο το μαγικό βράδυ της ανόδου…

Έλα πίσω γιατί εσύ, ο Ανδρέας Πάτσης, πονάς για την ομάδα σου…

Ο “θρόνος” που μας ανέβασες Ανδρέα είναι άδειος και μας περιμένει για να μην ξαναπέσουμε ποτέ!!!

Είναι τα δικά σου λόγια που μας έκαναν εκείνο το αξέχαστο βράδυ να κλαίμε από χαρά και πιστεύουμε πως τα εννοούσες…

Νομίζουμε ότι ήρθε αυτή η ώρα της μεγάλης σου επιστροφής, είμαστε βέβαιοι ότι το θέλεις κι εσύ αυτό, το θέλεις να δώσεις χαρά και όραμα σ’ αυτόν τον κόσμο που σε λάτρεψε, σ’ αυτόν που σε απογοήτευσε.

Η Νίκη σε χρειάζεται, δεν θα της το αρνηθείς!

Ποτέ η Νίκη δεν υπήρξε τόσο ισχυρή, όσο εκείνη την εποχή που η ΠΑΕ με ηγέτη εσένα, και ο Ερασιτέχνης με πρόεδρο τον Γιάννη Ξάνθη, μόνο φόβο προκαλούσε σε κάθε αντίπαλο!!!

ΥΓ: Κανένας ηγέτης του δικού σου διαμετρήματος, δεν αφήνει το έργο του στη μέση.

Νίκη βασίλισσα ξανά μαζί σου».

Νέες δεσμεύσεις Τζήμα

Για ακόμη μία φορά, ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Σάκης Τζήμας άφησε υποσχέσεις για το μέλλον των κυανόλευκων. Σε νέα του ραδιοφωνική συνέντευξη μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και θέλησε να συσπειρώσει τις δυνάμεις των κυανόλευκων ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Αναλυτικά μίλησε:

Για το αποτέλεσμα της έκτακτης Γ.Σ.: «Αισθάνομαι πιο δυνατός. Διαβάζοντας την ιστορία της Νίκης ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Όμως εγώ δεν είμαι Πάτσης να μου βγάλουν ένα πανό και ν’ αποχωρήσω. Από τον Σεπτέμβριο, όταν κι έγιναν οι αποχωρήσεις από τη Δ.Ε. μέχρι και τον Ιανουάριο, με τόσες ενέργειες κατά του προέδρου, με πανό, με ύβρεις, χρησιμοποιώντας τους ποδοσφαιριστές, με διοικητικά συμβούλια και τόση πίεση, όταν δεν μπορείς να μαζέψεις 81 ψήφους μελών, νομίζω πως είσαι κατά κράτος ηττημένος. Κι όλα αυτά επιλέγοντας να μην προσπαθήσω να επηρεάσω κανέναν για να καταψηφίσει την πρόταση. Είναι σημαντικό ότι όλοι κατανόησαν ότι ήταν μία παράνομη διαδικασία όμως επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί για λόγους εντυπώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι χρειάζεται τα 2/3 των ψήφων για να περάσει μία πρόταση μομφής».

Για τα λάθη που έχει κάνει: «Ένας τρίτος που δεν γνωρίζει όλα όσα έχουν γίνει, θα έλεγε πως ο κ. Τζήμας έχει κάνει λάθη. Λάθη κάνουμε όλοι. Ο χειρισμός όμως όλων των θεμάτων ήταν κατόπιν δικής μου επιλογής και βάσει των δεδομένων. Δεν πίστεψα από την αρχή ότι ακόμη κι αν υλοποιήσεις όλα όσα έχεις εξαγγείλει θα σε αγαπάνε όλοι. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Είναι αλήθεια πως με τον χρόνο υλοποίησης δεν ήμουν συνεπής. Όμως υπήρχε λόγος. Επαναλαμβάνω πως κανείς δεν είναι αλάνθαστος κι ότι υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να κινηθώ ώστε να διαφυλάξω τον σύλλογο.

Βέβαια θα πρέπει να επισημάνω πως ο σύλλογος δεν είναι τα 120 μέλη που ψήφισαν. Είναι πολλοί περισσότεροι και θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα να πάνε και να γίνουν μέλη του συλλόγου ώστε να μπορούν να τον προστατεύουν όταν χρειάζεται».

Για το αν θα προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου να συσπειρώσει τους φιλάθλους: «Πάντα θα προσπαθώ για το καλύτερο της ομάδας. Δεν θα αλλάξω πλεύση των ‘’πιστεύω’’ που έχω. Δεν πρέπει να χαθεί καμία ευκαιρία και καμία χρονιά γι’ αυτή την τεράστια ομάδα. Θα κάνω το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα».

Για τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του βοηθητικού γηπέδου: «Είναι αλήθεια πως η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου έχει αλλάξει από μέρους μου πολλές φορές. Ευθέως θα πω, πως το βοηθητικό είναι τελειωμένη υπόθεση. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και που αντιμετωπίζει η διοίκηση και τώρα που η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει το έργο θα ολοκληρωθεί. Θα δοθούν και οι έπαινοι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα ώστε να συμβάλλουν προς την ολοκλήρωση του έργου. Θεωρήστε το έργο τελειωμένο».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Η γνώμη μου είναι πως 4-5 ομάδες θα παλεύουμε μέχρι το τέλος, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα της προσεχούς Κυριακής. Γνωρίζω πως η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση, όμως μ’ αυτή την ομάδα κερδίσαμε κάποια σημαντικά παιχνίδια και από ατυχία δεν κερδίσαμε κάποια άλλα. Υπάρχει και το ’’plan b’’ χωρίς όμως να απομακρυνθεί άλλος ποδοσφαιριστής. Υπάρχει η δύναμη ώστε η ομάδα να ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα θα δοθεί περισσότερο βάρος στις υποδομές και ακολουθούν οι εκλογές της Ερασιτεχνικής. Είναι καλό όλοι οι νικιώτες να γίνουν μέλη στον σύλλογο, ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου και να μπορούν να τον προστατεύουν σε κάποιες δύσκολες στιγμές».

Για το ενδεχόμενο σύμπραξης με κάποιον άλλο ισχυρό παράγοντα στο τμήμα της Νίκης Βόλου: «Δεν αρκεί να έχεις τα λεφτά για να διοικήσεις με επιτυχία μία ομάδα, ειδικά σ’ αυτή την κατηγορία. Αν πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί, θα είμαι δίπλα του. Το λάθος που έκαναν και κάνουν πολλοί νικιώτες, είναι ότι πιστεύουν πως ο Τζήμας είναι περαστικός. Αν στην πρόσφατη Γ.Σ. ήξερα πως θα υπάρξει αντιπρόταση θα ήμουν παρών. Δεν υπήρχε κανένα πλάνο. Εγώ αντίθετα έχω πλάνο κι αυτό το πλάνο δεν θα το εγκαταλείψω είτε είμαι στην ηγεσία είτε είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία».

Για το κλίμα με παίκτες και τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο: «Ο προπονητής έκανε το παν ώστε στην ομάδα να υπάρχει η απαραίτητη συνοχή. Μπορεί να ήταν λίγο τραβηγμένο όμως συμβαίνουν αυτά. Για μένα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν τίθεται θέμα προπονητή, ξέρω πόσο αγαπά την ομάδα. Δεν τίθεται θέμα ούτε και ποδοσφαιριστών γιατί και τα παιδιά αυτά φοράνε μία φανέλα την οποία τιμούν. Ευλόγως έκανα κάποια παράπονα για το παιχνίδι στο Ελευθεροχώρι. Πρόεδρος είμαι και στεναχωρήθηκα. Όλα θα πάνε καλά. Στην ομάδα έχουν μπει νέες δικλείδες, ο προπονητής θα κάνει τη δουλειά του όπως κι ο καθένας. Όλοι για το καλό της Νίκης».

Για τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Φάτση: «Εγώ θα είμαι μία ζωή εδώ στον Βόλο και θέλω να είμαι αγαπημένος με όλους. Μέσα από την καρδιά μου, ο κ. Φάτσης είναι μεγάλος πρόεδρος. Είναι ένα νικιωτάκι που αγαπάει την ομάδα, ένας άνθρωπος που όπως αντιλαμβάνεται τα πράγματα θέλει να κρατάει τις ισορροπίες. Είναι πολύ δύσκολο το έργο του καθώς δεν έχει να ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά και με τα υπόλοιπα τμήματα. Για μένα είναι αδερφός μου. Μικρές αντεγκλήσεις και διαφωνίες πάντα μπορεί να υπάρχουν. Αγαπάει την ομάδα και κανείς πρόεδρος δεν θα είχε κάνει όσα έχει κάνει ο κ. Φάτσης κατά τη θητεία του, με τα όσα γνωρίζω και όσα ξέρει ο κόσμος. Θα τον ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά. Βέβαια, όπως είπα και προηγουμένως, κανείς αλάνθαστος. Όλοι αγαπάμε τη Νίκη Βόλου».

  • Ο κ. Σταύρος Τσιμεντερίδης ορίστηκε από την ΕΠΟ να διευθύνει την Κυριακάτικη αναμέτρηση της Νίκης Βόλου στο γήπεδο Βατάν της Κατερίνης με αντίπαλο τον Διαγόρα Σεβαστής. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Χρήστος Τσιαμπάσης και Θεόδωρος Τζιουβάρας, επίσης από την ΕΠΣ Κοζάνης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου