ΤΟΠΙΚΟ

Ακάθεκτος ο Πηλέας, με ανατροπή η Αγία Αννα

ακάθεκτος-ο-πηλέας-με-ανατροπή-η-αγία-α-663121

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Πηλέας στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, επικρατώντας στην 4η αγωνιστική του Ανθιμου Γαζή με 2-0 εκτός έδρας, ενώ η Αγία Αννα επικράτησε με ανατροπή του Αγροτικού Αϊδινίου και σκορ 3-2, την ώρα που η Δήμητρα Ευξεινούπολης δεν αγωνίζονταν, αλλά πήρε το τρίποντο ξεκούραστα απέναντι στους αποχωρήσαντες Αργοναύτες. Αναλυτικά:

Α’ Ομιλος

Τοξότης – ΑΕ Λεχωνίων 1-4

Σκόρερ: (75’ Στρούγγης – 12’ Κουβαράς, 22’ Κολιός, 42’ Ρενάτο, 89’ Ξενάκης)

Τη δεύτερη τους νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν τα Λεχώνια, επικρατώντας στο βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου, του Τοξότη, με 4-1. Οι φιλοξενούμενοι, του Αρη Γιαννούτσου ήταν σαφώς ανώτεροι, έχοντας ήδη πάρει από το πρώτο ημίχρονο προβάδισμα τριών τερμάτων (0-3), μην αφήνοντας ουσιαστικά περιθώρια ελπίδας ανατροπής, από τον Τοξότη.

Η ΑΕ Λεχωνίων, προηγήθηκε στο 12’, με κεφαλιά του Κουβαρά έπειτα από σέντρα του Κολιού, που χρίστηκε σκόρερ 10 λεπτά αργότερα, όταν στο 22’, με δυνατό διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το 0-3 για τους φιλοξενούμενους, που ήταν και σκορ ημιχρόνου, έγινε στο 42’, όταν ο Ρενάτο βγήκε μόνος απέναντι από τον Πασπαλάρη και με πλασέ διεύρυνε και άλλο τη διαφορά.

Η μείωση του σκορ από τον Στρούγγη στο 75’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιατσιάνη για τον Τοξότη, σε 1-3 δεν ήταν αρκετή, καθώς λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 88’, ο Ξενάκης σημείωσε το τέταρτο τέρμα για την ομάδα του, με ωραία ατομική προσπάθεια, ξεπερνώντας αντίπαλους αμυντικούς και βγαίνοντας σε τετ α τετ με τον Πασπαλάρη, τον οποίο και πλάσαρε εύστοχα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: (Χρυσοχού) Β. Πασπαλάρης, Λένα, Παρασχούδης, Α. Βέτσικας, Στρούγγης, Τσιατσιάνης, Γ. Βέτσικας, Παραδάκης, Χ. Πασπαλάρης (70’ Τσιμπρίδης), Τριχιάς, Τσένα (80’ Σιαμουρδάνης).

ΛΕΧΩΝΙΑ: (Γιαννούτσος) Παλαιορούτης, Τόντα, Ντένις, Ράπτης, Τζούμας, Μπικοράρος (75’λ. τρ. Κυριαζής), Ξενάκης (89’ Καραγιάννης), Κολιός, Ρενάτο, Κουβαράς (91’ Μεϊντής), Βαλαρούτσος.

Δάφνη – Εθνικός 0-1

Σκόρερ: (20’ Μωραΐτης)

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Εθνικός, που κέρδισε με 0-1 τη Δάφνη, στο γήπεδο της Νεάπολης, «πιάνοντας» μάλιστα την αντίπαλό του στο βαθμολογικό πίνακα. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 20’ έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μωραΐτη, με την μπάλα να χτυπά στην πλάτη του τερματοφύλακα Κορέντη και να καταλήγει στα δίχτυα της Δάφνης. Από κει και έπειτα άρχισε η πίεση για τους γηπεδούχους, που έφερε ευκαιρίες, αλλά όχι και το γκολ της ισοφάρισης.

Συγκεκριμένα, η Δάφνη είχε δοκάρι, έπειτα από απευθείας χτύπημα φάουλ του Αυλουγιάρη στο 86’, όπου η μπάλα προσέκρουσε στην αριστερή κάθετη δοκό, ενώ νωρίτερα (65’) χάθηκε μία μοναδική ευκαιρία και πάλι για τους γηπεδούχους. Ο Τσαρέλας, μέσα από τη μικρή περιοχή και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά, με τον Εθνικό να σώζεται από τον σκόρερ του, τον Μωραΐτη που πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή του τέρματος, εξίσου με κεφαλιά.

ΔΑΦΝΗ: (Βαρβέκης) Κορέντης, Βολιώτης (46’ Φιλοσόλγου), Λουκάς, Μαγιόγλου, Γκιάστας (46’ Μαρέδης), Αυλουγιάρης, Μασούρας, Τσαρέλας, Παπαστεργίου (65’ Γιαννούλας), Ευαγγελός, Λαρίσης.

ΕΘΝΙΚΟΣ: (Ζορδομπάς) Μπέικος, Συμεωνίδης, Σκοτινιώτης, Κερμελής (46’ Μουτσινάς), Ματής, Κασδαρίδης, Πελεκάνος, Μωραΐτης, Αλτίνης (75’ Σεραφίδης), Παλάντζας (60’ Βέργος), Πανόπουλος.

Ιάσων Αλλης Μεριάς – ΑΕ 2002 0-2

Σκόρερ: (10’ 46’ Κόρδα)

Εκτός έδρας διπλό πήρε στην έδρα του Ιάσων Αλλης Μεριάς η ΑΕ 2002, επικρατώντας με 0-2, χάρις σε δύο τέρματα του Αρη Κόρδα, μετά μάλιστα από 2 ασίστ του Πολυχρόνου. Οι νικητές έφτασαν δίκαια στους 3 βαθμούς, όντας καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το σκορ άνοιξε στο 10’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κόρδα με κεφαλιά έγραψε το 0-1, ενώ λίγο μετά τη έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 46’, ο Κόρδα και πάλι με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 0-2, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιώργου Καραμίχαλου διαχειρίστηκε το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη. Με 10 παίκτες έπαιζαν από το 68’ οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Φιλίππου.

ΙΑΣΩΝ Α.Μ.: Κωνσταντίνου, Σπύρου (70’ Άνι), Κάβουρας, Γούσιας (65’ Μπόγια), Κουτσουνίδης, Τσίγκας, Ζάχος, Θεοδωρόπουλος, Καλογριάς (60’ Ζατσάι), Ρακής, Σιόβας.

ΑΕ 2002: Αράπης, Βούλγαρης (70’ Κατσαρός), Σφέτσιος (85’ Γαλάνης), Παπαϊωάννου, Σταθόπουλος, Βέργος, Παρίσης, Κιόσα, Κόρδα (80’ Βερντόβα), Πολυχρόνου, Φιλίππου.

Ανθιμος Γαζής – Πηλέας 0-2

Σκόρερ: (66’ αυτ. Μπακογιάννης, 73’ Δημόπουλος)

Το ανίκητο σερί του Πηλέα συνεχίζεται, αφού η ομάδα του Σ. Σιαμέτη έφυγε με το διπλό από την έδρα του Ανθιμου Γαζή. Οι φιλοξενούμενοι καθάρισαν στην επανάληψη, με τον Μπραχιμάι στο 66’, όταν από δική του σέντρα η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπακογιάννη, ανοίγοντας το σκορ και επτά λεπτά αργότερα το τρίποντο «κλείδωσε», όταν ο Θάνου βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Δημόπουλο και αυτός με διαγώνιο πλασέ σημείωσε το τελικό 0-2.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ: (Κουρούπης) Γκούρης, Καρασώτος (45’ Καρούτσος), Αλεξίου, Λάσκος, Κωστάκης, Παπαδόπουλος, Κατσαρός, Μπρισμπέος Κ., Δανηλόπουλος, Ζάνης (60’ Μπακογιάννης), Τσατσαρώνης (70’ Θεοδώρου).

ΠΗΛΕΑΣ: (Σιαμέτης) Φύβγας, Χιούση, Βαρσαμάς, Βαΐτσης, Αλβανόπουλος (70’ Καζάκης), Αντζούρης (52’ Καναράς), Μπραχιμάι, Τσουκάλης, Δημόπουλος, Θάνος, Μπαρμπαγεωργόπουλος (60’ Παπαπορφυρίου).

Κένταυρος Ν.Π- Μακρινίτσα 0-2

Σκόρερ: (11’ Μεταξάς, 18’ Παρίσης)

Από νωρίς καθάρισε την υπόθεση νίκη η Μακρινίτσα, προηγούμενη με τα γκολ των Μεταξά και Παρίση στο 18’ με 2-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά ο Γεωργιάδης, σημάδεψε το δοκάρι με σουτ στο 65’.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ (Γώγος): Λιάτζουρας, Λαμπαδάρης, Τυλιγαδάς, Πανάρετος, Τσατσάνης (80’ Μαιτανός), Χριστοφορίδης (45’ Μητσάι), Γώγος Β., Παπαδημητρίου, Μουστάκας, Γώγος φ., Καβούρης (60’ Γεωργιάδης).

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ (Κολημήτρας): Πρωτούλης, Βαρότας, Φράγκος, Κωνσταντινίδης, Σαρακατσάνος, Καλογήρος(57’ Γουλιώτης), Γάκιας (75’ Μυλωνάς), Κανάβας, Παρίσης, Ντελάκος, Μεταξάς (57’ Πολύζος).

Ελευθεριακός – Πανιώνιος 0-1

Σκόρερ: (50’ πεν. Καραγιώργος)

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καραγιώργου στο 50’ ο Πανιώνιος πέρασε το εμπόδιο του Ελευθεριακού με 1-0, με τους κυανέρυθρους να μένουν με παίκτη λιγότερο από το 77’, αφού ο Βλαχόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα επτά λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σκουφογιάννης): Αλέξης, Αβράαμ Μαρούφ, Κωστούλας, Αντωνιάδης, Παπαπορφυρίου, Στεργίου Χ., Σαρρίδης (55’ Τσιώλης), Βαΐτσης (90’ Αλβανός), Μαρούγκας, Καραγιώργος, Πέτσης (70’ Βλαχόπουλος).

Β’ Ομιλος

Αγία Αννα – Αγροτικός 3-2

Σκόρερ: (45+2’ Απ. Κωτούλας, 60’ Τσιουρέλης, 84’ Βογιατζής – 21’ Γ. Κωτούλας, 78’ Γκαμάλιας)

Δύσκολα έβαλε ο Αγροτικός στην ομάδα της Αγίας Αννας, η οποία κέρδισε τελικά με 3-2 στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο Οlimpico με φάουλ του Γιώργου Κωτούλα στο 21’ με την μπάλα να σκάει και στο έδαφος, αιφνιδιάζοντας τον Βλαχόπουλο, ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Αποστόλης Κωτούλας των γηπεδούχων είχε δοκάρι σε κενή εστία από πλάγια θέση, έχοντας ξεπεράσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η Αγία Αννα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κωτούλα και στην επανάληψη ο Τσιουρέλης πέτυχε το 2-1 στο 60’ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, με τον Γκαμάλια να είναι εύστοχος σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Βλαχόπουλο στο 78’, αλλά ο νεοεισελθόντας Βογιατζής λύτρωσε την ομάδα του στο 84’.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: (Αθανασιάδης) Βλαχόπουλος, Τσαραώσης, Στεργιόπουλος, Ταμπακόπουλος, Σκοπός, Φιλατζικιώτης (82’ Πετσιμέρης), Αντωνόπουλος, Ζάγκας (65’ Αλεξανδρίδης), Κωτούλας, Ρομάριο (55’ Βογιατζής), Τσιουρέλης.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ: (Κοντογιάννης) Γκόγκος, Γιάννης, Νάτζιος, Νιάκας, Μαβίδης, Γ. Κουτσογιάννης, Χρ Κερατίδης, Αθ. Βαλκανιώτης, Γ. Κωτούλας, Λιλής, Γκαμάλιας.

Ν.Α. Νίκης – Μικροθήβες 2-2

Σκόρερ: (26’ Σιώμος, 65’ Χαλκίδης – 55’ Ρομάριο, 91’ Ζαγκαβιέρος)

Ενα ενδιαφέρον παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος, με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Σιώμο να εκμεταλλεύεται την κόντρα δυο παιχτών και να γράφει το 1-0 με πλασέ στο 26’. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν μετά από κεφαλιά – πάσα του Ζαγκαβιέρου, βρίσκοντας το Ρομάριο και αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-1 στο 55’. Η απάντηση ήρθε στο 66’ για τους γηπεδούχους με ένα εξαιρετικό γκολ του Χαλκίδη, ο οποίος με σουτ βολίδα από τα 40 μέτρα, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Λανάι. Το τελικό 2-2 ήρθε από τον Ζαγκαβιέρο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομάριο εκείνος με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε στο 91’.

Ν.Α ΝΙΚΗΣ (Οικονόμου – Βαταμίδης): Τασιάς, Χάνος (90’ Βλάχος), Τσαπέδος, Αποστολίδης, Σφονδυλιάς, Κουτσούκης, Ψιλοκώστας, Οσάφη, Χαλκίδης (80’ Δόσας), Σιώμος, Κουκουτής (55’ Σέλντι).

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ (Αναγνώστου): Ζαγκαβιέρος, Κεπεσίδης, Παπανίκος, Διαμαντένιας, Ευθυμούδης, Βέτσκας, Σκοτεινός, Ζιούλης, Ρεφουγιάτι (15’ Ρομάριο), Μαντάνης, Νιφόρος (45’ Λανάι).

Μυρμιδόνες – Μαγνησιακός 1-2

Σκόρερ: (30’ Νικηφοράκης – 65’ Κοντοβάς, 80’ Οικονόμου)

Ο Μαγνησιακός ήταν αυτός που έφυγε με τους τρεις βαθμούς, με μια μεγάλη ανατροπή στο 2ο ημίχρονο. Ο Νικηφοράκης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 30’. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, με τον Κοντοβά να ισοφαρίζει σε 1-1 με σουτ εκτός περιοχής στο 65’ και το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο οικονόμου 10 λεπτά πριν το τέλος με πλασέ εντός περιοχής.

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ (Κατσαμπέκης):Γώγος, Κοντοβάς, Νικηφοράκης, Κουφάκης, Βέργας, Μάντζαρης (77’ Στέκας), Π. Μπούρχας, Δ. Μπούρχας, Τσιάτσιος (65’ Στουρνάρας), Πιπινής, Χαλάτσης.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Τσένα, Βασιλείου, Κοντοβάς, Προβιάς (65’ Τζήκας), Τσιάνος, Μπάλας, Οικονόμου, Θεοδωρόπουλος, Γκέρτσος (46’ Κατσαμόρας), Μάϊπας (46’ Καρακίτσιος).

Ηρακλής Α.Θ – Αχιλλέας 0-1

Σκόρερ: (50’ Σπανός)

Η ομάδα του Ν. Κουτμάνη ήταν αυτή που πήρε το τρίποντο στην αναμέτρηση του Σαββάτου, όταν μετά από βολέ του Σχουλή, ο Σπανός πήρε την μπάλα πέρασε άμυνα και τερματοφύλακα για να πλασάρει σε κενή εστία για το τελικό 0-1. Χαμένο πέναλτι είχε ο Παναγιώτου από χέρι του Βαλλομένου.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ραμανδάνης, Μουζουράκης, Κολώνης, Γάκας, Νικηφοράκης, Αλπίτσης Γ. Μαλλιαρός, Βαλλωμένος, Αργυρίου, Ράπτης, Κ. Μαλλιαρός.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: (Κουτμάνης) Σχουλής, Παναγιώτου, Ντένις, Τσουκαράς, Κορέτας (35’ Γουρναρόπουλος , 94’ Τσοκαράς), Λάμος, Τσεκούρας, Χορταριάς (90’ Μόσχος), Ζαφειρίου, Λούζη, Σπανός.

ΑΣ Αγχίαλος – Αθλος 2-1

Σκόρερ: (75’, 80’ Τσάμης – 5’ Χρυσοστομίδης)

Με τον Αθλο να προηγείται, αλλά να μην καταφέρνει να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, η Αγχίαλος πήρε τους τρεις βαθμούς στην έδρα της. Συγκεκριμένα ο Χρυσοστομίδης άνοιξε το σκορ από νωρίς, όταν στο 5’ σκόραρε με σουτ εντός περιοχής, αλλά στο β’ μέρος ο Τσάμης, αφού αρχικά πέτυχε το 1-1 με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος, εννέα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, σημείωσε και το 2-1 στο 80’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσακόγια.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ (Παναγιωτόπουλος): Ρωμανός, Πιτσάβας (60’ Λάζογλου), Αποστολόπουλος (85’ Στατζούρης), Μαυρόπουλος, Σίμος, Τσέλιος, Σγατζής, Βέτσικας, Μαγγιώρος, Τσακόγιας, Καπέσιος (61’ Τσάμης).

ΑΘΛΟΣ (Ζέρβας): Μπούντης, Τσεκρέζης, Ξυνός (88’ Μπουκώρος), Μπιρμπίλης, Κουτρουγιάννης, Κοντοβάς, Κούργιας (82’ Γιαννακός), Δήμας, Χρυσοστομίδης, Νικογιάννης, Κομπούρης (70’ Φάτσης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου