ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φάτσης: «Δεν υπήρχε υποστήριξη»

φάτσης-δεν-υπήρχε-υποστήριξη-598271

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της έκτακτης Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της κ. Στέργιος Φάτσης, αναφέροντας πως δεν υπήρχε στήριξη προς το σύλλογο, και πως η απουσία μιας πρότασης για την επόμενη μέρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του Θανάση Τζήμα στην προεδρία της Δ.Ε. ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Φάτσης, φιλοξενούμενος στον Βόλος 986 ανέφερε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

«Θεωρώ ότι με τη διαμόρφωση του αποτελέσματος, και με το ότι έφυγαν πριν την ψηφοφορία 16 άτομα (σ.σ. ήταν παρόντα 136 μέλη και ψήφισαν για την πρόταση μομφής τελικά 120) δεν καλύφθηκε κανείς για την επόμενη μέρα. Έπαιξε ρόλο η δικιά μου απάντηση στον κ. Μανιατάκη, η οποία είναι και αληθινή, ότι ο Ερασιτέχνης από μόνος του δεν μπορεί να τρέξει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Από κει και πέρα όμως δεν υπήρχε μία υποστήριξη στον Ερασιτέχνη από κάποιους, οι οποίοι θα έλεγαν ότι εμείς είμαστε δύο-τρία-τέσσερα άτομα και μπορούμε να υποστηρίξουμε τον Ερασιτέχνη, ώστε να τρέξει το τμήμα.

Αυτό το πράγμα προέκυψε μέσα από τη διαδικασία, οπότε υπήρχε μία αβεβαιότητα για το αύριο. Όταν πας σε μία διαδικασία, που καταλήγει σε μυστική ψηφοφορία, πρέπει να είσαι ανάλογα προετοιμασμένος. Δηλαδή, αν ήμουν μέσα στους 51 που υπογράφουν μία πρόταση μομφής, θα είχα καταστρώσει ήδη ένα σχέδιο, το οποίο θα κατέθετα χθες. Τη διάδοχη κατάσταση δηλαδή, για να φύγουν οι απορίες από τον κόσμο για το τι κάνουμε αύριο.

Μείναμε μόνο στις κατηγορίες και στο παρελθόν και για το μέλλον δεν είπε κανένας. Η παρουσίαση που έκανε το Blue Club με το οπτικό και ακουστικό υλικό, ήταν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει. Έκαναν δουλειά τα παιδιά. Έκαναν την πρόταση για το πώς πρέπει να πάμε, αυτή όμως θα έπρεπε να στηριχθεί οικονομικά από κάποιους. Θεωρώ ότι αυτό έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Ενδεχομένως περίμεναν μία ομάδα ανθρώπων που θα έβγαινε για να στηρίξει τον Ερασιτέχνη και την πρόταση των παιδιών, που δεν ήταν δικιά τους η πρόταση μομφής, για να είμαστε ξεκάθαροι, γιατί πάνω από το 50% δεν ήταν μέλη του Blue Club».

Για την έκτακτη Γ.Σ. μίλησε και ο κερδισμένος… Θανάσης Τζήμας, ο οποίος στο ίδιο ραδιόφωνο σχολίασε πως «Η πρόταση μομφής μαγειρευόταν από τον Σεπτέμβριο», τονίζοντας παράλληλα πως θα πράξει τα όσα έχει δεσμευθεί. Αναλυτικά:

«Είμαι ξεχωριστός άνθρωπος, αλλά έχω την τρέλα να αντιμετωπίσω τον τρελό. Η Νίκη Βόλου δεν είναι τα 120 άτομα που έσπευσαν μέχρι τις 31/12 να γραφτούν. Η Νίκη είναι μία τεράστια ομάδα, άρα, για να έχουμε λόγο, να πάμε να δώσουμε τη συνδρομή μας στον Ερασιτέχνη. Δεν είναι η ισχύς της Νίκης τα 120 άτομα. Σύλλογος είναι να είσαι μέλος του Ερασιτέχνη, όχι μόνο να πηγαίνεις στο γήπεδο. Είναι λίγα για έναν τεράστιο σύλλογο αυτά τα μέλη. Δεν μπορείς να αγνοείς το σύλλογο. Για το καλό του συλλόγου και για τη δημοκρατία όσα πιο πολλά μέλη μπορούμε.

Να ευχαριστήσω τα 120 άτομα που ήταν στη Γ.Σ. και ψήφισαν. Υπάρχει μία πίεση προς το πρόσωπο του προέδρου από μερίδα φιλάθλων, που κάθε φορά που δεν τους αρέσει κάτι αντιδρούν. Αυτό το θέμα έκλεισε για τη Νίκη Βόλου. Όποιος επενδυτής έρθει του χρόνου, δε θα τολμήσει αν δε διασφαλίσει όλη τη χρονιά να βγει μπροστά.

Για τις εγγυητικές που ακούω αποτελούν αστεϊσμούς, όταν ομάδες Β’ Εθνικής, όπως ο Αχαρναϊκός, είναι υπό διάλυση και εμείς όχι μόνο υπό διάλυση δεν είμαστε, αλλά έχουμε συνδικαλιστικές απαιτήσεις. Δε θα αναφέρω τι περνάει ο πρόεδρος, που κάθε μέρα πληρώνει. Αυτό που έλεγα από την αρχή θα το κάνω μέχρι τέλους. Δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτήν την ομάδα.

Είναι δεδομένο ότι παραμένω στην ομάδα. Το κάνω, για να αποδείξω ότι αυτά τα πράγματα που είπα μπορούν να γίνουν και ν’ αλλάξω νοοτροπίες που είναι λανθασμένες».

Για όσους ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του: «Εγώ πάντα τιμώ τον άνθρωπο που προσφέρει στην ομάδα. Το καλό της ομάδας είναι να είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε όλοι ενωμένοι. Το κάθε ένα πράγμα που δεν έγινε, ήταν για έναν συγκεκριμένο λόγο, όπως το πλαστικό. Το θέμα είναι αν θα γίνει. Θα γίνει, γιατί έχει απεγκλωβιστεί η διοίκηση και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος από κάποια πράγματα και δεν μπορεί να μου πει κανείς γιατί έγινε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Δεν υπάρχει πρόταση δυσπιστίας στα χρονοδιαγράμματα. Εδώ είσαι κυβέρνηση και τα κάνεις μετά από έναν χρόνο ή δεν κάνεις τίποτα».

Για τις δεσμεύσεις – υποσχέσεις του: «Δεν χρήζουν απάντησης αυτά τα πράγματα, γιατί μέσα μας όλοι ξέρουμε την αλήθεια, αλλά έκρινα σωστό για την αγάπη και την ενότητα να μην την πω. Να είναι προετοιμασμένος ο κόσμος ότι ο κ. Τζήμας θα κάνει κάτι παραπάνω στη Νίκη. Θα επιδιώξω κάτι παραπάνω και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν είμαστε αυτοί οι 120. Γνώριζα την εσωστρέφεια.

Για τις μεταγραφές: «Οφείλω μία απάντηση στον κόσμο. Αφού καταλάγιασε το κύμα, θα κάνω όσα είπα. Εγώ κρατάω τις ισορροπίες. Δεν είμαστε εκτός στόχων. Δε γνωρίζω εγώ τι ρόστερ έχει ο Απόλλωνας, ο Ολυμπιακός και ο Διαγόρας;

Δεν είπα ότι δε θα πάρουμε τους έξι παίκτες που είπα. Δεν τους πήρα, γιατί κάποιοι άνθρωποι προσπαθούσαν να μας θέσουν εκτός στόχων, διαταράσσοντας τη διοικητική ηρεμία.

Είδατε εσείς σε καμία ομάδα να σκαλίζουμε μομφές; Η πρόταση μομφής μαγειρευόταν από τον Σεπτέμβριο. Δεν υπάρχει κανένας πρόεδρος που γλίτωσε. Είμαι ο μόνος πρόεδρος στη Νίκη Βόλου, που έχω βάλει χρήματα και που έχω ξεκινήσει έργα, τα οποία δεν είχα δεσμευθεί στη συνέλευση.

Μέχρι τις 2 το βράδυ ήμασταν με μέλη της διοίκησης και τον προπονητή και σήμερα-αύριο τελειώνουμε αυτό το θέμα, την ενίσχυση της ομάδας. Δε δέχομαι όμως να λέμε ότι η Νίκη είναι εκτός στόχων. Θεωρείτε ότι η ομάδα δεν έχει παίκτες; Η διοίκηση θα ενισχύσει την ομάδα και θα πάμε για τον πρωταθλητισμό με όσες αξιώσεις μπορούμε. Θα πάρουμε πέντε με έξι ποδοσφαιριστές. Ο ξένος τελικά θα είναι ένας, δε θα είναι τρεις.

Να ευχαριστήσω τον Θεό, που δεν παίζαμε παιχνίδι, ενώ εκκρεμούσαν αυτά τα πράγματα. Θα πάμε δυνατοί την Κυριακή και θα εκπλαγεί και ο κόσμος, γιατί θα κάνω και μία μεγάλη δήλωση. Αφού ολοκληρώσω αυτά που θέλω και παραδώσω τον Ιούνιο το βιβλίο εσόδων-εξόδων, θα είμαι ο μόνος πρόεδρος πάντα με το χέρι στην τσέπη και δίπλα στη Νίκη, όποια κι αν είναι η εξέλιξη.

Με τη Γ.Σ. κλείνει μία παρένθεση μεγάλη και κάθε φορά που θα ξεκινά μία καινούρια χρονιά, θα ξεκινά με πολλή αγάπη και θα αφήνουν τον οποιονδήποτε άνθρωπο με τα όποια λάθη να κάνει τη διαχείριση που πιστεύει.

Όλοι φοβούνται τη δύναμη της Νίκης και την έκρηξή της. Να ξέρετε ότι, ακόμη κι αν αποχωρήσω , θα είμαι Νίκη όχι με τα λόγια, αλλά έμπρακτα. Η ομάδα πέρασε και περνάει πάρα πολλά, και να είμαστε όλοι ενωμένοι. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το καλύτερο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου