ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενωσαν τις δυνάμεις τους για ιερό σκοπό

ενωσαν-τις-δυνάμεις-τους-για-ιερό-σκοπ-620021

Μπροστά σε εκατοντάδες παιδιά γυμνασίων και λυκείων της πόλης, η Μικτή Μαγνησίας ένωσε τις δυνάμεις της με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων χθες το πρωί στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος».

Οι ποδοσφαιριστές ομάδων της Μαγνησίας, από Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Ρήγα Φεραίο, αλλά και εκείνων από την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, φιλοξένησαν ποδοσφαιριστές, που διακρίνονται στα γήπεδα της Super League, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά τις ανάγκες της 14χρονης Μαρίας – Ζωής, η οποία πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση.

Ο αγώνας είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπου φυσικά το σκορ δεν έπαιξε ρόλο, αλλά η διάθεση αλληλεγγύης και προσφοράς σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Για την ιστορία, η Εθνική Ενόπλων επικράτησε με 1-0 χάρις σε τέρμα που σημείωσε ο επιθετικός της Ξάνθης Αντώνης Ράνος, έπειτα από σέντρα του συμπαίκτη του στην ακριτική ομάδα, Πέτρου Ορφανίδη.

Για την Εθνική Ενόπλων αγωνίστηκαν οι: Τσιτώντας, Μανωλάς, Μητροφάνης, Καθάριος, Κυβρακίδης, Ορφανίδης, Ράνος, Αρκούδας, Βουρνάζος, Μακρίδης, Μπουγατσιάς και οι Τσαγιάννης, Χριστούλης, Κοσκινάς, Τζωρτζάτος, Κατσαφάρος, Ρήγας

Για τη Μικτή Μαγνησίας έπαιξαν οι: Στούκας, Δημητριάδης, Τέλλος, Μοράλες, Σπαθής, Κολυμήτρας, Αλεξίου, Κοτζαθανάσης, Κοντοβάς, Γκίκα, Τζοβάρας, και οι Κωστούλας, Παλιούρας, Ράπτης, Παπαϊωάννου, Καραλόπουλος, Αγγελής, Γεωργαντζής, Ματθαίου, Βουρδάκης

Εκ μέρους των συνδιοργανωντών αλλά και των παρευρισκομένων δηλώσεις έκαναν οι:

Δημήτριος Βελάνης – Αντιπρόεδρος ΕΠΣΘ: «Σε συνεργασία της ΕΠΣ Θεσσαλίας με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διοργανώσαμε τον αγώνα για ιερό σκοπό και για τη μικρή Μαρία – Ζωή. Καλωσορίζουμε στην πόλη μας την Εθνική Ενόπλων, η οποία μας τιμά με την παρουσία της σε ένα γήπεδο που χαίρονται τα παιδιά».

Μιχάλης Καπουρνιώτης (Αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ): «Από την πρώτη στιγμή που έγινε η πρόταση από το Δήμαρχο μας τον κ. Αχιλλέα Μπέο για να βοηθήσουμε ένα 14χρονο Βολιωτάκι, είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί όλος ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια και το έδειξε εμπράκτως. Οι φορείς, η ΕΠΣΘ, ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, όλος ο Δήμος και ειδικά τα σχολεία ανταποκρίθηκαν, και αυτό είναι το μεγάλο γεγονός. Είμαστε διπλά κερδισμένοι, γιατί τις κρίσιμες μέρες που περνάει η χώρα μας, δείχνουμε την αλληλεγγύη και το κοινωνικό πρόσωπο των Βολιωτών. Σε δεύτερο σκέλος θα ήθελα να τονίσω, πως ο αγώνας που δίνει η μικρή Μαρία – Ζωή, θέλουμε να τον δώσουμε και εμείς μαζί της και γι’ αυτό είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε μαζί της. Θεωρώ πως είμαστε τυχεροί για την παρουσία κάποιων από τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και Ολυμπιονικών, που μίλησαν με τα παιδιά στο ημίχρονο, άρα και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας συνδυάζεται με τον κοινωνικό στόχο που είχαμε. Ο Βόλος δείχνει για άλλη μια φορά τη δυναμική που έχει, και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη μικρή Μαρία – Ζωή, και γρήγορα να επιστρέψει στο σχολείο της».

Αθανάσιος Μίχας: (Αντιπλοίαρχος, προϊστάμενος γραφείο Αθλητισμού ΥΕΘΑ): «Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμου Βόλου και της ΕΠΣΘ, με σκοπό την ίαση της μικρής Μαρίας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα είμαστε αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Τα τελευταία δύο χρόνια μέσω του αθλητισμού, έχει γίνει ένα τεράστιο άνοιγμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, και προσπαθούμε να βρισκόμαστε οπουδήποτε μας προσκαλούν για να υποστηρίξουμε φιλανθρωπικές προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα».

Γεώργιος Τζελίλης (Ολυμπιονίκης – Πλωτάρχης Πολεμικού Ναυτικού): «Οργανώσαμε τον αγώνα σήμερα γιατί μάθαμε για την Μαρία, η οποία έχει ένα πρόβλημα υγείας, και σαν γονείς μας αγγίζει και εμάς το πρόβλημα κάθε παιδιού. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, και εύχομαι η Μαρία να γίνει καλά».

Βίκτωρας Μήτρου (Ολυμπιονίκης – Επισμηναγός Πολεμικής Αεροπορίας): «Εύχομαι ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει, και η μικρή Μαρία να βρεθεί με την οικογένεια της αυτές τις γιορτές, βοηθώντας από τη μεριά μας όσο μπορούμε».

Πέτρος Γιακουμάκης (Ποδοσφαιριστής Λεβαδειακού – Μέλος Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων): «Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι να βοηθάμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και να ενισχύουμε όποιον το χρειάζεται. Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι η δουλειά μας, αλλά ως στρατευμένοι έχουμε πλέον διπλή αποστολή».

Θεόδωρος Παχατουρίδης: (Τεχνικός Σύμβουλος Εθνικής Ενόπλων): «Όποτε μας ζητάτε τη συνδρομή μας οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες, και από τη μεριά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν μπορούμε περισσότερο».

Γεώργιος Τζαμάκος (Αντιπλοίαρχος – Υποδιευθυντής ΑΣΑΕΔ): «Βρίσκομαι στην ωραία πόλη σας σαν αρχηγός της αποστολής της Εθνικής Ενόπλων, και η ομάδα μας έχει στόχο να συνεισφέρει στον τοπικό αθλητισμό και να έρθουμε πιο κοντά στον κόσμο που μας έχει ανάγκη. Οι ένοπλες δυνάμεις, πάντα πρόθυμες, βρίσκονται σε οποιαδήποτε εκδήλωση μάς ζητηθεί από την τοπική κοινωνία».

Γιάννης Ζαλαώρας (Προπονητής τερματοφυλάκων Εθνικής Ενόπλων): «Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον κόσμο του υπέροχου Βόλου. Η Εθνική Ενόπλων είναι αρωγός σε παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα, είμαστε κοντά σε όλους και δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο».

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στο Δήμο Βόλου, με τον Αχιλλέα Μπέο να παραλαμβάνει την πλακέτα. στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Βελάνη να δίνει το παρών, όπως και στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου