ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί

καζάνι-έτοιμο-να-εκραγεί-660922

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για ακόμη μία χρονιά το διοικητικό αποτελεί το μεγάλο βραχνά για την ομάδα της Νίκης Βόλου και όσα προηγήθηκαν στο παιχνίδι με την Πύδνα στο Κίτρος, σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστούν τόσο εύκολα, την ώρα που μεγάλη μερίδα φιλάθλων απαιτεί την αποχώρηση του Θανάση Τζήμα, από τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου, αφήνοντας αιχμές και προς την Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου.

Συγκεκριμένα με ανακοινώσεις τους οι σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων, Blue Club και Blue Angels ζητούν άμεσα λύση, με το Blue Club να αναφέρει μεταξύ άλλων «Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άρθρο που εμποδίζει το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη να συνετίσει όσους βλάπτουν τη δημόσια εικόνα της ομάδας, ή όταν διαπιστώνει ότι δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις του επικεφαλής της Δ.Ε.”. Από την άλλη στην ανακοίνωση τους οι Blue Angels επισημαίνουν: «Καλούμε την διοίκηση, τα παχιά λόγια που έχουμε ακούσει εδώ και τόσο καιρό να τα κάνει πράξη αλλιώς να αποχωρήσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Blue Club: «O σύνδεσμός μας δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει, βλέποντας την απελπιστική αδράνεια, από κάποιους που θα έπρεπε, σεβόμενοι το θεσμικό τους ρόλο, να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια της ομάδας, η οποία κατακτήθηκε και διατηρήθηκε με αίμα και θυσίες, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, στις δημόσιες τοποθετήσεις του τονίζει συνεχώς, σε όσους ανησυχούν, διαφωνούν ή προβληματίζονται από τα πεπραγμένα του κ. Τζήμα, ότι ο συγκεκριμένος κύριος, πήρε το χρίσμα της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από το ανώτατο όργανο του συλλόγου, που είναι η Γενική συνέλευση, και ότι μόνο μέσω Γ.Σ και εκλογικής διαδικασίας μπορεί να γίνει άρση της ανάθεσης των καθηκόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος και υπεραμύνεται της πιστής εφαρμογής του καταστατικού και των προβλεπόμενων διαδικασιών (ελπίζουμε να είναι τόσο τυπικός και στις υπόλοιπες διαδικασίες που διέπουν το σύλλογο), αν και διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, ότι η όλη στάση εκφράζει το σύνολο του Δ.Σ.

Προφανώς και σεβόμαστε τις διαδικασίες, τα όργανα και το καταστατικό, όμως δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άρθρο που εμποδίζει το ΔΣ του ερασιτέχνη να συνετίσει όσους βλάπτουν τη δημόσια εικόνα της ομάδας, ή όταν διαπιστώνει ότι δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις του επικεφαλή της Δ.Ε.

Στην κοινωνία όπως και στους συλλόγους, οι διοικήσεις σαφώς και επιλέγονται μέσω εκλογών, όμως όπως δεν υπάρχει νόμος που να εμποδίζει τον πολίτη να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί για τις επιλογές της κυβέρνησης, έτσι και ο φίλαθλος δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται αδιαμαρτύρητα τα πεπραγμένα των διοικούντων με τη δικαιολογία ότι είναι εκλεγμένοι.

Θα θέλαμε λοιπόν να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ορισμένα πράγματα που επιμελώς κάποιοι ρίχνουν στο πηγάδι της λήθης και τις δεσμεύσεις, που έκαναν τον κόσμο να του δώσει την ψήφο στήριξης στο εγχείρημά του:

Πρωταθλητισμός (δεν ανησυχούμε, την άλλη Κυριακή θα είμαστε πρώτοι)

Κατασκευή πρότυπου κέντρου ακαδημιών, με πλαστικό χλοοτάπητα (το καράβι που κουβαλούσε το πλαστικό ναυάγησε στο Τρίγωνο των Βερμούδων;)

Δυνατές μεταγραφές – ενίσχυση του ρόστερ, μετά τη συναυλία του κ. Πάριου, άραγε πότε θα τελειώσει επιτέλους αυτή η συναυλία;

Το “κεφάλαιο” των 120.000 πού θα διατεθεί και πότε; (κάντε τα σε ράβδους χρυσού ,σε περίπτωση που γίνει Grexit, να μην χαθούν).

Να ακούγεται το όνομα της ομάδας συνεχώς σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Επετεύχθη! Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η κατήφεια είναι εμφανής στον κόσμο , επιτελούμε κοινωνικό έργο, ψυχαγωγώντας ακροατές ραδιοφώνου, τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οσο για την αιώνια “καραμέλα”: “Αν φύγει ο τάδε, μετά ποιος ;”. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί πλέον ότι στην προκειμένη “και μαζί και μόνος, ίδιος είναι ο πόνος”.

Επίσης δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι για το ραδιόφωνο, την καθ’ όλα αντικειμενική “φωνή της Νίκης”, από μερίδα παραγωγών και “απλών ακροατών”.

Πρόσφατο παράδειγμα η “ενημέρωση”, ως προς τα γεγονότα στο γήπεδο της Πύδνας.

Παρουσιάστηκε ως μαζική η αποδοκιμασία των παικτών μας, η οποία έγινε από 1-2 άτομα και αντιστρόφως ως μεμονωμένη αντίδραση 1-2 ατόμων οι αποδοκιμασίες κατά του κ. Τζήμα, ενώ συμμετείχε η πλειοψηφία των φιλάθλων μας.

Δεν σας καλούμε να σεβαστείτε την δημοσιογραφική δεοντολογία γιατί, η συντριπτική πλειοψηφία δεν είστε δημοσιογράφοι, σεβαστείτε τουλάχιστον τον εαυτό σας και όποιους ακροατές έχουν ακόμη την καλή διάθεση να σας πιστεύουν.

Με όλο το σεβασμό στα πρώην και νυν μέλη της Δ.Ε. ποδοσφαίρου για το τεράστιο έργο και την ανιδιοτελή προσφορά τους στην ομάδα, τους καλούμε να σταματήσουν να κουβαλούν σιωπηλά μόνοι τους το σταυρό του μαρτυρίου, για να ποζάρουν κάποιοι άλλοι ανέξοδα για παράγοντες, με τις δικές τους πλάτες και θυσίες. Να μιλήσουν επιτέλους ανοιχτά για να καταλάβει όλος ο κόσμος ποιοί ματώνουν πραγματικά για την ομάδα.

Κλείνοντας δηλώνουμε, χωρίς κανένα δισταγμό, την πλήρη στήριξή μας σε όλα τα επίπεδα προς τους ποδοσφαιριστές μας, τον κ. Στέφανο Ξηροφώτο και το τεχνικό τιμ, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και βαθμολογικής θέσης.

Είμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους, όπου και αν αγωνίζονται, τιμώντας έτσι την δέσμευσή μας από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Περίτρανη απόδειξη ότι η δυσαρέσκεια του κόσμου δεν οφείλεται στο αγωνιστικό κομμάτι ,αποτελεί το χειροκρότημα σύσσωμης της κερκίδας στο γήπεδο της Πύδνας, παρά το ατυχές αποτέλεσμα».

Στην ανακοίνωση των Blue Angels αναφέρεται: «Ο σύνδεσμος οπαδών Νίκης Βόλου ’’Blue Angels’’ έχει ξεκαθαρίσει στα 20 χρόνια λειτουργίας του ότι δεν ασχολείται ούτε με διοικητικά, ούτε με κουτσομπολιά και ίντριγκες που βασανίζουν την ομάδα μας, η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι στην κερκίδα. Απαιτούμε από του ιθύνοντες να θωρακίσουν την προσπάθεια των παιχτών και του προπονητή που τιμάν την φανέλα που φοράνε κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Ήττες από χωριά με σήμα ένα πουλί και ένα φίδι είναι αδιανόητες για την ιστορία του συλλόγου μας. Καλούμε την διοίκηση, τα παχιά λόγια που έχουμε ακούσει εδώ και τόσο καιρό να τα κάνει πράξη αλλιώς να αποχωρήσει!

ΥΓ: Να είστε όλοι σας σίγουροι πως όποιος δεν αναλάβει τις ευθύνες του θα μας βρει απέναντι του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου