ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΗΜΑΣ: «Μονιασμένους και πρωταθλητές»

θανασησ-τζημασ-μονιασμένους-και-πρω-611684

Συνέντευξη στον: ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Μπορεί να μην προέρχεται από το Βόλο, και μέχρι το καλοκαίρι να μην είχε καμία σχέση με το κυανόλευκο στρατόπεδο, ωστόσο από το περασμένο καλοκαίρι, ο Θανάσης Τζήμας, ανέλαβε τα ηνία της Νίκης, θέλοντας να δώσει στο σύλλογο όσα μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν οι προκάτοχοι του. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου των κυανόλευκων, μίλησε για την πορεία της ομάδας του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ευχόμενος η νέα χρονιά να βρει μονιασμένους και πρωταθλητές, κόσμο και ομάδα.

Με το φινάλε του α’ γύρου να πλησιάζει, τι περιμένετε στη συνέχεια; «Αρχικά, οι μεταγραφές είναι 5-6 όπως είχαμε πει. Ευελπιστώντας να κερδίσουμε τους πρωτοπόρους και να αυξήσουμε τις πιθανότητες για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος με τις κινήσεις δείχνουμε πως δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, όπως μας έχουν διδάξει οι μέχρι τώρα απώλειες των βαθμών. Μετά από όλα αυτά που περνάνε όλες οι ομάδες, και ειδικά η Νίκη, για παράδειγμα την εσωστρέφεια και τα λοιπά, νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μονιάσουμε όλοι και να χαρούμε την ομάδα μας σε ανώτερη κατηγορία».

Ποια πιστεύετε πως είναι τα λάθη σας στη μέχρι σήμερα πορεία στη Νίκη Βόλου; «Ουδείς άνθρωπος αλάνθαστος, όμως το ποδόσφαιρο έχει μια ιδιομορφία όπως και άλλες δουλειές, άνθρωποι και φίλαθλοι να έχουν εύλογες απαιτήσεις στα υποσχόμενα, οι οποίες όμως μπορούν να διαφοροποιηθούν όταν δεν είναι μόνο στο χέρι της διοίκησης, γι’ αυτό άλλωστε αναφέρονται ως σύλλογοι, σημαίνει πως συλλογικά και μόνο μπορείς να επιτύχεις αυτά που είναι προς το συμφέρον. Δυστυχώς όμως κάποιες φορές, οφείλεις να αναγνωρίσεις τα δικά σου λάθη (σ.σ. διοικητικά) σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορούν να μπουν όλα στο ίδιο τσουβάλι, αγωνιστικά, προπονητικά και όλα όσα γνωρίζουμε.

Ένα λάθος είναι η σιγουριά υλοποιήσεων αυτών που υποσχέθηκα εκ της εργασίας μου, η οποία σε συνδυασμό μετά την εκλογή μου, των πραγματικών γεγονότων (σ.σ. εγκαταστάσεων κ.λπ.) και η μέχρι τώρα πορεία μου στον αθλητικό χώρο και στις Ακαδημίες, δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο. Δεν υπολόγισα ορθά τα έκτακτα περιστατικά (σ.σ. αποχωρήσεις προπονητών και μπάτζετ παικτών) τα οποία προέχουν βάσει άλλης δέσμευσης, καθόσον πρόκειται για ένα μεγάλο σύλλογο και υπό την εξέλιξη του πρωταθλήματος σε καταστούν διεκδικητή του τίτλου».

Τι υπόσχεστε στον κόσμο; «Υπόσχομαι πως η διοίκηση θα δώσει τα πάντα προς τους ποδοσφαιριστές τον φίλαθλο κόσμο, να διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις και ουδέν έργο έστω και καθυστερημένα θα μείνει μη υλοποιήσιμο».

Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο μέχρι σήμερα; «Από την πορεία μου μέχρι σήμερα σαν παράγοντας σε αυτή την κατηγορία είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο κόσμο, τέτοια μεγάλη στήριξη, αποδεδειγμένο από τα εισιτήρια διαρκείας και αγώνων, που μου δίνει φτερά να παλέψω μέχρι τέλους».

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον Ολυμπιακό Βόλου; «Εκτιμώ απεριόριστα τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και μετά το πρόσφατο παιχνίδι μας και την προσωπική μου επαφή με τον κ. Μποτσιβάλη, έχει λυθεί η οποιαδήποτε διένεξη μεταξύ μας. Αυτό αποδεικνύει πως η προσωπική επαφή καθορίζει τις μετέπειτα σχέσεις».

Πως είδατε την πρόταση μομφής στο πρόσωπο σας από το Blue Club: «Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να ενεργεί στα πλαίσια των καταστατικών του συλλόγου, πιστεύω όμως ότι ο κόσμος και η πορεία της ομάδας έχει δείξει μέχρι τώρα, πως μόνο με την ενότητα μπορείς να καταφέρεις αυτά που ο κάθε ένας βλέπει από διαφορετική σκοπιά».

Πως είδατε την ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών περί οφειλών; «Είπαμε και στη Γ.Σ. πως οφείλεται σε μία παρεξήγηση προκαταβολών και μηνιαίων καταβολών η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ζημιώσει καμία πλευρά, αφού υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης εύλογης λύσης».

Τι εύχεστε για το 2017; «Εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο, σε όλη την ομάδα σε παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και η νέα χρονιά να μας βρει μονιασμένους και πρωταθλητές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου