ΤΟΠΙΚΟ

Υποχρεωτική η παρουσία των γιατρών

υποχρεωτική-η-παρουσία-των-γιατρών-659144

Μία από τις πλέον σημαντικές αποφάσεις στα δρώμενα του τοπικού ποδοσφαίρου λήφθηκε χθες και στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΘ, όπου το παρών έδωσαν 36 σωματεία – μέλη της Ενώσεως, ενώ 10 ήταν απόντα.

Στη χθεσινή τακτική Γ.Σ. αποφασίστηκε με ψήφους 35 υπέρ και 1, αυτή του Αγροτικού Αϊδινίου, κατά η υποχρεωτική παρουσία των γιατρών στα γήπεδα. Τα σωματεία αποφάσισαν πως πλέον θα θεωρείται υποχρεωτική η παρουσία γιατρού ή ανθρώπου, που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όπως νοσηλευτή και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαιτούμενες διεργασίες, προκειμένου να προκύψει το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα θεσμοθετηθεί τι θα ισχύσει σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός σε αγώνα.

Συγκεκριμένα θα γίνουν γνωστές τρεις προτάσεις από την ΕΠΣΘ μέσα στις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στις ομάδες, για να ψηφίσουν τι θα ισχύσει σε περίπτωση που μία ομάδα ως γηπεδούχος δεν καταφέρει σε κάποιο αγώνα να εξασφαλίσει την παρουσία γιατρού.

Κίνδυνος να χαθούν τα γραφεία της ΕΠΣΘ

Από εκεί και πέρα εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός της ΕΠΣΘ για το έτος 2017, ενώ ο πρόεδρός της, κ. Περικλής Λασκαράκης, ενημέρωσε τα σωματεία – μέλη για το ύψος του χρέους προς την ανώνυμη ασφαλιστική εταιρεία υγεία “La Vie”.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ ενημέρωσε και ζήτησε προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα και ζήτησε από τις ομάδες να του θέσουν διάφορες προτάσεις για να αξιολογηθούν και να τεθούν σε εφαρμογή.

Στην ομιλία του ο κ. Λασκαράκης ανέφερε πως έλαβε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016 δύο δικαστικές αποφάσεις με ενάγουσα την εταιρεία La Vie και αφορά οφειλή από ομαδικό ασφαλιστήριο που έκανε το 2004 ο κ. Παπαγιάννης, με μαζική ασφάλιση των ομάδων, από τις οποίες η εταιρεία κάλυψε 15-20 ποδοσφαιριστές. Το κεφάλαιο που αιτείται η εταιρεία αγγίζει συνολικά το ποσό των 95 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία τα 46.821 χιλιάδες ευρώ είναι οι τόκοι και από αυτά η διοίκηση Παπαγιάννη είχε προκαταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ.

Το Σεπτέμβριο του 2005 η εταιρεία κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ΕΠΣΘ και μετά από αναβολές δικάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2009, με την ΕΠΣΘ να επιμένει και να ισχυρίζεται πως δεν οφείλει χρήματα ασκώντας έφεση η οποία απορρίφθηκε.

Πλέον ο κ. Λασκαράκης έχει έρθει σε επαφή με το νομικό εκπρόσωπο της La Vie κ. Κόντη και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, ζήτησε προτάσεις από τα σωματεία για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτό το ποσό, μιας και υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης των μοναδικών περιουσιακών στοιχείων της ΕΠΣΘ, που είναι τα γραφεία της στην οδό Ροζού αλλά και το Ιατρείο του κ. Πετρούλια.

Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούστηκαν είναι να πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος ποδοσφαιρικός αγώνας στο Πανθεσσαλικό με τη βοήθεια της ΕΠΟ, να γίνει νέα επαφή με την Ομοσπονδία ή να δανειοδοτηθεί η ΕΠΣΘ από κάποια τράπεζα ή ακόμη να αγοραστεί και το Ιατρείο από τον κ. Πετρούλια ή άλλο ενδιαφερόμενο.

Τέλος, ο κ. Λασκαράκης τόνισε πως μπορεί να υπάρχει κάποιος διακανονισμός, προκειμένου να δίνονται κάποια χρήματα μηνιαίως ή, εφόσον δε γίνει δεκτό, να καταβληθεί ένα μεγάλο μέρος περίπου 50-60χιλιάδες ευρώ και να λήξει η υπόθεση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου