ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Εχουμε καταλάβει τι θέλει ο κόσμος»

εχουμε-καταλάβει-τι-θέλει-ο-κόσμος-647257

Στη σέντρα θα βρεθεί και πάλι από αύριο Τετάρτη η Νίκη Βόλου, προκειμένου να φιλοξενήσει την Αμβρακία Κωστακιών για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, το οποίο επαναρχίζει μετά το μίνι λουκέτο στην ΕΠΟ λόγω ΚΕΔ.

Οι κυανόλευκοι συνεχίζουν την προετοιμασίας τους για το αυριανό παιχνίδι στο Π. Μαγουλάς, όμως σίγουρα η σκέψη όλων βρίσκεται όλο και περισσότερο στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου και μετά την έξοδο στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό την ερχόμενη Κυριακή.

Για την αναμέτρηση της 4ης Δεκεμβρίου και όχι μόνο μίλησε ο εμπειρότατος κεντρικός αμυντικός της Νίκης Βόλου, Γιώργος Παρασκευαΐδης, τονίζοντας πως ξέρει την επιθυμία του κόσμου. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής με τη μακρά θητεία στα Ελληνικά γήπεδα, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου και στον Blue Heart και μεταξύ άλλων μίλησε:

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το αυριανό παιχνίδι με την Αμβρακία Κωστακιών: «Είναι πολύ καθοριστικές οι μέρες που θα περάσουμε. Αυτά τα τρία παιχνίδια ίσως είναι όλη η χρονιά. Εχουμε καταλάβει πως ένα στραβό αποτέλεσμα με την Αμβρακία λίγη σημασία θα έχουν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι μια αλυσίδα όλα και δεν πρέπει να σπάσει με την Αμβρακία, την οποία δεν θέλω να υποτιμήσω αλλά είμαστε η Νίκη Βόλου και πρέπει να το πάρουμε το παιχνίδι.

Εχουμε καταλάβει τη σημασία αυτού του αγώνα και μετά θα πάμε και πάλι για τη νίκη στον Πιερικό. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο αποτέλεσμα. Οσον αφορά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς μεγάλα λόγια, να πω σε όλο τον κόσμο να είναι σίγουρος πως από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ποδοσφαιριστή της ομάδας, έχουμε καταλάβει τη σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Εχουμε καταλάβει τι θέλει ο κόσμος και είναι δική μας υπόθεση. Θα δώσουμε το καλύτερο».

Για την κατάσταση στην κορυφή και ποια ομάδα βλέπει να ξεχωρίζει: «Εγώ θεωρώ πως είναι 4-5 οι διεκδικητές και όχι μόνο η Νίκη και ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον μέχρι να φανεί το αντίθετο. Δεν μπορούμε να ζούμε με την ένοια του φαβορί, αλλά όλοι είμαστε στην ίδια αφετηρία. Αν νομίζει κάποιος πως οι 5 βαθμοί σου εξασφαλίζουν το πρωτάθλημα κάνει λάθος. Αν επίσης νομίζεις πως οι 5 βαθμοί δεν είναι τίποτα πάλι κάνει λάθος. Εμείς κάναμε ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα με την Ιστιαία, κάτι που δεν έχει συμβεί σε άλλους και αυτό το αναπάντεχο αποτέλεσμα θα έρθει σε όλες τις ομάδες.

Μία μέρα δεν θα νικήσει ακόμη κι αν το άξιζε. Εμείς νομίζω έχουμε φτιάξει μια ομάδα που μάχεται και ο κόσμος το αναγνωρίζει. Μας στηρίζει και ήρθε στην Πύδνα, όπου παρά την ήττα ο κόσμος μας στήριξε και μας χειροκρότησε, λέγοντας να σηκώσουμε το κεφάλι. Χαρήκαμε πάρα πολύ γι’ αυτή τη στάση του κόσμου. Ξέρουμε πως ο κόσμος βλέπει και το ένστικτο του και το κριτήριο του σπάνια είναι λανθασμένο.

Οχι μόνο στη Νίκη αλλά σε όλες τις ομάδας. Οταν πει κάτι ο κόσμος σε όλες τις ομάδες κατά 99% έχει δίκιο όσον αφορά τα αγωνιστικά. Από κει και πέρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα και ξέρετε είναι νεανική και έχει έναν άλλο ενθουσιασμό. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο».

Για τον κόσμο της Νίκης Βόλου κι αν είναι ευχαριστημένος με την παρουσία του: «Η Νίκη έχει χιλιάδες κόσμου. Το γήπεδο για τον καθένα δεν είναι εύκολο πια λόγω οικονομικής κατάστασης. Ασχετα αν σε κάποιον αρέσει ή όχι η προσπάθεια δεν είναι το ίδιο πλέον και να έρθει να χαλάσει 10 ευρώ. Είμαι ευχαριστημένος από την προσέλευση αν και πιστεύω θα έρθει κι άλλος κόσμος. Αν γεμίσει το γήπεδο με τον Ολυμπιακό και έρθει και το καλό αποτέλεσμα θα τους γίνει σαν ανάγκη να ξαναέρθουν. Ο κόσμος που έρχεται δεν μετριέται με αριθμό αλλά με την αφοσίωση, τότε είμαι ευχαριστημένος».

Για τον παρτενέρ του στην άμυνα Γιώργο Ναουμίδη: «Ο Γιώργος είναι ο αρχηγός αλλά και ο φυσικός αρχηγός της ομάδας. Εχει δεθεί με την ομάδα και το έχει πάρει σαν προσωπική υπόθεση. Ο Γιώργος είναι παράξενο, που παίζει ακόμη στη Γ’ Εθνική. Αριστεροπόδαρος με ηγετικά προσόντα αλλά το μεγαλύτερο προσόν είναι πως είναι έξυπνος, έχει αντίληψη».

Για τα νεαρά παιδιά: «Το πιστεύω όταν το έλεγα πως η ομάδα έχει πάρα πολύ καλούς μικρούς και στο πέρασμα μου είδα παιδιά με λιγότερο ταλέντο, τα οποία παίζοντας αποτέλεσαν βασικά κομμάτια στις ομάδες τους, απλά θα πρέπει να προσεχθούν».

Σφυρίζει ο Μίσσας

Για πρώτη φορά ο Καρδιτσιώτης διαιτητής, Δημήτρης Μίσσας, από την Ενωση Τρικάλων θα διευθύνει παιχνίδι της Νίκης Βόλου, μιας και η νέα ΚΕΔ τον όρισε στο αυριανό παιχνίδι με την Αμβρακία Κωστακιών. Χρέη βοηθών θα αναλάβουν οι κ.κ. Νίκος Τζάνης και Κώστας Σταφυλάς, επίσης από την ΕΠΣ Τρικάλων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μίσσας έχει διευθύνει φέτος την Αμβρακία Κωστακιών, όταν η ομάδα της Αρτας κέρδισε με 3-0 στα πέναλτι τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για την Α’ φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Παρατηρητής διαιτησίας στο αυριανό παιχνίδι θα είναι ο Κώστας Βλάχος από τα Γρεβενά.

Αμφίβολος ο Μαλακασιώτης

Η προετοιμασία για τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου συνεχίστηκε και χθες με ακόμη μία προπόνηση, μετά και την ματαίωση του φιλικού αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας το περασμένο Σάββατο και ο 41χρονος Βολιώτης προπονητής δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Στέλιου Αλεξανδρή, όπως και το Νέτις Μέτσε.

Ο πρώτος κάνει πλέον αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, προκειμένου να προλάβει το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ από την άλλη ο Μέτσε έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα μπορεί να επιστρέψει την ερχόμενη Κυριακή στο παιχνίδι με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Το ερωτηματικό στο αυριανό παιχνίδι ακούει στο όνομα του Φάνη Μαλακασιώτη, με το νεαρό μεσοεπιθετικό να συνεχίζει και χθες σε ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου