ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σε ετοιμότητα για το ντέρμπι

σε-ετοιμότητα-για-το-ντέρμπι-640002

Οι τρεις βαθμοί και η εξαιρετική εμφάνιση στην Κατερίνη απέναντι στον Πιερικό έχουν ανοίξει την όρεξη όλων στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου και στόχος είναι η συνέχεια στις επιτυχίες με μία τρίτη νίκη, αυτή την φορά σε ένα ντέρμπι ιδιαιτεροτήτων, όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Απαντες ζουν και αναπνέουν στους ρυθμούς της 11ης αγωνιστικής, έστω κι αν υπολείπονται ακόμη έξι μέρες μέχρι και την Κυριακή, με τους φιλάθλους να ζητούν από την Κατερίνη και πριν το φινάλε της αναμέτρησης με τον Πιερικό, τους τρεις βαθμούς απέναντι στο συμπολίτη Ολυμπιακό.

Προς στήριξη της ομάδας εξ’ άλλου, υπήρχε και θερμή υποδοχή το απόγευμα της Κυριακής σε παίκτες και τεχνική ηγεσία, η οποία περίμενε την αποστολή από την Πιερία, προκειμένου να αποθεώσει αλλά και να απαιτήσει νίκη στο ντέρμπι της Μαγνησίας.

Αναμφίβολα μετά τα τελευταία αποτελέσματα και τις δύο νίκες απέναντι σε Αμβρακία Κωστακιών με 1-0 και Πιερικό με 3-1, σε συνδυασμό φυσικά και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, έχουν φέρει τη διαφορά από την κορυφή στο -3 και όλοι στο κυανόλευκο στρατόπεδο επιθυμούν ανάλογη συνέχεια.

Πέρα από την ανεβασμένη ψυχολογία για τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου, αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα από κάρτες, μιας και οι ΝαουμίδηςΚορέτα, απέφυγαν κάποια 4η στα τελευταία δύο παιχνίδια και έτσι θα δώσουν κανονικά το παρών την ερχόμενη Κυριακή, ενώ αγώνα δρόμου κάνει ο Αλεξανδρής για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, με τον Παπαδήμα ωστόσο να έχει ανταποκριθεί πλήρως στο νέο του ρόλο, αυτό του δεξιού οπισθοφύλακα.

Τζήμας: «Tο κάναμε εύκολο»

Μετά τη νίκη της ομάδας του σε βάρος του Πιερικού, ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου, που συνέβαλε και αυτός από τη μεριά του να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μίλησε για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, αλλά και για το ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου γι’ αυτήν την εμφάνιση και τη νίκη. Θα ήθελα να συγχαρώ και τον αντίπαλο, που είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γ’ Εθνικής, αλλά και η πιο ιστορική της περιοχής μου, γιατί κι εγώ είμαι από την Κατερίνη. Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο, με μια ομάδα, που με τον Καραϊσκάκη και την Πύδνα έφερε ισοπαλία. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον Πιερικό, όποια ομάδα και να ’χει είναι ιστορική.

Για τον αγώνα, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε γρήγορα με δύο γκολ. Από κει και πέρα μας έκανε κάποιες φάσεις η αντίπαλη ομάδα, αλλά πιστεύω πως ενεργήσαμε σωστά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε λίγο νωθρά, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι και ήρθε η μείωση. Ομως αντιδράσαμε σωστά και βάλαμε ένα γρήγορο γκολ. Από κει και πέρα το παιχνίδι για μας ήταν εύκολο. Πάμε με καλή συγκομιδή βαθμών και καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της πόλης».

Ζιώγας: «Παίζαμε με τη Νίκη Βόλου»

Την πρώτη του ήττα ως προπονητής από τη Νίκη Βόλου γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής ο Μιχάλης Ζιώγας, χάνοντας μετά από τέσσερις αναμετρήσεις με Τύρναβο και ΑΕΛ στις οποίες μετρούσε το αήττητο. Αναλυτικά όσα σχολίασε ο Λαρισαίος τεχνικός μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Κατερίνη:

«Εχω ανάμικτα συναισθήματα. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος γιατί χάσαμε το παιχνίδι, από την άλλη πλευρά όμως χαίρομαι γι’ αυτά τα νέα παιδιά που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό όμως κοστίζει, γιατί ενώ θα μπορούσαμε να μπούμε μπροστά σε μια φάση στο 10ο λεπτό του παιχνιδιού, από μία απειρία στο τακτικό κομμάτι βρεθήκαμε πίσω.

Στο ημίχρονο μίλησα με τα παιδιά, ρισκάραμε πάρα πολύ, παίξαμε πάρα πολύ επιθετικά και αυτό με βάση ότι γνωρίζουμε το πώς δουλεύουμε μέσα στην εβδομάδα και έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτά τα παιδιά. Πάλι χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Λαζόπουλο, μειώσαμε σε 1-2, εκεί όμως πάλι από λάθος ατομικό έγινε το 1-3. Αυτό δυστυχώς όταν έχεις νέα παιδιά κοστίζει. Οπως και κάθε φορά προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και μέρα με την ημέρα προσπαθώ πάντα να βελτιώνω αυτά τα νέα παιδιά. Οταν όμως παίζεις με ομάδες που είναι πιο έμπειρες, επόμενο είναι αν δεν είσαι πολύ προσεκτικός αυτό θα κοστίσει. Συνεχίζουμε τη δουλειά, συνεχίζουμε τη βελτίωση και εύχομαι στην ομάδα της Νίκης να πετύχει τον στόχο της. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο».

Για την κακή αμυντική λειτουργία και εικόνα της ομάδας: «Δεν είναι ότι μας πρόδωσε η άμυνα και μην ξεχνάτε ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρεις φάσεις για γκολ. Συν το γεγονός ότι όταν μένεις πίσω στο σκορ 0-2 από μία ομάδα όπως είναι η Νίκη, που έχει εμπειρία επόμενο είναι να υπάρξει εκείνη τη στιγμή ένα ψυχολογικό για τους ποδοσφαιριστές. Αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη. Το κέρδος του Πιερικού είναι αυτό. Από την στιγμή που η ομάδα του Πιερικού δεν έχει ως στόχο την άνοδό της στη Β’ Εθνική θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύνολο ώστε του χρόνου μέσα από αυτά τα παιδιά που υπάρχουν φέτος να έχει έναν κορμό, και από εκεί και πέρα να δει διοικητικά τι μπορεί να κάνει.

Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια αυτών των παιδιών, με στενοχωρεί το αποτέλεσμα, ξέρω ότι όλα αυτά κοστίζουν όταν έχεις ποδοσφαιριστές 17-18 χρόνων. Παίζαμε με τη Νίκη Βόλου όχι με κάποια ομάδα χαμηλής εμβέλειας και δυναμικότητας.

Οταν ρισκάρεις να κάνεις το 0-2, 2-2 επόμενο είναι πως αν στο τακτικό κομμάτι δεν είσαι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος, η ομάδα αυτή θα σε σκοτώσει στην άμυνα. Παρόλα αυτά εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι και πολύ σημαντικό για εμένα ως προπονητής του ότι είχαμε σωστή ανάπτυξη μέσα στο γήπεδο.

Βγαίναμε μεθοδικά και οργανωμένα στην επίθεση. Για το αμυντικό κομμάτι θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Αν κάτι με στενοχωρεί είναι τα λάθη στο αμυντικό – τακτικό κομμάτι. Οταν παίζεις με μια ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις και κάνεις γκολ και τέσσερις, πέντε, έξι ευκαιρίες επόμενο είναι ότι πρέπει να διορθώσεις κάποιες αδυναμίες».

Για την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής μίλησε και ο ποδοσφαιριστής του Πιερικού Στέφανος Κραγιόπουλος, από τον οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει και το ντέρμπι ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό, συγκρίνοντας τις δύο ομάδες του Βόλου. «Πιστεύω ότι το τελικό σκορ μας αδικεί. Τα δώσαμε όλα μέσα στο γήπεδο, ό, τι είχαμε και δεν είχαμε. Απλά πληρώνουμε την απειρία που έχουμε. Αυτό πιστεύω εγώ. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα, δεν μπορούσαν να δώσουν κάτι άλλο.

Παίζαμε με μια ομάδα όπως είναι η Νίκη. Οπως είπε και πριν ο προπονητής της, ο Τορεζάνι ήταν στον πάγκο, γιατί είχε καλύτερο να βάλει. Εμείς στον πάγκο είμαστε 16-17 χρόνων. Αυτοί είμαστε, αυτοί παίζουμε. Ο κ. Ζιώγας, εγώ, τα παιδιά που είναι μέσα, ο πρόεδρος και δυο-τρεις ακόμα, καθώς και… τέσσερις φίλαθλοι. Αυτοί είμαστε κι έτσι παίζουμε.

Καλή συνέχεια εύχομαι στη Νίκη. Πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Σηκώνουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε».

Για το ντέρμπι Νίκης – Ολυμπιακού: «Δεν μπορώ να συγκρίνω τις ομάδες. Είναι ένα ντέρμπι τοπικό. Θα μετρήσουν το πάθος, οι μονομαχίες. Και οι δύο είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και από τις πιο έμπειρες. Η Νίκη έχει μπροστά τέσσερις παίκτες φωτιά και ο Ολυμπιακός το ίδιο. Πιστεύω είναι ένα ντέρμπι. Θα κριθεί στο γκολ, στις μονομαχίες, όπως είπα πριν. Στο προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν έπαιζα, αλλά το είδα απ’ έξω».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου