ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παλικαρίσια πρόκριση στο Κίτρος

παλικαρίσια-πρόκριση-στο-κίτρος-619032

Παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα η Νίκη Βόλου πέρασε νικηφόρα από την Κατερίνη, κερδίζοντας με 3-2 την Πύδνα στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, και πλέον θα αγωνιστεί στον τελικό του ομίλου με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης στις 22 Φλεβάρη του 2017, και σε ουδέτερη έδρα με την ομάδα της Άρτας, η οποία έφυγε χθες (με νίκη στα πέναλτι) από την έδρα του Απόλλωνα Λάρισας.

Με σπασμένα φρένα η Νίκη Βόλου έκανε την απόλυτη εκκίνηση και προηγήθηκε με 2-0 των Κατερινιωτών, με γκολ των Μαλακασιώτη και Νικλητσιώτη, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν και να ισοφαρίσουν. Όμως ο Κορέτα ήταν εκείνος που έδωσε την πρόκριση στο β’ μέρος με μια περιπετειώδη φάση.

Πώς ξεκίνησε

Με αρκετά επιθετικό σχήμα και με στόχο να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους παρατάθηκαν οι κυανόλευκοι, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να επιλέγει σε σχήμα 4-4-2 πέραν από τον Τζήμα που ήταν κάτω από τα δοκάρια, τον Παπαγεωργίου σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Δημολιό σε ρόλο αριστερού, ενώ οι Παπαδήμας – Ναουμίδης ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Παρασκευαΐδη να μένει στον πάγκο. Σε θέση αμυντικών μέσων αλλά με διαφορετικούς ρόλους χρησιμοποιήθηκαν οι Πετράκος και Μέτσε, την ώρα που από τα άκρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα τοποθετήθηκαν οι Κόλα και Νικλητσιώτης, και στο δίδυμο των επιθετικών οι Μαλακασιώτης και Κορέτα.

Ονειρικό ξεκίνημα

Με δύο γρήγορα γκολ η Νίκη κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Κίτρος, με τον Μαλακασιώτη να ανοίγει το σκορ στο 10’ και στο 21’ ο Νικλητσιώτης να πετυχαίνει το 0-2.

Πριν από τα γκολ ο Τζήμας κατάφερε να κρατήσει όρθια την ομάδα του, μιας και απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μακράκη μόλις στο 2ο λεπτό, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, για να ακολουθήσει το 0-1. Συγκεκριμένα ο Νικλητσιώτης έκανε το σόλο από τα αριστερά και αφού πάτησε στην αντίπαλη περιοχή σέντραρε για τον Κορέτα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σουτάρει, σε αντίθεση με τον Μαλακασιώτη ο οποίος δεν χαρίστηκε και άνοιξε το σκορ με πλασέ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόλα ο Κορέτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το 0-2 ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Όμως επτά λεπτά αργότερα ο Νικλητσιώτης ήρθε να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του, μιας και δεν επηρεάστηκε αυτή την φορά από τον κακό αγωνιστικό χώρο, όπως στο Π. Μαγουλάς την περασμένη Κυριακή, και έτσι μετά από όμορφη συνεργασία και το ένα – δύο που έπαιξε με τον Κόλα, βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Κούζα πλασάροντας ιδανικά στο 21’.

Οι κυανόλευκοι στη συνέχεια έδειξαν να επαναπαύονται, έχοντας πλέον και ασφαλές προβάδισμα, ωστόσο η Πύδνα κυνήγησε τη μείωση του σκορ, κάτι που δεν κατάφερε στο 42’, αφού και η κεφαλιά του Στούμπου η οποία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα καταλογίστηκε ως οφσάιντ, ωστόσο το 1-2 έγινε στο 43’ με τον Γιώργο Κυπαρίσση να φεύγει στην κόντρα μετά από εκτέλεση κόρνερ της Νίκης. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων πάτησε στην περιοχή, με τον Μέτσε να μην μπορεί να τον ανακόψει, και όταν έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ναουμίδη, ξεγελώντας τον Τζήμα.

Γκολ από τα αποδυτήρια αλλά…

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την Πύδνα να ισοφαρίζει το παιχνίδι στο άψε σβήσε, μιας και μετά από φάση για την οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ο Κόλα τροφοδότησε τον Δήμα και εκείνος τον Μακράκη ο οποίος πέτυχε δίχως δυσκολία το 2-2. Και μπορεί οι γηπεδούχοι να πίστεψαν πως θα μπορούσαν να πετύχουν την ανατροπή, οι παίκτες της Νίκης όμως είχαν αντίθετη άποψη και απάντησαν άμεσα για το 2-3 στο 53’.

Οι κυανόλευκοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με τον Νικλητσιώτη να «αλωνίζει» από τα αριστερά και πάλι, και μετά από τρομερή σόλο ενέργεια έφτασε μέχρι και την αντίπαλη μικρή περιοχή και έδωσε την μπάλα στον Μαλακασιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να επαναλάβει ό,τι έκανε στο 10’, με τον Κούζα να απομακρύνει, και μετά από σύγχυση στην περιοχή, ο Κορέτα έλυσε το γόρδιο δεσμό σαν από μηχανής θεός σουτάροντας με το μυτάκι για το 2-3.

«Καταδικασμένη» να κρατήσει με νύχια και με δόντια το υπέρ της προβάδισμα, η Νίκη έχασε με τραυματισμό τον Δημολιό στο 64’, με τον Παρασκευαΐδη να περνά ως αλλαγή και να παίζει ως παρτενέρ του Ναουμίδη, με τον Παπαγεωργίου να μετατοπίζεται στα αριστερά και τον Παπαδήμα να συνεχίζει σε ρόλο δεξιού μπακ.

Πλέον οι γηπεδούχοι φόρτσαραν για μια νέα ισοφάριση, αλλά τόσο ο Γ. Κυπαρίσσης, όσο και ο Γ. Ιορδανίδης στο 74’ και στο 75’ σούταραν άουτ, και στο τελευταίο δεκάλεπτο χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Νίκου Τζήμα για να κρατήσουν όρθια τη Νίκη, με τον πορτιέρο των κυανόλευκων να αποκρούει σε σουτ του Κόλα και του Μακράκη σε τετ-α-τετ, διώχνοντας στην τελευταία φάση με τα πόδια.

Ο Μακράκης μάλιστα στο 86’ στην προσπάθεια του να εκμαιεύσει πέναλτι, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και αποβλήθηκε από το διαιτητή Χανίδη, με την Πύδνα να προσπαθεί μάταια με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά να πετύχει την ισοφάριση και να στείλει το ματς στην παράταση, και τη Νίκη Βόλου να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό ομίλου και στους «8» του θεσμού με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης στις 22 Φεβρουαρίου, σε ένα μονό παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο, που θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.

ΠΥΔΝΑ-ΝΙΚΗ 2-3

Κύπελλο Γ’ Εθνικής

Διαιτητής: Χανίδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νταβέλας, Μποζατζίδης (Μακεδονίας)

Σκόρερ: (43’ αυτ. Ναουμίδης, 46’ Μακράκης – 10’ Μαλακασιώτης, 21’ Νικλητσιώτης, 53’ Κορέτα)

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ: (Χατζάρας) Κούζας, Καραγκούνης, Λάμπης Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Τσατσαρής, Γ. Κυπαρίσσης, Δήμας, Ν. Κυπαρίσσης (73’ Γούτσιος), Ιορδανίδης, Μακράκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός (64’ λ. τρ. Παρασκευαΐδης), Ναουμίδης, Παπαδήμας, Πετράκος, Μέτσε, Νικλητσιώτης, Κλεβί Κόλα (84’ Ζενούνης), Μαλακασιώτης (91’ Κόκκας), Κορέτα

Tα χθεσινά αποτελέσματα

1ος όμιλος
Απόλλων Κ.-Ορφέας Ξ. 4-1
ΑΠΕ Λαγκαδά-Αλμωπός 2-1

2ος όμιλος
Απόλλων Λ.-Καραϊσκάκης πεν. 3-4

Πύδνα Κίτρους-Νίκη Βόλου 2-3

3ος όμιλος
ΑΟ Ζευγολατιού-Παναχαϊκή 0-1
Αστέρας Αμ.-Αχαϊκή (11/1/17)

4ος όμιλος
Άγιος Ιερόθεος-Κηφισιά παρ.1-1
Ατσαλένιος-Ρόδος (11/1/17)

Ξηροφώτος: «Την άνοδο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίτευξη του στόχου αλλά και την απόδοση της ομάδας του, δήλωσε ο προπονητής της Νίκης, Στέφανος Ξηροφώτος. Αναλυτικά: «Ήταν ένα ματς Κυπέλλου από το οποίο εμείς θέλαμε το αποτέλεσμα και την πρόκριση. Η Πύδνα είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και είναι η κάτοχος του Κυπέλλου από την περσινή διοργάνωση. Πετύχαμε τον στόχο μας έχοντας μία πάρα πολύ καλή απόδοση στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο καλές γιορτές και υγεία σε όλον τον κόσμο. Καλή συνέχεια και στην αντίπαλη ομάδα».

Για το αν μπορεί η Νίκη να προχωρήσει τόσο στο Κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα:«Αν γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, γιατί να μην μπορεί; Η ομάδα είναι ενωμένη, έχει καλά αποδυτήρια και παρουσιάζει ολοένα και καλύτερη αγωνιστική εικόνα, αλλά ξεκάθαρα θα επέλεγα την άνοδο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου