ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στη Νίκη Βόλου ξανά ο Σκοπελίτης

στη-νίκη-βόλου-ξανά-ο-σκοπελίτης-614244

Σε συμφωνία με τον Βολιώτη μεσοεπιθετικό Φίλιππο Σκοπελίτη κατέληξε η ομάδα της Νίκης Βόλου θέλοντας να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και μετά τον ερχομό της …ουκρανικής ενίσχυσης.

Γνώριμος στους φιλάθλους των κυανόλευκων, ο Σκοπελίτης αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από την ΑΕ Καραϊσκάκης, και όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήταν και πάλι στα πλάνα των Βολιωτών, στους οποίους αγωνίστηκε και πάλι πέρυσι στο δεύτερο μισό της περιόδου, προερχόμενος από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η αξία του 22χρονου (26/8/94) περιφερειακού επιθετικού είναι γνωστή, κι αυτό που επιθυμεί ο ίδιος είναι ένα νέο ξεκίνημα, μιας και η παρουσία του στην Άρτα και στην ομάδα του Καραϊσκάκη είναι βέβαιο πως μόνο η επιθυμητή δεν ήταν, με τον Σκοπελίτη να μετρά συνολικά 8 παρουσίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπου είχε και ένα τέρμα.

Με την ομάδα της Νίκης Βόλου στο περσινό μισό του πρωταθλήματος και υπό τις οδηγίες των Βελιτζέλου και Ξηροφώτου ο Σκοπελίτης είχε 9 παρουσίες στο πρωτάθλημα, όλες ως βασικός με ένα τέρμα, ξεκινώντας ωστόσο τα επίσημα παιχνίδια από τις 28 Φεβρουαρίου, λόγω σχετικού κανονισμού των μεταγραφών. Πλέον, ο Σκοπελίτης επιστρέφει στη Νίκη Βόλου, όπου πιστεύει να βρει και πάλι την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, και να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι στην προσπάθεια κατάκτησης της πρώτης θέσης από τους κυανόλευκους.

Στην ανακοίνωση των κυανόλευκων αναφέρεται: «Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 και ο πρόεδρος Σάκης Τζήμας, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, με τον ποδοσφαιριστή Φίλιππο Σκοπελίτη. Ο Φίλιππος ήταν και στην περσινή σεζόν παίκτης της ομάδας μας, στην οποία επέστρεψε μετά από την σύντομη παρουσία του στην ΑΕ Καραϊσκάκης. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας. Καλώς όρισες Φίλιππε»! Αυτό που αναμένεται πλέον είναι τα …τυπικά με τον ποδοσφαιριστή να παίρνει την ελευθέρας του από την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Όσον αφορά στην περίπτωση ενός ακόμη πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕ Καραϊσκάκης, του 27χρονου (11/5/89) κεντρικού αμυντικού Νίκου Μποτωνάκη, αυτή φαίνεται να ενδιαφέρει τους κυανόλευκους, οι οποίοι και θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Μποτωνάκης έχει μείνει επίσης ελεύθερος από την ομάδα της Άρτας, στην οποία πήρε μεταγραφή πέρυσι τον Ιανουάριο και ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε Χανιά και Επισκοπή στο πρωτάθλημα της Football League αλλά και της Γ’ Εθνικής. Συνολικά σε επίπεδο Football League έχει 34 συμμετοχές με 2 γκολ και σε εκείνο της Γ’ Εθνικής μετρά μέχρι σήμερα 52 συμμετοχές και 6 γκολ.

Δοκιμάζονται οι Ουκρανοί

Μετά τον ερχομό του Βιάτσισλαβ Πανφίλοβ, στη Νίκη Βόλου ενδιαφέρονται για την περίπτωση ακόμη δύο Ουκρανών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έφτασαν χθες στην Ελλάδα μέσω Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής όπου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση των κυανόλευκων.

Εγνωσμένης αξίας ο Βιτάλι Ιβάνκο με πλούσιο βιογραφικό ακόμη και από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον 24χρονο επιθετικό να μπαίνει επίσης στο μικροσκόπιο της τεχνικής ηγεσίας, μιας και μπορεί η αξία του να είναι εγνωσμένη αλλά σίγουρα στόχος της Νίκης είναι να αποκτήσει ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν με το “καλημέρα” του καινούργιου χρόνου και στα δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Διαγόρα Σεβαστής και Απόλλωνα Λάρισας, με τα οποία και πέφτει η αυλαία του α’ γύρου.

Πέρα από τον Ιβάνκο, όμως, στο Βόλο βρίσκεται από χθες και ο μέσος Σεργκέι Ομελτσένκο, με τον ποδοσφαιριστή να είναι πιο άσημος σε σχέση με τους δύο προαναφερθέντες αλλά και αυτός θα πάρει την ευκαιρία του.

«Οφειλές 2-3 μηνών»

Με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι τρεις αρχηγοί του τμήματος εκ μέρους όλων των παικτών, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης τονίζουν πως υπάρχουν οικονομικές οφειλές δύο και τριών μηνών, κάνοντας λόγο για βιοποριστικό πρόβλημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τη Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και τον φίλαθλο κόσμο της Νίκης Βόλου πως υπάρχουν προς εμάς οφειλές 2-3 μηνών, από τις οποίες προκύπτουν βιοποριστικά προβλήματα. Καταλαβαίνουμε πως η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας είναι δύσκολη, αλλά οι αμοιβές είναι αρκετά χαμηλές σε ένα μέρος των ποδοσφαιριστών, για να μην τηρούνται. Επίσης να τονίσουμε πως από την αρχή της σεζόν ζούμε σε ένα αβέβαιο μέλλον και παρόλα αυτά παραμένουμε ενωμένοι για το καλό της ομάδας.

Εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών, οι αρχηγοί

Γιώργος Ναουμίδης,

Γιώργος Παρασκευαΐδης,

Γιάννης Κορέτα».

Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής

Στο ξενοδοχείο Volos Palace πραγματοποιήθηκε χθες η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει ο οικονομικός απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 και στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για τα οικονομικά ζητήματα της τρέχουσας περιόδου.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο κ. Γιώργος Μαστρογιάννης και γραμματέας ο κ. Δημήτρης Χατζημπύρρος.

Το παρών έδωσε ο νέος υπεύθυνος Ακαδημιών κ. Φάντζιο Μπούις, με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Φάτση να τον καλωσορίζει και να δέχεται το χειροκρότημα από όλους στην αίθουσα.

Οσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 για τον οποίο υπήρχε εκκρεμότητα από την περασμένη Γ.Σ. αποφασίστηκε η υπόθεση να μπει στο αρχείο, μιας και δεν υπήρχε έκθεση από την εξελεγκτική επιτροπή. Ο κ. Βούλγαρης δεσμεύθηκε πως όποιες οφειλές υπάρχουν θα καλυφθούν από τον ίδιο μέχρι το Πάσχα: «Εδώ και έξι μήνες δεν χτύπησε κανείς την πόρτα στη Νίκη να πει πως χρωστάμε κάτι και όσα οφείλονται υπόσχομαι να τα καλύψω εγώ. Μέχρι το Πάσχα θα είναι εξοφλημένα όλα».

Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα από τις 8 Ιουνίου έως και σήμερα την οποία ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Μιχάλης, ενώ την κουβέντα μονοπώλησε ακολούθως η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών περί οφειλών.

Ο κ. Μιχάλης ανέφερε: «Εχουμε κάνει μία όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά από το Νοέμβριο και μετά. Προσπαθούμε να βρούμε παραστατικά για τα έξοδα που δεν έχουμε συγκεντρώσει. Τα έσοδα είναι 93 χιλιάδες ευρώ συνολικά, ενώ υπάρχει μια διαφορά 18 χιλιάδων ευρώ με τα έξοδα να είναι περισσότερα. Τα έξοδα είναι 18 χιλιάδες παραπάνω από τα έσοδα. Κάποιος έχει βάλει παραπάνω 18 χιλιάδες. Κάποια έξοδα δεν έχουν παραστατικά».

Ο κ. Τζήμας πρόσθεσε πως: «Οι πληρωμές των ταξιδιών δίνονται στον Γενικό Αρχηγό και υπάρχουν παραστατικά. Από τα έξοδα θέρμανσης κόπηκε τιμολόγιο. Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, αποδέχθηκαν να υπογράψουν τι έχουν λάβει μέχρι σήμερα. Στις 29 του μήνα και τους 4 κάθε μήνα έχουν οριστεί οι καταβολές των μισθών τους. Οι ποδοσφαιριστές έχουν υπογράψει πως έχουν λάβει 4 μήνες. Εκαναν λάθος με τις προκαταβολές έχουν πάρει και παραπάνω».

Ο κ. Τζήμας κατέβηκε στη συνέχεια από το βήμα μετά από προτροπές μελών της Ερασιτεχνικής για να συνεχίσει λέγοντας πως η διοίκηση αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πληρώσει τους πάντες, οφειλές και προπονητές και η επόμενη πληρωμή θα είναι στις 4 Φεβρουαρίου, για να δεχθεί στη συνέχεια ερωτήσεις από τα μέλη, αναφορικά με τις …υποσχέσεις του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου